X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Na leczenie immunologiczne nie licz . Jeśli potrzebne będą szczepienia licz 3 miesiące przerwy jeśli immunopresja to 2 tyg trwa leczenie i transfer . Jeśli się stymulujesz to ja bym leków nie brała bo dziewczyny pisały że jajeczka wtedy tracą na wartości.
    Mam gonapeptyl dopiero wiec do stymulacji jeszcze czas, a dwa nie wiadomo czy znów antki nie wrócą.
    Szczepienim i tak na razie sie nie poddam, jedynie leczenie immunopresyjne. Ale teraz bardziej licze na leczenie encortonem i przede wszystkim intalipid

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, przyjmowała któraś orgalutran? Zastrzyki robi się w brzuch czy udo?
    Jak dobrze pójdzie to może w weekend punkcja:)
    I już się jej boję, jakie macie doświadczenia, trzeba się do tego jakoś przygotować? Po lepiej L4 wziąć?

Ja miałam przy 1 procedurze , dawałam sobie w brzuch :)
    L4 tylko na dzień punkcji wiadomo, ale później tylko kłucie dało się przeżyć.

klz9krhmyflvohw4.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Mam gonapeptyl dopiero wiec do stymulacji jeszcze czas, a dwa nie wiadomo czy znów antki nie wrócą.
    Szczepienim i tak na razie sie nie poddam, jedynie leczenie immunopresyjne. Ale teraz bardziej licze na leczenie encortonem i przede wszystkim intalipid
    A masz już badania zrobione ? Zlecał ci docent czy sama na chybił trafił robiłaś ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiłam dziś morfologię i takie tam i dodatkowo betę dziś mi wyszła 61,78 jest Ok ?

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornel według mnie ładnie urosła beta w ciągu doby :) jest dobrze!Trzymajcie się! :)

Kayah85 punkcje można przeżyć, zalezy jaką masz pracę, ja wolalam wziąść l4 po transferze a po punkcji czułam się ok. Trochę przy siadaniu czułam lekki ból tak przez dwa dni i brzuch lekko napuchniety był. Różnie dziewczyny przechodza punkcje..

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    A masz już badania zrobione ? Zlecał ci docent czy sama na chybił trafił robiłaś ?
    Część mam, sama robiłam nie na chybił trafił tylko te podstawowe co zleca ;), mam IMK, ANA mutacje i czekam na wynik CBA i helicobacter

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Dziewczyny robiłam dziś morfologię i takie tam i dodatkowo betę dziś mi wyszła 61,78 jest Ok ?
    Bardzo ładnie przyrosła. Ja osiągnęłam taki wynik dopiero w 10dpt.

• Kimczi Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , miałam mieć dzisiaj transfer ale dr Ż mi odwołał po tym jak przesłałam mu wyniki . Pomożecie mi rozszyfrować co było nie tak , bo od dr ciężko się dowiedzieć . Prolaktyna 32,2 , estradiol 431,8 , progesteron 1,180

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Beta 37,97 :-)
    Gratulacje☺☺ trzymam kciuki, aby dalej było wszystko ok

kornelkornel lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi wrote:
    Cześć dziewczyny , miałam mieć dzisiaj transfer ale dr Ż mi odwołał po tym jak przesłałam mu wyniki . Pomożecie mi rozszyfrować co było nie tak , bo od dr ciężko się dowiedzieć . Prolaktyna 32,2 , estradiol 431,8 , progesteron 1,180
    A jakie byly normy przy progesteronie? Nie okazal sie zbyt niski?

202312226851.png
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi wrote:

Na pewno prolaktyna za wysoka co do estradiolu i progesteronu nie jestem pewna.

klz9krhmyflvohw4.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!! Może mnie jeszcze pamiętacie? Zniknęłam całkowicie z forum ale często myślałam co u was :)
    Szalone 4 miesiące na nami bo wykanczalismy dom i przeprowadzalismy się.
    Mój Żółwiczek rośnie jak na drożdżach, ma już 72 cm i waży przeszło 8 kilo :) już powoli pełza i próbuje siadać.

Co słychać u "starej ekipy" ? Bo nie mam szans nadrobić ;) Mada widzę na suwaczku że się udało i z małym opóźnieniem ale "przywlaszczylas" sobie mój brzuch :) :) :) gratulacje :)

Mada29, gabrysia111, Ainaa lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Hej dziewczyny!! Może mnie jeszcze pamiętacie? Zniknęłam całkowicie z forum ale często myślałam co u was :)
    Szalone 4 miesiące na nami bo wykanczalismy dom i przeprowadzalismy się.
    Mój Żółwiczek rośnie jak na drożdżach, ma już 72 cm i waży przeszło 8 kilo :) już powoli pełza i próbuje siadać.

Co słychać u "starej ekipy" ? Bo nie mam szans nadrobić ;) Mada widzę na suwaczku że się udało i z małym opóźnieniem ale "przywlaszczylas" sobie mój brzuch :) :) :) gratulacje :)

A ja już myślałam że o nas zapomnialaś a ja tak ciągle myslalam o Tobie i pamiętam o tym, że ten brzuszek to dzieki Tobie i jeszcze dr Sz obstawia chłopca. Ale udało się i jesteśmy szczęśliwi! Choć miałam awarię bo krwiaki się pojawiły i plamilam oraz krwawilam, co tydzień u dr ale od dwóch tygodni cisza i czekamy na kolejną wizytę. Rośniemy ;)
    Dziękuję za ten brzuszek bo coś w tym jest!
    No no Antoś "trochę" Wam już urósł :) tylko czekać aż zacznie rozrabiac :) dobrze że też zdrowy :) bo nie choruje? teraz rozumiem to Twoje milczenie. Bardzo się cieszę, że się odezwałaś i serdecznie Was pozdrawiamy!! :) :)
    Większość dziewczyn już rozpakowane ;) ale pewnie same się odezwą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 23:16

• Kimczi Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny , też mi się wydaje że prolaktyna za wysoka bo jakby tylko chodziło o progesteron to bym pewnie zastrzyk zrobiła i po sprawie . Trudno muszę czekać do następnego cyklu . Właśnie minął rok od moich starań w medarcie i ciągle coś nie tak , podziwiam wytwałość niektórych z was i trzymam kciuki za wszystkie staraczki .

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi wrote:
    Dzięki dziewczyny , też mi się wydaje że prolaktyna za wysoka bo jakby tylko chodziło o progesteron to bym pewnie zastrzyk zrobiła i po sprawie . Trudno muszę czekać do następnego cyklu . Właśnie minął rok od moich starań w medarcie i ciągle coś nie tak , podziwiam wytwałość niektórych z was i trzymam kciuki za wszystkie staraczki .

Też po roku starań miałam dość ale w druga "rocznice" spotkania z dr Ż byłam już na porodowce :) czego także Tobie życzę :)

Mada29 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada najważniejsze że już teraz jest dobrze i że maluszek się rozwija. U nas też dr Sz od początku obstawial chłopca także gratuluję synusia :)
    My jakoś na szczęście nie chorujemy, Antus ładnie śpi w nocy, najczęściej teraz już karmię raz w nocy. Teraz właśnie mnie zjada :) hahaha

Mada29 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi wrote:
    To nie prolaktyna tylko progesteron masz bardzo niski . W dzień przed transferem powinien być minimum 20 . Ja miałam 18 i dr dała dodatkowy prolutex a u Ciebie był zbyt niski by podnieść go w 1 dzień. Co brałaś za progesteron .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Część mam, sama robiłam nie na chybił trafił tylko te podstawowe co zleca ;), mam IMK, ANA mutacje i czekam na wynik CBA i helicobacter
    Ja przy 1 wizycie miałam tylko mlr i test LCT także to nie są podstawowe badania a zależą one od wywiadu i chorób u was i twojej rodziny .Powodzenia na wizycie .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ja przy 1 wizycie miałam tylko mlr i test LCT także to nie są podstawowe badania a zależą one od wywiadu i chorób u was i twojej rodziny .Powodzenia na wizycie .
    Dziękuję

A właściwie jestem w drodze do Żaka. To już 8 wizyta oby coś ruszyło w końcu

• Kimczi Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda nic nie brałam , byłam u dr bo po poprzednim poronieniu nie miałam miesiączki przez 9 tygodni i podczas badania mi powiedział , że jest wszystko super i za 3 dni robimy transfer , zrobiłam te wyniki hormonów i mi odpisał „ nie działamy „ , wiec się zastanawiam co było nie tak . Teraz tak patrzę że przed ostatnim transferem miałam progesteron 68,8 , wiec może rzeczywiście o ten progesteron chodziło .

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ