MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
klopsik wrote:W końcu dzisiaj wzięłam ostatnią anty! W sobotę pierwszy gonapeptyl, w poniedziałek usg i badania krwi i marzy mi się, żeby już poszło z górki.
Czy Wy dziewczyny robiłyście badania krwi pod IVF przed samą procedurą? Jak się pytałam Ż, co mogę zrobić teraz z krwi, to mówił, że na spokojnie zdążę wszystko.. ja bym tam mogła każdego dnia przyjeżdżać i robić badania, byle tylko wiedzieć, że wszystko jest
Przyznać się, która dzisiaj przyniosła takie ładne żółte tulipany?
Super, że też już zaczynasz, marzec nasz:)
Badania hormonów miałam przy rozpoczęciu stymulacji, a te pozostałe do ivf robiłam pod koniec stymulacji, ale na własną rękę, żeby minimalizować koszty, bo ich koszt to ok. 300zł, w zależności od tego co już masz zrobione. Nie warto ich robić wcześniej bo niektóre mają ważność 6tyg.
Natomiast warto się przejść do jakiegoś swojego lekarza po skierowanie i zaoszczędzić parę złotych.susełek lubi tę wiadomość
06.2018 niespodzianka:)
02.2018 I ivf, 1zarodek
12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
0% mąż morfologia
Wykryto alfa HLA-DQ8 -
nick nieaktualnyLady_E wrote:No Pani dr wystraszona jak ja :p Ona nic nie gwarantuje. Może bedzie duzo komórek a może ani jedna. Dowiemy sie dopiero po punkcji. Jestem przygotowana na wszytko
Ona sie boi tej hiperki najbardziej. Ja sie boje że znów nie bedzie komórek. Troche chore że moje zdrowie mniej mnie obchodziNo ale tak juz jest co nie.
To musisz być silna i przygotowana na wszystko, choć zawsze jest nadzieja i Wam znów zrobili. Myślałam, że jakoś inaczej u Ciebie to będzie wyglądało, a tu jeszcze więcej pęcherzyków niż za pierwszym razem. ..bedziemy czekać na dobre wieści! Dawaj znać co u Was dalejLady_E lubi tę wiadomość
-
klopsik wrote:W końcu dzisiaj wzięłam ostatnią anty! W sobotę pierwszy gonapeptyl, w poniedziałek usg i badania krwi i marzy mi się, żeby już poszło z górki.
Czy Wy dziewczyny robiłyście badania krwi pod IVF przed samą procedurą? Jak się pytałam Ż, co mogę zrobić teraz z krwi, to mówił, że na spokojnie zdążę wszystko.. ja bym tam mogła każdego dnia przyjeżdżać i robić badania, byle tylko wiedzieć, że wszystko jest
Przyznać się, która dzisiaj przyniosła takie ładne żółte tulipany?
Teraz się zastanawiam czy zrobić badania przed punkcją
I ku informacji Ovitrelle najtańsze w Aptekach WielkopolskichWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 21:03
-
LadyE, trzymam kciuki! Jestes bardzo dzielna!
Kaya85, Ruda, dziekuje za dokladny opis punkcji!
Kaya85, wierze, ze Twoja parka przetrwa!
Ja nie mam juz refundacji, gonapeptyl kupilam w klinicie, ale jezeli bede nadal brac to kupie gdzie indziej bo w mojej wiejskiej aptece jest tanszy chyba o 30 zl, wiec w akademickiej pewnie roznica bedzie wieksza. A co z puregonem? Ma ktos wiedze czy tez jest drozszy i warto kupic poza klinika?Lady_E, Kaya85 lubią tę wiadomość
-
Campari wrote:Taaa, poszedł od 1 lutego i spędził tam uwaga...5 dni. Walczymy z jakąś dziwną infekcją wirusową z której bardzo mozolnie wychodzi. Zaliczyłam już pierwszą opiekę po tygodniu od powrotu do pracy.
Ale tak ponoć jest jak dziecko zaczyna chodzić do żłobka czy przedszkola to zaczyna chorować. Wszystko trzeba przeżyć ☺ -
Ainaa wrote:AnaC, kochana! Fajnie ze się odezwałas i przepraszam, ze zapomniałam o Tobie w poprzednim poście. Jeszcze kilka miesięcy chce być z dzieckiem, jak będzie potrzeba to nawet 2 lata. A Ty jak się miewasz w roli mamy, bo ja czuje ze żyje! Pozdrawiam gorąco!
W roli mamy czuję się super wkoncu długo na ten moment czekalam☺ Spędzamy ze sobą 24 h na dobę i zaczynam się obawiać momentu jak będę musiała wrócić do pracy i oddać mala na 9h do zlobka, nie wiem jak to przeżyje ja ale też moja córcia ... -
anakonda wrote:Tylko pamiętaj że leki są refundowane max 3 razy a do ivf dawki są o wiele większe.
Do IUI podchodzimy na cyklu naturalnym, choć nie wiem czy w tym cyklu sie uda. Dr mówi że szkoda stymulacji na IUI
-
kornelkornel wrote:Leki to raz, a dwa, jeśli mogę się wypowiedzieć to IUI to strata czasu. Wiem z własnego doświadczenia we wrześniu podchodziliśmy do IVF i 2 zarodki nieprawidłowe więc postanowiliśmy podejść do inseminacji z nasieniem dawcy i straciliśmy 2 cykle, bo przy naturalnym endo i jajeczka nie urosły w następnym przy stymulacji, było to samo. W końcu zdecydowaliśmy się znowu na IVF i zaskoczyło
Oczywiście to Wasza decyzja jak postąpicie, życzę powodzenia !
-
Milagro24 wrote:czyli jeśli od razu zdecydujemy sie na IVF to mamy refudnowane lekki?
Do IUI podchodzimy na cyklu naturalnym, choć nie wiem czy w tym cyklu sie uda. Dr mówi że szkoda stymulacji na IUIStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
juhaska wrote:To nawet masz lepsze niż moje, ja obecnie mam 1,29 więc już nieciekawie i dlatego 8/10 pęcherzyków po stymulacji
A ja nie miałam tego badania zleconego..
Dr Wam zlecał czy robiłyście na własną rękę?
Moja 2 ciągle walczy:)JaMama84, Ruda2017, Mada29, kornelkornel, susełek lubią tę wiadomość
02.2018 I ivf, 1zarodek
0% mąż morfologia
Wykryto alfa HLA-DQ8 -
Ja mam teraz pewnie ok 4 przy stymulacji 5 i dawkę miałam 450 j w tym 16 pęcherzykówStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
JaMama84 wrote:Ktora doba za Wami?
Trzecia, w poniedziałek była punkcja. Już bliżej niż dalej, niech wytrzymają!
A jak u Ciebie, bliżej do punkcji?
02.2018 I ivf, 1zarodek
0% mąż morfologia
Wykryto alfa HLA-DQ8 -
nick nieaktualny