X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    Mada a pozatym mam duzo zrostow pooperacyjnych w obrebie brzucha wiec pewnie na kopniaki chwile dluzej poczekam

Wiwi doczekasz się kopniakow choć na początku są to takie pstrykniecia, pewnie się nie będziesz spodziewać kiedy :). Mala Twoja rośnie i nabiera siły. Musisz obserwować i czuwać aż poczujesz , że to to, bo się będzie powtarzać. Zatkało mnie, że tylko tyle przytylas ;) ale każda z nas jest inna. A brzuszek maly masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem udało się zrobić badanie anty Xa. Teraz czekamy na wyniki :) mam nadzieje ze nie będzie zmiany dawki.
    Ja w 34tc mam +10 kg ale dr Kru ostatnio mnie załamał i mowi ze do +16 będzie Ok.

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszek maly i ja tez troche biodra sie poszerzyly ale to normalne. Czekamy czekamy pewnie super uczucie. Dzidzia ma wage spoko wiec jest ok.

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Tym razem udało się zrobić badanie anty Xa. Teraz czekamy na wyniki :) mam nadzieje ze nie będzie zmiany dawki.
    Ja w 34tc mam +10 kg ale dr Kru ostatnio mnie załamał i mowi ze do +16 będzie Ok.

W alabie robiłaś? A Twoja Mała ile już waży? W normie? To trzymamy kciuki za Twoje wyniki bo clexany nie lubimy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 10:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    Brzuszek maly i ja tez troche biodra sie poszerzyly ale to normalne. Czekamy czekamy pewnie super uczucie. Dzidzia ma wage spoko wiec jest ok.

Już po wizycie? :) Ile waży Mala? :) to dobrze, że wszystko ok. Fajnie, bo ją widziałaś. A wyniki ok? Hemoglobina nie spadła? Bo mi w 17 tygodniu zaczęła spadać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    W alabie robiłaś? A Twoja Mała ile już waży? W normie? To trzymamy kciuki za Twoje wyniki bo clexany nie lubimy ;)
    To badanie niestety tylko w labolatorium hematologicznym na Szamarzewskiego i odbior wyników osobiście :(
    Na ostatnim badaniu w 32+4 tc ważyła 2050 g i wychodziło około 50 percentyla :)
    Tutaj swaga matki chyba nie ma znaczenia. Zostało mi jeszcze 6 tygodni wiec na pewno przytyje 3-4 kg.
    Jem z reguły bardzo zdrowo ale mało kalorycznie np. owoce, warzywa, jogurty naturalne.
    Dostarczam wszystko co potrzebne maluszkowi i to pokazuje jego wzrost wagi :) 500 g w dwa tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 11:22

Mada29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff, dawka zostaje :)

Mada29 lubi tę wiadomość

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio bylam z dwa tygodnie temu i miala 101 g dr powiedzial ze waga ok teraz pojade w czwartek to zobaczymy co i jak.
    Ja hemoglobine ostatnio mialam spoko pewnie teraz jak pojade mi zleci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 13:10

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Moly cieszymy się, że jesteście już w domu :) dobre i to, że leżenie w szpitalu nie poszło na marne i hemoglobina ruszyła w górę :) :) a buraki to możecie np. tylko sok? U Ciebie już leżenie? Hehe ja już sobie mówię, że póki mogę to chodzę bo potem się okaże że będziemy leżeć. A to po brzuchu się nie możesz dotykać? Mała tak wariuje? :) mój to się już pomału rozkręca, szczególnie po slodkim i jak leżę ;) odpoczywajcie i się nie martw! Musi być dobrze!! :) sciskamy Was!

Soki też piję, zatykam nos i duszkiem ;) Leżenie plackiem cały czas to może nie, ale po prostu więcej odpoczynku, mniej kilometrów na spacerach i jak to dr określił wolniejsze ruchy, bo ja energiczna jestem chyba za bardzo ;) Trochę ciężko też to będzie pogodzić z remontami, bo oprócz pokoju dla Małej wymyśliłam sobie jeszcze generalny remont łazienki i w tej chwili mamy gołe ściany.
    Tak jak pisałam dr zauważył większą częstotliwość skurczów macicy, a głaskanie/gładzenie pobudza macicę do skurczy.
    Z Twoim łożyskiem z tyłu to pewnie niedługo Lili będzie musiała Kubusiowi oddać tytuł karateki :D Chociaż po słodkim to tak fika, że aż mi cały brzuch faluje. Rozglądaliście się już za wózkami?

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda2017 wrote:
    Nie wiem na kiedy masz wizytę ale zadzwoń do kliniki i się zapytaj bo różnie bywa. Ja męża umawiałam zawsze 3/4 dni wcześniej. Zachowywał wstrzemięźliwość 3/5 dni (badał się 4 razy), mąż dostanie swój numer w klinice i będzie wyświetlany na monitorze - pójdzie na górę , zrobi co trzeba i zejdzie do Ciebie na dół (możecie tez iść razem) i będziecie na dole czekali. Jak już będą wyniki wtedy dr wywoła Ciebie po twoim numerze i wejdziecie razem już do dr.
    Mój mąż miał bardzo złe wyniki, raz dr Z zrobił eksperyment i poprosił aby zbadał się dwa razy jednego dnia. Kolejne nasienie oddał po 1,5 i okazało się że są plemniki które nadają się do inv. Także niby trzeba się umawiać ale biolodzy mieli czas.
    A czy to coś zmienia, że ja jestem umówiona do dr K., a omawia się wynik z dr Z? Kurczaki, jestem ciemna w tym temacie dosłownie...

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    A czy to coś zmienia, że ja jestem umówiona do dr K., a omawia się wynik z dr Z? Kurczaki, jestem ciemna w tym temacie dosłownie...
    Nic nie zmienia dr Ż jest andrologiem i to twój mąż będzie jego pacjentem

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90, ja chodze do Pani dr K. Na pierwsza wizyte umówiliśmy sie do dr K i wczesniej na badanie nasienia. Wizyte mielismy po ok. godzinie i pani dr miała juz wynik. Nie jest obowiązkiem iść do dr Z. z wynikami nasienia. Pani dr z nami omówiła wyniki.
    Umawiajac sie na wizyte pani w recepcji powiedziala ze jak wyniki wyjdą słabe to wtedy mozna sie umówić na konsultacje do dr Z.

l22nej28tcppkg68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Soki też piję, zatykam nos i duszkiem ;) Leżenie plackiem cały czas to może nie, ale po prostu więcej odpoczynku, mniej kilometrów na spacerach i jak to dr określił wolniejsze ruchy, bo ja energiczna jestem chyba za bardzo ;) Trochę ciężko też to będzie pogodzić z remontami, bo oprócz pokoju dla Małej wymyśliłam sobie jeszcze generalny remont łazienki i w tej chwili mamy gołe ściany.
    Tak jak pisałam dr zauważył większą częstotliwość skurczów macicy, a głaskanie/gładzenie pobudza macicę do skurczy.
    Z Twoim łożyskiem z tyłu to pewnie niedługo Lili będzie musiała Kubusiowi oddać tytuł karateki :D Chociaż po słodkim to tak fika, że aż mi cały brzuch faluje. Rozglądaliście się już za wózkami?

Hehe Raper nie zabierze Lili tytułu Karateki ;) sok z buraka to dla mnie nie jest zły, gorsza jest ta clexana :( cala w siniakach.. teraz mi zostaje tylko ramiona bo dr Sz będzie wyzywać ;) to u Was przygotowywana na przyjęcie Lili idą pełną parą :) fajnie, powiem tak my czekamy na badania polowkowe i gdy będzie ok to wtedy zaczniemy się przygotowywać. Nie powiem łóżeczka na allegro to sobie oglądałam ale wózki nie :P. Przy pierwszej ciąży patrzyłam na początku a teraz mnie nie kręciło. Choć siostra męża zaoferowała, że może dac po ich synku model xlander x-move i mi się nawet podoba w necie bo na żywo go nie widziałam. Umówiliśmy się, że po badaniach i jak będzie cieplej to podjedziemy go zobaczyć :). A co już wybraliście limuzynę dla Lili? :) czy nadal brak decyzji? ;)

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dylemat...
    Jak wiecie miała teraz brać antyki i mieć laparoskopię w kwietniu. I kolejna stymulację. Ale czuje że muszę odsapnąć.
    Idziemy teraz w kwietniu na wesele w czerwcu też. Kurde czuje że muszę odsapnąć te 3 miesiące i iść na laparo w lipcu albo sierpniu. Nie chce tez brać ciągle L4 bo szef juz krzywo patrzy.

Jak myślicie walczyć dalej czy odpuścić zregenerować się i wrócić w sierpniu?
    Ciężkie o wszytko :(

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady odpocznij, to nie wyścig. Organizm dojdzie do ładu i będzie lepiej funkcjonował. Tradycyjnie po nieudanym ivf czekało się trzy miesiące minimum. Psychika też się wyciszy.
    Laparoskopię na fundusz czy w klinice chcesz mieć?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Lady odpocznij, to nie wyścig. Organizm dojdzie do ładu i będzie lepiej funkcjonował. Tradycyjnie po nieudanym ivf czekało się trzy miesiące minimum. Psychika też się wyciszy.
    Laparoskopię na fundusz czy w klinice chcesz mieć?
    I chyba tak zrobię. Muszę odpocząć...
    Laparo w Medpolnej na NFZ :) Żak powiedział że załatwi :)

Alberta lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Hehe Raper nie zabierze Lili tytułu Karateki ;) sok z buraka to dla mnie nie jest zły, gorsza jest ta clexana :( cala w siniakach.. teraz mi zostaje tylko ramiona bo dr Sz będzie wyzywać ;) to u Was przygotowywana na przyjęcie Lili idą pełną parą :) fajnie, powiem tak my czekamy na badania polowkowe i gdy będzie ok to wtedy zaczniemy się przygotowywać. Nie powiem łóżeczka na allegro to sobie oglądałam ale wózki nie :P. Przy pierwszej ciąży patrzyłam na początku a teraz mnie nie kręciło. Choć siostra męża zaoferowała, że może dac po ich synku model xlander x-move i mi się nawet podoba w necie bo na żywo go nie widziałam. Umówiliśmy się, że po badaniach i jak będzie cieplej to podjedziemy go zobaczyć :). A co już wybraliście limuzynę dla Lili? :) czy nadal brak decyzji? ;)

W szpitalu dostawałam Clexane z polskimi igłami i strzykawkami, 3 wkłucia - 3 siniaki. Nie tylko dr Sz wyzywa, mój dr też nie był zadowolony jak do niego przychodziłam z jednym wielkim siniakiem i zrostami i kazał się na uda przerzucić.
    Ciekawa jestem czy do końca ciąży uda mi się tylko na boczkach przetrwać ;)
    Ja też czekałam do połówkowych ze wszystkim więc w pełni rozumiem :) Wózka nikt dla nas niestety nie miał, ale jeżeli chodzi o ciuszki to mam już pełną szafę dla Małej po 3 starszych koleżankach więc nie narzekam :D
    Limuzyna dla Lili dzisiaj obejrzana. wypróbowana i zaakceptowana przez przyszłego tatę ;) Zastanawialiśmy się nad anex sport albo cross i wybraliśmy czarnego crossa, tylko jeszcze musimy fotelik dokupić osobno.
    Kilka dni i stuknie Ci już połóweczka :D Mi w piątki mijają pełne tygodnie i lubię sobie zawsze na suwaczek spojrzeć co tam nowego będzie napisane o maluchu ;)
    Kiedy Kuba idzie się pokazać dr Sz? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    W szpitalu dostawałam Clexane z polskimi igłami i strzykawkami, 3 wkłucia - 3 siniaki. Nie tylko dr Sz wyzywa, mój dr też nie był zadowolony jak do niego przychodziłam z jednym wielkim siniakiem i zrostami i kazał się na uda przerzucić.
    Ciekawa jestem czy do końca ciąży uda mi się tylko na boczkach przetrwać ;)
    Ja też czekałam do połówkowych ze wszystkim więc w pełni rozumiem :) Wózka nikt dla nas niestety nie miał, ale jeżeli chodzi o ciuszki to mam już pełną szafę dla Małej po 3 starszych koleżankach więc nie narzekam :D
    Limuzyna dla Lili dzisiaj obejrzana. wypróbowana i zaakceptowana przez przyszłego tatę ;) Zastanawialiśmy się nad anex sport albo cross i wybraliśmy czarnego crossa, tylko jeszcze musimy fotelik dokupić osobno.
    Kilka dni i stuknie Ci już połóweczka :D Mi w piątki mijają pełne tygodnie i lubię sobie zawsze na suwaczek spojrzeć co tam nowego będzie napisane o maluchu ;)
    Kiedy Kuba idzie się pokazać dr Sz? :)

Na uda nie polecam clexany ;) u mnie mąż przejął ramiona bo inaczej nie przejdzie. Nawet mu wychodzą te zastrzyki :) U nas to ciuszki też będą, tym bardziej, że sami chłopacy w rodzinie ale pewnie samej też wpadnie w oko :). o jak np. dziś body z napisem " królewicz mamusi" haha ;). Jak tu się nie zakochać w takich maleńkich ubrankach <3 Wózek ładny wybraliście :) heh połóweczka tuż tuż, też lubię jak się zmienia i co piszą na suwaczku. A jeszcze niedawno był na starcie, pamiętam jak dziś jak go ustawiłam :) teraz mi czas leci. Pomimo, że wizyta co 4 tydzień to mam detektor, zaczynam czuć delikatne kopniaczki więc jest spokój ;). Wizyty najpierw u dr B 5.04 a dr Sz 11.04 ;) więc będę Kubę widzieć co tydzień :) <3 <3

Moly lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala8 już po punkcji? Wszystko dobrze? Czekamy na info :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) czy Wam tez po clexane wypływa trochę krwi ?
    Zastanawiam się czy to nie dlatego moje aptt spadło bo robię nadal w brzuch który jest już napięty i może z ta krwią wypływa trochę clexane.

‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ