X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak robicie w uda to w które miejsce ?

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z boku zewnetrzna czesc.

LadyInna lubi tę wiadomość

Wiwi92
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis punkcja.. nerwy juz sa od rana

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Ja dzisiaj pierwszy raz zrobiłam clexane w boczek. O dziwo nie bolało i nie poleciała krew ale mam tam mniej skory do chwycenia niż na brzuchu i jest taka twarda. Ale skoro krew nie poleciała to chyba przerzucam się na boczek :)

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    U mnie dzis punkcja.. nerwy juz sa od rana

Wszystko będzie dobrze - nie denerwuj się ;-)
    Trzymamy kciuki za piękne komórki ;-)

A co do clexane... Ehhh... nie polubiliśmy się na początku...zdecydowanie...
    Więc u mnie prolutex w brzuch a clexane w ramię...i jakoś nawet nie jest teraz najgorzej ;-)
    Na początku po pierwszym zastrzyku pojawił się mini siniak, dość mocno bolało przy wpuszczaniu, natomiast teraz jest tylko minimalny ślad po wkłuciu i nawet już się chyba do nich powoli przyzwyczajam, z resztą robi mi je mój niezastąpiony narzeczony, który jest moim osobistym idealnym pielęgniarzem;-)

Życzę wytrwałości przy tych wszystkich zastrzykach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 14:53

Mała8 lubi tę wiadomość

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Mala8 już po punkcji? Wszystko dobrze? Czekamy na info :) :)
    Już wracam do domu, mamy 15 komórek pobraych☺
    Teraz zostaje nam tylko czekać i wierzyć, ze się zaplodnią

Mada29, Alberta, klopsik, JaMama84, Ruda2017, Kaya85, susełek, Miśka90 lubią tę wiadomość

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Już wracam do domu, mamy 15 komórek pobraych☺
    Teraz zostaje nam tylko czekać i wierzyć, ze się zaplodnią

Wow to lepiej niż ostatnio? Trzymamy kciuki i dawaj znać :)

Mała8 lubi tę wiadomość

• klopsik Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Mała! To teraz chwila odpoczynku, lekka dieta i pozytywne informacje w 5 dobie:)

Mała8 lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkie pytanie. 18.03 dostałam @. od 3 do 6 dc brałam antyki4 dni po czym odstawiłam bo odpoczywamy. I dzisiaj dostałam znowu @... Czyli w 10dc. Może tak być? Może być że po 4 dniach antyków i odstawieniu organizm traktuje jak po 3 tyg brania... Nie martwie się w sumie za bardzo ale ciekawi mnie to...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, sa tu jeszcze dziewczyny które rodziły i brały clexane ?
    Bo zastanawiam sie jak to wyglada przy porodzie.
    Ja nie mam wskazań do cc wiec terminu porodu nie znam.
    Ponoć odstawia się kilkanaście godzin przed porodem.
    A co jeśli zacznę rodzic godzinę po zastrzyku?
    Czy przy clexane można być znieczulonym zewnatrzoponowo ?
    Chociaż bardziej martwi mnie co gdy nagle trzeba zrobić cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 11:26

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała moja ciąża na clexane, dr Z kazał odstawić w połowie 38 tc, a złożyło się ze zaczęłam rodzic 3 dni później. W szpitalu pytali o to ale to nie był problem. Znajoma miała nagle cc kilka dni po odstawieniu clexane i tez nic się nie działo. Po prostu trzeba powiedzieć o tym w szpitalu.

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Cała moja ciąża na clexane, dr Z kazał odstawić w połowie 38 tc, a złożyło się ze zaczęłam rodzic 3 dni później. W szpitalu pytali o to ale to nie był problem. Znajoma miała nagle cc kilka dni po odstawieniu clexane i tez nic się nie działo. Po prostu trzeba powiedzieć o tym w szpitalu.

U mnie jest ten problem ze jak dotrwamy do 37 tc to będzie duży sukces wiec dr na pewno mi nie odstawi z nadzieja ze jednak dotrwamy do terminu.

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik daj znać jak wyniki :-)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KornelKornel a ty jak się czujesz ? Który to już tydzień ?

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełku dziś zaczęłam 9 tydzień, a czuje się okropnie ... Mdłości, bezsenność dużo zapachów mnie drażni do tego doszły zgagi i ślinotok. Niestety muszę jeszcze leżeć :(
    A Ty jak mdłości przeszły ? :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Hej, sa tu jeszcze dziewczyny które rodziły i brały clexane ?
    Bo zastanawiam sie jak to wyglada przy porodzie.
    Ja nie mam wskazań do cc wiec terminu porodu nie znam.
    Ponoć odstawia się kilkanaście godzin przed porodem.
    A co jeśli zacznę rodzic godzinę po zastrzyku?
    Czy przy clexane można być znieczulonym zewnatrzoponowo ?
    Chociaż bardziej martwi mnie co gdy nagle trzeba zrobić cc
    Ja miałam Clexane o 20:00 jednego dnia, a 24h później miałam nieplanowane cc. Żadnych powikłań. Za to dla personelu większym problemem było to, że jadłam 5h wcześniej :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Ja miałam Clexane o 20:00 jednego dnia, a 24h później miałam nieplanowane cc. Żadnych powikłań. Za to dla personelu większym problemem było to, że jadłam 5h wcześniej :)
    Niby 24h przerwy jest już Ok. Ja się zastanawiam co robią jeśli przyjeżdżasz na porodówkę i po chwili zapada decyzja o cc a zastrzyk zrobiony kilka godzin wcześniej.
    Muszę zapytać dr jak będę na wizycie. Ale to dopiero za niecałe dwa tygodnie :( chyba dotrwam do tego czasu

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem załamana... Mąż był na badaniach, pojedyncze plemniki, pojedyncze ruchome. Ale byłoby kilka, które nadawałyby się do in vitro. Dr Z kazał przyjechać za 3 tyg że mną, żeby powtórzyć badanie i zacząć działać. Ale... Jestem już umówiona do dr K.i nie wiem co teraz. Zmienić na dr Z? Czy poczekać do maja do wizyty u dr K.? Proszę doradzcie... U nas prawdopodobnie problem większości jednak andrologiczny...Komu w tej sprawie bardziej zaufać? Może macie podobne doświadczenia. :)

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Susełku dziś zaczęłam 9 tydzień, a czuje się okropnie ... Mdłości, bezsenność dużo zapachów mnie drażni do tego doszły zgagi i ślinotok. Niestety muszę jeszcze leżeć :(
    A Ty jak mdłości przeszły ? :)
    Mam to samo. Mnie niestety jeszcze trzymają. Chociaż widzę ze z całodziennych mdłości zrobiły się poranno-południowe. Wieczorem odzyskuje siły. Ale Eryk rośnie i mu to nie przeszkadza. Morfologia krwi tez wyszła ok. A żelazo mam nawet nadmiar. To chyba przez te tofu co w siebie wmuszalam. :) A pytaliście już o płeć ? bo ja tak wytrzymałam do 9 tc w niewiedzy. Dobrego samopoczucia życzę. Mi ostatnio trochę pomagał actimel.

kornelkornel lubi tę wiadomość

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Mam to samo. Mnie niestety jeszcze trzymają. Chociaż widzę ze z całodziennych mdłości zrobiły się poranno-południowe. Wieczorem odzyskuje siły. Ale Eryk rośnie i mu to nie przeszkadza. Morfologia krwi tez wyszła ok. A żelazo mam nawet nadmiar. To chyba przez te tofu co w siebie wmuszalam. :) A pytaliście już o płeć ? bo ja tak wytrzymałam do 9 tc w niewiedzy. Dobrego samopoczucia życzę. Mi ostatnio trochę pomagał actimel.

Ojej actimel mi się odbija :) Chciałabym już wiedzieć, ale ze względu na krwiaka jakoś tak nie chce jeszcze wiedzieć, poczekam aż się wszystko już uspokoi :)
    Życzę także lepszego samopoczucia i łączę się w bólu :)

klz9krhmyflvohw4.png
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ