X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki z wczoraj E2 poniżej 5 progesteron 0,2 więc zaczynamy dzisiaj wstrzykiwać puregon :) I wizyta za tydzień we wtorek.
    Śniło mi się dzisiaj dziecko. Synek <3 Mój umysł juz wariuje...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Wyniki z wczoraj E2 poniżej 5 progesteron 0,2 więc zaczynamy dzisiaj wstrzykiwać puregon :) I wizyta za tydzień we wtorek.
    Śniło mi się dzisiaj dziecko. Synek <3 Mój umysł juz wariuje...
    To musi być dobry zwiastun :)
    Jaką dawkę przyjmujesz?

U mnie też od dziś puregon, ale jak to u Ż bez badań tylko po usg. Myślicie, żebym zrobiła tak dla siebie kontrolnie badania czy to już nie ma sensu?
    Niestety jajniki nie są ideale, ciągle ten prawy szaleje, prawdopodobnie może sie zrobić torbiel, którą będzie trzeba nakuć na pick-up. ALe martwi mnie, ze będzie ona przeszkadzać w rośnięciu pozostałych jajeczek :(

• anakonda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhaska ja bym zrobiła tak dla sprawdzenia .

Kimczi czy ja dobrze zrozumiałam że poroniłas i nie dostałaś @ i dr chciał robić transfer ? Jeśli tak to dr chyba zwariował przecież to nienormalne.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Jaką dawkę przyjmujesz?

U mnie też od dziś puregon, ale jak to u Ż bez badań tylko po usg. Myślicie, żebym zrobiła tak dla siebie kontrolnie badania czy to już nie ma sensu?
    Niestety jajniki nie są ideale, ciągle ten prawy szaleje, prawdopodobnie może sie zrobić torbiel, którą będzie trzeba nakuć na pick-up. ALe martwi mnie, ze będzie ona przeszkadzać w rośnięciu pozostałych jajeczek :(

Puregonu 150j. Hmm mi dr Ż zlecał badania przed stymulacją. Możesz zrobić. Przecież jak prog bedzie za wysoki lub e2 to stymulka może być do duszy... Nie wiem czemu on nie zleca badań...

Kimczi Masakra. Jak można chcieć zrobic transfer po poronieniu bez okresu... Przecież to wiadomo że hormony szaleją dlatego @ nie ma. Cieszę sie że wróciłam do dr K. u niej czuje się bezpieczniej. Mam porobione badania i wiem że nie naciaga na kase...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 15:01

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Jaką dawkę przyjmujesz?

Mi przed rozpoczęciem stymulacji Dr zlecił badania hormonów. I w zależności od wyników decydował co dalej.

Mada29 i kornel dziękuję za informację, pierwszy zastrzyk z orgalutranu zrobiony:)
    Jutro wizyta i decyzja kiedy punkcja.

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • Kimczi Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 6 tygodniu i 3 dniu ciąży pękł mi krwiak i zarodek przestał się rozwijać , dr usunął zarodek i po tym jak 9 tygodni nie dostałam miesiączki poszłam do niego , powiedział że jest wszystko super i za 3 lub 4 dni robimy transfer , też się zdziwiłam bo nie brałam żadnych hormonów przed ale uznałam że wie co robi . To w sumie dobrze wyszło bo bym tylko zmarnowała zarodek .

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Puregonu 150j. Hmm mi dr Ż zlecał badania przed stymulacją. Możesz zrobić. Przecież jak prog bedzie za wysoki lub e2 to stymulka może być do duszy... Nie wiem czemu on nie zleca badań...

Kimczi Masakra. Jak można chcieć zrobic transfer po poronieniu bez okresu... Przecież to wiadomo że hormony szaleją dlatego @ nie ma. Cieszę sie że wróciłam do dr K. u niej czuje się bezpieczniej. Mam porobione badania i wiem że nie naciaga na kase...
    I tym mnie cały czas Żak martwi - brakiem badań
    Myślicie, że kiedy najlepiej zrobić badanie? Wizytę ma w niedzielę

• anakonda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhaska a kiedy zaczynasz stymulacja? W 3dc bada się hormony przed stymulacja i potem przed podanie ovitrelle.

Kimczi całe szczęście że wyniki sa jakie są bo zarodek nie miał by szans to raz ale też twoje nerwy i pieniądze. Dostałaś coś na wywołanie? Bo 9 tyg to długo ja miałam się zgłosić jeśli po 6tyg by nie było miesiączki.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly jak tam dziewczyny się czujecie? Jutro badanie połówkowe? :)
    Trzymam kciuki by wszystko było w normie i zdrowa Lili :)
    Ja już korzystam z detektora tętna płodu, fajna sprawa ale mój Bąbel sobie przeskakuje i muszę go szukać jeszcze :) ale "na chwilę" się uspokoiłam ;) Bo tętno takie jak u dr na wizycie ;)

Kimczi ja po usunięciu martwej ciąży czekałam na okres u mnie też długo się nie pojawiał i się wkurzyłam, wzięłam przez kilka dni tabletki anty, odstawiłam i zaraz dostałam i poszłam do dr Z ;) w 3 dniu cyklu. Oczywiście wtedy doktor zlecił mi badania do zrobienia. Może to nie był dobry sposób ale juz miałam dość czekania na okres i ciągłe bóle brzucha jak na okres a tu cisza... U mnie beta długo się utrzymywała też nawet po usunięciu.. heh szok, że dr chciał działać tak szybko z transferem u Ciebie hmm nie poznaję doktora... A dostałaś już ten okres wogóle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 20:00

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski pytanko :)
    Moje wyniki wyglądają następująco:
    beta 7 dpt 37,97
    8 dpt 67,78 i dziś 107,36.
    Ile dni po transferze powinnam mieć wizytę pisałam do dr czy mam powtórzyć betę w piątek i kiedy na wizytę to mi odpisał "nie" ... Bądź mądry i pisz wiersze :)

A i jak się liczy te tygodnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 20:09

klz9krhmyflvohw4.png
  • Kimczi Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelkornel mi kazał przejść za 2 tygodnie od pozytywnej bety . Mada29 w sumie to mam paczkę anty wiec mogłabym zacząć brać bo tez mnie brzuch boli jak na okres od 4 tygodni , ale jak byłam u dr w czwartek to chciał mi zrobić ten transfer i mówił że owulacja jest , wiec może za 2 tygodnie sama @ przyjdzie .

• Kimczi Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie dostałam na wywołanie miesiączki , ale może dlatego że ta owulacja była

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Laski pytanko :)
    Moje wyniki wyglądają następująco:
    beta 7 dpt 37,97
    8 dpt 67,78 i dziś 107,36.
    Ile dni po transferze powinnam mieć wizytę pisałam do dr czy mam powtórzyć betę w piątek i kiedy na wizytę to mi odpisał "nie" ... Bądź mądry i pisz wiersze :)

Ja byłam na wizycie 4tyg po transferze i wtedy było serduszko i wychodził 6tydzień. Dr Z liczy od dnia brania gonalpeptylu nowy cykl a jak przy criotransferze to nie wiem..

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Juhaska a kiedy zaczynasz stymulacja? W 3dc bada się hormony przed stymulacja i potem przed podanie ovitrelle.

Kimczi całe szczęście że wyniki sa jakie są bo zarodek nie miał by szans to raz ale też twoje nerwy i pieniądze. Dostałaś coś na wywołanie? Bo 9 tyg to długo ja miałam się zgłosić jeśli po 6tyg by nie było miesiączki.
    Teoretycznie dziś, miałam mieć dłużej sam Gonapeptyl albo powrót do Marvelonu ale Żak stwierdził, że moje jajniki są kłopotliwe wiec nie czekamy. Dc trochę trudno mi oszacować, bo 60 dni brałam Marvelon, 17 lutego odstawiłam i od 18.02 Gonapeptyl i w 3 dniu brania teraz Puregon, nie było czekania na okres, który i tak się pojawił, hm teoretycznie dziś w sumie jest 3 dc teraz tak myślę. No to nic przepadło dziś już, to się zbadam tak jak mówisz przed podaniem Ovitrelle

• Kimczi Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi kazał przyjść po 2 tygodniach od transferu zobaczyć czy zarodek się zagnieździł i po 4 tygodniach zobaczyć serduszko . Widocznie dr umawia tak jak mu pasuje . Chyba bym nie wytrzymała 4 tygodni w niepewności

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi wrote:
    A mi kazał przyjść po 2 tygodniach od transferu zobaczyć czy zarodek się zagnieździł i po 4 tygodniach zobaczyć serduszko . Widocznie dr umawia tak jak mu pasuje . Chyba bym nie wytrzymała 4 tygodni w niepewności

Heh mi dr nigdy nie zaproponował żebym zobaczyła chociażby pecherzyk. Nie powiem było straszne te czekanie, śniło mi się po nocach że idę na usg ale nikt mi nie umiał powiedzieć czy jest serduszko... aż dr mi sie pytał co mi jest przed zobaczeniem serduszka ;) zamknęłam oczy podczas usg heh ;) az tu nagle migajacy punkcik, który jest teraz ze mną :) jak człowiek jest po przejściach to już bardziej to przeżywa. Choć sama pewnie wiesz jak to jest...

• Kimczi Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle napisałam , 2 tygodnie od pozytywnej bety byłam na wizycie , a nie od transferu . Odezwę się dziewczyny przed transferem i zdam relacje co się dzieje . Trzymajcie się

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:

U mnie dr odejmował 14dni + 5dni (tyle dni miał zarodek) od daty crio.

Jeżeli dobrze liczę to początek u Ciebie wypada 24.01. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 08:58

kornelkornel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Moly jak tam dziewczyny się czujecie? Jutro badanie połówkowe? :)
    Trzymam kciuki by wszystko było w normie i zdrowa Lili :)
    Ja już korzystam z detektora tętna płodu, fajna sprawa ale mój Bąbel sobie przeskakuje i muszę go szukać jeszcze :) ale "na chwilę" się uspokoiłam ;) Bo tętno takie jak u dr na wizycie

Od paru dni mnie migrena nawiedza, taka przykra nowość, bo przed ciążą nigdy nie miałam, coś koszmarnego. Leżę jak flak, za to Małej moje cierpienia zupełnie nie przeszkadzają. Coraz częściej i mocniej dokazuje, co w sumie mi sie podoba ;) Tak, jutro połówkowa wizyta, nareszcie się doczekałam. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i uda się zrobić Lili ładne zdjęcie, bo z ostatniej wizyty mamy niestety kiepskie :)
    U mnie na brzuchu punktem orientacyjnym serduszka jest siniak po Clexane :D Trochę wzbraniałam się przed detektorem, ale nie żałuję, bo rzeczywiście tak jak piszesz uspokaja. Spacerujesz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 23:29

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly dobrze dzięki :)

Moly lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ