X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Wiem, że tragedii nie ma, bo żona mojego kuzyna, która jest w 20 tygodniu przytyła już 14kg, buzia jej się nie zamyka i słodkie na okrągło ;) Mój Partner się śmieje, że zrobiła się pękata :D
    Niedługo też się będziecie rozglądali i będziesz przeżywała to samo co ja, chyba, że już masz coś na oku :)
    Letrox, Żelazo, Duphaston, Luteina, Magnez, Wit D, Jodid, Acard, Metylowany kwas i B12, tak Clexane będę brała raczej do końca ciąży, ale mam już swój zapas także głowa spokojna :)

To widzę, że leki się utrzymują te same, chyba że coś wpadnie. U Ciebie żelazo a u mnie globulki. Ja też staram się robić zapasy clexany, byle bym nie musiała brać dwa razy dziennie bo wtedy będzie gorzej... no mnie też trochę ciągnie do słodkiego ale jeszcze się nie wazylam. W zeszłym tygodniu bylo plus 3,5kg dziś nie wiem :B)
    A ja mam kota ooo ale po brzuchu nie skacze, jak już kładzie się obok i sobie lezymy.
    Macie wesolo z pieskami, będzie dobrze. Ciekawe jak zaakceptuje mój kot malucha bo za dziećmi nie jest bo same osoby dorosłe są, więc nie przyzwyczajona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 21:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    To widzę, że leki się utrzymują te same, chyba że coś wpadnie. U Ciebie żelazo a u mnie globulki. Ja też staram się robić zapasy clexany, byle bym nie musiała brać dwa razy dziennie bo wtedy będzie gorzej... no mnie też trochę ciągnie do słodkiego ale jeszcze się nie wazylam. W zeszłym tygodniu bylo plus 3,5kg dziś nie wiem :B)
    A ja mam kota ooo ale po brzuchu nie skacze, jak już kładzie się obok i sobie lezymy.
    Macie wesolo z pieskami, będzie dobrze. Ciekawe jak zaakceptuje mój kot malucha bo za dziećmi nie jest bo same osoby dorosłe są, więc nie przyzwyczajona.

Za granicą Clexane można dostać bez problemu, mój Partner mi przywiózł 5 pudełek, więc wychodzi na to, że raczej chodzi tylko o pieniądze i producenci wolą inne rynki zbytu. Jako ciekawostkę, ja mam francuski Clexane i strzykawka wygląda tak:
    http://www.mothergeek.co.uk/wp-content/uploads/2012/01/1-224x300.jpg
    (zdjęcie z internetu) używam od tygodnia i nowych siniaków brak :)

Mada ja się ważę tylko przed wizytą co 3 tygodnie, nie chcę się stresować. Mnie bardziej na słone przekąski i konkrety ciągnie ale lody od początku ciąży są na topie :)
    Koty dla mnie spokojnymi zwierzętami z gracją i one raczej tak "dostojnie kroczą" więc chyba mniej o ten mój brzuszek bym się bała. Mój buldog to szogun z ADHD ;)

• Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    życzę Tobie jak najlepiej! Dziewczyny mnie też wtedy wspierały :) Byle została z Wami ta dwojeczka, wiekszy spokój psychiczny.planujecie badania zarodków? Dla mnie te 5 dob to była masakra. Ja już wtedy tą procedurę mówiłam mężowi, że chyba stracona. Ale mąż wierzył, że jest dobrze. A kazdy sms wyslany do dr ile jest to serce w gardle. w pierwszej mieliśmy 6 zaplodnionych utrzymało się 3 a tu tak malo. Ale jakiś cud był i te 3 przetrwały a jeden z nich jest już ze mną ;) trzymam kciuki i wytrwałości przez ten czas!

Dzięki wielkie:*
    Planowaliśmy zbadać 2, może przetrwają i się uda:)

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    Nie pytałam już przy punkcji, na początkowym usg była mowa o 6.
    A powiedz mi na punkcję trzeba zabrać coś do przebrania? Kapciuszki albo coś?

Lady_E jak sytuacja po wizycie ?
    Miśka90 dziś ty na wizycie tak? Napisz po jaka sytuacja :)

U mnie po wczorajszej wizycie jeszcze wizyta w czwartek i sobota lub niedziela punkcja. Stresuję się strasznie czy będą jakieś dobre komórki :(

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi przed punkcją będę miała podany Ovitrelle? Gdzie warto kupić go w Poznaniu? Z tego co pamiętam pisałyście, że w klinice wychodzi drożej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhaska na punkcje nic nie trzeba zabierać, koszulę i buciki dostaniesz (takie szpitalne), możesz mieć skarpetki założone bo potem trzeba przejść na salę zabiegów. I nie zapomnieć zabrać wypełnionych dokumentów i być na czczo. Ovitrelle dwa dni przed punkcja chyba wstrzykujesz, dr wyznacza godzinę o której trzeba wziąść 1,5 strzykawki. A gdzie mozna kupić taniej to nie wiem. Ja kupowalam w klinice, były 2 opakowania za 200zł? Jak nie to mnie poprawcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 07:19

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Juhaska na punkcje nic nie trzeba zabierać, koszulę i buciki dostaniesz (takie szpitalne), możesz mieć skarpetki założone bo potem trzeba przejść na salę zabiegów. I nie zapomnieć zabrać wypełnionych dokumentów i być na czczo. Ovitrelle dwa dni przed punkcja chyba wstrzykujesz, dr wyznacza godzinę o której trzeba wziąść 1,5 strzykawki. A gdzie mozna kupić taniej to nie wiem. Ja kupowalam w klinice, były 2 opakowania za 200zł? Jak nie to mnie poprawcie.
    Dziękuję Mada29
    A kiedy dostanę dokumenty do wypełnienia?
    Z Ovitrelle po 100zl w klinice jest?

I informacyjnie dla dziewczyn w czasie stymulacji, od 1 marca drożeją leki refundowane Puregon 600 będzie za 44 a Elonova ponad 400

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 07:44

• Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    A powiedz mi na punkcję trzeba zabrać coś do przebrania? Kapciuszki albo coś?

Lady_E jak sytuacja po wizycie ?
    Miśka90 dziś ty na wizycie tak? Napisz po jaka sytuacja :)

U mnie po wczorajszej wizycie jeszcze wizyta w czwartek i sobota lub niedziela punkcja. Stresuję się strasznie czy będą jakieś dobre komórki :(

Nie masz na to wpływu, więc się nie denerwuj na zapas! Myśl optymistycznie:)
    Na punkcje nic nie zabierasz, jak pojawicie się w Klinice to zejdzie do Was położna i najpierw sobie skseruje wyniki badań, jeżeli nie były robione u nich, a potem zabierze Was do góry do pokoju z łóżkiem i łazienką i tam będziesz miała uszykowane kapcie i koszulkę jednorazową. Chwilę tam poczekacie i położna wróci założyć Ci wenflon i zabrać wszystkie zgody. Potem jak już wszystko będzie gotowe jeszcze raz przyjdzie i zabierze Cię do pokoju na punkcje. Tam kładziesz się na fotelu ginekologicznym i podłączą Ci kroplówkę i podadzą znieczulenie. To jest chwila. Jak się obudzisz po znieczuleniu to anestezjolog odwiezie Cię na wózku do pokoju, a położna tym razem poprosi męża, żeby poszedł oddać nasienie. U mnie mężowi powiedzieli wtedy też ile jest komórek pobranych. Koło godzinki sobie poodpoczywasz w łóżku, będą do Ciebie zaglądać i pytać czy ok, dostaniesz wodę. Na koniec położna przyjdzie zdjąć wenflon i pokaże Ci jak się robi zastrzyki z Prolutexu i jakie igły sobie kupić. Potem się ubierasz i do domku:) następnego dnia koło 11 dzwonisz/piszesz do Dr ile komórek udało się zapłodnić.

klopsik, Miśka90, JaMama84 lubią tę wiadomość

2nn3csqv3n1l6u17.png
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Dziękuję Mada29
    A kiedy dostanę dokumenty do wypełnienia?
    Z Ovitrelle po 100zl w klinice jest?

I informacyjnie dla dziewczyn w czasie stymulacji, od 1 marca drożeją leki refundowane Puregon 600 będzie za 44 a Elonova ponad 400

Dokumenty do wypełnienia, razem z listą badań dostaniesz na ostatniej wizycie przed punkcją. Jak my wyczekiwaliśmy tej teczki:) ona jest znakiem że się zaczyna:)
    Wtedy też mi Dr powiedział że mam wziąć na recepcji Ovitrelle (1szt. 100zł, ja miałam wziąć 1,5 więc potrzebowałam 2) i miałam rozpisane na kartce co dokładnie o której mam przyjmować. Jeszcze receptę na gynalgin dostałam, żeby odkazić przed punkcją.

Co do leków do stymulacji, ja za Elonve płaciłam już 2tyg temu chyba 435zł i 5 szt. Orgalutranu 5*66zl i potem ovitrelle 2*100, więc leki prawie 1000zł +5 wizyt podczas stymulacji (750zl).

2nn3csqv3n1l6u17.png
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhaska dokumenty do wypełnienia dostaniesz na ostatniej wizycie u swojego dr. Mi Ż wytłumaczył co trzeba wypełnić, a jak czegoś nie wiesz to zostaw puste miejsce i przed punkcją położna Ci pomoże wpisać co trzeba.
    Cała reszta tak jak Kaya napisała. Po punkcji dostajesz ketonal w kroplówce także nic cię nie boli.

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Powiedzcie mi przed punkcją będę miała podany Ovitrelle? Gdzie warto kupić go w Poznaniu? Z tego co pamiętam pisałyście, że w klinice wychodzi drożej?
    Ja kupowałam w Akademickiej chyba 70-80 zł.Jeżeli będziesz maiła Prolutex to nie kupuj w klinice bo jest dużo droższy.

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhaska No tak jak myslałam nie jest dobrze. Pęcherzyków jakieś 50 sztuk. Jajniki juz spuchniete. Bolą na razie lekko ale dostałam od pani dr receptę na ketonal bo wie że bedzie mocno boleć :( Punkcja będzie mniej więcej niedziela-poniedziałek. W piatek jedziemy na ostatni podgląd.
    Ogólnie modlimy się o jakiekolwiek komórki bo ilość pęcherzyków w moim przypadku nie decyduje o komórkach. W 1 IVF było 40 pęcgerzyków i zero komórek. Oczywiście świeżego transferu nie będzie bo hiperka bedzie na pewno tylko kwestia jaka. Pani dr juz nas przygotowała że może bedzie trzeba przyjeżdzać na kroplówki z białka do kliniki.

Ale decydując się na ta stymulacje byłam na to wszystko gotowa. Na ból, ba strach...
    Ale dobrze powiedziała będzie ciężko ale jak uzyskamy zarodek wszystko Pani minie :) I wiem że tak będzie. Gorzej jak nie bedzie ani jednego wtedy depresja murowana :(

Ale myslimy pozytywnie :) Następne 2 tygodnie będzie ciężkie... Ale Dla maleństwa zrobię wszystko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 10:33

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda2017 Kaya85 dziękuję wam bardzo dziewczyny za dokładny opis :) Jesteście bardzo pomocne :)

Karincia dziękuję za informację o Ovitrelle

Pani w rejestracji właśnie wczoraj mówiła, że od 1 marca rosną ceny leków
    U mnie leki póki co mało wyszły bo Gonapeptyl 6.40 i Puregon 150zl Za to miałam już 11 wizyt I tu poszło prawie 2000zl :/

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Juhaska No tak jak myslałam nie jest dobrze. Pęcherzyków jakieś 50 sztuk. Jajniki juz spuchniete. Bolą na razie lekko ale dostałam od pani dr receptę na ketonal bo wie że bedzie mocno boleć :( Punkcja będzie mniej więcej niedziela-poniedziałek. W piatek jedziemy na ostatni podgląd.
    Ogólnie modlimy się o jakiekolwiek komórki bo ilość pęcherzyków w moim przypadku nie decyduje o komórkach. W 1 IVF było 40 pęcgerzyków i zero komórek. Oczywiście świeżego transferu nie będzie bo hiperka bedzie na pewno tylko kwestia jaka. Pani dr juz nas przygotowała że może bedzie trzeba przyjeżdzać na kroplówki z białka do kliniki.

Ale decydując się na ta stymulacje byłam na to wszystko gotowa. Na ból, ba strach...
    Ale dobrze powiedziała będzie ciężko ale jak uzyskamy zarodek wszystko Pani minie :) I wiem że tak będzie. Gorzej jak nie bedzie ani jednego wtedy depresja murowana :(

Ale myslimy pozytywnie :) Następne 2 tygodnie będzie ciężkie... Ale Dla maleństwa zrobię wszystko <3
    O rety to rzeczywiście dużo masz tych pęcherzyków. Jakie masz AMH?
    W takim razie trzymam kciuki za obie nas abyśmy miały dobre komóreczki
    A leki masz takie same czy zmniejszoną dawkę?

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhaska mi już 27 wizyt stuknęło od sierpnia ;)
    Lady trzymam mocno kciuki o komórki !!
    Kaya masz już jakieś info ?? Mi dr Ż odpisywał do 10 minut a piątego dnia mieli jakieś zamieszanie i odp mi dopiero po 4 godzinach, myślałam że zejdę przez ten czas ;)

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    O rety to rzeczywiście dużo masz tych pęcherzyków. Jakie masz AMH?
    W takim razie trzymam kciuki za obie nas abyśmy miały dobre komóreczki
    A leki masz takie same czy zmniejszoną dawkę?
    Amh z września 7,1. Dawkę puregonu mam taką samą jak pzy 1 IVF.

iv09df9h3jajy138.png
  • Milagro24 Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść dziweczyny, jestem tu zupełnie nowa i od wczoraj rozpoczeliśmy naszą przygodę z kliniką MedArt i dr Żakiem.
    Po pierwszej wizycie bardzo pozytywne wrażenia :)
    Na poczatek chcielibysmy spróbować IUI ale czas nas trochę goni:)

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro24 wrote:
    CZeść dziweczyny, jestem tu zupełnie nowa i od wczoraj rozpoczeliśmy naszą przygodę z kliniką MedArt i dr Żakiem.
    Po pierwszej wizycie bardzo pozytywne wrażenia :)
    Na poczatek chcielibysmy spróbować IUI ale czas nas trochę goni:)
    Witam w naszych skromnych progach :) O której byliście wczoraj na wizycie? I ile masz lat jeśli można zapytac :)
    Trzymam kciuki :) Warto spróbować IUI a nuz sie uda i obejdzie sie bez IVF.

iv09df9h3jajy138.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Rozumiem Cię, to samo przechodzilam. W pierwszej procedurze byłam dużo spraw nieświadoma a potem w drugiej to oczekiwanie że tylko 3 się zaplodnily komórki i czy przetrwaja do 5 doby, potem beta znów tydzień. każda z nas to przechodzi, więc też dasz radę!
    Będziecie też teraz badać zarodki?
    To trzymam kciuki w marcu, wiosna i bociany przylatuja to dobry znak ;)
    Tak, tez chcemy badac. Robiłam u siebie badanie mthfr i wyszla mi niestety mutacja.

202312226851.png
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda2017 wrote:
    Juhaska mi już 27 wizyt stuknęło od sierpnia ;)
    Lady trzymam mocno kciuki o komórki !!
    Kaya masz już jakieś info ?? Mi dr Ż odpisywał do 10 minut a piątego dnia mieli jakieś zamieszanie i odp mi dopiero po 4 godzinach, myślałam że zejdę przez ten czas ;)

Trzyma się nasza dwójeczka:) każdy sms to stres:(
    Co my będziemy przeżywać już po transferze;)

LadyE i Juhaska trzymam za Was kciuki, żeby bylo jak najwięcej komórek!

Ruda2017, Mała8, Mada29, JaMama84 lubią tę wiadomość

2nn3csqv3n1l6u17.png
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ