X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak robicie w uda to w które miejsce ?

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z boku zewnetrzna czesc.

LadyInna lubi tę wiadomość

Wiwi92
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis punkcja.. nerwy juz sa od rana

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Ja dzisiaj pierwszy raz zrobiłam clexane w boczek. O dziwo nie bolało i nie poleciała krew ale mam tam mniej skory do chwycenia niż na brzuchu i jest taka twarda. Ale skoro krew nie poleciała to chyba przerzucam się na boczek :)

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    U mnie dzis punkcja.. nerwy juz sa od rana

Wszystko będzie dobrze - nie denerwuj się ;-)
    Trzymamy kciuki za piękne komórki ;-)

A co do clexane... Ehhh... nie polubiliśmy się na początku...zdecydowanie...
    Więc u mnie prolutex w brzuch a clexane w ramię...i jakoś nawet nie jest teraz najgorzej ;-)
    Na początku po pierwszym zastrzyku pojawił się mini siniak, dość mocno bolało przy wpuszczaniu, natomiast teraz jest tylko minimalny ślad po wkłuciu i nawet już się chyba do nich powoli przyzwyczajam, z resztą robi mi je mój niezastąpiony narzeczony, który jest moim osobistym idealnym pielęgniarzem;-)

Życzę wytrwałości przy tych wszystkich zastrzykach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 14:53

Mała8 lubi tę wiadomość

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Mala8 już po punkcji? Wszystko dobrze? Czekamy na info :) :)
    Już wracam do domu, mamy 15 komórek pobraych☺
    Teraz zostaje nam tylko czekać i wierzyć, ze się zaplodnią

Mada29, Alberta, klopsik, JaMama84, Ruda2017, Kaya85, susełek, Miśka90 lubią tę wiadomość

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Już wracam do domu, mamy 15 komórek pobraych☺
    Teraz zostaje nam tylko czekać i wierzyć, ze się zaplodnią

Wow to lepiej niż ostatnio? Trzymamy kciuki i dawaj znać :)

Mała8 lubi tę wiadomość

• klopsik Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Mała! To teraz chwila odpoczynku, lekka dieta i pozytywne informacje w 5 dobie:)

Mała8 lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkie pytanie. 18.03 dostałam @. od 3 do 6 dc brałam antyki4 dni po czym odstawiłam bo odpoczywamy. I dzisiaj dostałam znowu @... Czyli w 10dc. Może tak być? Może być że po 4 dniach antyków i odstawieniu organizm traktuje jak po 3 tyg brania... Nie martwie się w sumie za bardzo ale ciekawi mnie to...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, sa tu jeszcze dziewczyny które rodziły i brały clexane ?
    Bo zastanawiam sie jak to wyglada przy porodzie.
    Ja nie mam wskazań do cc wiec terminu porodu nie znam.
    Ponoć odstawia się kilkanaście godzin przed porodem.
    A co jeśli zacznę rodzic godzinę po zastrzyku?
    Czy przy clexane można być znieczulonym zewnatrzoponowo ?
    Chociaż bardziej martwi mnie co gdy nagle trzeba zrobić cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 11:26

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała moja ciąża na clexane, dr Z kazał odstawić w połowie 38 tc, a złożyło się ze zaczęłam rodzic 3 dni później. W szpitalu pytali o to ale to nie był problem. Znajoma miała nagle cc kilka dni po odstawieniu clexane i tez nic się nie działo. Po prostu trzeba powiedzieć o tym w szpitalu.

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Cała moja ciąża na clexane, dr Z kazał odstawić w połowie 38 tc, a złożyło się ze zaczęłam rodzic 3 dni później. W szpitalu pytali o to ale to nie był problem. Znajoma miała nagle cc kilka dni po odstawieniu clexane i tez nic się nie działo. Po prostu trzeba powiedzieć o tym w szpitalu.

U mnie jest ten problem ze jak dotrwamy do 37 tc to będzie duży sukces wiec dr na pewno mi nie odstawi z nadzieja ze jednak dotrwamy do terminu.

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik daj znać jak wyniki :-)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KornelKornel a ty jak się czujesz ? Który to już tydzień ?

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełku dziś zaczęłam 9 tydzień, a czuje się okropnie ... Mdłości, bezsenność dużo zapachów mnie drażni do tego doszły zgagi i ślinotok. Niestety muszę jeszcze leżeć :(
    A Ty jak mdłości przeszły ? :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Hej, sa tu jeszcze dziewczyny które rodziły i brały clexane ?
    Bo zastanawiam sie jak to wyglada przy porodzie.
    Ja nie mam wskazań do cc wiec terminu porodu nie znam.
    Ponoć odstawia się kilkanaście godzin przed porodem.
    A co jeśli zacznę rodzic godzinę po zastrzyku?
    Czy przy clexane można być znieczulonym zewnatrzoponowo ?
    Chociaż bardziej martwi mnie co gdy nagle trzeba zrobić cc
    Ja miałam Clexane o 20:00 jednego dnia, a 24h później miałam nieplanowane cc. Żadnych powikłań. Za to dla personelu większym problemem było to, że jadłam 5h wcześniej :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Ja miałam Clexane o 20:00 jednego dnia, a 24h później miałam nieplanowane cc. Żadnych powikłań. Za to dla personelu większym problemem było to, że jadłam 5h wcześniej :)
    Niby 24h przerwy jest już Ok. Ja się zastanawiam co robią jeśli przyjeżdżasz na porodówkę i po chwili zapada decyzja o cc a zastrzyk zrobiony kilka godzin wcześniej.
    Muszę zapytać dr jak będę na wizycie. Ale to dopiero za niecałe dwa tygodnie :( chyba dotrwam do tego czasu

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem załamana... Mąż był na badaniach, pojedyncze plemniki, pojedyncze ruchome. Ale byłoby kilka, które nadawałyby się do in vitro. Dr Z kazał przyjechać za 3 tyg że mną, żeby powtórzyć badanie i zacząć działać. Ale... Jestem już umówiona do dr K.i nie wiem co teraz. Zmienić na dr Z? Czy poczekać do maja do wizyty u dr K.? Proszę doradzcie... U nas prawdopodobnie problem większości jednak andrologiczny...Komu w tej sprawie bardziej zaufać? Może macie podobne doświadczenia. :)

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Susełku dziś zaczęłam 9 tydzień, a czuje się okropnie ... Mdłości, bezsenność dużo zapachów mnie drażni do tego doszły zgagi i ślinotok. Niestety muszę jeszcze leżeć :(
    A Ty jak mdłości przeszły ? :)
    Mam to samo. Mnie niestety jeszcze trzymają. Chociaż widzę ze z całodziennych mdłości zrobiły się poranno-południowe. Wieczorem odzyskuje siły. Ale Eryk rośnie i mu to nie przeszkadza. Morfologia krwi tez wyszła ok. A żelazo mam nawet nadmiar. To chyba przez te tofu co w siebie wmuszalam. :) A pytaliście już o płeć ? bo ja tak wytrzymałam do 9 tc w niewiedzy. Dobrego samopoczucia życzę. Mi ostatnio trochę pomagał actimel.

kornelkornel lubi tę wiadomość

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Mam to samo. Mnie niestety jeszcze trzymają. Chociaż widzę ze z całodziennych mdłości zrobiły się poranno-południowe. Wieczorem odzyskuje siły. Ale Eryk rośnie i mu to nie przeszkadza. Morfologia krwi tez wyszła ok. A żelazo mam nawet nadmiar. To chyba przez te tofu co w siebie wmuszalam. :) A pytaliście już o płeć ? bo ja tak wytrzymałam do 9 tc w niewiedzy. Dobrego samopoczucia życzę. Mi ostatnio trochę pomagał actimel.

Ojej actimel mi się odbija :) Chciałabym już wiedzieć, ale ze względu na krwiaka jakoś tak nie chce jeszcze wiedzieć, poczekam aż się wszystko już uspokoi :)
    Życzę także lepszego samopoczucia i łączę się w bólu :)

klz9krhmyflvohw4.png
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ