MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Wyniki z wczoraj E2 poniżej 5 progesteron 0,2 więc zaczynamy dzisiaj wstrzykiwać puregon
I wizyta za tydzień we wtorek.
Śniło mi się dzisiaj dziecko. SynekMój umysł juz wariuje...
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:Wyniki z wczoraj E2 poniżej 5 progesteron 0,2 więc zaczynamy dzisiaj wstrzykiwać puregon
I wizyta za tydzień we wtorek.
Śniło mi się dzisiaj dziecko. SynekMój umysł juz wariuje...
Jaką dawkę przyjmujesz?
U mnie też od dziś puregon, ale jak to u Ż bez badań tylko po usg. Myślicie, żebym zrobiła tak dla siebie kontrolnie badania czy to już nie ma sensu?
Niestety jajniki nie są ideale, ciągle ten prawy szaleje, prawdopodobnie może sie zrobić torbiel, którą będzie trzeba nakuć na pick-up. ALe martwi mnie, ze będzie ona przeszkadzać w rośnięciu pozostałych jajeczek -
Juhaska ja bym zrobiła tak dla sprawdzenia .
Kimczi czy ja dobrze zrozumiałam że poroniłas i nie dostałaś @ i dr chciał robić transfer ? Jeśli tak to dr chyba zwariował przecież to nienormalne.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
juhaska wrote:To musi być dobry zwiastun
Jaką dawkę przyjmujesz?
U mnie też od dziś puregon, ale jak to u Ż bez badań tylko po usg. Myślicie, żebym zrobiła tak dla siebie kontrolnie badania czy to już nie ma sensu?
Niestety jajniki nie są ideale, ciągle ten prawy szaleje, prawdopodobnie może sie zrobić torbiel, którą będzie trzeba nakuć na pick-up. ALe martwi mnie, ze będzie ona przeszkadzać w rośnięciu pozostałych jajeczek
Puregonu 150j. Hmm mi dr Ż zlecał badania przed stymulacją. Możesz zrobić. Przecież jak prog bedzie za wysoki lub e2 to stymulka może być do duszy... Nie wiem czemu on nie zleca badań...
Kimczi Masakra. Jak można chcieć zrobic transfer po poronieniu bez okresu... Przecież to wiadomo że hormony szaleją dlatego @ nie ma. Cieszę sie że wróciłam do dr K. u niej czuje się bezpieczniej. Mam porobione badania i wiem że nie naciaga na kase...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 15:01
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
juhaska wrote:To musi być dobry zwiastun
Jaką dawkę przyjmujesz?
Niestety jajniki nie są ideale, ciągle ten prawy szaleje, prawdopodobnie może sie zrobić torbiel, którą będzie trzeba nakuć na pick-up. ALe martwi mnie, ze będzie ona przeszkadzać w rośnięciu pozostałych jajeczek
Mi przed rozpoczęciem stymulacji Dr zlecił badania hormonów. I w zależności od wyników decydował co dalej.
Mada29 i kornel dziękuję za informację, pierwszy zastrzyk z orgalutranu zrobiony:)
Jutro wizyta i decyzja kiedy punkcja.
06.2018 niespodzianka:)
02.2018 I ivf, 1zarodek
12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
0% mąż morfologia
Wykryto alfa HLA-DQ8 -
W 6 tygodniu i 3 dniu ciąży pękł mi krwiak i zarodek przestał się rozwijać , dr usunął zarodek i po tym jak 9 tygodni nie dostałam miesiączki poszłam do niego , powiedział że jest wszystko super i za 3 lub 4 dni robimy transfer , też się zdziwiłam bo nie brałam żadnych hormonów przed ale uznałam że wie co robi . To w sumie dobrze wyszło bo bym tylko zmarnowała zarodek .
-
Lady_E wrote:Puregonu 150j. Hmm mi dr Ż zlecał badania przed stymulacją. Możesz zrobić. Przecież jak prog bedzie za wysoki lub e2 to stymulka może być do duszy... Nie wiem czemu on nie zleca badań...
Kimczi Masakra. Jak można chcieć zrobic transfer po poronieniu bez okresu... Przecież to wiadomo że hormony szaleją dlatego @ nie ma. Cieszę sie że wróciłam do dr K. u niej czuje się bezpieczniej. Mam porobione badania i wiem że nie naciaga na kase...
Myślicie, że kiedy najlepiej zrobić badanie? Wizytę ma w niedzielę -
Juhaska a kiedy zaczynasz stymulacja? W 3dc bada się hormony przed stymulacja i potem przed podanie ovitrelle.
Kimczi całe szczęście że wyniki sa jakie są bo zarodek nie miał by szans to raz ale też twoje nerwy i pieniądze. Dostałaś coś na wywołanie? Bo 9 tyg to długo ja miałam się zgłosić jeśli po 6tyg by nie było miesiączki.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualnyMoly jak tam dziewczyny się czujecie? Jutro badanie połówkowe?
Trzymam kciuki by wszystko było w normie i zdrowa Lili
Ja już korzystam z detektora tętna płodu, fajna sprawa ale mój Bąbel sobie przeskakuje i muszę go szukać jeszczeale "na chwilę" się uspokoiłam
Bo tętno takie jak u dr na wizycie
Kimczi ja po usunięciu martwej ciąży czekałam na okres u mnie też długo się nie pojawiał i się wkurzyłam, wzięłam przez kilka dni tabletki anty, odstawiłam i zaraz dostałam i poszłam do dr Zw 3 dniu cyklu. Oczywiście wtedy doktor zlecił mi badania do zrobienia. Może to nie był dobry sposób ale juz miałam dość czekania na okres i ciągłe bóle brzucha jak na okres a tu cisza... U mnie beta długo się utrzymywała też nawet po usunięciu.. heh szok, że dr chciał działać tak szybko z transferem u Ciebie hmm nie poznaję doktora... A dostałaś już ten okres wogóle?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 20:00
-
Laski pytanko
Moje wyniki wyglądają następująco:
beta 7 dpt 37,97
8 dpt 67,78 i dziś 107,36.
Ile dni po transferze powinnam mieć wizytę pisałam do dr czy mam powtórzyć betę w piątek i kiedy na wizytę to mi odpisał "nie" ... Bądź mądry i pisz wiersze
A i jak się liczy te tygodnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 20:09
-
Kornelkornel mi kazał przejść za 2 tygodnie od pozytywnej bety . Mada29 w sumie to mam paczkę anty wiec mogłabym zacząć brać bo tez mnie brzuch boli jak na okres od 4 tygodni , ale jak byłam u dr w czwartek to chciał mi zrobić ten transfer i mówił że owulacja jest , wiec może za 2 tygodnie sama @ przyjdzie .
-
nick nieaktualnykornelkornel wrote:Laski pytanko
Moje wyniki wyglądają następująco:
beta 7 dpt 37,97
8 dpt 67,78 i dziś 107,36.
Ile dni po transferze powinnam mieć wizytę pisałam do dr czy mam powtórzyć betę w piątek i kiedy na wizytę to mi odpisał "nie" ... Bądź mądry i pisz wiersze
A i jak się liczy te tygodnie?
Ja byłam na wizycie 4tyg po transferze i wtedy było serduszko i wychodził 6tydzień. Dr Z liczy od dnia brania gonalpeptylu nowy cykl a jak przy criotransferze to nie wiem.. -
anakonda wrote:Juhaska a kiedy zaczynasz stymulacja? W 3dc bada się hormony przed stymulacja i potem przed podanie ovitrelle.
Kimczi całe szczęście że wyniki sa jakie są bo zarodek nie miał by szans to raz ale też twoje nerwy i pieniądze. Dostałaś coś na wywołanie? Bo 9 tyg to długo ja miałam się zgłosić jeśli po 6tyg by nie było miesiączki. -
nick nieaktualnyKimczi wrote:A mi kazał przyjść po 2 tygodniach od transferu zobaczyć czy zarodek się zagnieździł i po 4 tygodniach zobaczyć serduszko . Widocznie dr umawia tak jak mu pasuje . Chyba bym nie wytrzymała 4 tygodni w niepewności
Heh mi dr nigdy nie zaproponował żebym zobaczyła chociażby pecherzyk. Nie powiem było straszne te czekanie, śniło mi się po nocach że idę na usg ale nikt mi nie umiał powiedzieć czy jest serduszko... aż dr mi sie pytał co mi jest przed zobaczeniem serduszkazamknęłam oczy podczas usg heh
az tu nagle migajacy punkcik, który jest teraz ze mną
jak człowiek jest po przejściach to już bardziej to przeżywa. Choć sama pewnie wiesz jak to jest...
-
nick nieaktualnykornelkornel wrote:A i jak się liczy te tygodnie?
U mnie dr odejmował 14dni + 5dni (tyle dni miał zarodek) od daty crio.
Jeżeli dobrze liczę to początek u Ciebie wypada 24.01. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 08:58
kornelkornel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:Moly jak tam dziewczyny się czujecie? Jutro badanie połówkowe?
Trzymam kciuki by wszystko było w normie i zdrowa Lili
Ja już korzystam z detektora tętna płodu, fajna sprawa ale mój Bąbel sobie przeskakuje i muszę go szukać jeszczeale "na chwilę" się uspokoiłam
Bo tętno takie jak u dr na wizycie
Od paru dni mnie migrena nawiedza, taka przykra nowość, bo przed ciążą nigdy nie miałam, coś koszmarnego. Leżę jak flak, za to Małej moje cierpienia zupełnie nie przeszkadzają. Coraz częściej i mocniej dokazuje, co w sumie mi sie podobaTak, jutro połówkowa wizyta, nareszcie się doczekałam. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i uda się zrobić Lili ładne zdjęcie, bo z ostatniej wizyty mamy niestety kiepskie
U mnie na brzuchu punktem orientacyjnym serduszka jest siniak po ClexaneTrochę wzbraniałam się przed detektorem, ale nie żałuję, bo rzeczywiście tak jak piszesz uspokaja. Spacerujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 23:29