MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
juhaska wrote:A scratching jest wykonywany tylko przy histeroskopi czy oddzielnie też?
Bo histero to tak jakby wejście w macicę i obejrzenie jej od środka.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Juhaska ja miałam podczas punkcji scratching. Zarodek musiał być zamrożony bo trzeba odczekać cykl. Dr K umawiała pacjentki na Polną na fundusz. U nich kosztuje 1500 i jest to histeroskopia ze scratchingiem. W Anglii wykonują scratching w znieczuleniu miejscowym lub bez nawet. Poważnie dziewczyny pisały na wątku angielskim. Warto zapytać czy zrobią sam scratching jeśli nie potrzeba oglądać jamy macicy histeroskopem.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Ona30 scratching podczas punkcji nic nie kosztuje. Natomiast 1500 połączony z histeroskopią i w znieczuleniu ogólnym w klinice. Można na fundusz zrobić, nie wiem ile się czeka. Dr K załatwiała swoim pacjentkom na Polnej. Czy nadal tam pracuje nie wiem.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOna30 tak się zastanawiam czy oby będziemy mieć tą samą procedurę. Bo ja zawsze scratching miałam w połowie cyklu. Celem było pobranie endometrium do badania. Zabieg był wykonywany na tej samej sali co punkcja. I tak byłam pod narkozą obydwa razy.
Za pierwszym razem wyszły mi nieprawidłowości w endometrium, ale dr stwierdziła, że badanie może być zafałszowane przez te wszystkie leki co bieze się do punkcji. I po 2 miesiącach miałam powtórzone badanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 20:02
-
@Inesska, sporo z nas trafiło do Medartu, po wcześniejszych błąkaniach się po lekarzach konowałach.
Możesz być pewna, że trafiasz w dobre ręce. Lekarze tutaj, to profesjonaliści, na pewno zaplanują dla Ciebie odpowiednie leczenie. Jeśli masz wcześniejsze badania, to zabierz je na wizytę, jeśli czegoś będzie brakowało, na pewno od razu Ci zlecą. Większość badań robionych jest na miejscu.
Co do wyboru lekarza, nie ma złego. Dziewczyny tutaj mają preferencje, co do podejścia i samych charakterów prowadzących. Zapytaj na recepcji, jakie terminy do kogo.
Co do cenników, to chyba kilka stron wcześniej, któraś z dziewczyn podsumowywała koszty IFV, może warto przeszukać?
Przygotowanie do Invitro.. wszystko zależy od wyników i zaleczania przypadłości.
Jak zostaniesz w Medarcie, to na 100% znajdziesz wszystkie odpowiedzi na tej grupie, dziewczyny są super i chętnie odpowiadają po milion razy na te same pytaniainesska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykornelkornel wrote:Tzn powiem tak, plamienia mam tylko i wyłącznie po orgaźmie tak było w czwartek i wczoraj nie bezpośrednio po tylko kilka godzin później. Na początku jasnoczerwona krew chwile potem brązowe plamienie i cisza.
W sobotę byłam na chrzcinach dużo latania i to też pewnie mi się odbiło.
Hoho to Kornel szalejecieno powiem tak ja mam do teraz zakaz przez nisko ułożone łożysko i dr mówił żeby nie współżyć bo możemy wywołać krwawienie a tego nie chcemy
ja się bałam tam globulki włożyć a gdzie mężowi wejść haha ale oczywiście nie chce Wam wnikac w wasze sprawy skoro dr nie zakazał. Odpoczywajcie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 20:12
-
nick nieaktualny
-
Lady_E wrote:Bez histeroskopii nie zrobisz scratchingu
Bo histero to tak jakby wejście w macicę i obejrzenie jej od środka.
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Mada29 wrote:Dziewczyny orientujecie się jak wysyłają recepty z kliniki? Przez pocztę czy kurierem? Zastanawia mnie czy długo idą...
Mada29 lubi tę wiadomość
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
inesska wrote:Cześć!
Polecono mi klinikę MedArt w Poznaniu i w związku z tym mam kilka pytań.
Jak długo czeka się na pierwszą wizytę i ile czasu trwa przygotowanie do invitro? Z jakimi kosztami mam się obecnie liczyć - wizyty, procedura, badania, leki?
Nie znam tych lekarzy. Czy rejestrując się powinnam powiedzieć przez kogo chcę być przyjęta czy lekarze wymieniają się pacjentkami?
Mamy problem z nasieniem. Czy dr Żak jest jedynym andrologiem w klinice?
Mam już dość wypytywania się lekarzy o kolejne kroki, interpretację wyników badań i rokowania. Chcę żeby ktoś kompetentny zajął się naszym "przypadkiem" i poprowadził nas za rękę krok po kroku. Czy mogę na to liczyć wybierając tę klinikę?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.inesska lubi tę wiadomość
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
nick nieaktualnyanakonda wrote:Wybór lekarza zależy od twoich oczekiwań wobec niego . Jeśli chcesz działać i nie patrzeć na badania to dr Ż jeśli chcesz badania dr K jeśli chcesz szybko się dostać to dr B . Raczej w klinice jest tak że nie przekazuje się pacjentek innemu lekarzowi no chyba że ma urlop . Co nie oznacza że nie możesz iść do innego jeśli Ci nie przypasuje. Ja sama się zastanawiałam nad zmianą.
Anakonda a do kogo byś teraz poszła innego z kliniki? Ty jesteś u dr K nie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie,
Dopiero znalazłam forum o klinice.
Jestem pacjetka dr Z od lipca i właśnie zaczynamy 8 miesiąc ciąży:)
Także serdecznie polecam. U Nas zaskoczyło za pierwszym razem po odtworzeniu cyklu na puregonie.
Dr dawał małe szanse na sukces za pierwszym razem ale jednak cuda się zdarzają.
Mada29, inesska lubią tę wiadomość