Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Dziewczyny! Wlasnie odebralam wyniki:
    Tsh-1.9
    FT 3-5
    FT4-20
    PrL-261
    Wszystkie wg. wartosci referencyjnych mieszcza sie w normie. A co Wy myslicie? Mam ogromna prosbe, czy ktoras z Was napisałaby mi prywatna wiadomosc z nr telefonu do Dr Z?

JaMama, a jakie masz normy przy tarczycowych? FT4 masz chyba w górnych granicach to dobrze, ale ja bym TSH trochę jednak zbiła żeby było max 1,5 (najlepiej koło 1) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 12:56

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Dziekuje :* juz napisalam do dr Z, zobaczymy co odpisze
    Bralas cos na zbicie prolaktyny?

Nie nie brałam nic myślę, że tak wysokie wyniki miałam przez duży stres.

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2553432bf216.png

Znalalam normy dla kobiet w ciazy jeśli chodzi o tsh i ft4

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly, jestem na letroxie 50, rozmawialam z dr Z, potwierdzil, ze antykoncepcja ma wplyw na wynik. Powiedzial, ze jest ok, dzialamy zgodnie z planem.
    Tak, FT4, mam w gornej granicy normy.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już po badaniach prenatalnych :) nie dość, że opóźnienie było to w stresie siedziałam i czekałam w poczekalni... Dr Sz wszystko ładnie opowiadał i mówił, że wszystko jest dobrze, na swoim miejscu, oby tak pozostało... Jestem szczęśliwa bo znów widziałam Bąbla i tak wszystko dokładnie. Szkoda, że ten filmik co dostaliśmy to taki krótki jest ;) ale pamiątka pozostaje... Co do płci to prawdopodobnie Bąblem pozostanie :) choć myślałam, że będzie dziewuszka- znów mąż miał rację ;) .
    Zrobiliśmy ten test Pappa bo dr zalecił by być w 100% pewny, że żadnej wady nie ma, więc jeszcze troszkę stresu pozostaje.
    Już się zakochałam w naszym Maluszku <3 <3
    Piękna chwila...

nick nieaktualny, kornelkornel, nick nieaktualny, Ruda2017, Kaya85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Jesteśmy już po badaniach prenatalnych :) nie dość, że opóźnienie było to w stresie siedziałam i czekałam w poczekalni... Dr Sz wszystko ładnie opowiadał i mówił, że wszystko jest dobrze, na swoim miejscu, oby tak pozostało... Jestem szczęśliwa bo znów widziałam Bąbla i tak wszystko dokładnie. Szkoda, że ten filmik co dostaliśmy to taki krótki jest ;) ale pamiątka pozostaje... Co do płci to prawdopodobnie Bąblem pozostanie :) choć myślałam, że będzie dziewuszka- znów mąż miał rację ;) .
    Zrobiliśmy ten test Pappa bo dr zalecił by być w 100% pewny, że żadnej wady nie ma, więc jeszcze troszkę stresu pozostaje.
    Już się zakochałam w naszym Maluszku <3 <3
    Piękna chwila...

Mówiłam, że będziesz zachwycona! Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze, mam nadzieję, że już teraz Twoja ciąża będzie nudnawa ;) Czyli jednak raper :D
    A zdjęcie dostałaś?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Mówiłam, że będziesz zachwycona! Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze, mam nadzieję, że już teraz Twoja ciąża będzie nudnawa ;) Czyli jednak raper :D
    A zdjęcie dostałaś?

Zdjęcia nie dostałam :( tak jak pisałaś płytkę i te pomiary oraz skierowanie na Pappa.

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 ja tez prolaktyne mialam wysoka i bralam Bromergon wszystko ladnie sie zbilo od tygodnia juz nie biore

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Zdjęcia nie dostałam :( tak jak pisałaś płytkę i te pomiary oraz skierowanie na Pappa.

Czyli to normalne, że my też nie dostaliśmy, ale nie ma co narzekać jak jest płyta ;)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości ile kosztują Prolutex i Lutinus w aptekach ?
    Aż się przeraziłam jak usłyszałam 400,00 zł w klinice :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Z ciekawości ile kosztują Prolutex i Lutinus w aptekach ?
    Aż się przeraziłam jak usłyszałam 400,00 zł w klinice :)
    Prolutex ok 150zl - 7ampulek a Lutinus ok 230zl - 21 tabl.

Mycha, zagladasz tu jeszcze?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolutex 149 apteka gemini , lutinus wielkopolska na polnej ok 150

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    JaMama84 ja tez prolaktyne mialam wysoka i bralam Bromergon wszystko ladnie sie zbilo od tygodnia juz nie biore
    Wiwi, wlasnie juz zgłupialam bo jak zobaczylam wynik 260 to sie przerazilam, ale norma podana to:127-650. Nawet nie wiem jak to zinterpretowac przez antykoncepcje bo przeciez prolaktyna jest zalezna od dnia cyklu.

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Prolutex 149 apteka gemini , lutinus wielkopolska na polnej ok 150

O jak miło...

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    O jak miło...

Kornelkornel ja przez pierwsze 3 miesiące oprócz arsenału innych leków miałam 2 opakowania prolutexu na tydzień, mój portfel płakał ;)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci to drogi interes, a jeszcze nie ma ich na Świecie.
    Z drugiej strony z chęcią wydaje się takie potężne kwoty, bo później będzie za to nagroda ;)

klz9krhmyflvohw4.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Dzieci to drogi interes, a jeszcze nie ma ich na Świecie.
    Z drugiej strony z chęcią wydaje się takie potężne kwoty, bo później będzie za to nagroda ;)
    Ahahaahah ;-) ;-) ;-) ja to się czasem czuję, jakby to była najgorsza z wszystkich kar ;-) np. dziś...nie do końca jestem pewna czy jestem w tej chwili żywa czy martwa.
    Oczywiście żartuję sobie. Oby każda z Was odczuwała codziennie tak dosadny przekaz-mamo, jestem naprawdę :-)

r9bzabd.png
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama wychowała 5 takich kar, a teraz w bonusie 2 wnuków i 3 wnuczki :)
    Podziwiam ją jak ona to wytrzymuje ;)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że to całe marudzenie to z przymrużeniem oka, bo pieniądze są na drugim planie przy wizji posiadania Malucha :)
    Campari no właśnie ja chyba tak do końca uwierzę jak już zobaczę moją córkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Wiwi, wlasnie juz zgłupialam bo jak zobaczylam wynik 260 to sie przerazilam, ale norma podana to:127-650. Nawet nie wiem jak to zinterpretowac przez antykoncepcje bo przeciez prolaktyna jest zalezna od dnia cyklu.
    A w jakich masz ta prolaktyne jednostkach? Ja np jak badałam progesteron to w zależności od laboratorium miałam inne jednostki i żeby porównać wyniki przeliczalam na kalkulatorach w internecie. Może twój wynik jest ok. Coś Ci odpisał lekarz? Mi się wydaję , że z twoją prolaktyną ok, tylko pewnie masz podane w mlU/l a nie ng/ml.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 19:48

‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ