X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to dobrze zawsze raźniej będzie

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wiecie kiedy używać ciprofloksynę w ciąży (to są czopki dopochwowe) ? rano czy wieczorem najlepiej? bo dr Kru mi przepisał i nie napisał kiedy stosować? a Pani w aptece mówiła, żeby lepiej się dowiedzieć kiedy w ciąży mogę... może któraś je stosowała :) ?

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanko. W cenie ivf są wizyty? Czy za każdą wizytę płaci się dodatkowo?

l22nej28tcppkg68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:
    Dziewczyny, mam pytanko. W cenie ivf są wizyty? Czy za każdą wizytę płaci się dodatkowo?

Płaci się dodatkowo. Przed punkcja w trakcie stymulacji wizyty kosztują 150zł -monitoring cyklu.
    Startujecie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 23:33

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki!!!
    Przepraszam, ze tak mnie tu mało, forum rozrosło się tak bardzo, ze trudno mi ponadrabiac. A jeszcze tak niedawno byłam chyba najbardziej aktywna tu. Chce Wam powiedzieć, ze moja córeczka skończyła rok! Kochane, to był wspaniały rok poprzedzony cudownymi 9 miesiącami, kiedy to towarzyszylyscie mi niemal 24h na dobę.
    Anakonda!!! Czekam na Waszego dzidziusia nieustannie. Gratuluje wszystkim świeżo rozpakowany, gratuluje brzuchatkom i gorąco pozdrawiam towarzyszki mojej drogi do szczęścia: Anakonda, Mada, Campari, Dzdziwnica, Malahd... przepraszam, jeśli kogoś pominęłam.

A polecam dr Z!

dżdżownica, Imbirek91, gabrysia111, MalaHD, Campari lubią tę wiadomość

Aina
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Mała chyba właśnie w Świętej ale na to mam sporo czasu :)
    Dżdżownico zastanawiam się mocno nad Kru czytając forum lub B.

Edit: Mała a jak to było z lekami u innych lekarzy ? Ja jakoś się obawiam, że nie poprowadzą mnie tak jak prowadzą z Medartu- jakieś takie głupie myślenie mam chyba, ale to przez strach żeby było wszystko Ok

Oboje których wymieniłam pracują w św. rodzinie, warto mieć lekarza ze szpitala w którym się rodzi ;)
    Nie miałam żadnych problemów z lekami. Clexane i lutkę dostałam normalnie na refundację i prolutex brałam do 13tc

Dżdżownica dziękuję mamy się super :) Pociążowa opona nie chce zejść i coś czuję, że jeszcze długo będę z nią walczyć ale ja 3 tyg po cc już biegałam więc jako takie cierpienie mnie ominęło. Olcia jest cudowna choć miałyśmy gorszy moment i myślałam, że zwariuję to odpukać teraz jest sielanka :)
    A jak wy się czujecie?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dobrze :) też dość szybko doszłam do siebie po cc ale samą blizne czuje do tej pory. Wróciłam już do wagi sprzed ciąży ale oponka też została ;) zaczęłam chodzić z kijkami więc może do wakacji się jej pozbede :)
    We wtorek zaczynamy chodzić do akademii bobasa na basen, Antus strasznie lub i wodę i basen. Za to spacery od miesiąca to horror bo w ogóle nie chce leżeć na plecach!

MalaHD lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Dziewczynki!!!
    Przepraszam, ze tak mnie tu mało, forum rozrosło się tak bardzo, ze trudno mi ponadrabiac. A jeszcze tak niedawno byłam chyba najbardziej aktywna tu. Chce Wam powiedzieć, ze moja córeczka skończyła rok! Kochane, to był wspaniały rok poprzedzony cudownymi 9 miesiącami, kiedy to towarzyszylyscie mi niemal 24h na dobę.
    Anakonda!!! Czekam na Waszego dzidziusia nieustannie. Gratuluje wszystkim świeżo rozpakowany, gratuluje brzuchatkom i gorąco pozdrawiam towarzyszki mojej drogi do szczęścia: Anakonda, Mada, Campari, Dzdziwnica, Malahd... przepraszam, jeśli kogoś pominęłam.

A polecam dr Z!
    16icon_kiss.gif

Ainaa lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaHD po moich doświadczeniach ze św rodziną w stu procentach zgadzam się z Tobą, że trzeba mieć kogoś stamtąd, tzn.z ordynatorem jeśli jest się poleconym przez Medart to też można się dogadać aczkolwiek prościej byłoby mieć tam 'swojego człowieka' :)
    Moja blizna i jajniki po cięciu nie lubią chłodu dlatego zaczęłam nosić podkoszulki czego nigdy nie robiłam bo nie lubię.
    Aina ty wracasz do tematu ivf czy nie? Bo kojarzę że kiedyś rozmawiałyście na ten temat ale to chyba było na końcówce mojej ciąży/chwilę po porodzie i nie wiem :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Campari Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ainaa! 100lat dla Małej, jak to zleciało :)

Ainaa lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, jestem po wizycie, dzisiaj ost tabletka i jestem juz po pierwszej dawce gonapeptylu(pol ampulki). W czwartek wizyta i decyzja czy startujemy z puregonem.
    Juhaska, jak tam u Ciebie?

Mada29 lubi tę wiadomość

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od nocy mam ciągnący ból jakby jajników do pachwin oraz ból pleców nie plamie ani nic z tych rzeczy. Wzięłam 2 nospy
    i przechodzi na chwilę . Powinnam się martwić ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 14:42

klz9krhmyflvohw4.png
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Czesc, jestem po wizycie, dzisiaj ost tabletka i jestem juz po pierwszej dawce gonapeptylu(pol ampulki). W czwartek wizyta i decyzja czy startujemy z puregonem.

Trzymam kciuki, żebyś wystartowała!
    Ja jutro mam punkcje.

Dziewczyny, co u Was, Miska90, Juhaska, Lady E, klopsik, Ruda2017? Trochę nas staraczek jest tu jeszcze na forum:)

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    Ja jutro mam punkcje.

Dziewczyny, co u Was, Miska90, Juhaska, Lady E, klopsik, Ruda2017? Trochę nas staraczek jest tu jeszcze na forum:)

Kaya85 trzymam za jutro kciuki! Daj znać jak po punkcji :-*

No więc ja jestem po jednorazowym zastrzyku w 22 dc - Decapeptyl depot po nim dostałam prawie że o czasie okres no i od 3dc jestem na puregonie;-) Dzisiaj trzeci zastrzyk, w środę USG i zobaczymy co dalej ;-)

Kaya85 lubi tę wiadomość

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    No widzisz teraz pójdzie już szybko :)

Byłam dziś na wizycie I kolejna we wtorek. Na dziś jest 10 pęcherzyków choć niestety nie idą równo. W sumie Ż chyba planuje punkcji na koniec tygodnia bo dziś mówi ostatni raz "praca domowa" ale wprost nie mówi. Mówi że we wtorek będziemy patrzeć. Z leków nic mi nie dodał. Dalej Gonapeptyl i Puregon.
    Ile przed punkcją bierze się Ovitrelle? We wtorek już by mi wypisał we wtorek?

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    Ja jutro mam punkcje.

Trzymam kciuki za jak najlepszej jakości jajeczka :)
    Na którą masz punkcje?

Kaya85 lubi tę wiadomość

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Dziewczyny czy wiecie kiedy używać ciprofloksynę w ciąży (to są czopki dopochwowe) ? rano czy wieczorem najlepiej? bo dr Kru mi przepisał i nie napisał kiedy stosować? a Pani w aptece mówiła, żeby lepiej się dowiedzieć kiedy w ciąży mogę... może któraś je stosowała :) ?

Mada, genaralnie globulki dopochwowe stosuje się na noc bo leżysz i cały lek zostanie tam gdzie powinien być :)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u Was blizej niz dalej, trzymam kciuki:) bedziecie robic genetyke?
    Juhaska jaka masz dawke puregonu?

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    Ja jutro mam punkcje.

Może jutro się miniemy w klinice, ja mam wizytę. Byłam w sobotę ale nie mam jeszcze owulacji. Musiałam kupić kolejny puregon. Jutro zobaczymy jak moje endo... w sobotę miało 6mm.
    Trzymam kciuki za jajeczka ! Oby były ładne, okrąglutkie :)

Kaya85 lubi tę wiadomość

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b wrote:
    Mada, genaralnie globulki dopochwowe stosuje się na noc bo leżysz i cały lek zostanie tam gdzie powinien być :)

Dzięki Kochana :) biorę na noc, w aptece mnie trochę zmieszała.
    A Ty jeszcze się nie wypakowałaś? :) Mała spokojna?

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ