MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć. Od jakiegoś czasu Was poczytuję i zbieram informacje na temat in vitro.
Chcialabym się upewnić jak to wszystko wygląda tak w skrócie.
Tzn. Przed antyki. Podczas brania antkow jest wizyta. Wtedy dostaje się recepty i robi potrzebne badania z krwi. Czeka sie na okres. Wizyta w 3 dc i stymulacja. Dalej punkcja i w piątej dobie transfer jeśli wszystko jest ok.
Jeśli przez stymulacja podawane są antki to jest właśnie tak zwany długi protokół?
Ile jest wizyt mniej wiecej podczas stymylacji? 3 dc, 7 dc i potem co drugi dzień do punkcji?
Tak to wyglada czy coś źle myślę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 15:19
-
Jasiaaa wrote:Cześć. Od jakiegoś czasu Was poczytuję i zbieram informacje na temat in vitro.
Chcialabym się upewnić jak to wszystko wygląda tak w skrócie.
Tzn. Przed antyki. Podczas brania antkow jest wizyta. Wtedy dostaje się recepty i robi potrzebne badania z krwi. Czeka sie na okres. Wizyta w 3 dc i stymulacja. Dalej punkcja i w piątej dobie transfer jeśli wszystko jest ok.
Jeśli przez stymulacja podawane są antki to jest właśnie tak zwany długi protokół?
Ile jest wizyt mniej wiecej podczas stymylacji? 3 dc, 7 dc i potem co drugi dzień do punkcji?
Tak to wyglada czy coś źle myślę?
Jak bierzesz anty ok.30dni to długi protokół. Podczas brania masz co jakiś czas wizytę, żeby Dr mógł sprawdzić czy jajniki się "wyciszają".
Ja podczas stymulacji miałam 5 lub 6 wizyt, to zależy od tego jak szybko rosną pęcherzyki i kiedy podać dane leki. Moje rosły wolno, dlatego tyle wizyt, generalnie co 2dni.
Człowiek tak się przyzwyczaja do tych wizyt, że potem aż ich brak;)Jasiaaa lubi tę wiadomość
06.2018 niespodzianka:)
02.2018 I ivf, 1zarodek
12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
0% mąż morfologia
Wykryto alfa HLA-DQ8 -
klopsik wrote:Prawidłowe zarodki to 5AA i 3AA. Czekam na wyniki z krwi i jak OK, to zaczynam Estrofem. Brałyście 3xdziennie?Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
Kaya85 wrote:Jak bierzesz anty ok.30dni to długi protokół. Podczas brania masz co jakiś czas wizytę, żeby Dr mógł sprawdzić czy jajniki się "wyciszają".
Ja podczas stymulacji miałam 5 lub 6 wizyt, to zależy od tego jak szybko rosną pęcherzyki i kiedy podać dane leki. Moje rosły wolno, dlatego tyle wizyt, generalnie co 2dni.
Człowiek tak się przyzwyczaja do tych wizyt, że potem aż ich brak;)Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
kornelkornel wrote:Któraś z Was może potrzebuje Divigel i Estrofem ? Zostały mi, a szkoda wyrzucać jeśli komuś się mogą przydać
Przy okazji Wesołych Świąt Wielkanocnych ! :*na pewno będę potrzebować. Odezwę się na priv.
Dużo spokoju i odpoczynku w te ŚwiętaKonieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon -
Dziewczyny, Wy jak zwykle będziecie pomocne
. Mam taki problemik...mój mąż przed samymi świętami był powtórzyć badania nasienia i u dr Z. Oczywiście nic się nie zmieniło,nadal są fatalne. Mąż wspomniał, że w połowie maja idziemy do dr K.,na co Z.poprosił by przyjść do niego. Mąż oczywiście nie wynikał o co chodzi. Czy Z. zajmuje się takimi przypadkami jak nasz? Lepiej pójść do niego niż do dr K.? Doradźcie proszę, bo mam mętlik w głowie. Jeśli on jest lepszym specjalistą, to pójdę do niego. Czy długo się czeka u niego na wizytę?
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
To czy jest lepszym specjalistą to sprawa dyskusyjna
pewne jest jednak to, że dr K zajmuje się ivf dwa lata krócej niż dr Ż, ale z drugiej strony każdy trudniejszy przypadek i tak omawiają zawsze razem. Ja do Ż bym nie poszła, zostałabym u K bo z Ż miałam kilka razy styczność i mi ewidentnie nie podpasował, ale to oczywiście tylko i wyłącznie moja opinia
a jeśli chodzi o wasze plemniki i ivf to i tak zespół embriologów jest ten sam czy pojedziecie do K czy do Ż. Ja bym zrobiła pewnie tak że poszłabym do K na te wizytę i z nią pogadała czy ona też was odeśle do Ż czy możecie się stymulować u niej, ale to w momencie kiedy jestem niechętna dr Ż, a jeśli wam jest obojętnie to idźcie do niego
M&K2017
M 😍 2020 -
Imbirek91 wrote:To czy jest lepszym specjalistą to sprawa dyskusyjna
pewne jest jednak to, że dr K zajmuje się ivf dwa lata krócej niż dr Ż, ale z drugiej strony każdy trudniejszy przypadek i tak omawiają zawsze razem. Ja do Ż bym nie poszła, zostałabym u K bo z Ż miałam kilka razy styczność i mi ewidentnie nie podpasował, ale to oczywiście tylko i wyłącznie moja opinia
a jeśli chodzi o wasze plemniki i ivf to i tak zespół embriologów jest ten sam czy pojedziecie do K czy do Ż. Ja bym zrobiła pewnie tak że poszłabym do K na te wizytę i z nią pogadała czy ona też was odeśle do Ż czy możecie się stymulować u niej, ale to w momencie kiedy jestem niechętna dr Ż, a jeśli wam jest obojętnie to idźcie do niego
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Dalia90 wrote:Imbirek, a dlaczego Ci nie podpasował jeśli można wiedzieć? Kurczę, gubię się w tym wszystkim i im więcej czytam, tym jestem głupsza w temacie
-
Ja już po transferze dwóch śnieżynek.
Endo ponad 9 mm, za tydzień beta. Oby tym razem się udało ...Mada29, kornelkornel, juhaska, Nowa38, Miśka90, Kaya85, anakonda, Alberta, klopsik, susełek lubią tę wiadomość
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
juhaska wrote:Według mnie jeśli problem jest po stronie partnera to może być Żak ale jeśli jest coś po twojej stronie to Kubiaczyk
Ruda, trzymam kciuki:)9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
my przy "problemie" u partnera zdecydowaliśmy się na Żaka,ten jednak pocieszając(podchodzimy do drugiego IVI pierwsze nieudane),że rola faceta jest do ogarnięcia. Nie wiele potrzeba.Przy słabych wynikach jest zawsze odsetek do wyboru.
w międzyczasie próbowaliśmy zdiagnozować się w innych miejscach,też za granicą. Jesteśmy jednak w medarcie u dr Żaka z nadzieją że tym razem się uda.
trzymajcie kciuki