MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dalia90 wrote:Dziewczyny, jestem załamana... Mąż był na badaniach, pojedyncze plemniki, pojedyncze ruchome. Ale byłoby kilka, które nadawałyby się do in vitro. Dr Z kazał przyjechać za 3 tyg że mną, żeby powtórzyć badanie i zacząć działać. Ale... Jestem już umówiona do dr K.i nie wiem co teraz. Zmienić na dr Z? Czy poczekać do maja do wizyty u dr K.? Proszę doradzcie... U nas prawdopodobnie problem większości jednak andrologiczny...Komu w tej sprawie bardziej zaufać? Może macie podobne doświadczenia.
U nas było bardzo podobnie. Moim zdaniem Ż stanął na wysokości zadania przy bardzo kiepskich wynikach partnera
Żadnych witaminek typu Androvit bo to jeszcze u nas pogorszyło nasienie Ż kazał brać tylko witaminę D.
Jak to mój poprzedni ginekolog powiedział „Co do wyników nasienia dla mnie są beznadziejne, ale jak Ż powie, że są dobre to muszą być Ok”Tak więc polecam.
-
Witam:)
w sobotę miałam punkcję, pobranych 15 komórek, po 18 godzinach informacja 7 prawidłowych zarodków. To chyba nie najgorzej? Chociaż wiem, że jeszcze nie ma co się cieszyć. Czy Wy codziennie dopytywałyście o stan zarodków czy czekałyście do 5 doby? W 5 dobie mamy mieć genetykę. Transfer ponoć w następnym cyklu po punkcji ale po tej punkcji tak szybko zwiałam, że teraz nie wiem co dalejPowinnam umawiać się na wizytę, poczekać jeszcze? Jak mam teraz liczyć cykl? Po punkcji czekam na pojawienie się okresu i dopiero po transfer? Jak to u Was wyglądało?
-
nick nieaktualnyDalia90 wrote:Dziewczyny, jestem załamana... Mąż był na badaniach, pojedyncze plemniki, pojedyncze ruchome. Ale byłoby kilka, które nadawałyby się do in vitro. Dr Z kazał przyjechać za 3 tyg że mną, żeby powtórzyć badanie i zacząć działać. Ale... Jestem już umówiona do dr K.i nie wiem co teraz. Zmienić na dr Z? Czy poczekać do maja do wizyty u dr K.? Proszę doradzcie... U nas prawdopodobnie problem większości jednak andrologiczny...Komu w tej sprawie bardziej zaufać? Może macie podobne doświadczenia.
Ja polecam dr Z. U Nas był problem i u mnie i u męża.
Inny lekarz który zlecił Nam badanie nasienia jak zobaczył wynik to powiedział ze od razu iui a potem ivf.
Ok robił tylko iui wiec przeniosłam się do Medartu żeby jak faktycznie iui się nie uda to iść dalej w ivf u jednego lekarza.
Poprzedni lekarz zapisał właśnie androvity i inne suplementy i po nich nasienie się pogorszyło bo dr Z kazał powtórzyć badanie.
Mimo ze wyszło gorzej to dr Z powiedział ze jest Ok, odbudowujemy cykl i próbujmy naturalnie a potem pomyślimy ewentualnie co dalej. Ale myśleć nie trzeba było bo zaskoczyło za pierwszym razem i czekam ostatnie 6 tygodni na córeczkę -
nick nieaktualnyDalia90 wrote:Dziewczyny, jestem załamana... Mąż był na badaniach, pojedyncze plemniki, pojedyncze ruchome. Ale byłoby kilka, które nadawałyby się do in vitro. Dr Z kazał przyjechać za 3 tyg że mną, żeby powtórzyć badanie i zacząć działać. Ale... Jestem już umówiona do dr K.i nie wiem co teraz. Zmienić na dr Z? Czy poczekać do maja do wizyty u dr K.? Proszę doradzcie... U nas prawdopodobnie problem większości jednak andrologiczny...Komu w tej sprawie bardziej zaufać? Może macie podobne doświadczenia.
-
nick nieaktualnyNowa38 wrote:Witam:)
w sobotę miałam punkcję, pobranych 15 komórek, po 18 godzinach informacja 7 prawidłowych zarodków. To chyba nie najgorzej? Chociaż wiem, że jeszcze nie ma co się cieszyć. Czy Wy codziennie dopytywałyście o stan zarodków czy czekałyście do 5 doby? W 5 dobie mamy mieć genetykę. Transfer ponoć w następnym cyklu po punkcji ale po tej punkcji tak szybko zwiałam, że teraz nie wiem co dalejPowinnam umawiać się na wizytę, poczekać jeszcze? Jak mam teraz liczyć cykl? Po punkcji czekam na pojawienie się okresu i dopiero po transfer? Jak to u Was wyglądało?
Tak jeśli badasz genetycznie czekasz na okres. Będziesz na cyklu sztucznym czy naturalnym? Jeśli na sztucznym do musisz od 3 dnia okresu zacząć brać antyki estrofem i ja robiłam badania krwi na estradiol i progesteron oraz wizyta usg. Usg sprawdzające miałam 3 i 12 dc i jak ok dr wyznaczy Ci dzień transferu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 18:30
-
susełek wrote:Dalia jeśli już zdecydowaliście się na in vitro to pojedyncze plemniki spokojnie wystarcza. Mój mąż miał problemy z morfologia. My próbowaliśmy poprawić parametry nasienia i straciliśmy przez to prawie rok a nasienie się jeszcze pogorszyło. Także jak trafiliśmy do dr K to ona szczerze nam powiedziała ze tylko in vitro. Nie konsultowaliśmy nic z dr Z. Nasienie wystarczyło żeby zapłodnić komórki i do 5 doby dotrwaly 6. Jeśli chcecie leczyć męża to trzeba uzbroić się w cierpliwość, bo jak dostanie sumplementy trzeba czekać conajmniej 3 miesiące na jaka kolwiek poprawę. Po zatym można samemu się zastanowić może mąż pali, albo złe się odżywia. Ogólnie jednak chyba nie ma w przypadku mężczyzn takiej diagnostyki i często trudno stwierdzić co jest przyczyna. Na ruchomość u nas pomog profertil. Ale później androlog jeszcze wymyślił embolizacje i była kompletna klapa.
. Pytanie tylko u kogo. Chcę, żeby się udało... Tylko kie wiem do kogo uderzyć...
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
susełek wrote:Codziennie otrzymuje się info co z zarodkami. Jakby o Tobie zapomnieli to przypomnij się SMS. Ja pisałam do dr K prawie codziennie, raz mnie uprzedziła pierwsza.
Tak jeśli badasz genetycznie czekasz na okres. Będziesz na cyklu sztucznym czy naturalnym? Jeśli na sztucznym do musisz od 3 dnia okresu zacząć brać antyki estrofem i ja robiłam badania krwi na estradiol i progesteron oraz wizyta usg. Usg sprawdzające miałam 3 i 12 dc i jak ok dr wyznaczy Ci dzień transferu.
Hmmm nie miałam takiej informacji, że codziennie otrzymuje się informacje o zarodkach. Będę teraz dr męczyć codziennie ;)Nie wiem na jakim cyklu będę, jestem u dr Ż. Chyba muszę umówić się na wizytę,bo od tego momentu nic nie wiem, ale chyba najpierw poczekam na wyniki genetyki. Okres powinien być po mniej więcej 2 tygodniach od punkcji? -
Ja zadzwoniłam do Ż w 3 i 5 dobie, tak jak prosił.
I dzisiaj po wyniki genetyki... z 6 zarodków dobrej klasy tylko 2 są zdrowe. Jest mi smutno, ale mam nadzieję, że to będą dwa bijące serduszka. Cieszę się, że zbadalismy wszystkie.
Teraz czekam na etap, którego boję się najbardziej -
klopsik wrote:Ja zadzwoniłam do Ż w 3 i 5 dobie, tak jak prosił.
I dzisiaj po wyniki genetyki... z 6 zarodków dobrej klasy tylko 2 są zdrowe. Jest mi smutno, ale mam nadzieję, że to będą dwa bijące serduszka. Cieszę się, że zbadalismy wszystkie.
Teraz czekam na etap, którego boję się najbardziej
Jakiej klasy są te zarodki i ile transferujecie ? My też mieliśmy tylko 2 zdrowe.
-
LadyInna wrote:Hej, sa tu jeszcze dziewczyny które rodziły i brały clexane ?
Bo zastanawiam sie jak to wyglada przy porodzie.
Ja nie mam wskazań do cc wiec terminu porodu nie znam.
Ponoć odstawia się kilkanaście godzin przed porodem.
A co jeśli zacznę rodzic godzinę po zastrzyku?
Czy przy clexane można być znieczulonym zewnatrzoponowo ?
Chociaż bardziej martwi mnie co gdy nagle trzeba zrobić cc
Przede wszystkim nie zamartwiaj się tym na zapaslekarze będą wiedzieć co robić w każdej nagłej sytuacji.
LadyInna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDalia90 wrote:Tak, jesteśmy zdecydowani i to nie pierwszy lekarz, który nam powiedział, że mamy podchodzić do in vitro. Tak więc chcemy działać
. Pytanie tylko u kogo. Chcę, żeby się udało... Tylko kie wiem do kogo uderzyć...
-
Ja polecam dr Z prowadzil mnie przez cale in vitro i teraz ciaze.Tak jak suselek pisze dr Z zleca mniej badan. I czasem bywa milczacy ale jak juz pytasz to udzieli wyczerpujacej odpowiedzi ma swoje inne podejscie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 20:26
Wiwi92 -
nick nieaktualnyCampari wrote:U mnie clexane nie było odstawione, poród zaczął się nagle. Nie pamiętam w ogóle czy w szpitalu ktokolwiek mnie pytał kiedy brałam ostatnią dawkę.
Przede wszystkim nie zamartwiaj się tym na zapaslekarze będą wiedzieć co robić w każdej nagłej sytuacji.
Dzięki za odpowiedzw sumie takiej potrzebowałam
-
Patrycja19-90 wrote:Przerywam zla passe! 6dpt beta 32,53!
Patrycja jak Twoja beta i samopoczucie..?
Miałyśmy w tym samym dniu transfer, szukałam Cię na forum i znalazłam
U mnie wygląda to tak:
Pierwsza beta 7dpt - 94
Druga beta 9dpt - 235
Trzecia beta 15dpt - 4551Mada29 lubi tę wiadomość
-
Karincia wrote:Miśka coś mi się wydaje że się dwa przyjęły
To jest nasze marzenie...niecierpliwie czekamy na pierwsze usg...po świętach mamy wizytę i wszystkiego się dowiemy
Dziewczyny powiedzcie mi czy brałyście jakieś witaminy - suplementy dla kobiet w ciąży w tych pierwszych tygodniach, oprócz oczywiście kwasu foliowego..? Np. prenatal uno..?