X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Ja nie dawałam kwiatów ani nic, a na wizycie poporodowej pani dr była bardzo miła, pogadałyśmy i tak oto skończyła się ta historia. Generalnie myślałam o tym jednak podeszłam bardziej pragmatycznie-do tego cudu raczej ręki nie przyłożyli, a w kasie kliniki zostało naprawdę wielkie dziękuje za prowadzenie ciąży ;-) .
    Racja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam dżdżownica u Ciebie z chrzcinami? Ochrzciliście Antosia? Bo pamiętam, że u Ciebie w rodzinie się tam działo w tej kwestii ;)

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    A jak tam dżdżownica u Ciebie z chrzcinami? Ochrzciliście Antosia? Bo pamiętam, że u Ciebie w rodzinie się tam działo w tej kwestii ;)

Narazie cisza :) moja mama mówiła że powinniśmy to zrobić ale szanuje naszą decyzję. Teściowa jeszcze słowem nie wspomniała ale to pewnie przez to że się przeprowadzalismy i nie byłoby nawet kiedy. Ale coś czuje że na wiosnę temat się pojawi :)

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Narazie cisza :) moja mama mówiła że powinniśmy to zrobić ale szanuje naszą decyzję. Teściowa jeszcze słowem nie wspomniała ale to pewnie przez to że się przeprowadzalismy i nie byłoby nawet kiedy. Ale coś czuje że na wiosnę temat się pojawi :)

Aaa no to jeszcze wszystko przed Wami ;) chyba, że z teściową sobie poradzicie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Ale Lili Wam psikusa zrobiła :). Myślałam, że ładnie się ustawi do zdjęcia :) Choć nie wiadomo jaki mi się Mały trafi ;)i jakie będą foty u mnie, więc się nie śmieje. Lili będzie Słodziakiem :) Szkoda , że nie wiesz ile ma "wzrostu" Twoja Mała bo jestem ciekawa jaka różnica jest między moim, ale waga już ładna :) ja hemoglobinę mam w normię ale blisko minimum więc kto wie co mnie czeka za kilka tygodni. A suplementować to co masz brać, żeby podnieść żelazo? Ja walczę z bakteriami z posiewu z pochwy bo ciągle są i już dr Kru ( bo nie ma dr B ) zapisał mi globulki dopochwowe bo to już drugi posiew ;/ a u Ciebie z tym ok? Żadnych bakterii? To niech ta migrena sobie idzie i ciesz się też ciążą. Ja już spokojniejsza ale trochę mi brakuje wizyt i tego usg ;). w tym detektorze to mi czasami ciężko go namierzyć, musi sobie już przeskakiwać ale ładnie już też nagraliśmy bicie serduszka :)
    Trzymajcie się dziewczyny, byle Was mróz nie zaskoczył ;) bądźcie zdrowe!

Po połówkowych zrobiliśmy sobie spontaniczny weekendowy wypad, ale już wszystko nadrabiam.
    Gdzieś czytałam, że na późniejszych etapach ciężko zmierzyć "wzrost" dziecka, bo nóżki już są podkurczone, o tureckim siadzie już nie wspomnę :D Ważne, że Lili pięknie rośnie i dr się śmiał, że wyczuwa dużego bobasa ;)
    Biorę żelazo Tardyferon-Fol, na receptę. Ponad miesiąc temu poziom hemoglobiny miałam jeszcze do zaakceptowania, a teraz już jest niepokojący. Jeśli nie poprawi się po suplementacji i diecie bogatej w żelazo to niestety czeka mnie szpital czego oczywiście wolałabym za wszelką cenę uniknąć.
    U mnie na szczęście czyściutko i z bakteriami spokój. Szczerze mówiąc nigdy nie miałam z tym problemów.
    Wiedziałam, że będzie Ci brakować częstszego oglądania Rapera :D Najważniejsze, że wszystko się ładnie u Ciebie uspokoiło i teraz możecie sobie słuchać serduszka w domu i odliczać do połóweczki ciąży ;)
    W przyszłym tygodniu idę zapisać Nas do szkoły rodzenia, też planujecie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr B na ostatniej wizycie prosił żebyśmy dali znać po porodzie i podesłali zdjęcie bobasa. Zastanawialiśmy się właśnie z Partnerem czy podjechać z kwiatami albo z jakimś dobrym alkoholem w ramach podziękowań, bo wiadomo, że jesteśmy mega wdzięczni za moją ciążę. Doszliśmy jednak do takich samych wniosków jak Wy dziewczyny, podziękujemy po prostu w wiadomości, a druga sprawa, że do Poznania mamy 2 godziny drogi więc nie będziemy się tarabanić z Małą. Córeczkę pokażemy dr jak wrócimy po rodzeństwo ;)

• AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wszystkiego najlepszego z okazji roczku córci 100 lat☺ a Ty jak tam wracasz do pracy czy zostajesz jeszcze w domu z małą ?
    Ja narazie siedzę w domu moja mała dostała się do żłobka ale dopiero od jesieni. Już się zastanawiam jak to będzie, jak ona się tam odnajdzie bo do mnie jest bardzo przywiazana

Ainaa lubi tę wiadomość

• AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekł mi wiadomość

• AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari a jak tam Twój Pawełek bo pamietam że kiedyś wspominalas ze miał iść do żłobka?
    Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i szczęśliwe rozwiązania ☺
    Dziewczyny mam opakowanie clexane do oddania jakby któraś chciała ?

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina to trzymam kciuki za to żeby udało się spontanicznie zajść w ciążę :) dr K mi mówiła że sporo mają takich przypadków że wcześniej długo, długo nic a po pierwszej ciąży zachodzą szybciutko w drugą :) nawet mi opowiadała o parze która ma u nich zarodki, których nie chcą oddawać do adopcji ale po pierwszej ciąży zaliczyli 'wpadkę' i teraz już się zabezpieczają bo chcą wrócić po swoje zarodki, także nigdy nic nie wiadomo :)

Ainaa lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje endo w końcu osiągnęło wymagane minimum :D 8mm ale jajeczko jeszcze nie pękło więc dr mówi, że powinno ciut podrosnąć. Na wieczór mam ovitrelle i od jutra prolutex dwa razy dziennie. W sobotę wizyta, badanie krwi i jeśli ok to w niedzielę transfer. Oby tym razem się udało...

Mada29, kornelkornel, Miśka90, Kaya85 lubią tę wiadomość

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10 dc. 6 dzień na puregonie. Jajniki juz bolą :( Jutro jadę na monitoring. I pewnie jeszcze w tym tygodniu punkcja. Jestem ciekawa jak to tam wszystko wygląda.
    Idę jeszcze dzisiaj na nockę do pracy i mam urlop do 11. Całe szczęście bo juz słabo funkcjonuje. Źe znoszę te stymulacje :(
    Dam wam jutro wieczorem znać co mi Pani dr powie. Trzymajcie kciuki za moje komórki :) Oby tym razem były ładne i dojrzałe <3

Miśka90 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda , Lady_E trzymam kciuki !

Ruda2017, Lady_E lubią tę wiadomość

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, super! Endo przeszlo bariere 6 mm, wiec jeszcze na pewno podrosnie i ogrzejsz swojego eskimoska!
    LadyE, teraz musi sie udac, wiesz ile masz rokujacych jajeczek?
    Juhaska, zastrzyk z gonapeptylu robisz od rana?

Ruda2017 lubi tę wiadomość

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mam nadzieję że uda Ci się zrobić transfer bo sama walczyłam bardzo długo z endo :) a to nie dochodziło do 8 mm a to się cofało... Dobrze że masz jeszcze kontrolę dzień przed transferem dzięki czemu będzie wiadomo czy można rozmrażać zarodek czy nie :)
    Lady powodzenia! Ze słabymi komórkami też walczyłam więc mam nadzieję że Ci się uda pozyskać piękne zarodki albo chociaż jeden zarodek ale ten właściwy :)

Ruda2017, Lady_E lubią tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E mnie też bolały jajniki. Na kilka dni przed punkcją czułam każdy krok i nerwowość wręcz miałam wymalowaną na twarzy ;) mi dr dał L-4 na ten czas. Trzymam kciuki aby jajeczka były ładne !

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    II ivf lipiec 2018 r.
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po punkcji, miałyście racje da się przeżyć:) nie brałam po żadnych leków przeciwbólowych, choć pierwsze pół godziny to jajniki bolały jak przy okresie. Teraz się czuję dobrze, tylko brzuch wzdęty i przez to bolący.
    Natomiast mamy tylko 4 komórki:(
    Ruda2017 to jak się uda to będziemy miały w zbliżonym czasie transfer:)
    Dostałam teraz prolutex, czy Was też miejsce po zastrzyku bolało?

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 tak mnie cały dzień boli miejsce po wkuciu :(
    Trzymam kciuki za całą czwórkę ! :)

Kaya85 lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    Ruda2017 to jak się uda to będziemy miały w zbliżonym czasie transfer:)
    Dostałam teraz prolutex, czy Was też miejsce po zastrzyku bolało?
    Super że są, wystarczy jedna szczęśliwa. Niech teraz walczą do piątej doby i widzimy się na transferze :D
    mnie również po zastrzyku boli, po którymś w wkłuciu mam problem ze znalezieniem nie bolącego miejsca. I siniaki się robią.
    Nawet kot już wie, że mamci się "nie depta" bo brzuchu.

Kaya85 lubi tę wiadomość

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    II ivf lipiec 2018 r.
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Campari Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaC wrote:
    Campari a jak tam Twój Pawełek bo pamietam że kiedyś wspominalas ze miał iść do żłobka?
    Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i szczęśliwe rozwiązania ☺
    Dziewczyny mam opakowanie clexane do oddania jakby któraś chciała ?
    Taaa, poszedł od 1 lutego i spędził tam uwaga...5 dni. Walczymy z jakąś dziwną infekcją wirusową z której bardzo mozolnie wychodzi. Zaliczyłam już pierwszą opiekę po tygodniu od powrotu do pracy.

r9bzabd.png
‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ