MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJaMama84 wrote:Witajcie, jestem po wizycie, nastepna w srode 15.02-kontynuuje antykoncepcje:/
Nie dostalam skierowania na badania, o posiewie tez nie bylo mowy!
Jak dobrze pojdzie od przyszlej niedzieli startujemy ze stymulacja!
Wow, fajnie, długo nie będziesz czekać
. Czemu dr jeszcze Cię przetrzymal skoro żadnych badań nie miałaś robić? Jajniki wycisza? A 15 to nie jest czwartek bo ja też wtedy mam wizytę?
-
nick nieaktualnyKornel, Ruda i JaMama84 dzalacie w tym miesiącu. To nic tylko mocno kciuki trzymac!

Ja już mam stresa na środę, trzymajcie kciuki za mojego Babla i żeby dr Sz był miły hihi
a prenatalne badania są już przez brzuch?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 22:08
-
Też mam przedłużone tabletki bo coś prawy jajnik nie chce się wyciszyć. Mam być po 14 lutym, chyba umówię się na 16 lutego i zobaczymy czy w końcu da radę ruszyć już stymlulacja, już mi się przeciąga strasznie to branie antyJaMama84 wrote:Witajcie, jestem po wizycie, nastepna w srode 15.02-kontynuuje antykoncepcje:/
Nie dostalam skierowania na badania, o posiewie tez nie bylo mowy!
Jak dobrze pojdzie od przyszlej niedzieli startujemy ze stymulacja! -
nick nieaktualnyJaMama84 wrote:Powiedzial, ze jest w miare dobrze, ale za tydzien juz bedzie bardzo dobrze, wiec czekamy do 15.02, tak to jest czwartek, masz racje Mada29:) U mnie w 12 tc, dr Sz, robil tylko przez brzuch. Bedzie dobrze! Wierze w to! Bedziesz robic test pappa?
U mnie będzie 13 tydzień, czyli pierwszy mój pierwszy raz przez brzuch
. a co do testu to dr nie narzuca tego? Boję się, że może wyjść jakas wada ale chyba lepiej wiedzieć wcześniej. To ten test jest z własnej woli?
Dr Z chyba dziś miał dobry dzień skoro już Was przygotowuje do transferow i stymulacji. No nic to musi być dobrze
-
nick nieaktualnyjuhaska wrote:Też mam przedłużone tabletki bo coś prawy jajnik nie chce się wyciszyć. Mam być po 14 lutym, chyba umówię się na 16 lutego i zobaczymy czy w końcu da radę ruszyć już stymlulacja, już mi się przeciąga strasznie to branie anty
Trochę cierpliwości i zaufanie do dr i będzie dobrze
. A długo już odwiedzasz dr Z? Pierwsza procedura Wasza to będzie?
-
No my w piatek do kliniki. Zobaczymy czy ostawiam i czekam na @ czy przedłużamy antyki. Mam nadzieje że będzie wszytko ok i wystartujemy ze stymulacją.

04.2013 - Początek starań (5cs z clo
)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:U mnie będzie 13 tydzień, czyli pierwszy mój pierwszy raz przez brzuch
. a co do testu to dr nie narzuca tego? Boję się, że może wyjść jakas wada ale chyba lepiej wiedzieć wcześniej. To ten test jest z własnej woli?
Ja przez brzuch miałam już na wizycie po serduszku, u Ciebie pewnie przez tego krwiaka dr B robił dopochwowo tak?
Pappa nie jest obowiązkowa i jeśli wszystko przy usg będzie w porządku dr Sz może jej nie zaproponować, chociaż u mnie było wszystko w normie, a na Pappę nas wysłał. Po potwierdzeniu testem, że ryzyko chorób niskie, jeszcze większy spokój
Mada kciuki zacisnięte!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 23:23
-
Lady_E wrote:No my w piatek do kliniki. Zobaczymy czy ostawiam i czekam na @ czy przedłużamy antyki. Mam nadzieje że będzie wszytko ok i wystartujemy ze stymulacją.
My w sobotę i też mam nadzieję, że już ruszymy ze stymulacją

06.2018 niespodzianka:)
02.2018 I ivf, 1zarodek
12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
0% mąż morfologia
Wykryto alfa HLA-DQ8 -
Mada, zależy od Twojego ciała. Ja na prenatalnych miałam USG i przez brzuch, i przez pochwę, ze względu na dużo tłuszczyku na brzuchu (nie wszystko było widać jak trzeba). Generalnie Sz niezbyt się to podobało (pewnie woli szczupłe pacjentki, bo łatwiej się wszystko ogląda), a sposób, w jaki komentował moją tuszę... no mógł sobie darować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 08:08
-
nick nieaktualnyhe a ja zastanawiałam się czy już badanie na potwierdzenie ciązy dr będzie wykonywał przez brzuch?
Mada powodzenia w środę, aby dr miał dobry dzień.
Dziewczyny udanych stymulacji i transferów. Mam nadzieje, że w lutym będzie wysyp pozytywnych bet. Bo chyba żadnej w styczniu nie było? Trzeba to poprawić
Kaya85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo jednak dr Sz nie dość, że dziwak to jeszcze lekkie chamidło, zgryźliwe komentarze to jest na pewno coś co potrzebujemy przy stresie tak ważnego usg... W takim razie na moich prenatalnych miał albo dobry dzień, albo waga i stan mojego brzucha były dla niego zadowalające, bo jego zachowanie było naprawdę ok.
Trzymam kciuki za Wasze transfery dziewczyny, ktoś w końcu musi gabrysiowy brzuszek przejąć
A wszystkim przed stymulacją pięknych zarodków!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 10:58
Kaya85 lubi tę wiadomość
-
Ja to najpierw czyjeś Endo muszę przejąć
znowu zatrzymało się przed 7mm - trzeci raz. Dr Ż sam nie wie dlaczego ale stwierdził, że itak pójdziemy krok dalej i przepisał mi zastrzyki Prolutex raz dziennie i Clexane dwa razy dziennie, pozostałe żel Divigel i tabletki Estrofem mam brać dalej. Także faszeruje się z każdej strony
wizyta w sobotę i zobaczymy czy się ruszyło
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
Ruda a dr nie chce zmienić leków na inne ? Ja mam ten sam problem i z doświadczenia wiem że progesteron i żadna clexane cudu nie zdziała . Nie wiem czy oni tam aż taka w kieszeń dostają od koncernów że nie chcą leków zmienić czy co . Ja jak się wybiorę to postawię ultimatum bo mam dość jeżdżenia. A powiedz mi miałaś może histeroskopie z łyzeczkowaniem przed ivf ?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com]
[/url] -
anakonda wrote:Ruda a dr nie chce zmienić leków na inne ? Ja mam ten sam problem i z doświadczenia wiem że progesteron i żadna clexane cudu nie zdziała . Nie wiem czy oni tam aż taka w kieszeń dostają od koncernów że nie chcą leków zmienić czy co . Ja jak się wybiorę to postawię ultimatum bo mam dość jeżdżenia. A powiedz mi miałaś może histeroskopie z łyzeczkowaniem przed ivf ?
nie, nie miałam niczego takiego. Dr B-jak byłam u niego na zastępstwie w grudniu, powiedział, że Ż jak wróci na pewno zmieni mi leki bo jest ich cały arsenał. Jak byłam już na wizycie u Ż w 3dc i zapytałam o zmianę to powiedział że nie ma takiej potrzeby, musimy po prostu wstrzelić się w "ten" cykl.
To mnie trochę zmartwiłaś, że cudu nie zdziałają te zastrzyki...Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️