X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Dziewczyny! Wlasnie odebralam wyniki:
    Tsh-1.9
    FT 3-5
    FT4-20
    PrL-261
    Wszystkie wg. wartosci referencyjnych mieszcza sie w normie. A co Wy myslicie? Mam ogromna prosbe, czy ktoras z Was napisałaby mi prywatna wiadomosc z nr telefonu do Dr Z?

JaMama, a jakie masz normy przy tarczycowych? FT4 masz chyba w górnych granicach to dobrze, ale ja bym TSH trochę jednak zbiła żeby było max 1,5 (najlepiej koło 1) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 12:56

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Dziekuje :* juz napisalam do dr Z, zobaczymy co odpisze
    Bralas cos na zbicie prolaktyny?

Nie nie brałam nic myślę, że tak wysokie wyniki miałam przez duży stres.

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2553432bf216.png

Znalalam normy dla kobiet w ciazy jeśli chodzi o tsh i ft4

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly, jestem na letroxie 50, rozmawialam z dr Z, potwierdzil, ze antykoncepcja ma wplyw na wynik. Powiedzial, ze jest ok, dzialamy zgodnie z planem.
    Tak, FT4, mam w gornej granicy normy.

Moly lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już po badaniach prenatalnych :) nie dość, że opóźnienie było to w stresie siedziałam i czekałam w poczekalni... Dr Sz wszystko ładnie opowiadał i mówił, że wszystko jest dobrze, na swoim miejscu, oby tak pozostało... Jestem szczęśliwa bo znów widziałam Bąbla i tak wszystko dokładnie. Szkoda, że ten filmik co dostaliśmy to taki krótki jest ;) ale pamiątka pozostaje... Co do płci to prawdopodobnie Bąblem pozostanie :) choć myślałam, że będzie dziewuszka- znów mąż miał rację ;) .
    Zrobiliśmy ten test Pappa bo dr zalecił by być w 100% pewny, że żadnej wady nie ma, więc jeszcze troszkę stresu pozostaje.
    Już się zakochałam w naszym Maluszku <3 <3
    Piękna chwila...

Moly, kornelkornel, Dominique1995, Ruda2017, Kaya85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Jesteśmy już po badaniach prenatalnych :) nie dość, że opóźnienie było to w stresie siedziałam i czekałam w poczekalni... Dr Sz wszystko ładnie opowiadał i mówił, że wszystko jest dobrze, na swoim miejscu, oby tak pozostało... Jestem szczęśliwa bo znów widziałam Bąbla i tak wszystko dokładnie. Szkoda, że ten filmik co dostaliśmy to taki krótki jest ;) ale pamiątka pozostaje... Co do płci to prawdopodobnie Bąblem pozostanie :) choć myślałam, że będzie dziewuszka- znów mąż miał rację ;) .
    Zrobiliśmy ten test Pappa bo dr zalecił by być w 100% pewny, że żadnej wady nie ma, więc jeszcze troszkę stresu pozostaje.
    Już się zakochałam w naszym Maluszku <3 <3
    Piękna chwila...

Mówiłam, że będziesz zachwycona! Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze, mam nadzieję, że już teraz Twoja ciąża będzie nudnawa ;) Czyli jednak raper :D
    A zdjęcie dostałaś?

Mada29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Mówiłam, że będziesz zachwycona! Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze, mam nadzieję, że już teraz Twoja ciąża będzie nudnawa ;) Czyli jednak raper :D
    A zdjęcie dostałaś?

Zdjęcia nie dostałam :( tak jak pisałaś płytkę i te pomiary oraz skierowanie na Pappa.

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 ja tez prolaktyne mialam wysoka i bralam Bromergon wszystko ladnie sie zbilo od tygodnia juz nie biore

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Zdjęcia nie dostałam :( tak jak pisałaś płytkę i te pomiary oraz skierowanie na Pappa.

Czyli to normalne, że my też nie dostaliśmy, ale nie ma co narzekać jak jest płyta ;)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości ile kosztują Prolutex i Lutinus w aptekach ?
    Aż się przeraziłam jak usłyszałam 400,00 zł w klinice :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Z ciekawości ile kosztują Prolutex i Lutinus w aptekach ?
    Aż się przeraziłam jak usłyszałam 400,00 zł w klinice :)
    Prolutex ok 150zl - 7ampulek a Lutinus ok 230zl - 21 tabl.

Mycha, zagladasz tu jeszcze?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolutex 149 apteka gemini , lutinus wielkopolska na polnej ok 150

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    JaMama84 ja tez prolaktyne mialam wysoka i bralam Bromergon wszystko ladnie sie zbilo od tygodnia juz nie biore
    Wiwi, wlasnie juz zgłupialam bo jak zobaczylam wynik 260 to sie przerazilam, ale norma podana to:127-650. Nawet nie wiem jak to zinterpretowac przez antykoncepcje bo przeciez prolaktyna jest zalezna od dnia cyklu.

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Prolutex 149 apteka gemini , lutinus wielkopolska na polnej ok 150

O jak miło...

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    O jak miło...

Kornelkornel ja przez pierwsze 3 miesiące oprócz arsenału innych leków miałam 2 opakowania prolutexu na tydzień, mój portfel płakał ;)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci to drogi interes, a jeszcze nie ma ich na Świecie.
    Z drugiej strony z chęcią wydaje się takie potężne kwoty, bo później będzie za to nagroda ;)

klz9krhmyflvohw4.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Dzieci to drogi interes, a jeszcze nie ma ich na Świecie.
    Z drugiej strony z chęcią wydaje się takie potężne kwoty, bo później będzie za to nagroda ;)
    Ahahaahah ;-) ;-) ;-) ja to się czasem czuję, jakby to była najgorsza z wszystkich kar ;-) np. dziś...nie do końca jestem pewna czy jestem w tej chwili żywa czy martwa.
    Oczywiście żartuję sobie. Oby każda z Was odczuwała codziennie tak dosadny przekaz-mamo, jestem naprawdę :-)

r9bzabd.png
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama wychowała 5 takich kar, a teraz w bonusie 2 wnuków i 3 wnuczki :)
    Podziwiam ją jak ona to wytrzymuje ;)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że to całe marudzenie to z przymrużeniem oka, bo pieniądze są na drugim planie przy wizji posiadania Malucha :)
    Campari no właśnie ja chyba tak do końca uwierzę jak już zobaczę moją córkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Wiwi, wlasnie juz zgłupialam bo jak zobaczylam wynik 260 to sie przerazilam, ale norma podana to:127-650. Nawet nie wiem jak to zinterpretowac przez antykoncepcje bo przeciez prolaktyna jest zalezna od dnia cyklu.
    A w jakich masz ta prolaktyne jednostkach? Ja np jak badałam progesteron to w zależności od laboratorium miałam inne jednostki i żeby porównać wyniki przeliczalam na kalkulatorach w internecie. Może twój wynik jest ok. Coś Ci odpisał lekarz? Mi się wydaję , że z twoją prolaktyną ok, tylko pewnie masz podane w mlU/l a nie ng/ml.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 19:48

‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ