X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Milagro24 Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)
    no można powiedzieć ze najlepsze lata przede mną ;) ma 39 lat i synka 10 lat.
    ze wzgledu na hashimoto, endometrioze i wiek dr zlecił nam troche badań. Na szczęćie wyniki ok :)
    Mieliśmy podchodzic do IUI na polnej ale 2 dni przed okazało sie ze nie ma mozliwości bo maja remont. szkoda ze nie poinformowali o tym jak trzeba było badania robić

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    Dobrze, że jesteście dziewczyny:) człowiek nie czuje się osamotniony w tej walce..
    ja Mada29 właśnie odczuwam ten strach czy przetrwają do 5 doby:( ale wierzę że będzie dobrze:)
    Musi byc dobrze,jestesmy z Toba

Kaya85 lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wiem ile to nerwow Cię teraz kosztuje, ale maluchy teraz tez walcza☺☺

Kaya85 lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro24 wrote:
    CZeść dziweczyny, jestem tu zupełnie nowa i od wczoraj rozpoczeliśmy naszą przygodę z kliniką MedArt i dr Żakiem.
    Po pierwszej wizycie bardzo pozytywne wrażenia :)
    Na poczatek chcielibysmy spróbować IUI ale czas nas trochę goni:)
    Witamy ☺

202312226851.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro24 wrote:
    no można powiedzieć ze najlepsze lata przede mną ;) ma 39 lat i synka 10 lat.
    ze wzgledu na hashimoto, endometrioze i wiek dr zlecił nam troche badań. Na szczęćie wyniki ok :)
    Mieliśmy podchodzic do IUI na polnej ale 2 dni przed okazało sie ze nie ma mozliwości bo maja remont. szkoda ze nie poinformowali o tym jak trzeba było badania robić
    Z polna wiecznie jakieś problemy :) A o synka długo sie staraliście? Czy szybciej poszło :) Będzie dobrze. Jesteście w dobrych rękach :)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Milagro24 Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek to naturalny nieoczekiwany cud :)z pierwszym mężem
    Chcielibyśmy bardzo by młody miał rodzeństwo.
    Ale fajnie że są takie miejsca jak to gdzie człowiek nie czuje sie samotny :)

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro24 wrote:
    Synek to naturalny nieoczekiwany cud :)z pierwszym mężem
    Chcielibyśmy bardzo by młody miał rodzeństwo.
    Ale fajnie że są takie miejsca jak to gdzie człowiek nie czuje sie samotny :)
    No fajnie tu jest :) W chwilach załamki mamy gdzie się wygadac i zawsze znajdziesz pocieszenie. A w chwilach szczęścia masz z kim sie tym podzielić <3
    Noi w razie pytań pisz czasem myślę że my tu wszystkie mamy o wiele wiekszą wiedzę niż nie jeden lekarz :)

iv09df9h3jajy138.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Milagro24, nam sie udala iui u dr Z, mamy Synka, teraz wrocilismy po rodzenstwo, niestety iui nie daly efektu i zaczynany ivf! Powodzenia!
    LadyE, trzymaj sie Kochana, wierze, ze w koncu sie uda!

Lady_E lubi tę wiadomość

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    Trzyma się nasza dwójeczka:) każdy sms to stres:(
    Co my będziemy przeżywać już po transferze;)

LadyE i Juhaska trzymam za Was kciuki, żeby bylo jak najwięcej komórek!
    Niech to będzie ta szczęśliwa dwójeczka!

Kaya85 lubi tę wiadomość

• Milagro24 Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Witaj Milagro24, nam sie udala iui u dr Z, mamy Synka, teraz wrocilismy po rodzenstwo, niestety iui nie daly efektu i zaczynany ivf! Powodzenia!
    LadyE, trzymaj sie Kochana, wierze, ze w koncu sie uda!
    my chcemy jutro podejść do IUI- tak troche na wariata ale nie chce kolejnego straconego cyklu :) sądze ze 3 razy spróbujemy a potem to juz ivf

• anakonda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro24 wrote:
    my chcemy jutro podejść do IUI- tak troche na wariata ale nie chce kolejnego straconego cyklu :) sądze ze 3 razy spróbujemy a potem to juz ivf
    Tylko pamiętaj że leki są refundowane max 3 razy a do ivf dawki są o wiele większe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 15:32

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Juhaska No tak jak myslałam nie jest dobrze. Pęcherzyków jakieś 50 sztuk. Jajniki juz spuchniete. Bolą na razie lekko ale dostałam od pani dr receptę na ketonal bo wie że bedzie mocno boleć :( Punkcja będzie mniej więcej niedziela-poniedziałek. W piatek jedziemy na ostatni podgląd.
    Ogólnie modlimy się o jakiekolwiek komórki bo ilość pęcherzyków w moim przypadku nie decyduje o komórkach. W 1 IVF było 40 pęcgerzyków i zero komórek. Oczywiście świeżego transferu nie będzie bo hiperka bedzie na pewno tylko kwestia jaka. Pani dr juz nas przygotowała że może bedzie trzeba przyjeżdzać na kroplówki z białka do kliniki.

Ale decydując się na ta stymulacje byłam na to wszystko gotowa. Na ból, ba strach...
    Ale dobrze powiedziała będzie ciężko ale jak uzyskamy zarodek wszystko Pani minie :) I wiem że tak będzie. Gorzej jak nie bedzie ani jednego wtedy depresja murowana :(

Ale myslimy pozytywnie :) Następne 2 tygodnie będzie ciężkie... Ale Dla maleństwa zrobię wszystko <3

Lady_E nawet nie chcę sobie wyobrażać jak to jest wyhodować 50 pęcherzyków, aż mi wstyd, że marudziłam na samopoczucie przy moich 11-12. Niech ten Twój obfity kurnik obrodzi w również w komórki, a potem w piękne zarodki!
    Bardzo mocno trzymam kciuki, powodzenia :)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro24 wrote:

Leki to raz, a dwa, jeśli mogę się wypowiedzieć to IUI to strata czasu. Wiem z własnego doświadczenia we wrześniu podchodziliśmy do IVF i 2 zarodki nieprawidłowe więc postanowiliśmy podejść do inseminacji z nasieniem dawcy i straciliśmy 2 cykle, bo przy naturalnym endo i jajeczka nie urosły w następnym przy stymulacji, było to samo. W końcu zdecydowaliśmy się znowu na IVF i zaskoczyło :) Oczywiście to Wasza decyzja jak postąpicie, życzę powodzenia !

klz9krhmyflvohw4.png
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro24 wrote:
    CZeść dziweczyny, jestem tu zupełnie nowa i od wczoraj rozpoczeliśmy naszą przygodę z kliniką MedArt i dr Żakiem.
    Po pierwszej wizycie bardzo pozytywne wrażenia :)
    Na poczatek chcielibysmy spróbować IUI ale czas nas trochę goni:)

Cześć:) my też przyszliśmy do Kliniki z zamiarem IUI ale Dr nam powiedział że skoro naturalnie się nam nie udało to z IUI nie ma większych szans, bo to się za dużo nie różni. Więc ruszyliśmy od początku z IVF.
    Nie mam zamiaru Cię zniechęcać, ale jeżeli Wam się za pierwszym razem nie uda to warto rozważyć jednak IVF, żeby potem nie żałować kosztów.
    Trzymam kciuki, może skurat taki spontan okaże się szczęśliwy!:)

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Lady_E nawet nie chcę sobie wyobrażać jak to jest wyhodować 50 pęcherzyków, aż mi wstyd, że marudziłam na samopoczucie przy moich 11-12. Niech ten Twój obfity kurnik obrodzi w również w komórki, a potem w piękne zarodki!
    Bardzo mocno trzymam kciuki, powodzenia :)
    Kochana każdy przechodzi to inaczej. Może ty przy tych 12 czułaś się jak ja teraz :)

Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia. Jesteście kochane <3
    Jajca bolą coraz bardziej. Ale daje rade sprzątać to jest jeszcze ok :) Musze ogarnąć chatkę bo jak się położę na 2 tyg to wolę nie myśleć. Jak mój mąż posprząta to zwykle nie mogę nic znalesc :p

A jeśli chodzi o IUI to żałuje że podeszliśmy bo stracilismy na nich refundacje :( Mielismy 3. Na szczęście Pani dr pomyślała i przy ostatniej dała nam tyle puregonu że jeszcze z niego korzystamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 18:09

iv09df9h3jajy138.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady trzymaj sie! :)
    A co Pani dr na tę ilość pęcherzyków? Jest szansa na dobre komórki?
    Oby było lepiej, ale masz co dźwigać...:(

Lady_E lubi tę wiadomość

• klopsik Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu dzisiaj wzięłam ostatnią anty! W sobotę pierwszy gonapeptyl, w poniedziałek usg i badania krwi i marzy mi się, żeby już poszło z górki.

Czy Wy dziewczyny robiłyście badania krwi pod IVF przed samą procedurą? Jak się pytałam Ż, co mogę zrobić teraz z krwi, to mówił, że na spokojnie zdążę wszystko.. ja bym tam mogła każdego dnia przyjeżdżać i robić badania, byle tylko wiedzieć, że wszystko jest :)

Przyznać się, która dzisiaj przyniosła takie ładne żółte tulipany? :)

Mała8 lubi tę wiadomość

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz fajnie klopsik, powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 22:39

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik ważne że startujesz bo jest nadzieja.Wszystkie badania pod ivf dr zleci Tobie bliżej punkcji więc zdążysz na spokojnie. W poniedziałek dr zapiszę Tobie puregon, będziesz odwiedzać dr i patrzyć jak rosną pęcherzyki ;) a gonapeptyl połówkę masz brać?

Mala8 już niedługo Ty wystartujesz, marzec już jutro się zaczyna ;)
    Kciuki trzymamy! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 23:31

Mała8 lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Lady trzymaj sie! :)
    A co Pani dr na tę ilość pęcherzyków? Jest szansa na dobre komórki?
    Oby było lepiej, ale masz co dźwigać...:(
    No Pani dr wystraszona jak ja :p Ona nic nie gwarantuje. Może bedzie duzo komórek a może ani jedna. Dowiemy sie dopiero po punkcji. Jestem przygotowana na wszytko :)
    Ona sie boi tej hiperki najbardziej. Ja sie boje że znów nie bedzie komórek. Troche chore że moje zdrowie mniej mnie obchodzi :) No ale tak juz jest co nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 19:34

iv09df9h3jajy138.png
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ