MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiwi92 wrote:Mada a pozatym mam duzo zrostow pooperacyjnych w obrebie brzucha wiec pewnie na kopniaki chwile dluzej poczekam
Wiwi doczekasz się kopniakow choć na początku są to takie pstrykniecia, pewnie się nie będziesz spodziewać kiedy. Mala Twoja rośnie i nabiera siły. Musisz obserwować i czuwać aż poczujesz , że to to, bo się będzie powtarzać. Zatkało mnie, że tylko tyle przytylas
ale każda z nas jest inna. A brzuszek maly masz?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLadyInna wrote:Tym razem udało się zrobić badanie anty Xa. Teraz czekamy na wyniki
mam nadzieje ze nie będzie zmiany dawki.
Ja w 34tc mam +10 kg ale dr Kru ostatnio mnie załamał i mowi ze do +16 będzie Ok.
W alabie robiłaś? A Twoja Mała ile już waży? W normie? To trzymamy kciuki za Twoje wyniki bo clexany nie lubimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 10:48
-
nick nieaktualnyWiwi92 wrote:Brzuszek maly i ja tez troche biodra sie poszerzyly ale to normalne. Czekamy czekamy pewnie super uczucie. Dzidzia ma wage spoko wiec jest ok.
Już po wizycie?Ile waży Mala?
to dobrze, że wszystko ok. Fajnie, bo ją widziałaś. A wyniki ok? Hemoglobina nie spadła? Bo mi w 17 tygodniu zaczęła spadać
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:W alabie robiłaś? A Twoja Mała ile już waży? W normie? To trzymamy kciuki za Twoje wyniki bo clexany nie lubimy
Na ostatnim badaniu w 32+4 tc ważyła 2050 g i wychodziło około 50 percentyla
Tutaj swaga matki chyba nie ma znaczenia. Zostało mi jeszcze 6 tygodni wiec na pewno przytyje 3-4 kg.
Jem z reguły bardzo zdrowo ale mało kalorycznie np. owoce, warzywa, jogurty naturalne.
Dostarczam wszystko co potrzebne maluszkowi i to pokazuje jego wzrost wagi500 g w dwa tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 11:22
Mada29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ostatnio bylam z dwa tygodnie temu i miala 101 g dr powiedzial ze waga ok teraz pojade w czwartek to zobaczymy co i jak.
Ja hemoglobine ostatnio mialam spoko pewnie teraz jak pojade mi zleci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 13:10
Wiwi92 -
nick nieaktualnyMada29 wrote:Moly cieszymy się, że jesteście już w domu
dobre i to, że leżenie w szpitalu nie poszło na marne i hemoglobina ruszyła w górę
a buraki to możecie np. tylko sok? U Ciebie już leżenie? Hehe ja już sobie mówię, że póki mogę to chodzę bo potem się okaże że będziemy leżeć. A to po brzuchu się nie możesz dotykać? Mała tak wariuje?
mój to się już pomału rozkręca, szczególnie po slodkim i jak leżę
odpoczywajcie i się nie martw! Musi być dobrze!!
sciskamy Was!
Soki też piję, zatykam nos i duszkiemLeżenie plackiem cały czas to może nie, ale po prostu więcej odpoczynku, mniej kilometrów na spacerach i jak to dr określił wolniejsze ruchy, bo ja energiczna jestem chyba za bardzo
Trochę ciężko też to będzie pogodzić z remontami, bo oprócz pokoju dla Małej wymyśliłam sobie jeszcze generalny remont łazienki i w tej chwili mamy gołe ściany.
Tak jak pisałam dr zauważył większą częstotliwość skurczów macicy, a głaskanie/gładzenie pobudza macicę do skurczy.
Z Twoim łożyskiem z tyłu to pewnie niedługo Lili będzie musiała Kubusiowi oddać tytuł karatekiChociaż po słodkim to tak fika, że aż mi cały brzuch faluje. Rozglądaliście się już za wózkami?
-
Ruda2017 wrote:Nie wiem na kiedy masz wizytę ale zadzwoń do kliniki i się zapytaj bo różnie bywa. Ja męża umawiałam zawsze 3/4 dni wcześniej. Zachowywał wstrzemięźliwość 3/5 dni (badał się 4 razy), mąż dostanie swój numer w klinice i będzie wyświetlany na monitorze - pójdzie na górę , zrobi co trzeba i zejdzie do Ciebie na dół (możecie tez iść razem) i będziecie na dole czekali. Jak już będą wyniki wtedy dr wywoła Ciebie po twoim numerze i wejdziecie razem już do dr.
Mój mąż miał bardzo złe wyniki, raz dr Z zrobił eksperyment i poprosił aby zbadał się dwa razy jednego dnia. Kolejne nasienie oddał po 1,5 i okazało się że są plemniki które nadają się do inv. Także niby trzeba się umawiać ale biolodzy mieli czas.9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Dalia90 wrote:A czy to coś zmienia, że ja jestem umówiona do dr K., a omawia się wynik z dr Z? Kurczaki, jestem ciemna w tym temacie dosłownie...Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Dalia90, ja chodze do Pani dr K. Na pierwsza wizyte umówiliśmy sie do dr K i wczesniej na badanie nasienia. Wizyte mielismy po ok. godzinie i pani dr miała juz wynik. Nie jest obowiązkiem iść do dr Z. z wynikami nasienia. Pani dr z nami omówiła wyniki.
Umawiajac sie na wizyte pani w recepcji powiedziala ze jak wyniki wyjdą słabe to wtedy mozna sie umówić na konsultacje do dr Z. -
nick nieaktualnyMoly wrote:Soki też piję, zatykam nos i duszkiem
Leżenie plackiem cały czas to może nie, ale po prostu więcej odpoczynku, mniej kilometrów na spacerach i jak to dr określił wolniejsze ruchy, bo ja energiczna jestem chyba za bardzo
Trochę ciężko też to będzie pogodzić z remontami, bo oprócz pokoju dla Małej wymyśliłam sobie jeszcze generalny remont łazienki i w tej chwili mamy gołe ściany.
Tak jak pisałam dr zauważył większą częstotliwość skurczów macicy, a głaskanie/gładzenie pobudza macicę do skurczy.
Z Twoim łożyskiem z tyłu to pewnie niedługo Lili będzie musiała Kubusiowi oddać tytuł karatekiChociaż po słodkim to tak fika, że aż mi cały brzuch faluje. Rozglądaliście się już za wózkami?
Hehe Raper nie zabierze Lili tytułu Karatekisok z buraka to dla mnie nie jest zły, gorsza jest ta clexana
cala w siniakach.. teraz mi zostaje tylko ramiona bo dr Sz będzie wyzywać
to u Was przygotowywana na przyjęcie Lili idą pełną parą
fajnie, powiem tak my czekamy na badania polowkowe i gdy będzie ok to wtedy zaczniemy się przygotowywać. Nie powiem łóżeczka na allegro to sobie oglądałam ale wózki nie
. Przy pierwszej ciąży patrzyłam na początku a teraz mnie nie kręciło. Choć siostra męża zaoferowała, że może dac po ich synku model xlander x-move i mi się nawet podoba w necie bo na żywo go nie widziałam. Umówiliśmy się, że po badaniach i jak będzie cieplej to podjedziemy go zobaczyć
. A co już wybraliście limuzynę dla Lili?
czy nadal brak decyzji?
-
Dziewczyny mam dylemat...
Jak wiecie miała teraz brać antyki i mieć laparoskopię w kwietniu. I kolejna stymulację. Ale czuje że muszę odsapnąć.
Idziemy teraz w kwietniu na wesele w czerwcu też. Kurde czuje że muszę odsapnąć te 3 miesiące i iść na laparo w lipcu albo sierpniu. Nie chce tez brać ciągle L4 bo szef juz krzywo patrzy.
Jak myślicie walczyć dalej czy odpuścić zregenerować się i wrócić w sierpniu?
Ciężkie o wszytko
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady odpocznij, to nie wyścig. Organizm dojdzie do ładu i będzie lepiej funkcjonował. Tradycyjnie po nieudanym ivf czekało się trzy miesiące minimum. Psychika też się wyciszy.
Laparoskopię na fundusz czy w klinice chcesz mieć?Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Alberta wrote:Lady odpocznij, to nie wyścig. Organizm dojdzie do ładu i będzie lepiej funkcjonował. Tradycyjnie po nieudanym ivf czekało się trzy miesiące minimum. Psychika też się wyciszy.
Laparoskopię na fundusz czy w klinice chcesz mieć?
Laparo w Medpolnej na NFZŻak powiedział że załatwi
Alberta lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:Hehe Raper nie zabierze Lili tytułu Karateki
sok z buraka to dla mnie nie jest zły, gorsza jest ta clexana
cala w siniakach.. teraz mi zostaje tylko ramiona bo dr Sz będzie wyzywać
to u Was przygotowywana na przyjęcie Lili idą pełną parą
fajnie, powiem tak my czekamy na badania polowkowe i gdy będzie ok to wtedy zaczniemy się przygotowywać. Nie powiem łóżeczka na allegro to sobie oglądałam ale wózki nie
. Przy pierwszej ciąży patrzyłam na początku a teraz mnie nie kręciło. Choć siostra męża zaoferowała, że może dac po ich synku model xlander x-move i mi się nawet podoba w necie bo na żywo go nie widziałam. Umówiliśmy się, że po badaniach i jak będzie cieplej to podjedziemy go zobaczyć
. A co już wybraliście limuzynę dla Lili?
czy nadal brak decyzji?
W szpitalu dostawałam Clexane z polskimi igłami i strzykawkami, 3 wkłucia - 3 siniaki. Nie tylko dr Sz wyzywa, mój dr też nie był zadowolony jak do niego przychodziłam z jednym wielkim siniakiem i zrostami i kazał się na uda przerzucić.
Ciekawa jestem czy do końca ciąży uda mi się tylko na boczkach przetrwać
Ja też czekałam do połówkowych ze wszystkim więc w pełni rozumiemWózka nikt dla nas niestety nie miał, ale jeżeli chodzi o ciuszki to mam już pełną szafę dla Małej po 3 starszych koleżankach więc nie narzekam
Limuzyna dla Lili dzisiaj obejrzana. wypróbowana i zaakceptowana przez przyszłego tatęZastanawialiśmy się nad anex sport albo cross i wybraliśmy czarnego crossa, tylko jeszcze musimy fotelik dokupić osobno.
Kilka dni i stuknie Ci już połóweczkaMi w piątki mijają pełne tygodnie i lubię sobie zawsze na suwaczek spojrzeć co tam nowego będzie napisane o maluchu
Kiedy Kuba idzie się pokazać dr Sz? -
nick nieaktualnyMoly wrote:W szpitalu dostawałam Clexane z polskimi igłami i strzykawkami, 3 wkłucia - 3 siniaki. Nie tylko dr Sz wyzywa, mój dr też nie był zadowolony jak do niego przychodziłam z jednym wielkim siniakiem i zrostami i kazał się na uda przerzucić.
Ciekawa jestem czy do końca ciąży uda mi się tylko na boczkach przetrwać
Ja też czekałam do połówkowych ze wszystkim więc w pełni rozumiemWózka nikt dla nas niestety nie miał, ale jeżeli chodzi o ciuszki to mam już pełną szafę dla Małej po 3 starszych koleżankach więc nie narzekam
Limuzyna dla Lili dzisiaj obejrzana. wypróbowana i zaakceptowana przez przyszłego tatęZastanawialiśmy się nad anex sport albo cross i wybraliśmy czarnego crossa, tylko jeszcze musimy fotelik dokupić osobno.
Kilka dni i stuknie Ci już połóweczkaMi w piątki mijają pełne tygodnie i lubię sobie zawsze na suwaczek spojrzeć co tam nowego będzie napisane o maluchu
Kiedy Kuba idzie się pokazać dr Sz?
Na uda nie polecam clexanyu mnie mąż przejął ramiona bo inaczej nie przejdzie. Nawet mu wychodzą te zastrzyki
U nas to ciuszki też będą, tym bardziej, że sami chłopacy w rodzinie ale pewnie samej też wpadnie w oko
. o jak np. dziś body z napisem " królewicz mamusi" haha
. Jak tu się nie zakochać w takich maleńkich ubrankach
Wózek ładny wybraliście
heh połóweczka tuż tuż, też lubię jak się zmienia i co piszą na suwaczku. A jeszcze niedawno był na starcie, pamiętam jak dziś jak go ustawiłam
teraz mi czas leci. Pomimo, że wizyta co 4 tydzień to mam detektor, zaczynam czuć delikatne kopniaczki więc jest spokój
. Wizyty najpierw u dr B 5.04 a dr Sz 11.04
więc będę Kubę widzieć co tydzień
Moly lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny