X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Ja przy pierwszej procedurze też miałam połówkę ale puregon 200 a przy drugiej już całą i puregon 300. Ciekawe od czego to zależy? To wasza pierwsza procedura? Bo jak zapytałam dr czemu tak teraz to mówi, że to już moja druga procedura i trzeba mieć więcej dojrzałych jajeczek ;)
    To moja pierwsza stymulacja i mam pół ampułki Gonapeptylu o 300 Puregonu

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    Nie bój się, ja też trzęsłam portkami, a to nic strasznego. Super położna i anestezjolog w koszuli w krabiki:)
    Ja miałam w zeszłym roku laparoskopie i narkoza bez porównania, tu na chwilę zasypiasz, budzisz się i jest ok. A tam nie dość że cewnik podłączony to i po zabiegu mdłości straszne. Głowa do góry!
    Stymulacje każda z nas inaczej odczuwa, u mnie jajniki nie bolały, ale miałam mało pęcherzyków.
    Co do komórek to tylko 2 udało się zapłodnić:( do 5doby tak daleko, mam nadzieję że są silne!
    Ruda2017 z ilu Wam zostały 3?
    Ile w sumie miałaś pęcherzyków?

Mała8 lubi tę wiadomość

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mialam wizytę i jeszcze dwa tyg na plastrach bo lewy jajnik jeszcze nie gotowy. Dr Ż stwierdzil, ze juz w marcu przystapimy do drugiej procedury.. a ja juz sie nie mogę doczekac. Chociaż drugiego podejscia boje sie bardziej niz pierwszego. Wtedy nie wiedziałam co i jak, a teraz wiem jak stresujace jest to cale oczekiwanie. Dobrze, ze Wy tu jestescie ☺

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Wczoraj mialam wizytę i jeszcze dwa tyg na plastrach bo lewy jajnik jeszcze nie gotowy. Dr Ż stwierdzil, ze juz w marcu przystapimy do drugiej procedury.. a ja juz sie nie mogę doczekac. Chociaż drugiego podejscia boje sie bardziej niz pierwszego. Wtedy nie wiedziałam co i jak, a teraz wiem jak stresujace jest to cale oczekiwanie. Dobrze, ze Wy tu jestescie ☺

Rozumiem Cię, to samo przechodzilam. W pierwszej procedurze byłam dużo spraw nieświadoma a potem w drugiej to oczekiwanie że tylko 3 się zaplodnily komórki i czy przetrwaja do 5 doby, potem beta znów tydzień. każda z nas to przechodzi, więc też dasz radę!
    Będziecie też teraz badać zarodki?
    To trzymam kciuki w marcu, wiosna i bociany przylatuja to dobry znak ;)

Mała8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dawno się nie udzielałam, ale żyłam w krainie mdłości i bóli głowy.
    Karincia gratuluje dziewczynek. Dr Sz bardzo przyjemny, to już poprawiłaś mi humor. Ja idę do niego za tydzień i też zaczynam się trochę stresować. Zwłaszcza ze ostatni miesiąc trudny i wmuszanie jedzenia i picia na siłę. Ale mam nadzieję że bąbel wyssał ze mnie co najlepsze.

Chciałam się jeszcze tylko pochwalić, że będziemy mieli synka Eryka :)
    Pozdrawiam was wszystkie serdecznie.

Kaya85, klopsik, Miśka90, Mada29, dżdżownica, Karincia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Dziewczyny dawno się nie udzielałam, ale żyłam w krainie mdłości i bóli głowy.
    Karincia gratuluje dziewczynek. Dr Sz bardzo przyjemny, to już poprawiłaś mi humor. Ja idę do niego za tydzień i też zaczynam się trochę stresować. Zwłaszcza ze ostatni miesiąc trudny i wmuszanie jedzenia i picia na siłę. Ale mam nadzieję że bąbel wyssał ze mnie co najlepsze.

Chciałam się jeszcze tylko pochwalić, że będziemy mieli synka Eryka :)
    Pozdrawiam was wszystkie serdecznie.

Ooo to już wiecie :) Wasz leniuszek to synuś, fajnie :) Trzymajcie się i daj znać jak po wizycie u dr Sz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek to gratulacje, do pary brakuje Wam tylko Arielki ;)

Ruda jeżeli planujecie tak szybko dużą rodzinę to fajnie by było żeby jeden z transferowanych zarodków jeszcze się podzielił i będziecie mieli trójkę "za jednym zamachem" :D

Karincia gratuluję, moim marzeniem były bliźniaczki ;)

susełek lubi tę wiadomość

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełku, gratuluje synka ! :) Płeć poznaliście na usg czy pytaliście genetyka ?

susełek lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Moly 5kg na plus to nie jest źle ;) a to już wózki wybieracie. No no modeli to jest wybór. A powiedz jakie leki bierzesz teraz oprócz tych na żelazo. Clexane też?

Wiem, że tragedii nie ma, bo żona mojego kuzyna, która jest w 20 tygodniu przytyła już 14kg, buzia jej się nie zamyka i słodkie na okrągło ;) Mój Partner się śmieje, że zrobiła się pękata :D
    Niedługo też się będziecie rozglądali i będziesz przeżywała to samo co ja, chyba, że już masz coś na oku :)
    Letrox, Żelazo, Duphaston, Luteina, Magnez, Wit D, Jodid, Acard, Metylowany kwas i B12, tak Clexane będę brała raczej do końca ciąży, ale mam już swój zapas także głowa spokojna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel a Wy kiedy będziecie mogli poznać płeć, bo przy przebadanych zarodkach klinika wie tak? Chyba, że mieliście już jakiś cynk przy transferze.

• Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Ile w sumie miałaś pęcherzyków?

Nie pytałam już przy punkcji, na początkowym usg była mowa o 6.

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Ooo to już wiecie :) Wasz leniuszek to synuś, fajnie :) Trzymajcie się i daj znać jak po wizycie u dr Sz ;)

To po tatusiu. Mój mąż zawsze się spóźnia, wszędzie:)
    Ale tak poważnie to zastanawiałam się czym mój syncio nie jest bardziej uparciuszkiem niż leniuszkiem. Bo ja mam tą mutację genetyczną pai, która utrudnia zagnieżdżanie zarodka. Może on po prostu walczył silnie żeby zostać na tym świecie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Susełku, gratuluje synka ! :) Płeć poznaliście na usg czy pytaliście genetyka ?

Nie wytrzymałam i zapytałam sms-em dr K. Dr Kru nie miał dostępu do płci zarodków.
    Tak żeby na prenatalnych już nie gdybać. Ale jestem ciekawa czy dr Sz dobrze dojrzy. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 20:21

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia gratulacje! Dwie dziewczynki! WOW!
    Suselek, super! Gratuluje malego Eryczka!
    Moly, tez mam buldozera:) swietnie sie od poczatku chlopaki dogaduja, troche byla zazdrosc jak Syn sie spionizowal, ale szybko przeszlo:)
    W czwartek jade na wizyte, mam nadzieje, ze do gonapeptylu dolaczy puregon! Chyba juz zaczne brac relanium:)

susełek, Karincia lubią tę wiadomość

• Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Rozumiem Cię, to samo przechodzilam. W pierwszej procedurze byłam dużo spraw nieświadoma a potem w drugiej to oczekiwanie że tylko 3 się zaplodnily komórki i czy przetrwaja do 5 doby, potem beta znów tydzień. każda z nas to przechodzi, więc też dasz radę!
    Będziecie też teraz badać zarodki?
    To trzymam kciuki w marcu, wiosna i bociany przylatuja to dobry znak ;)

Dobrze, że jesteście dziewczyny:) człowiek nie czuje się osamotniony w tej walce..
    ja Mada29 właśnie odczuwam ten strach czy przetrwają do 5 doby:( ale wierzę że będzie dobrze:)

Mała8 lubi tę wiadomość

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Nie wytrzymałam i zapytałam sms-em dr K. Dr Kru nie miał dostępu do płci zarodków.
    Tak żeby na prenatalnych już nie gdybać. Ale jestem ciekawa czy dr Sz dobrze dojrzy. ;)

12.03 mam wizytę i chyba też spytam, chciałabym dziewuszkę :-)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    12.03 mam wizytę i chyba też spytam, chciałabym dziewuszkę :-)
    Mi się marzył syncio :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    Dobrze, że jesteście dziewczyny:) człowiek nie czuje się osamotniony w tej walce..
    ja Mada29 właśnie odczuwam ten strach czy przetrwają do 5 doby:( ale wierzę że będzie dobrze:)

życzę Tobie jak najlepiej! Dziewczyny mnie też wtedy wspierały :) Byle została z Wami ta dwojeczka, wiekszy spokój psychiczny.planujecie badania zarodków? Dla mnie te 5 dob to była masakra. Ja już wtedy tą procedurę mówiłam mężowi, że chyba stracona. Ale mąż wierzył, że jest dobrze. A kazdy sms wyslany do dr ile jest to serce w gardle. w pierwszej mieliśmy 6 zaplodnionych utrzymało się 3 a tu tak malo. Ale jakiś cud był i te 3 przetrwały a jeden z nich jest już ze mną ;) trzymam kciuki i wytrwałości przez ten czas!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 21:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Moly, tez mam buldozera:) swietnie sie od poczatku chlopaki dogaduja, troche byla zazdrosc jak Syn sie spionizowal, ale szybko przeszlo:)

JaMama to już niedługo będziesz miała niezłą ferajnę w domu :D Jeśli chodzi o zazdrość to niestety u Nas będzie ciężka przeprawa, bo przez 6 lat była w centrum uwagi, do tego nie zdaje sobie sprawy ze swojej wagi i siły. Mniejsze dzieci podczas zabawy "taranuje" ;)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak psinka bedzie miec "wlasnego niemowlaka" od urodzenia to nauczy sie z nim obchodzic:) pamietam jak odprasowana, pieluszke tetrowa kladlam na kocyk, zeby Synia polozyc, a tu hyc i pies na niej lezał:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 21:34

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ