X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda trzeba było zostać u B jak chciał leki zmienić. Wiesz ja myślę że u mnie łyżeczkowac ie 3 razy w roku doprowadziło Endo do takiego stanu . Jeśli dr K nie zmieni leków to się przeniose do B choć tego bym nie chciała bo zrobił mi łyzeczkowanie bez mojej zgody .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Dora22 Znajoma

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Dora22 PGS za 2 zarodki płaciliśmy 5,500 albo 5000 nie pamietam dokładnie za cztery teraz wyszło 8000.
    Ruda2017 o super może się miniemy :)
    Dzięki za informację. Konsultowałam mój przypadek z embriologiem i powiedział, że jeśli 4 zarodki przestały się rozwijać po 3 dobie to czynnik męski faktycznie mógł mieć w tym przypadku duże znaczenie. Myślałaś o AID lub INF z nasienie dawcy?

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doro my zdecydowaliśmy się na inseminacje z nasieniem dawcy w październiku, ale nie doszła do skutku. Podjęliśmy szybko decyzję, że robimy in vitro z nasieniem i wtedy totalnie sobie odpuściliśmy psychicznie. Na pełnym luzie robiliśmy zastrzyki, badania , bo mieliśmy cały czas w tyle głowy, że teraz będą zarodki zdrowe, bo to w końcu przecież dawca :) 8.12 miałam pobranie wcześniej Ż. zaproponował zapłodnienie kilku komórek nasieniem mojego faceta gdzie się skrzywiliśmy na ten pomysł, ale nie szkodziło spróbować... I niespodzianka - 12 komórek zapłodniło się tylko i wyłącznie naszymi "strzelcami". bo nasienie było super ! Z 12 zarodków czwórkę przebadaliśmy reszta czeka grzecznie :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • Dora22 Znajoma

Wysłany: 6 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelkornel Twój post dodaje otuchy jednak ja już skrslilam nasza szanse na bycie rodzicami. Podejdę do drugiej próby IVF jednak z podejściem, że i tak nic z tego.

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora banalnie to zabrzmi, ale nie wolno tracić nadziei !
    Wy robicie IVF z nasieniem dawcy czy męża/partnera ?

klz9krhmyflvohw4.png
  • Dora22 Znajoma

Wysłany: 6 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Dora banalnie to zabrzmi, ale nie wolno tracić nadziei !
    Wy robicie IVF z nasieniem dawcy czy męża/partnera ?
    Rozważam IVF z nasieniem dawcy, ale chce żeby lekarz prowadzący procedurę nam zasugerował najlepsze rozwiązanie. W tym tygodniu mam wizytę, więc zobaczymy jak bedzie.

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kogo jesteście ? Dawaj znać na bieżąco ! :)

Dora22 lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora22 wrote:
    Kornelkornel Twój post dodaje otuchy jednak ja już skrslilam nasza szanse na bycie rodzicami. Podejdę do drugiej próby IVF jednak z podejściem, że i tak nic z tego.
    Mój mąż od 21 lat bierze leki immunosupresyjne, jest po przeszczepie serca. Wyniki nasienia 1% najgorszy gatunek. Dr Z od razu powiedział nam o dawcy, nastawiliśmy się na to ale chcieliśmy spróbować część jego część dawcy. W dzień punkcji mój mąż dawał nasienie dwa razy w odstępie 2 godzin. Za pierwszym razem nic się nie nadawało, dr sam nas poprosił o rozmowę i zaproponował aby drugi raz oddał nasienie. Udało się i mamy trzy zarodki z jego nasienia.
    Kupiłam mężowi suplement AndroVit plus i jego nasienie poprawiło się na 2% i kategorię lepiej.

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Dora22 Znajoma

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    U kogo jesteście ? Dawaj znać na bieżąco ! :)
    Mam wizytę u dr Ż. Zobaczymy co powie. Chce być dobrej myśli jednak jestem jeszcze na świeżo z tym wszystkim i trudno się podnieść. Dam znać jak będę po konsultacji. Chce jak najszybciej iść do przodu i zapomnieć o niepowodzeniu.

kornelkornel lubi tę wiadomość

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda2017 wrote:
    Kupiłam mężowi suplement AndroVit plus i jego nasienie poprawiło się na 2% i kategorię lepiej.

Mój brał AndroVit i PROfertil i niestety to bardzo pogorszyło jego wyniki co prawda z morfologi 0 % skoczyło mu na 3 % ale ruchliwość spadła więc chyba nie dla każdego te specyfiki są.

klz9krhmyflvohw4.png
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Mój brał AndroVit i PROfertil i niestety to bardzo pogorszyło jego wyniki co prawda z morfologi 0 % skoczyło mu na 3 % ale ruchliwość spadła więc chyba nie dla każdego te specyfiki są.

Mój mąż brał Fertilman i morfologia mu spadła do 0%, więc zgadzam się, że nie każdemu to pomaga:( inne parametry trochę się poprawiły ale nieznacznie.

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nic dziewczyny stresik jest, ale jutro już będzie po wszystkim... Moly nawet nie wiedzialam że wcześniej można było robić usg przez brzuch, widocznie lepszy sprzęt mają ;) zobaczymy jaki dr Sz będzie bo ja idę z wagą w górę przez to moje leżenie. Powiedzcie mi tylko ile trwa takie badanie, dostaję się tylko płytę i jaki koszt testu Pappa?
    Jutro się odezwę. Dzięki dziewczyny za wszystko! :)

A tym dziewczynom co się starają to się nie poddawać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 21:19

Ruda2017 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    No to nic dziewczyny stresik jest, ale jutro już będzie po wszystkim... Moly nawet nie wiedzialam że wcześniej można było robić usg przez brzuch, widocznie lepszy sprzęt mają ;) zobaczymy jaki dr Sz będzie bo ja idę z wagą w górę przez to moje leżenie. Powiedzcie mi tylko ile trwa takie badanie, dostaję się tylko płytę i jaki koszt testu Pappa?
    Jutro się odezwę. Dzięki dziewczyny za wszystko! :)

Sama byłam zaskoczona, bo chciałam ściągać majty, a dr B się śmiał, że już nie trzeba :) Znalazłam paragon z kliniki wizyta z usg prenatalnym 350zł, Pappa 184zł. Badanie około pół godziny, dostajesz pomiary, płytę i może zdjęcie ;)
    Ogromne kciuki za Bąbla, a dr Sz się nie przejmuj, zresztą zapomnisz o nim jak zapatrzysz sie na ekran ;)

Mada29 lubi tę wiadomość

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytam jeszcze raz - jak wygląda w Medart że zwolnieniami lekarskim? Można dostać jednodniowe za wizytę na monitoringu? A mąż dostanie jak będzie że mną na punkcji i transferze?

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wlasnie odebralam wyniki:
    Tsh-1.9
    FT 3-5
    FT4-20
    PrL-261
    Wszystkie wg. wartosci referencyjnych mieszcza sie w normie. A co Wy myslicie? Mam ogromna prosbe, czy ktoras z Was napisałaby mi prywatna wiadomosc z nr telefonu do Dr Z?

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 zaakceptuj zaproszenie :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaakceptowane:)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelkornel, u Ciebie cos bylo z PRL, dobrze kojarze?

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wysłałam wiadomość. Tak w zeszłym cyklu miałam mocno podwyższoną, ale mi spadło mocno w tym cyklu.

klz9krhmyflvohw4.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :* juz napisalam do dr Z, zobaczymy co odpisze
    Bralas cos na zbicie prolaktyny?

‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ