X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia staraczki! :)
    Trzymamy kciuki!

Moly co u Was? wszystko dobrze?

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Hej, od nocy mam ciągnący ból jakby jajników do pachwin oraz ból pleców nie plamie ani nic z tych rzeczy. Wzięłam 2 nospy
    i przechodzi na chwilę . Powinnam się martwić ?

Ja taki ból miałam przez miesiąc po transferze myślę że jeśli nie plamisz to nie ma co się martwić :)

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornel mi się też wydaję że tak jak Karincia piszę że ten ból jest. Choć już nie pamiętam ja pamiętam że tydzień od zobaczenia serduszka tak miałam i przy tym plamienie i wtedy stwierdzono że tworzy się krwiak :( ale jak nie ma innych dolegliwości to się na zapas nie martw... kiedy wizytę masz?

Karincia co u Was? Kiedy prenatalne? :)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ż też mi pisał, że wszystko ok :)
    Mada jutro partner jedzie po L4 to mnie zapisze na wizytę, ale kiedy to do dnia dzisiejszego od dr się nie dowiedziałam ;)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Dzięki Ż też mi pisał, że wszystko ok :)
    Mada jutro partner jedzie po L4 to mnie zapisze na wizytę, ale kiedy to do dnia dzisiejszego od dr się nie dowiedziałam ;)

hehe to trzeba było napisać do dr z zapytaniem jeszcze raz ;) cały dr Z .
    Ja od transferu brałam dwie l4 raz 14 dni a drugi raz 12 dni bo święta były ale może możesz szybciej bo pewnie serduszko jest wcześniej. A jak nie to Panie w rejestracji datę same wyznaczą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 16:07

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne we wtorek juz się stresuje

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    Prenatalne we wtorek juz się stresuje

Będzie dobrze, Ty tam masz dwojeczke to już w ogóle będziesz miala co oglądać :) :) ciekawe co Wam dr obstawi za płeć? Jakieś przypuszczenia masz? :) w takim razie trzymamy mocno kciuki i daj znać po :) będziemy czekać na dobre wieści!! :)

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Dzięki Kochana :) biorę na noc, w aptece mnie trochę zmieszała.
    A Ty jeszcze się nie wypakowałaś? :) Mała spokojna?

No nie :/ Czekamy :)

Kornel jak Nospa nie pomaga to może spróbuj Relanium jak masz. Ja cały 1 trymestr byłam na Nospie i Relanium i jak zapomniałam wziąć to od razu czułam spinający się brzuch.

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Będzie dobrze, Ty tam masz dwojeczke to już w ogóle będziesz miala co oglądać :) :) ciekawe co Wam dr obstawi za płeć? Jakieś przypuszczenia masz? :) w takim razie trzymamy mocno kciuki i daj znać po :) będziemy czekać na dobre wieści!! :)

Nie mam żadnego przeczucia
    Dzięki bardzo napewno się odezwę.
    Chociaż mało się udzielam to trzymam za wszystkie kciuki ☺

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b wrote:
    No nie :/ Czekamy :)

Kornel jak Nospa nie pomaga to może spróbuj Relanium jak masz. Ja cały 1 trymestr byłam na Nospie i Relanium i jak zapomniałam wziąć to od razu czułam spinający się brzuch.

Tak na szczęście mam dzięki za porady ! I trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie :*

anna_b lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Trzymam kciuki za jak najlepszej jakości jajeczka :)
    Na którą masz punkcje?

Dzięki, mały strach jest:)
    Na 10, Ruda2017 jak będziesz przed południem to się gdzieś miniemy na korytarzu:)

Juhaska ja ovitrelle dostałam 1,5szt. w sobotę o 22:30 i w poniedziałek punkcja, czyli ok.36h. Razem z tym dostałam jeszcze tabletki gynalgin dopochwowo.
    U mnie stymulacja zaczęła się 16.02, więc wychodzi, że 10dni wszystko trwało. I pociesze Cię że u mnie pęcherzyki też nie idą równo, na jednym jajniku słabiej niż na drugim i rosły wolno.

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    To pytanie do mamuś medartowych.
    Czy po porodzie poszliście z kwiatami itp do lekarza dzięki któremu byłyście w ciazy?
    I czy do lekarza prowadzącego jeśli to nie był ten sam ?

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    Dzięki, mały strach jest:)
    Na 10, Ruda2017 jak będziesz przed południem to się gdzieś miniemy na korytarzu:)
    Mam na 11, Ty będziesz jeszcze dochodziła do siebie po narkozie na górze :)
    Będzie dobrze, samej punkcji nie ma co się bać- nic nie boli.

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique ja zaniosłam kwiaty dr K, chociaż w zasadzie jeśli chodzi o ciążę to prowadzili mnie dr K i Sz plus na samym końcu Kru :) ale to już od ciebie zależy czy i komu dasz coś, wierz mi że jak nic nie dasz to też się nic nie stanie tak samo jak nikt nie obrazi się że dałaś jednemu lekarzowi a nie dałaś drugiemu :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Campari Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dawałam kwiatów ani nic, a na wizycie poporodowej pani dr była bardzo miła, pogadałyśmy i tak oto skończyła się ta historia. Generalnie myślałam o tym jednak podeszłam bardziej pragmatycznie-do tego cudu raczej ręki nie przyłożyli, a w kasie kliniki zostało naprawdę wielkie dziękuje za prowadzenie ciąży ;-) .

Dominique1995 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Dziewczyny, u Was blizej niz dalej, trzymam kciuki:) bedziecie robic genetyke?
    Juhaska jaka masz dawke puregonu?
    Dawka 300 przy czym mam AMH 1,29

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie tez bede miala 300, cos dr Z wspominał. Kurcze juz tez bym chciala miec termin punkcji, wiedziec, ze jajca rosna.
    Czekam na Wasze relacje z niecierpliowoscia!

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mamy mrozakow, mąż już więcej ivf nie chce. Ja tam bym jeszcze choć raz bez stymulacji (na cyklu naturalnym) spróbowała. Narazie staramy się bez wsparcia, czas pokaże.

Aina
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Hej,
    To pytanie do mamuś medartowych.
    Czy po porodzie poszliście z kwiatami itp do lekarza dzięki któremu byłyście w ciazy?
    I czy do lekarza prowadzącego jeśli to nie był ten sam ?

Mąż jeszcze z sali pooperacyjnej gdzie 2 godziny po cc odpoczywalam a on kangurowal maluszka to wysłał do lekarzy zdjęcia i podziekowania. Potem pojechałam do dr ż pokazać "jego" dziecko ale trafiłam na zły dzień i się z nim nie spotkałam :(
    Więc tak jak napisała Campari wielkie dziękuję mają w kasie kliniki ;)

1JyDp2.png
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Ja pewnie tez bede miala 300, cos dr Z wspominał. Kurcze juz tez bym chciala miec termin punkcji, wiedziec, ze jajca rosna.
    Czekam na Wasze relacje z niecierpliowoscia!
    JaMama84 masz już Gonapeptyl więc to już w sumie start i pęcherzyki już ruszyły

Dla mnie najdłuższe czekanie to było te 60 dni na tabletach, teraz leci szybko tylko minus że wizyty częstsze a tu do Poznania mam prawie 3 godziny drogi
    W sumie też bym chciała mieć termin punkcji, a Żak nie określa się tylko zobaczymy we wtorek, ale skoro nie kazał już od jutra współżyć to możliwe że punkcja piątek, sobota

‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ