X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, jadę dzisiaj na to badanie anty Xa a tam zepsuta maszyna i dopiero po weekendzie będzie można zrobić :(

• Kimczi Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Hej dziewczyny, wystartowałam z kolejnym podejsciem do in vitro.. tydz temu dr Ż odstawił mi antykoncepcję, w piatek mialam badania hormonow i zastrzyk. Tym razem dr inaczej mnie stymuluje. Dostałam Elonve, któraś z Was była tym stymulowana? Dzis bylam na podglądaniu i jest sporo pęcherzyków. Jutro kolejna wizyta, a w niedzielę juz punkcja jak wszystko pojdzie zgodnie z planem ☺
    Hej , ja byłam ze stymulacji Elonve , bardzo zadowolona , pobrano mi 14 pęcherzyków i wszystkie się zapłodniły , wcześniej po Purgeonie miałam też około 13 , 14 pęcherzyków ale zapłodniła się połowa. Trzymam kciuki za twoje pecherzyki i pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimiczi a jak sytuacja u Ciebie teraz? Już po criotransferze? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Kurde, jadę dzisiaj na to badanie anty Xa a tam zepsuta maszyna i dopiero po weekendzie będzie można zrobić :(

Uuu a nie jesteś z Poznania? I co teraz?

• klopsik Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!

5AA, 4AA, 3AA, 3AA, 4AB, 3AB, we wtorek wyniki biopsji. Oh happy day!

Ż dzisiaj bardzo rozmowny :) Pytałam, mogę oddać Puregon

kornelkornel, Kaya85, Moly, anakonda, Mada29, Ruda2017, Miśka90, susełek, Alberta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Uuu a nie jesteś z Poznania? I co teraz?

Jestem z Poznania ale z drugiej strony;(
    Jestem wkurzona ale co zrobić. Rano im się coś zepsuło i tyle.
    Mam dzwonic po 12 i pytać czy jutro będzie można.
    To badanie tylko w dużych miastach robią.
    Współczuje tym którzy maja np. 50-60 km. Chociaż ja tez straciłam 2 h na dojazd

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nareszcie w domu, oddział patologii ciąży bardzo depresyjne miejsce i niestety ten nastrój i strach się udziela.
    W skrócie, krzywa wchłaniania żelaza jako badanie koszmarne (bez jedzenia i kropli wody od 6 rano do 15.30 i krew co godzinę, pod koniec to już wlokłam się do zabiegowego :)
    Wszystko wyszło ładnie, w szpitalu hemoglobina się podniosła więc po prostu "taka moja uroda" Mam nadal brać żelazo, morfologia do kontroli co tydzień, bo musimy trzymać rękę na pulsie i buraki, buraki i jeszcze raz buraki ehhh ;)
    Mojemu lekarzowi nie podobało się jedynie, że nasiliły się skurcze macicy dlatego mam kategoryczny zakaz dotykania, masowania się po brzuchu, zaczynam brać nospę i od teraz więcej odpoczynku. W szpitalu byłam mega zestresowana więc pewnie to też miało wpływ na to, że "lata mi wszystko w środku" ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Dziewczyny!

Klopsik piękna armia, gratuluję! :)

klopsik lubi tę wiadomość

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Dziewczyny!

Klopsik piękny wynik! :D
    Życzę Ci tak pięknej bety jak Twoje zarodki :D

A u mnie beta z wczoraj 235,20 <3 <3

Mada29, klopsik, susełek lubią tę wiadomość

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka90 wrote:

A u mnie beta z wczoraj 235,20 <3 <3
    Piękny przyrost :) a jak się czujesz ?

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niby na przedniej lozysko odwrotnie jak Ty. Kopniakow nie czuje czasem mnie cos tam zakuje ale czy to to nie wiem. Dzis mam 16+5. W czwartek jade na wizyte. A co do tycia to u mnie spoko jakies nie cale 2 kg. Tylko na poczatku duzo wymiotowalam i zjechalam z wagi.

Wiwi92
  • Kimczi Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Kimiczi a jak sytuacja u Ciebie teraz? Już po criotransferze? :)
    Cześć , u mnie cały czas prolaktyna za wysoka wiec transferu nie robimy. Czekam do następnej miesiączki , ale podczytuje was na bierząco i wszystkim kibicuje .

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda2017 wrote:
    Piękny przyrost :) a jak się czujesz ?

Generalnie niby dobrze...trochę mi trudno dzisiaj było zjeść rano śniadanie, ale odbywa się to bez wymiotów...więc nie jest źle ;-) Pierwszy raz tak w sumie dzisiaj miałamm...No i w ciągu dnia zasypiam na 2-3 drzemki...Odpoczywam sporo - tego już dawno mi było trzeba :)

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy wszystko wiecie, więc to na pewno też :D.
    Czy trzeba się umawiać wcześniej do kliniki na badania nasienia czy można iść "z marszu"?
    Wynik jets dostępny w ten sam dzień?

P.S. Ja już umówiona do dr K.na wizytę. Mam nadzieję, że to dobry wybór :). Okaże się w połowie maja :)

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Dziewczyny, Wy wszystko wiecie, więc to na pewno też :D.
    Czy trzeba się umawiać wcześniej do kliniki na badania nasienia czy można iść "z marszu"?
    Wynik jets dostępny w ten sam dzień?

P.S. Ja już umówiona do dr K.na wizytę. Mam nadzieję, że to dobry wybór :). Okaże się w połowie maja :)

Trzeba się umówić, wymagana jest wstrzemięźliwość od 3-5 dni przed badaniem, wyniki są w ciągu godziny i omawiane z dr. Ż :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 23:04

klz9krhmyflvohw4.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada a pozatym mam duzo zrostow pooperacyjnych w obrebie brzucha wiec pewnie na kopniaki chwile dluzej poczekam

Wiwi92
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Trzeba się umówić, wymagana jest wstrzemięźliwość od 3-5 dni przed badaniem, wyniki są w ciągu godziny i omawiane z dr. Ż :)
    O nie... To mnie teraz zalamałaś kochana :(. Mój mąż akurat przyjeżdża z pracy na dwa dni. Wiecie czy długo się czeka?

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem na kiedy masz wizytę ale zadzwoń do kliniki i się zapytaj bo różnie bywa. Ja męża umawiałam zawsze 3/4 dni wcześniej. Zachowywał wstrzemięźliwość 3/5 dni (badał się 4 razy), mąż dostanie swój numer w klinice i będzie wyświetlany na monitorze - pójdzie na górę , zrobi co trzeba i zejdzie do Ciebie na dół (możecie tez iść razem) i będziecie na dole czekali. Jak już będą wyniki wtedy dr wywoła Ciebie po twoim numerze i wejdziecie razem już do dr.
    Mój mąż miał bardzo złe wyniki, raz dr Z zrobił eksperyment i poprosił aby zbadał się dwa razy jednego dnia. Kolejne nasienie oddał po 1,5 i okazało się że są plemniki które nadają się do inv. Także niby trzeba się umawiać ale biolodzy mieli czas.

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    O nie... To mnie teraz zalamałaś kochana :(. Mój mąż akurat przyjeżdża z pracy na dwa dni. Wiecie czy długo się czeka?
    Kurcze mnie też, myślałam że badania można zrobić od ręki, nawet nie chodzi by dziś były wyniki ale żeby oddać do badania :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    My nareszcie w domu, oddział patologii ciąży bardzo depresyjne miejsce i niestety ten nastrój i strach się udziela.
    W skrócie, krzywa wchłaniania żelaza jako badanie koszmarne (bez jedzenia i kropli wody od 6 rano do 15.30 i krew co godzinę, pod koniec to już wlokłam się do zabiegowego :)
    Wszystko wyszło ładnie, w szpitalu hemoglobina się podniosła więc po prostu "taka moja uroda" Mam nadal brać żelazo, morfologia do kontroli co tydzień, bo musimy trzymać rękę na pulsie i buraki, buraki i jeszcze raz buraki ehhh ;)
    Mojemu lekarzowi nie podobało się jedynie, że nasiliły się skurcze macicy dlatego mam kategoryczny zakaz dotykania, masowania się po brzuchu, zaczynam brać nospę i od teraz więcej odpoczynku. W szpitalu byłam mega zestresowana więc pewnie to też miało wpływ na to, że "lata mi wszystko w środku" ;)

Moly cieszymy się, że jesteście już w domu :) dobre i to, że leżenie w szpitalu nie poszło na marne i hemoglobina ruszyła w górę :) :) a buraki to możecie np. tylko sok? U Ciebie już leżenie? Hehe ja już sobie mówię, że póki mogę to chodzę bo potem się okaże że będziemy leżeć. A to po brzuchu się nie możesz dotykać? Mała tak wariuje? :) mój to się już pomału rozkręca, szczególnie po slodkim i jak leżę ;) odpoczywajcie i się nie martw! Musi być dobrze!! :) sciskamy Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 09:34

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ