X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    W końcu dzisiaj wzięłam ostatnią anty! W sobotę pierwszy gonapeptyl, w poniedziałek usg i badania krwi i marzy mi się, żeby już poszło z górki.

Czy Wy dziewczyny robiłyście badania krwi pod IVF przed samą procedurą? Jak się pytałam Ż, co mogę zrobić teraz z krwi, to mówił, że na spokojnie zdążę wszystko.. ja bym tam mogła każdego dnia przyjeżdżać i robić badania, byle tylko wiedzieć, że wszystko jest :)

Przyznać się, która dzisiaj przyniosła takie ładne żółte tulipany? :)

Super, że też już zaczynasz, marzec nasz:)
    Badania hormonów miałam przy rozpoczęciu stymulacji, a te pozostałe do ivf robiłam pod koniec stymulacji, ale na własną rękę, żeby minimalizować koszty, bo ich koszt to ok. 300zł, w zależności od tego co już masz zrobione. Nie warto ich robić wcześniej bo niektóre mają ważność 6tyg.
    Natomiast warto się przejść do jakiegoś swojego lekarza po skierowanie i zaoszczędzić parę złotych.

susełek lubi tę wiadomość

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pilnie potrzebny gonal f jesli ktos posiada zbedne opakowanie prosze o kontakt 506904800

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    No Pani dr wystraszona jak ja :p Ona nic nie gwarantuje. Może bedzie duzo komórek a może ani jedna. Dowiemy sie dopiero po punkcji. Jestem przygotowana na wszytko :)
    Ona sie boi tej hiperki najbardziej. Ja sie boje że znów nie bedzie komórek. Troche chore że moje zdrowie mniej mnie obchodzi :) No ale tak juz jest co nie.

To musisz być silna i przygotowana na wszystko, choć zawsze jest nadzieja i Wam znów zrobili. Myślałam, że jakoś inaczej u Ciebie to będzie wyglądało, a tu jeszcze więcej pęcherzyków niż za pierwszym razem. ..bedziemy czekać na dobre wieści! Dawaj znać co u Was dalej ;)

Lady_E lubi tę wiadomość

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    W końcu dzisiaj wzięłam ostatnią anty! W sobotę pierwszy gonapeptyl, w poniedziałek usg i badania krwi i marzy mi się, żeby już poszło z górki.

Czy Wy dziewczyny robiłyście badania krwi pod IVF przed samą procedurą? Jak się pytałam Ż, co mogę zrobić teraz z krwi, to mówił, że na spokojnie zdążę wszystko.. ja bym tam mogła każdego dnia przyjeżdżać i robić badania, byle tylko wiedzieć, że wszystko jest :)

Przyznać się, która dzisiaj przyniosła takie ładne żółte tulipany? :)
    U Żaka przez całą procedurę żadnych badań nie miałam (co zresztą bardzo mi nie odpowiada).
    Teraz się zastanawiam czy zrobić badania przed punkcją

I ku informacji Ovitrelle najtańsze w Aptekach Wielkopolskich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 21:03

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyE, trzymam kciuki! Jestes bardzo dzielna!
    Kaya85, Ruda, dziekuje za dokladny opis punkcji!
    Kaya85, wierze, ze Twoja parka przetrwa!
    Ja nie mam juz refundacji, gonapeptyl kupilam w klinicie, ale jezeli bede nadal brac to kupie gdzie indziej bo w mojej wiejskiej aptece jest tanszy chyba o 30 zl, wiec w akademickiej pewnie roznica bedzie wieksza. A co z puregonem? Ma ktos wiedze czy tez jest drozszy i warto kupic poza klinika?

Lady_E, Kaya85 lubią tę wiadomość

• Campari Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puregon ma cenę urzędową i wszędzie kosztuje tyle samo.

r9bzabd.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, dziekuje! :)

• AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Taaa, poszedł od 1 lutego i spędził tam uwaga...5 dni. Walczymy z jakąś dziwną infekcją wirusową z której bardzo mozolnie wychodzi. Zaliczyłam już pierwszą opiekę po tygodniu od powrotu do pracy.
    To nieźle się zaczęła ta przygoda ze zlobkiem. Ja też się tego obawiam że wrócę do pracy a tu na opiekę będzie trzeba iść
    Ale tak ponoć jest jak dziecko zaczyna chodzić do żłobka czy przedszkola to zaczyna chorować. Wszystko trzeba przeżyć ☺

• AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    AnaC, kochana! Fajnie ze się odezwałas i przepraszam, ze zapomniałam o Tobie w poprzednim poście. Jeszcze kilka miesięcy chce być z dzieckiem, jak będzie potrzeba to nawet 2 lata. A Ty jak się miewasz w roli mamy, bo ja czuje ze żyje! Pozdrawiam gorąco!
    Nie ma sprawy ☺ Dawno się tu nie odzywalam..
    W roli mamy czuję się super wkoncu długo na ten moment czekalam☺ Spędzamy ze sobą 24 h na dobę i zaczynam się obawiać momentu jak będę musiała wrócić do pracy i oddać mala na 9h do zlobka, nie wiem jak to przeżyje ja ale też moja córcia ...

• Milagro24 Debiutantka

Wysłany: 1 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Tylko pamiętaj że leki są refundowane max 3 razy a do ivf dawki są o wiele większe.
    czyli jeśli od razu zdecydujemy sie na IVF to mamy refudnowane lekki?
    Do IUI podchodzimy na cyklu naturalnym, choć nie wiem czy w tym cyklu sie uda. Dr mówi że szkoda stymulacji na IUI :)

• Milagro24 Debiutantka

Wysłany: 1 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Leki to raz, a dwa, jeśli mogę się wypowiedzieć to IUI to strata czasu. Wiem z własnego doświadczenia we wrześniu podchodziliśmy do IVF i 2 zarodki nieprawidłowe więc postanowiliśmy podejść do inseminacji z nasieniem dawcy i straciliśmy 2 cykle, bo przy naturalnym endo i jajeczka nie urosły w następnym przy stymulacji, było to samo. W końcu zdecydowaliśmy się znowu na IVF i zaskoczyło :) Oczywiście to Wasza decyzja jak postąpicie, życzę powodzenia !
    chcemy pierwszy cykl spróbować IUI potem policzyliśmy że 6 prób IUI to już prawie opłacone IVF :)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro24 wrote:
    czyli jeśli od razu zdecydujemy sie na IVF to mamy refudnowane lekki?
    Do IUI podchodzimy na cyklu naturalnym, choć nie wiem czy w tym cyklu sie uda. Dr mówi że szkoda stymulacji na IUI :)
    Jeśli nie miałaś już refundacji na leki do stymulacji to tak . Do 40 lat jest refundacja amh musi mieć chyba powyżej 0.7 ( ale tego pewna nie jestem ). Dlatego warto się zastanowić bo leki bez refundacji to 1 opakowanie 800 zł teraz pewnie więcej i zależy jakie dawki będziesz mieć ja potrzebowałam 4.5 opakowania więc suma się uzbiera .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Milagro24 Debiutantka

Wysłany: 1 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to został mi jeszcze rok refundacji :)
    AmH miałam w lipcu 1,32
    A jak u was z amh?

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro24 wrote:
    No to został mi jeszcze rok refundacji :)
    AmH miałam w lipcu 1,32
    A jak u was z amh?
    To nawet masz lepsze niż moje, ja obecnie mam 1,29 więc już nieciekawie i dlatego 8/10 pęcherzyków po stymulacji

• Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    To nawet masz lepsze niż moje, ja obecnie mam 1,29 więc już nieciekawie i dlatego 8/10 pęcherzyków po stymulacji

A ja nie miałam tego badania zleconego..
    Dr Wam zlecał czy robiłyście na własną rękę?
    Moja 2 ciągle walczy:)

JaMama84, Ruda2017, Mada29, kornelkornel, susełek lubią tę wiadomość

2nn3csqv3n1l6u17.png
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz pewnie ok 4 przy stymulacji 5 i dawkę miałam 450 j w tym 16 pęcherzyków

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    Moja 2 ciągle walczy:)
    Ktora doba za Wami?

• Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Ktora doba za Wami?

Trzecia, w poniedziałek była punkcja. Już bliżej niż dalej, niech wytrzymają!

A jak u Ciebie, bliżej do punkcji?:)

2nn3csqv3n1l6u17.png
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayah czyżby 3 doba? No pięknie, jeszcze dwa dni trzymamy dalej kciuki :) :)

Kaya85 lubi tę wiadomość

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ja mam teraz pewnie ok 4 przy stymulacji 5 i dawkę miałam 450 j w tym 16 pęcherzyków
    To ciekawe jak różnie dawki przypisują,mi przy takim AMH dał dawkę 300 Puregonu

‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ