X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasinumber wrote:
    Nowa38 wysłałam Tobie zaproszenie do przyjaciółek. Zaakceptuj :-) U mnie na 11 pobranych komórek 8 było prawidłowych a zapłodniło się 7. Czekam do 5 doby czyli do czwartku. Ja mam prawie 40 lat :-)

Zaakceptowałam:)Ja w MedArcie od stycznia i też niedrożne jajowody i niepękające pęcherzyki. 6 lat starań, błąkania się po różnych lekarzach...Jak usłyszałam, że 13 pobranych komórek, a później 7 zapłodnionych to byłam przeszczęśliwa, jak zostało 5 to myślę no trudno ale jest OK, w 5 dobie zostało 3 i zrobiliśmy genetykę, 1 zdrowy... Załamałam się, przez jeden dzień wyłam i nie mogło do mnie dotrzeć, że tylko jeden został...Teraz już się z tym pogodziłam czekamy na okres i wierzymy, że to będzie ten :)
    Kasinumber, a u jakiego lekarza jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 11:38

• kama8908 Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    U mnie pobrano 13 komórek, 7 zapłodnionych, po 3 dobach 5, w 5 dobie został tylko jeden zarodek:( Transfer mam przesunięty, czekam na okres. Dr Ż powiedział mi, że powodem jest jakość moich komórek, no cóż mam prawie 38 lat...

Jeżeli zarodek przetrwa, to czeka go mnożenie i transfer nastąpi w następnym cyklu. Pytanie tylko, jak zwiększyć jakość komórek? Ja mam 29 lat...

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie powiedzieć ile kosztuje badanie zarodków? Zaczynamy sie nad tym zastanawiać.
    I właśnie, czym można poprawić jakoś komórek?

l22nej28tcppkg68.png
  • kama8908 Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:
    Możecie powiedzieć ile kosztuje badanie zarodków? Zaczynamy sie nad tym zastanawiać.

Z tego co wiem to genetyka 2 zarodków kosztuje 5tys. zł.

• Kasinumber Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Zaakceptowałam:)Ja w MedArcie od stycznia i też niedrożne jajowody i niepękające pęcherzyki. 6 lat starań, błąkania się po różnych lekarzach...Jak usłyszałam, że 13 pobranych komórek, a później 7 zapłodnionych to byłam przeszczęśliwa, jak zostało 5 to myślę no trudno ale jest OK, w 5 dobie zostało 3 i zrobiliśmy genetykę, 1 zdrowy... Załamałam się, przez jeden dzień wyłam i nie mogło do mnie dotrzeć, że tylko jeden został...Teraz już się z tym pogodziłam czekamy na okres i wierzymy, że to będzie ten :)
    Kasinumber, a u jakiego lekarza jesteś?

Miej nadzieję że to ten jeden właściwy :-) Ja jestem u doktora Andrzeja Bręborowicza.

Klinika MedArt od września 2017
    Ureaplasma
    AMH 3,43
    Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
    Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
    04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
    07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
    08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
    11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
    03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
    27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:
    Kojarzy mi się, że 8 tysięcy do 4 zarodków
    Teoretycznie nie można poprawić jakości zarodków, ona zależy od fsh i amh. Mozna próbować biorąc DHEA (trzeba mieć zadany poziom) i/lub Q10 tu musisz mieć zbadane komórki NK

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:

1-2 zarodki 5000 zł
    3-4 zarodki 8500 zł
    5-6 zarodków 12000 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 12:18

klz9krhmyflvohw4.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka90 wrote:
    Ja miałam to USG 3D robione przez dr Ż ale z udziałem dr Sz...z tego co pamiętam to płaciliśmy 400zł za to badanie - było to w styczniu. Wstępnie miałam mieć sprawdzaną drożność jajowodów (a miałam już raz robione w innym szpitalu) no i ostatecznie zrobili to USG 3D podane z kontrastem soli fizjologicznej ;-)

P.S. Dzięki dziewczyny za wszelkie odpowiedzi dotyczące usg prenatalnego - już wszystko wiem, byłam na wizycie i lekarz zadecydował, że najlepszym terminem dla zbadania moich bliźniaków będzie 17.05 ;-)

Dziękuję za info :)
    To już jutro, stresuję się.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo kasy...
    Zobaczymy jak pójdzie, ile będzie zarodków, a potem będziemy myśleć.
    Dziękuję za odpowiedzi.

l22nej28tcppkg68.png
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Dziękuję za info :)
    To już jutro, stresuję się.

Nie ma za co ;-)
    Będzie wszystko dobrze! Daj znać jak po badaniu ;-) Każda z nas inaczej je odczuwa, ja
    też się stresowałam - okazało się, że zupełnie niepotrzebnie ;-)

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dziewczyny jak to jest z tym chodzeniem na basen ? Można nie można ? Bolą mnie plecy i chciałabym się trochę poruszać :)

kama8908, jak tam maluszek się trzyma ?

Kasinumber lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • kama8908 Debiutantka

Wysłany: 2 maja 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    kama8908, jak tam maluszek się trzyma ?

No niestety porażka. W 4 dobie przestał się rozwijać. Ogarniamy się po porażce i zbieramy siły na dalszą walkę...

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama8908 wrote:
    No niestety porażka. W 4 dobie przestał się rozwijać. Ogarniamy się po porażce i zbieramy siły na dalszą walkę...

Tak mi przykro :(
    Następnym razem się uda zobaczysz ! Trzymaj się kochana

klz9krhmyflvohw4.png
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama8908 wrote:
    Kama mi też przykro... :(

Mam pytanie do pacjentek dra Z. Wiem, ze czasami jest z nim utrudniony kontakt. Ale od 3 dni probuje sie z nim skontaktowac. Mialam mu napisac sms jak juz beda moje wyniki,a on mial mi napisac kiedy przyjechac na wizyte. Pisalam dwa razy i cisza,nie wiem co z tym zrobic ;) Ktoras z Was miala podobnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 14:28

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:

Mam pytanie do pacjentek dra Z. Wiem, ze czasami jest z nim utrudniony kontakt. Ale od 3 dni probuje sie z nim skontaktowac. Mialam mu napisac sms jak juz beda moje wyniki,a on mial mi napisac kiedy przyjechac na wizyte. Pisalam dwa razy i cisza,nie wiem co z tym zrobic ;) Ktoras z Was miala podobnie?
    Tak, z nim jest mega trudny kontakt

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:

Może spróbuj przez Panie z rejestracji, żeby powiedziały dr by Tobie odpisał na smsa bo masz wyniki ;) a od dwóch dni próbujesz się z Nim skontaktować i cisza z jego strony a Ty nie wiesz co dalej . :)

Dalia90 lubi tę wiadomość

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Może spróbuj przez Panie z rejestracji, żeby powiedziały dr by Tobie odpisał na smsa bo masz wyniki ;) a od dwóch dni próbujesz się z Nim skontaktować i cisza z jego strony a Ty nie wiesz co dalej . :)
    Dziękuję za odpowiedź :). Na Was tutaj zawsze można liczyć, jak dobrze, że trafiłam na to forum :D

Mada29 lubi tę wiadomość

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym znowu skorzystać z Waszej wiedzy.
    Miałyście zalecone zbadanie kariotypu?

l22nej28tcppkg68.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaa my robiliśmy sami, na własną rękę, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok z genami :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też robiliśmy na własną rękę:)

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ