MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyanakonda wrote:Z clexane 0.6 i 0.8 nie problemu z zakupem
No właśnie ostatnio jest wysyp 0,4 a mniej 0,6 i 0,8.
Mi się ostatnio znów spadło aptt mimo ze clexane mam 2x0,4.
Myślałam ze będę musiała sobie robić 3 razy dziennie i już rezerwowalam w aptekach. 7 opakowań bez problemu się udało . Ale na wizycie okazało się ze 3 razy na pewno nie będę robić tylko muszę zbadać anty Xa. I prawdopodobnie zmiana dawki. -
nick nieaktualnyMada29 wrote:U nas wszystko dobrze, pomału czuję delikatne kopniaczki od Kubusia i rośniemy
. Niedługo połówkowe
To mam nadzieję, że dr teraz tak zrobi, że będą piękne zarodki a potem ciąża- czego z całego serca Wam życzę. Informuj nas na bieżąco by kciuki trzymać!!
Trzymam kciuki za połówkowemój maz się ostatnio śmiał bo widział emocje na twarzy dr Sz:p mówił ze trochę jak taki psychol się przybliżał i oddalał.
Mada29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLadyInna wrote:Trzymam kciuki za połówkowe
mój maz się ostatnio śmiał bo widział emocje na twarzy dr Sz:p mówił ze trochę jak taki psychol się przybliżał i oddalał.
Trochę mam stresa, przed polowkowym że coś wyjdzie nie tak... A siniaki wychodzą po zastrzykach? U mnie wychodza na brzuchu pomimo cienszych igieł heh. A zdradzisz nam co u Was się szukuje? Chłopiec czy dziewczynka?U kogo prowadzisz ciąże? Spadło Tobie aptt, że zmienino dawkę clexany?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 20:08
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:Trochę mam stresa, przed polowkowym że coś wyjdzie nie tak... A siniaki wychodzą po zastrzykach? U mnie wychodza na brzuchu pomimo cienszych igieł heh. A zdradzisz nam co u Was się szukuje? Chłopiec czy dziewczynka?
U kogo prowadzisz ciąże? Spadło Tobie aptt, że zmienino dawkę clexany?
Na pewno będzie wszystko ok;)
U Nas dziewczynka ale imię wybierzemy dopiero po porodzie.
Ciąża dzięki dr Z ale prowadzę od jakiegoś czasu u dr Kru.
Jak czasem siedzę w poczekalni to widzę ile trwają wizyty ciężarnych u Z ( 10-15 min) a ile u dr Kru ( Ok. 30min ).
Co do aptt to niestety spadło. Robiłam na początku lutego anty Xa i niby wszystko dobrze z dawka 2x0,4.
A wyniki z początku tygodnia mnie załamały- aptt 23s. 3 tygodnie wcześniej 26,2 s było
Juteo mnie czeka powtórka anty Xa i jeśli pokaże ze trzeba zmienić dawkę to niestety będzie trzeba.
Mam nadzieje ze nie -
klopsik wrote:Dziewczyny, któraś ostatnio pytała o Puregon? ja mam jeszcze 300,
Jutro jest 5 doba, jeśli wszystko ok, to chyba już nie będę potrzebować?
Ja w sobotę będę u Ż i będę potrzebowała właśnie 300j.
Jakby Tobie już nie była potrzebna to chętnie odkupię
Jeśli transfer masz od razu, tzn jutro to nie będziesz potrzebowałaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 21:33
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
Ja mam dawke 1x0,4 a kupilam 0,8 i dziele na pol biore. Bo 0,4 nie moglam dostac przedtem. No wychodza czasem mini, albo wogole, albo big. To cialo od tak dluzszego klucia jest delikatsze czy igla gruba czy cienka chyba i tak bedzie siniak. Ja dosuje cienka zeby nie bolalo az tak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 22:26
Wiwi92 -
nick nieaktualnyWiwi92 wrote:Ja mam dawke 1x0,4 a kupilam 0,8 i dziele na pol biore. Bo 0,4 nie moglam dostac przedtem. No wychodza czasem mini, albo wogole, albo big. To cialo od tak dluzszego klucia jest delikatsze czy igla gruba czy cienka chyba i tak bedzie siniak. Ja dosuje cienka zeby nie bolalo az tak.
A ta druga polowe zostawiasz na kolejny dzień ? -
nick nieaktualnyLadyInna wrote:Na pewno będzie wszystko ok;)
U Nas dziewczynka ale imię wybierzemy dopiero po porodzie.
Ciąża dzięki dr Z ale prowadzę od jakiegoś czasu u dr Kru.
Jak czasem siedzę w poczekalni to widzę ile trwają wizyty ciężarnych u Z ( 10-15 min) a ile u dr Kru ( Ok. 30min ).
Co do aptt to niestety spadło. Robiłam na początku lutego anty Xa i niby wszystko dobrze z dawka 2x0,4.
A wyniki z początku tygodnia mnie załamały- aptt 23s. 3 tygodnie wcześniej 26,2 s było
Juteo mnie czeka powtórka anty Xa i jeśli pokaże ze trzeba zmienić dawkę to niestety będzie trzeba.
Mam nadzieje ze nie
O ja tak myślałam, że to aptt.. a gdzie robisz sobie tę clexane? W brzuch, udo,ramię? Heh ja się boję, że jak robię w udo to może źle i za chwilę będę mieć niskie apttwrocilam do brzucha ale są siniaki a miałam mieć ładny na polowkowe bo dr Sz znów będzie niezadowolony. W udo bolą zastrzyki
to trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki, obyś nie musiała na końcówce tyle clexany brać !to już niedługo bedzie córeczka z Wami!
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:O ja tak myślałam, że to aptt.. a gdzie robisz sobie tę clexane? W brzuch, udo,ramię? Heh ja się boję, że jak robię w udo to może źle i za chwilę będę mieć niskie aptt
wrocilam do brzucha ale są siniaki a miałam mieć ładny na polowkowe bo dr Sz znów będzie niezadowolony. W udo bolą zastrzyki
to trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki, obyś nie musiała na końcówce tyle clexany brać !to już niedługo bedzie córeczka z Wami!
Cały czas w brzuch robię. Ze spokojem udaje mi się złapać skórę. W udo za nic w świecie nie zrobię. Próbowałam już raz z prolutexem i igła 0,4 i bolało jak cholera przez 3 dni. Mąż robił mi w ramię ale właśnie zastanawiam się czy wtedy nie wchłania się gorzej. Mąż pracuje od 7 do 15-16 i przy dwóch dawkach i tak musiałabym jeden robić sama. No chyba ze koło 5 30 pierwsza dawka i 17 30 druga. Ale tego sobie nie wyobrażam. Teraz robię 8, 20 i po zastrzyku rano już zasnąć nie mogę. 5 30 odpada całkowicie
No zobaczumy co wyjdzie w tych wynikach. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Mam nadzieje ze po porodzie nie będę musiała korzystać z clexane.
Ogólnie to podejrzewam ze 90% kobiet nie ma kontrolowanych tych parametrów w ciazy i wszystko jest Ok.
W zasadzie dr Kru mówił ze mogą być gorsze przepływy i dziecko mniejsze. A inny lekarz mi mówił ze to jest nad wyrost i musza być poważne przesłanki żeby korzystać.
Mi żadnych badań pod katem mutacji nie robili ale kto wie, może mam.
Termin porodu zbliża się wielkimi krokami. Wole urodzić jednak w 37 tc niż w 42 tc.
Może już tylko miesiąc i się zobaczumyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 00:27
-
nick nieaktualnyLadyInna no to u mnie jest to samo. Mąż jak w domu to clexana w ramię, sama to w brzuch. Heh ja narazie mam jedna dawkę 0,4 i Tobie nie zazdroszczę choć mam obawy, że mnie też może spotkać 2x dziennie ta przyjemność
tego się boję. Czego się nie robi dla Maluszka, jeśli każą to biorę
choć bywają ciężkie chwile a dr Sz się wkurza o te nasze siniaki na brzuszkach
-
nick nieaktualnyWiwi92 wrote:Tak zostawiam. Mada w ktorym tygodniu poczulas pierwszy kopniak i jak u Ciebie z waga ile wzrosla ?
Ja tak poczułam Wiwi pod koniec 16 tygodnia takie delikatne i rzadkie pstrykniecia a teraz już coraz częściej, po slodkim szczególnie i jak leżę, na początku tylko na boku a teraz i na wznak również. Fajne uczucie. A co już czujesz?Kiedyś z Moly pisalysmy, że też może ma znaczenia ułożenie łożyska czy się czuję szybciej i mocniej kopniaczki. Ja mam akurat z tylu zlokalizowane, ale te dziewczyny co maja z przodu to jak dziecko jest coraz większe to mają dodatkową amortyzację i mniej odczuwają
.
Oj mnie ciągnie do słodkiego i już mam 6,5kg w plus. A u Ciebie jak waga i który to tydzień już?a mój Babel dwa tygodnie temu miał 250g
i wtedy bylo +5kg
Halo Moly żyjecie po tym szpitalu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 04:29
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:LadyInna no to u mnie jest to samo. Mąż jak w domu to clexana w ramię, sama to w brzuch. Heh ja narazie mam jedna dawkę 0,4 i Tobie nie zazdroszczę choć mam obawy, że mnie też może spotkać 2x dziennie ta przyjemność
tego się boję. Czego się nie robi dla Maluszka, jeśli każą to biorę
choć bywają ciężkie chwile a dr Sz się wkurza o te nasze siniaki na brzuszkach
Mówiłam ostatnio o tym dr Kru bo mnie tez wkurzenie dr Sz nie ominęło.
I mi odpowiedział ze każdy ma jakieś swoje udziwnienia :p jemu tam nic nie przeszkadzały.
I ponoć dr Sz zgłasza innym lekarzom ze ma taki „problem” z Naszymi siniakami czy zgrubieniami. -
klopsik wrote:transfer w następnym cyklu, ale właśnie nie mam pojęcia, czy do transferu też jakaś stymulacja jest?
Jeśli nie, to chętnie oddam ten puregon
Co do kriotransferu to są trzy opcje, pierwsza i najbardziej prawdopodobna że dostaniesz estrogeny (w tabletkach doustnie/dopochwowo - estrofem, w żelu - divigel lub w plastrach - systen lub fem 7), pójdziesz cyklem naturalnym lub będziesz miała mini stymulacje puregonem właśnie ale to tylko jak na estrogenach nie ruszyaczkolwiek jeszcze przez chwilę sobie zostaw ten puregon na wszelki wypadek. Jak będziesz po transferze to oddaj/sprzedaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 07:19
M&K2017
M 😍 2020 -
Imbirek91 wrote:Co do kriotransferu to są trzy opcje, pierwsza i najbardziej prawdopodobna że dostaniesz estrogeny (w tabletkach doustnie/dopochwowo - estrofem, w żelu - divigel lub w plastrach - systen lub fem 7), pójdziesz cyklem naturalnym lub będziesz miała mini stymulacje puregonem właśnie ale to tylko jak na estrogenach nie ruszy
aczkolwiek jeszcze przez chwilę sobie zostaw ten puregon na wszelki wypadek. Jak będziesz po transferze to oddaj/sprzedaj
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
A i widziałam że apteka gemini też już jest w Poznaniu .
Edit duphaston za niecałe 22 jest w aptece Dr Max nie wiem jak w Poznaniu ale koło mnie za tyle kupiłamStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]