MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! Wczoraj miałam punkcję. Pobrano 10 komórek jajowych, z czego tylko 4 okazały się prawidłowe. Z tych 4 komórek zapłodniła się tylko jedna. Ciekawa jestem dlaczego tak się stało. Do dr Ż nie mogłam się dodzwonić i taką wiadomość otrzymałam tylko smsem. Straciłam już nadzieję, że nam się uda. I teraz tak się zastanawiam czy problemem byłą jakość moich komórek czy plemników mojego M. Bo generalnie trafiliśmy do MedArtu bo M. miał tylko pojedyncze plemniki. Z kolei w trakcie diagnostyki odkryto u mnie niedoczynność tarczycy, Hashimoto i gen HLA-DQ8. I zastanawiam się co mogło mieć wpływ na tak kiepski wynik procedury..
-
Kama, u mnie podobnie, w marcu ivf, 13 komorek pobranych, 6 dojrzalych, 5 zaplodnien prawidlowych, zaden zarodek nie przetrwał do 5 doby. Na pytanie dlaczego tak sie stało: genetycznie zle komorki, nic nie mozna zrobic...dodam, ze mam zdrowe dziecko, poczete przez iui...
Teraz podchodze do drugiej procedury, zmiana lekow, z puregonu na elonve, zobaczymy co z tego bedzie?!
U Ciebie moze miec wplyw wszystko co wymieniłas, mysle, ze dr Z, nie wskaze dokladnej przyczyny. Macie jeden zarodek, wiec poki co badz dobrej mysli!
Czym bylas stymulowana? Jestes na diecie bez glutenu? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:Moly Ty na badanie glukozy kupiłaś tą zwykłą?
A dziewczyny wiecie może czy tolerują w alabie glukoze cytrynową?Albo czy doktorzy z MedArtu ją pozwalają zakupić?
ciekawi mnie to
Ja piłam zwykłą. Nie wiem jak w alabie ale np w vitalabo możesz mieć glukozę smakową albo dodać wyciśniętą cytrynęMada29 lubi tę wiadomość
-
JaMama84 wrote:Czym bylas stymulowana? Jestes na diecie bez glutenu?
Stymulowana byłam Puregonem 200 jednostek. Cała stymulacja Puregonem trwała 8 dni, 9 dnia ovitrelle 1,5 ampułki.
Jeszcze zanim został wykryty gen odpowiadający za predyspozycje do celiakii przeszlam na dietę bez glutenu i laktozy. Trzymam się jej rygorystycznie od listopada 2017r.
Zastanawiam się co jeszcze mogłam zrobić, by zwiększyć szansę na powodzenie... -
No to pytanie moze tylko dr Z odpowiedziec, nie zadreczaj sie tym...wiem, ze na pewno jest Tobie teraz ciezko, ja bardzo przezylam marcowa porazke, ale to nie pierwsza i ostatnia zapewne. O Synka staralismy sie prawie 6 lat, jest wart kazdej wylanej łzy:)
Chciałam sie dobrze przygotowac przed marcowym ivf, 3 mc bez glutenu mimo, ze genetyka ok, zdrowa dieta, mleczko pszczele, pierzga, wit.D itd i niestety nie pomoglo:( takze teraz odpusciłam zupełnie, ostatnia nasza proba, czas sie rozstac z klinika bez wzgledu na wynik...nie mam juz ochoty, czasu, sily i pieniedzy.
A Tobie zycze, zeby ten jeden maly Wojownik został z Wami juz na zawsze:) -
Dziękuję za słowa otuchy. Jeszcze jakaś iskierka nadziei jest, że się uda. Czas pokaże. Jutro mam dzwonić do dr Z, więc będę wiedziała coś więcej.
Mam nadzieję, że Twoja próba będzie tym razem udana. Musisz myśleć pozytywnie i nie poddawać się. Może tym razem będziecie mieć miłą niespodziankę -
Flower11 wrote:Dziewczyny czy wiecie w którym dniu w Medarcie robią transfer? Słyszałam, że czekają do 5 dnia, ale czy jest opcja na szybszy transfer np. W 4 dniu?
Raczej czekają do piątego dnia,ale mogę się mylićWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 18:11
Flower11 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj miałam punkcję. Pobrali mi 11 komórek. Czekam za informacją ile udało się zapłodnić. Niestety mam zbyt wysoki progesteron i transfer nie odbędzie się teraz tylko w następnym cyklu. Mam czekać na miesiączkę i przyjść w 3 dniu. Orientujecie się dziewczyny czy po stymulacji bez transferu miesiączka przychodzi normalnie czy może cykl być wydłużony?Klinika MedArt od września 2017
Ureaplasma
AMH 3,43
Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek -
nick nieaktualnykornelkornel wrote:Dziewczyny pytanko, kiedy najlepiej kupić detektor tętna płodu ? Mada i Moly Wy macie prawda ? Jaka firma się u Was sprawdziła ?
Tak mamyMoly i ja mamy ten:
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-jumper-100-s6-mega-zestaw-i7012099544.html
Fajna sprawa i polecam bo uspokaja mnie. Ja miałam od 15 tygodnia -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,ja po pierwszj wizycie u dr Z. Wrazenie nawet pozytywne :p.Nie wzial za wizytę,bo mnie nie badał, kazał zrobic badania krwi.Wszystko ok,tarczyca w normie. Martwi mnie ciut podwyższony testosteron -czy któraś z Was miała? Wiem, że może świadczyć o PCOS. Do tej pory żaden z lekarzy nic nie stwierdził. Ale fakt,mam problemy skórne i tendencje do tycia. Reszta badań w normie. Dodam, że byłam w połowie cyklu, więc pewnie jeszcze dużo badań mnie czeka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 15:55
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Dalia o pcos świadczy przede wszystkim obraz usg jajników. Oczywiście można sobie sprawdzić stosunek fsh do LH w 3 dniu cyklu, amh, czy testosteron ale ostatecznie liczy się to co tam widać w usg więc musisz czekać do badania USG u ŻakaM&K
2017
M 😍 2020 -
kama8908 wrote:Cześć dziewczyny! Wczoraj miałam punkcję. Pobrano 10 komórek jajowych, z czego tylko 4 okazały się prawidłowe. Z tych 4 komórek zapłodniła się tylko jedna. Ciekawa jestem dlaczego tak się stało. Do dr Ż nie mogłam się dodzwonić i taką wiadomość otrzymałam tylko smsem. Straciłam już nadzieję, że nam się uda. I teraz tak się zastanawiam czy problemem byłą jakość moich komórek czy plemników mojego M. Bo generalnie trafiliśmy do MedArtu bo M. miał tylko pojedyncze plemniki. Z kolei w trakcie diagnostyki odkryto u mnie niedoczynność tarczycy, Hashimoto i gen HLA-DQ8. I zastanawiam się co mogło mieć wpływ na tak kiepski wynik procedury..
U mnie pobrano 13 komórek, 7 zapłodnionych, po 3 dobach 5, w 5 dobie został tylko jeden zarodek:( Transfer mam przesunięty, czekam na okres. Dr Ż powiedział mi, że powodem jest jakość moich komórek, no cóż mam prawie 38 lat...Kasinumber lubi tę wiadomość
-
Nowa38 wysłałam Tobie zaproszenie do przyjaciółek. Zaakceptuj
U mnie na 11 pobranych komórek 8 było prawidłowych a zapłodniło się 7. Czekam do 5 doby czyli do czwartku. Ja mam prawie 40 lat
Klinika MedArt od września 2017
Ureaplasma
AMH 3,43
Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek