X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, trzymam mocno kciuki!

Mysza1986 lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka90 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Coraz mniej tu piszę, choć w miarę możliwości czytam forum i staram się być na bieżąco ;-)

Mam pytanie...w którym tygodniu dokładnie robiłyście usg prenatalne..? Jestem póki co u dr Ż , później chyba przenosimy się do Wrocławia. Ale usg będziemy robić u dr Sz...tylko jak czytam to najczęściej jest napisane, że między 10-12tc, gdzieniegdzie, że najlepiej 11t i 1 dzień, inne 12tc... Ehhh... I sama już nie wiem...
    Może mamy ciąży bliźniaczej coś mi podpowiedzą dodatkowo..:)

Pozdrawiam Was wszystkie! I pamiętajcie, że zawsze trzymam za Was kciuki! :)
    Możesz zadzwonić na recepcje. Panie z recepcji znają widelki w jakim terminie zapisać do dr Sz. Uwaga u niego czasami nie było miejsca jak mówiłam konkretna datę (zasuregowana na wizycie u dr Kru) i wtedy Pani spr kiedy jeszcze mieszczę się w widełkach.

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka ja miałam chyba w 11 ale zapisz się dużo wcześniej bo kiepsko z terminami

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Nie sprecyzowałam ze chodzi o koniec ciąży i takie sytuacje jak fałszywy porod :)
    u mnie 37+3tc a termin na 11.05.
    W pierwszym i drugim trymestrze byłam 4 razy łącznie w szpitalu no i faktycznie opierdziel był.
    Chociaż taka prawda ze jadąc do kliniki płacimy za wizytę a w szpitalu położą i wszystko zbadają. Wiec im jest wygodniej powiedzieć żeby do kliniki przyjechać.
    Ladyinna to już niedługo zwolnisz brzuszek :) fajńie, ale zazdroszczę ja już nie mogę doczekać się września a to dopiero połowa. 3mam kciuki za spokojna końcówkę ciąży. Gdzie będziesz rodziła ?

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka90 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Coraz mniej tu piszę, choć w miarę możliwości czytam forum i staram się być na bieżąco ;-)

Mam pytanie...w którym tygodniu dokładnie robiłyście usg prenatalne..? Jestem póki co u dr Ż , później chyba przenosimy się do Wrocławia. Ale usg będziemy robić u dr Sz...tylko jak czytam to najczęściej jest napisane, że między 10-12tc, gdzieniegdzie, że najlepiej 11t i 1 dzień, inne 12tc... Ehhh... I sama już nie wiem...
    Może mamy ciąży bliźniaczej coś mi podpowiedzą dodatkowo..:)
    Ja miałam bodajże w 13 tc ale sprawdzę to jak znajdę chwilę :) niemniej termin taki a nie inny wyznaczyła mi dr K na podstawie wielkości dzieci bo w prenatalnych nie tyle chodzi o tc co o wielkość maluchów :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ladyinna to już niedługo zwolnisz brzuszek :) fajńie, ale zazdroszczę ja już nie mogę doczekać się września a to dopiero połowa. 3mam kciuki za spokojna końcówkę ciąży. Gdzie będziesz rodziła ?

Planuje do końca kwietnia zwolnić :) ale okaże się jak wyjdzie w praktyce.
    Zobaczysz jak szybko czas zleci. Ja jak byłam w połowie to narzekałam jak czas wolno leci ale jak przekroczyłam 30tc to pędzi jak szalony :)
    Teraz mam cykora przed porodem. Wybieram szpital sw. Rodziny albo Raszei.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 16:29

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po polowkowych dzieci mają się dobrze ładnie rosną. Od nocy mam silny ból po prawej stronie jakby tu gdzie jajniki i promieniuje do krzyża wogole nie moge leżeć na prawej stronie i chodzić tez jest ciężko. Co to może być lekarz nic nie stwierdził

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka ja miałam prenatalne w 13+5 wg OM :) a i tylko pamiętaj że za bliźniaki 500 zł, nie 350 :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję wszystkim za dodające otuchy odpowiedzi, zwłaszcza Campari <3 dziękuję.
    Dzisiaj dostałam rano bez okazji kwiaty od męża i uświadomiłam sobie jaka już jestem szczęściarą,że go mam. Nie chcę skupić życia tylko na staraniach.

Jestem już po wizycie u dr K. Wczoraj napisałam do niej smsa, a wieczorem zadzwoniła Pani z rejestracji, że jest dla mnie miejsce.

Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Powiedziała, że poszukamy co jeszcze oprócz amh blokuje moje jajniki. Ze skoro do dyspozycji mamy tylko jeden jajowód, to poszukamy przed stymulacją wszystkiego co mogłoby zaprzepaścić jakąś z trudem wyhodowaną komórkę.
    Z badań krwi mam do uzupełnienia tylko Anty-g, powtórzyć homocysteinę (rok temy była 11 i nikt nie zwrócił uwagi) i oczywiscie mthfr ;) Na razie mam brac Prenatal uno.

Pobrała mi wymazy (nigdy nie miałam) i cytologię (w invimedzie nikt mnie nigdy nie zapytał o cyto).Jak dostanę okres mam dzwonić i umawiać się na usg macicy w celu
    sprawdzenia ewentualnych przegród itp.

Bardzo na plus jest fakt, że wyniki można dosłac mailem i nie trzeba kolejnej wizyty, byłam zdziwiona.
    Minus to ponad 1 godzina opóźnienia

Zobaczymy.

Campari, Paula83 lubią tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Liczka Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta,
    Posiadam 2 opakowania czeskiego PROLUTEX
    ważny do czerwca 2018.
    Zainteresowane poproszę o zaproszenie do przyjaciółek.

Andżelika
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza powodzenia! Trzymam mocno kciuki

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robilismy 11+5

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam wizytę i chyba nie zapowiada się na poród:(
    Dr Kru mnie trochę nastraszył ze może będą wywoływać ale na razie nie mam się przejmować tylko zwiększyć aktywność i uprawiać dużo seksu :p
    Ale tak to bywa z ciążami na podtrzymaniu. Niestety brzuszka nie zwalniam w najbliższym czasie chociaż może nagle rozwinie się niespodziewanie akcja. Mam nadzieje :)

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986, też jestem ciekawa gdzie się przeniosłaś:)

• Kasinumber Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wygląda w Medarcie punkcja? Wstępnie mi doktor powiedział, że odbędzie się ona w tą sobotę. Jutro idę na wizytę to może się czegoś więcej dowiem.

Klinika MedArt od września 2017
    Ureaplasma
    AMH 3,43
    Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
    Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
    04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
    07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
    08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
    11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
    03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
    27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek
  • Flower11 Debiutantka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasinumber wrote:
    Dziewczyny jak wygląda w Medarcie punkcja? Wstępnie mi doktor powiedział, że odbędzie się ona w tą sobotę. Jutro idę na wizytę to może się czegoś więcej dowiem.
    jeśli chodzisz do dr Ż to nie dowiesz się z pewnością niczego poza inf. Że masz być na czczo.

• klopsik Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasinumber, jest bardzo komfortowo.
    Pani zaprowadzi Cię do pokoiku, da piżamkę, spojrzy na wypełnione dokumenty i badania, zostawi Cię na przebranie i oswojenie na 5 minut. Zabierają Cię na salę, rozkładasz się wygodnie na fotelu (bardziej rozłożona niż w gabinecie) i już w międzyczasie dożylnie jesteś usypiana. Zdążysz pomyśleć dwa zdania i odpływasz. Chwilę potem się budzisz i jesteś odwożona (jeszcze na fazce do pokoju). Tam chwilę dochodzisz do siebie.
    W międzyczasie, Twój partner załatwia swoje tematy :D i czeka na Ciebie w pokoiku.
    Ja to swojego doktora nawet nie widziałam na sali, tylko anestezjolog powiedział, że już jest.
    Dostajesz na koniec informację ile @@ zostało pobranych. Postarajcie się nie zapomnieć dopytać, bo na rauszu po uśpieniu, co nieco się gubi w myślach :)

@JaMama, pytałaś co u mnie. W ostatnim cyklu endo przestało rosnąć, zatrzymało się przy ok 8mm, Ż powiedział, że nic z tego i zmieniamy leki i że może spróbujemy wyhodować endomendę bez wspomagania. Teraz chilluje i czekam na małpę, chociaż już ponad 2 tyg minęły i ani widu ani słychu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 18:56

• anakonda Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Mysza1986, też jestem ciekawa gdzie się przeniosłaś:)
    Invimed Poznań

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na info od Myszy ile ma zarodków oraz jak endo Anakondy.
    Ja miałam USG wczoraj u dr B i cysta funkcjonalna 29mm uniemożliwia stymulację. Molly dawno nie pisałaś, jak się miewasz??

Dalia90 lubi tę wiadomość

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Moly co tak zamilkłaś? :) dobijasz już do 30 tygodnia :) zazdroszczę!
    Dziś wizyta? Bo my mamy w następnym tygodniu ;) Jak się czujecie? Jak hemoglobina? Przeżyłaś picie glukozy? U mnie to już niedługo bo pewnie teraz dostanę skierowanie i mam cyka czy przeżyję ją na czczo :P

‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ