X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Na leczenie immunologiczne nie licz . Jeśli potrzebne będą szczepienia licz 3 miesiące przerwy jeśli immunopresja to 2 tyg trwa leczenie i transfer . Jeśli się stymulujesz to ja bym leków nie brała bo dziewczyny pisały że jajeczka wtedy tracą na wartości.
    Mam gonapeptyl dopiero wiec do stymulacji jeszcze czas, a dwa nie wiadomo czy znów antki nie wrócą.
    Szczepienim i tak na razie sie nie poddam, jedynie leczenie immunopresyjne. Ale teraz bardziej licze na leczenie encortonem i przede wszystkim intalipid

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, przyjmowała któraś orgalutran? Zastrzyki robi się w brzuch czy udo?
    Jak dobrze pójdzie to może w weekend punkcja:)
    I już się jej boję, jakie macie doświadczenia, trzeba się do tego jakoś przygotować? Po lepiej L4 wziąć?

Ja miałam przy 1 procedurze , dawałam sobie w brzuch :)
    L4 tylko na dzień punkcji wiadomo, ale później tylko kłucie dało się przeżyć.

klz9krhmyflvohw4.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Mam gonapeptyl dopiero wiec do stymulacji jeszcze czas, a dwa nie wiadomo czy znów antki nie wrócą.
    Szczepienim i tak na razie sie nie poddam, jedynie leczenie immunopresyjne. Ale teraz bardziej licze na leczenie encortonem i przede wszystkim intalipid
    A masz już badania zrobione ? Zlecał ci docent czy sama na chybił trafił robiłaś ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiłam dziś morfologię i takie tam i dodatkowo betę dziś mi wyszła 61,78 jest Ok ?

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornel według mnie ładnie urosła beta w ciągu doby :) jest dobrze!Trzymajcie się! :)

Kayah85 punkcje można przeżyć, zalezy jaką masz pracę, ja wolalam wziąść l4 po transferze a po punkcji czułam się ok. Trochę przy siadaniu czułam lekki ból tak przez dwa dni i brzuch lekko napuchniety był. Różnie dziewczyny przechodza punkcje..

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    A masz już badania zrobione ? Zlecał ci docent czy sama na chybił trafił robiłaś ?
    Część mam, sama robiłam nie na chybił trafił tylko te podstawowe co zleca ;), mam IMK, ANA mutacje i czekam na wynik CBA i helicobacter

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Dziewczyny robiłam dziś morfologię i takie tam i dodatkowo betę dziś mi wyszła 61,78 jest Ok ?
    Bardzo ładnie przyrosła. Ja osiągnęłam taki wynik dopiero w 10dpt.

• Kimczi Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , miałam mieć dzisiaj transfer ale dr Ż mi odwołał po tym jak przesłałam mu wyniki . Pomożecie mi rozszyfrować co było nie tak , bo od dr ciężko się dowiedzieć . Prolaktyna 32,2 , estradiol 431,8 , progesteron 1,180

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Beta 37,97 :-)
    Gratulacje☺☺ trzymam kciuki, aby dalej było wszystko ok

kornelkornel lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi wrote:
    Cześć dziewczyny , miałam mieć dzisiaj transfer ale dr Ż mi odwołał po tym jak przesłałam mu wyniki . Pomożecie mi rozszyfrować co było nie tak , bo od dr ciężko się dowiedzieć . Prolaktyna 32,2 , estradiol 431,8 , progesteron 1,180
    A jakie byly normy przy progesteronie? Nie okazal sie zbyt niski?

202312226851.png
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi wrote:

Na pewno prolaktyna za wysoka co do estradiolu i progesteronu nie jestem pewna.

klz9krhmyflvohw4.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!! Może mnie jeszcze pamiętacie? Zniknęłam całkowicie z forum ale często myślałam co u was :)
    Szalone 4 miesiące na nami bo wykanczalismy dom i przeprowadzalismy się.
    Mój Żółwiczek rośnie jak na drożdżach, ma już 72 cm i waży przeszło 8 kilo :) już powoli pełza i próbuje siadać.

Co słychać u "starej ekipy" ? Bo nie mam szans nadrobić ;) Mada widzę na suwaczku że się udało i z małym opóźnieniem ale "przywlaszczylas" sobie mój brzuch :) :) :) gratulacje :)

Mada29, gabrysia111, Ainaa lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Hej dziewczyny!! Może mnie jeszcze pamiętacie? Zniknęłam całkowicie z forum ale często myślałam co u was :)
    Szalone 4 miesiące na nami bo wykanczalismy dom i przeprowadzalismy się.
    Mój Żółwiczek rośnie jak na drożdżach, ma już 72 cm i waży przeszło 8 kilo :) już powoli pełza i próbuje siadać.

Co słychać u "starej ekipy" ? Bo nie mam szans nadrobić ;) Mada widzę na suwaczku że się udało i z małym opóźnieniem ale "przywlaszczylas" sobie mój brzuch :) :) :) gratulacje :)

A ja już myślałam że o nas zapomnialaś a ja tak ciągle myslalam o Tobie i pamiętam o tym, że ten brzuszek to dzieki Tobie i jeszcze dr Sz obstawia chłopca. Ale udało się i jesteśmy szczęśliwi! Choć miałam awarię bo krwiaki się pojawiły i plamilam oraz krwawilam, co tydzień u dr ale od dwóch tygodni cisza i czekamy na kolejną wizytę. Rośniemy ;)
    Dziękuję za ten brzuszek bo coś w tym jest!
    No no Antoś "trochę" Wam już urósł :) tylko czekać aż zacznie rozrabiac :) dobrze że też zdrowy :) bo nie choruje? teraz rozumiem to Twoje milczenie. Bardzo się cieszę, że się odezwałaś i serdecznie Was pozdrawiamy!! :) :)
    Większość dziewczyn już rozpakowane ;) ale pewnie same się odezwą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 23:16

• Kimczi Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny , też mi się wydaje że prolaktyna za wysoka bo jakby tylko chodziło o progesteron to bym pewnie zastrzyk zrobiła i po sprawie . Trudno muszę czekać do następnego cyklu . Właśnie minął rok od moich starań w medarcie i ciągle coś nie tak , podziwiam wytwałość niektórych z was i trzymam kciuki za wszystkie staraczki .

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi wrote:
    Dzięki dziewczyny , też mi się wydaje że prolaktyna za wysoka bo jakby tylko chodziło o progesteron to bym pewnie zastrzyk zrobiła i po sprawie . Trudno muszę czekać do następnego cyklu . Właśnie minął rok od moich starań w medarcie i ciągle coś nie tak , podziwiam wytwałość niektórych z was i trzymam kciuki za wszystkie staraczki .

Też po roku starań miałam dość ale w druga "rocznice" spotkania z dr Ż byłam już na porodowce :) czego także Tobie życzę :)

Mada29 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada najważniejsze że już teraz jest dobrze i że maluszek się rozwija. U nas też dr Sz od początku obstawial chłopca także gratuluję synusia :)
    My jakoś na szczęście nie chorujemy, Antus ładnie śpi w nocy, najczęściej teraz już karmię raz w nocy. Teraz właśnie mnie zjada :) hahaha

Mada29 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi wrote:
    To nie prolaktyna tylko progesteron masz bardzo niski . W dzień przed transferem powinien być minimum 20 . Ja miałam 18 i dr dała dodatkowy prolutex a u Ciebie był zbyt niski by podnieść go w 1 dzień. Co brałaś za progesteron .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Część mam, sama robiłam nie na chybił trafił tylko te podstawowe co zleca ;), mam IMK, ANA mutacje i czekam na wynik CBA i helicobacter
    Ja przy 1 wizycie miałam tylko mlr i test LCT także to nie są podstawowe badania a zależą one od wywiadu i chorób u was i twojej rodziny .Powodzenia na wizycie .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ja przy 1 wizycie miałam tylko mlr i test LCT także to nie są podstawowe badania a zależą one od wywiadu i chorób u was i twojej rodziny .Powodzenia na wizycie .
    Dziękuję

A właściwie jestem w drodze do Żaka. To już 8 wizyta oby coś ruszyło w końcu

• Kimczi Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda nic nie brałam , byłam u dr bo po poprzednim poronieniu nie miałam miesiączki przez 9 tygodni i podczas badania mi powiedział , że jest wszystko super i za 3 dni robimy transfer , zrobiłam te wyniki hormonów i mi odpisał „ nie działamy „ , wiec się zastanawiam co było nie tak . Teraz tak patrzę że przed ostatnim transferem miałam progesteron 68,8 , wiec może rzeczywiście o ten progesteron chodziło .

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ