MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasinumber wrote:Nowa38 wysłałam Tobie zaproszenie do przyjaciółek. Zaakceptuj
U mnie na 11 pobranych komórek 8 było prawidłowych a zapłodniło się 7. Czekam do 5 doby czyli do czwartku. Ja mam prawie 40 lat
Zaakceptowałam:)Ja w MedArcie od stycznia i też niedrożne jajowody i niepękające pęcherzyki. 6 lat starań, błąkania się po różnych lekarzach...Jak usłyszałam, że 13 pobranych komórek, a później 7 zapłodnionych to byłam przeszczęśliwa, jak zostało 5 to myślę no trudno ale jest OK, w 5 dobie zostało 3 i zrobiliśmy genetykę, 1 zdrowy... Załamałam się, przez jeden dzień wyłam i nie mogło do mnie dotrzeć, że tylko jeden został...Teraz już się z tym pogodziłam czekamy na okres i wierzymy, że to będzie ten
Kasinumber, a u jakiego lekarza jesteś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 11:38
-
Nowa38 wrote:U mnie pobrano 13 komórek, 7 zapłodnionych, po 3 dobach 5, w 5 dobie został tylko jeden zarodek:( Transfer mam przesunięty, czekam na okres. Dr Ż powiedział mi, że powodem jest jakość moich komórek, no cóż mam prawie 38 lat...
Jeżeli zarodek przetrwa, to czeka go mnożenie i transfer nastąpi w następnym cyklu. Pytanie tylko, jak zwiększyć jakość komórek? Ja mam 29 lat... -
Nowa38 wrote:Zaakceptowałam:)Ja w MedArcie od stycznia i też niedrożne jajowody i niepękające pęcherzyki. 6 lat starań, błąkania się po różnych lekarzach...Jak usłyszałam, że 13 pobranych komórek, a później 7 zapłodnionych to byłam przeszczęśliwa, jak zostało 5 to myślę no trudno ale jest OK, w 5 dobie zostało 3 i zrobiliśmy genetykę, 1 zdrowy... Załamałam się, przez jeden dzień wyłam i nie mogło do mnie dotrzeć, że tylko jeden został...Teraz już się z tym pogodziłam czekamy na okres i wierzymy, że to będzie ten
Kasinumber, a u jakiego lekarza jesteś?
Miej nadzieję że to ten jeden właściwyJa jestem u doktora Andrzeja Bręborowicza.
Klinika MedArt od września 2017
Ureaplasma
AMH 3,43
Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek -
Jasiaaa wrote:Możecie powiedzieć ile kosztuje badanie zarodków? Zaczynamy sie nad tym zastanawiać.
I właśnie, czym można poprawić jakoś komórek?
Teoretycznie nie można poprawić jakości zarodków, ona zależy od fsh i amh. Mozna próbować biorąc DHEA (trzeba mieć zadany poziom) i/lub Q10 tu musisz mieć zbadane komórki NK -
Miśka90 wrote:Ja miałam to USG 3D robione przez dr Ż ale z udziałem dr Sz...z tego co pamiętam to płaciliśmy 400zł za to badanie - było to w styczniu. Wstępnie miałam mieć sprawdzaną drożność jajowodów (a miałam już raz robione w innym szpitalu) no i ostatecznie zrobili to USG 3D podane z kontrastem soli fizjologicznej
P.S. Dzięki dziewczyny za wszelkie odpowiedzi dotyczące usg prenatalnego - już wszystko wiem, byłam na wizycie i lekarz zadecydował, że najlepszym terminem dla zbadania moich bliźniaków będzie 17.05
Dziękuję za info
To już jutro, stresuję się. -
kama8908 wrote:No niestety porażka. W 4 dobie przestał się rozwijać. Ogarniamy się po porażce i zbieramy siły na dalszą walkę...
Mam pytanie do pacjentek dra Z. Wiem, ze czasami jest z nim utrudniony kontakt. Ale od 3 dni probuje sie z nim skontaktowac. Mialam mu napisac sms jak juz beda moje wyniki,a on mial mi napisac kiedy przyjechac na wizyte. Pisalam dwa razy i cisza,nie wiem co z tym zrobicKtoras z Was miala podobnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 14:28
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Dalia90 wrote:Kama mi też przykro...
Mam pytanie do pacjentek dra Z. Wiem, ze czasami jest z nim utrudniony kontakt. Ale od 3 dni probuje sie z nim skontaktowac. Mialam mu napisac sms jak juz beda moje wyniki,a on mial mi napisac kiedy przyjechac na wizyte. Pisalam dwa razy i cisza,nie wiem co z tym zrobicKtoras z Was miala podobnie?
-
nick nieaktualnyDalia90 wrote:Kama mi też przykro...
Może spróbuj przez Panie z rejestracji, żeby powiedziały dr by Tobie odpisał na smsa bo masz wynikia od dwóch dni próbujesz się z Nim skontaktować i cisza z jego strony a Ty nie wiesz co dalej .
Dalia90 lubi tę wiadomość
-
Mada29 wrote:Może spróbuj przez Panie z rejestracji, żeby powiedziały dr by Tobie odpisał na smsa bo masz wyniki
a od dwóch dni próbujesz się z Nim skontaktować i cisza z jego strony a Ty nie wiesz co dalej .
. Na Was tutaj zawsze można liczyć, jak dobrze, że trafiłam na to forum
Mada29 lubi tę wiadomość
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️