MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMiśka90 wrote:Cześć dziewczyny!
Coraz mniej tu piszę, choć w miarę możliwości czytam forum i staram się być na bieżąco
Mam pytanie...w którym tygodniu dokładnie robiłyście usg prenatalne..? Jestem póki co u dr Ż , później chyba przenosimy się do Wrocławia. Ale usg będziemy robić u dr Sz...tylko jak czytam to najczęściej jest napisane, że między 10-12tc, gdzieniegdzie, że najlepiej 11t i 1 dzień, inne 12tc... Ehhh... I sama już nie wiem...
Może mamy ciąży bliźniaczej coś mi podpowiedzą dodatkowo..
Pozdrawiam Was wszystkie! I pamiętajcie, że zawsze trzymam za Was kciuki! -
nick nieaktualnyLadyInna wrote:Nie sprecyzowałam ze chodzi o koniec ciąży i takie sytuacje jak fałszywy porod
u mnie 37+3tc a termin na 11.05.
W pierwszym i drugim trymestrze byłam 4 razy łącznie w szpitalu no i faktycznie opierdziel był.
Chociaż taka prawda ze jadąc do kliniki płacimy za wizytę a w szpitalu położą i wszystko zbadają. Wiec im jest wygodniej powiedzieć żeby do kliniki przyjechać.fajńie, ale zazdroszczę ja już nie mogę doczekać się września a to dopiero połowa. 3mam kciuki za spokojna końcówkę ciąży. Gdzie będziesz rodziła ?
-
Miśka90 wrote:Cześć dziewczyny!
Coraz mniej tu piszę, choć w miarę możliwości czytam forum i staram się być na bieżąco
Mam pytanie...w którym tygodniu dokładnie robiłyście usg prenatalne..? Jestem póki co u dr Ż , później chyba przenosimy się do Wrocławia. Ale usg będziemy robić u dr Sz...tylko jak czytam to najczęściej jest napisane, że między 10-12tc, gdzieniegdzie, że najlepiej 11t i 1 dzień, inne 12tc... Ehhh... I sama już nie wiem...
Może mamy ciąży bliźniaczej coś mi podpowiedzą dodatkowo..niemniej termin taki a nie inny wyznaczyła mi dr K na podstawie wielkości dzieci bo w prenatalnych nie tyle chodzi o tc co o wielkość maluchów
M&K2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualnysusełek wrote:Ladyinna to już niedługo zwolnisz brzuszek
fajńie, ale zazdroszczę ja już nie mogę doczekać się września a to dopiero połowa. 3mam kciuki za spokojna końcówkę ciąży. Gdzie będziesz rodziła ?
Planuje do końca kwietnia zwolnićale okaże się jak wyjdzie w praktyce.
Zobaczysz jak szybko czas zleci. Ja jak byłam w połowie to narzekałam jak czas wolno leci ale jak przekroczyłam 30tc to pędzi jak szalony
Teraz mam cykora przed porodem. Wybieram szpital sw. Rodziny albo Raszei.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 16:29
-
Ja juz po polowkowych dzieci mają się dobrze ładnie rosną. Od nocy mam silny ból po prawej stronie jakby tu gdzie jajniki i promieniuje do krzyża wogole nie moge leżeć na prawej stronie i chodzić tez jest ciężko. Co to może być lekarz nic nie stwierdziłOla i Julia 2.07.18 ☺
-
Dziewczyny dziękuję wszystkim za dodające otuchy odpowiedzi, zwłaszcza Campari
dziękuję.
Dzisiaj dostałam rano bez okazji kwiaty od męża i uświadomiłam sobie jaka już jestem szczęściarą,że go mam. Nie chcę skupić życia tylko na staraniach.
Jestem już po wizycie u dr K. Wczoraj napisałam do niej smsa, a wieczorem zadzwoniła Pani z rejestracji, że jest dla mnie miejsce.
Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Powiedziała, że poszukamy co jeszcze oprócz amh blokuje moje jajniki. Ze skoro do dyspozycji mamy tylko jeden jajowód, to poszukamy przed stymulacją wszystkiego co mogłoby zaprzepaścić jakąś z trudem wyhodowaną komórkę.
Z badań krwi mam do uzupełnienia tylko Anty-g, powtórzyć homocysteinę (rok temy była 11 i nikt nie zwrócił uwagi) i oczywiscie mthfrNa razie mam brac Prenatal uno.
Pobrała mi wymazy (nigdy nie miałam) i cytologię (w invimedzie nikt mnie nigdy nie zapytał o cyto).Jak dostanę okres mam dzwonić i umawiać się na usg macicy w celu
sprawdzenia ewentualnych przegród itp.
Bardzo na plus jest fakt, że wyniki można dosłac mailem i nie trzeba kolejnej wizyty, byłam zdziwiona.
Minus to ponad 1 godzina opóźnienia
Zobaczymy.Campari, Paula83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj miałam wizytę i chyba nie zapowiada się na poród:(
Dr Kru mnie trochę nastraszył ze może będą wywoływać ale na razie nie mam się przejmować tylko zwiększyć aktywność i uprawiać dużo seksu :p
Ale tak to bywa z ciążami na podtrzymaniu. Niestety brzuszka nie zwalniam w najbliższym czasie chociaż może nagle rozwinie się niespodziewanie akcja. Mam nadzieje -
Dziewczyny jak wygląda w Medarcie punkcja? Wstępnie mi doktor powiedział, że odbędzie się ona w tą sobotę. Jutro idę na wizytę to może się czegoś więcej dowiem.Klinika MedArt od września 2017
Ureaplasma
AMH 3,43
Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek -
Kasinumber wrote:Dziewczyny jak wygląda w Medarcie punkcja? Wstępnie mi doktor powiedział, że odbędzie się ona w tą sobotę. Jutro idę na wizytę to może się czegoś więcej dowiem.
-
Kasinumber, jest bardzo komfortowo.
Pani zaprowadzi Cię do pokoiku, da piżamkę, spojrzy na wypełnione dokumenty i badania, zostawi Cię na przebranie i oswojenie na 5 minut. Zabierają Cię na salę, rozkładasz się wygodnie na fotelu (bardziej rozłożona niż w gabinecie) i już w międzyczasie dożylnie jesteś usypiana. Zdążysz pomyśleć dwa zdania i odpływasz. Chwilę potem się budzisz i jesteś odwożona (jeszcze na fazce do pokoju). Tam chwilę dochodzisz do siebie.
W międzyczasie, Twój partner załatwia swoje tematyi czeka na Ciebie w pokoiku.
Ja to swojego doktora nawet nie widziałam na sali, tylko anestezjolog powiedział, że już jest.
Dostajesz na koniec informację ile @@ zostało pobranych. Postarajcie się nie zapomnieć dopytać, bo na rauszu po uśpieniu, co nieco się gubi w myślach
@JaMama, pytałaś co u mnie. W ostatnim cyklu endo przestało rosnąć, zatrzymało się przy ok 8mm, Ż powiedział, że nic z tego i zmieniamy leki i że może spróbujemy wyhodować endomendę bez wspomagania. Teraz chilluje i czekam na małpę, chociaż już ponad 2 tyg minęły i ani widu ani słychu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 18:56
-
Nowa38 wrote:Mysza1986, też jestem ciekawa gdzie się przeniosłaśStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Czekamy na info od Myszy ile ma zarodków oraz jak endo Anakondy.
Ja miałam USG wczoraj u dr B i cysta funkcjonalna 29mm uniemożliwia stymulację. Molly dawno nie pisałaś, jak się miewasz??Dalia90 lubi tę wiadomość
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
nick nieaktualnyNo właśnie Moly co tak zamilkłaś?
dobijasz już do 30 tygodnia
zazdroszczę!
Dziś wizyta? Bo my mamy w następnym tygodniuJak się czujecie? Jak hemoglobina? Przeżyłaś picie glukozy? U mnie to już niedługo bo pewnie teraz dostanę skierowanie i mam cyka czy przeżyję ją na czczo