MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie do końca rozumiem dlaczego zlecają tyle badań a kariotypów nie, ale w zasadzie jak chcecie badać zarodki to i tak dowiecie się więcej niż z kariotypów
tzn.ngs wiadomo, dotyczy konkretnego zarodka a kariotypy dają ogólny obraz waszej sytuacji.
M&K2017
M 😍 2020 -
Czepianie się Ż, uważam za mocno przesadzone. Nikt nie każe wam się u niego leczyć.Mamy 4 kliniki w Poznaniu. Wizyty bywają krótkie, ale zwróćcie uwagę, że terminy oczekwiania są niemal od ręki(zawsze jak nasz kalendarz biologiczny tego wymaga). Zauważcie też merytoryczną,czasową i cenową roznóżnice między wizytą a oceną cyklu? W rejestracji zawsze pytają. Nie wyobrażam sobie jakie były by kolejki, gdyby każde spotkanie z lekarzem miały byśmy otrzymać wykład z niepłodności, pomóc psychologiczną i wizytę u ginekologa.
Nigdy nie było tak,żeby nie odpowiedział nam wyczerpująco na pytania, należy je tylko odważnie zadawać. Demonizowanie jest zbędne.kornelkornel, Mada29, Miśka90 lubią tę wiadomość
-
kama8908 wrote:Ja nie miałam z tym problemu. Odpisywał na smsy maksymalnie w ciągu godziny. Z odbieraniem telefonów było różnie, ale zawsze można spróbować przez rejestrację.
Spróbuję przez rejestrację w piątek
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Miśka90 wrote:Nie ma za co
Będzie wszystko dobrze! Daj znać jak po badaniuKażda z nas inaczej je odczuwa, ja
też się stresowałam - okazało się, że zupełnie niepotrzebnie
Melduję, że jestem po.
Badanie trwało może 4 minuty, ale niestety było według mnie bardzo nieprzyjemne. Może nie jestem obiektywna, bo nie miałam zwykłego hsg, ale aż mi się słabo zrobiło. Pani doktor mnie poczęstowała wodą, bo chyba zauwazyła, że się zielona zrobiłam
Wyszło, że wszystko jest ok, nie ma żadnych nieprawidłowości w budowie macicy, więc do przodu. Cena 400 zł.
Wszystkie posiewy też wyszły ok, co pozwala nam w następnym cyklu wystartować z inseminacją. Chcę spróbować chociaż raz jeśli cokolwiek urośnie na prawym jajniku z drożnym jajowodem.
Teraz czekam na okres i 3 dnia zaczynamy stymulację lub pod koniec maja mam się zgłosić tak czy siak. Jeśli nie będzie się zanosić na miesiączkę to wywołamy i wtedy start.
Dziewczyny, a ile płacicie za kariotypy? Bo się zastanawiam czy nie zrobic na przyszłosć. Z tego co kojarzę jest to najdroższe badanie do ivf?
W ogóle ile Was wyniosły badania, wszystko trzeba mieć na świeżo?
-
Pom-pon, kariotyp na testdna kosztuje 387 dla jednej osoby.
Pewnie jedno z najdrozszych.
330 placilam za pakiet na trombofilie.
Badania musza być w miare aktualne.
Ile to będzie kosztować i co to bedzie będę dokładnie wiedzieć w połowie maja. Wtedy bede miała zlecone pozostałe konieczne badania. -
Jasiaaa wrote:Pom-pon, kariotyp na testdna kosztuje 387 dla jednej osoby.
Pewnie jedno z najdrozszych.
330 placilam za pakiet na trombofilie.
Badania musza być w miare aktualne.
Ile to będzie kosztować i co to bedzie będę dokładnie wiedzieć w połowie maja. Wtedy bede miała zlecone pozostałe konieczne badania.
To daj proszę znać jak już będziesz wiedziała
Jesteś u dr K? -
Mam pytanie do pacjentek dra Z. Wiem, ze czasami jest z nim utrudniony kontakt. Ale od 3 dni probuje sie z nim skontaktowac. Mialam mu napisac sms jak juz beda moje wyniki,a on mial mi napisac kiedy przyjechac na wizyte. Pisalam dwa razy i cisza,nie wiem co z tym zrobicKtoras z Was miala podobnie?[/QUOTE]
Kontakt jest trudny, mi udaje się tylko przez smsy, ale zawsze jak napiszę to prędzej czy później (do kilku godzin) odpisuje.
-
Nowa38 wrote:Kontakt jest trudny, mi udaje się tylko przez smsy, ale zawsze jak napiszę to prędzej czy później (do kilku godzin) odpisuje.
Kurczę no to nie wiem co u mnie jest nie tak, że pisałam dwa razy i nie uzyskałam odpowiedzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 19:24
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Dalia90 wrote:Kurczę no to nie wiem co u mnie jest nie tak, że pisałam dwa razy i nie uzyskałam odpowiedzi...
Może teraz wybył na majówkę ??Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
Ruda2017 wrote:Mi czasem odpisywał po godzinie 22 ale zawsze tego samego dnia .... No chyba , że był na urlopie w styczniu, kazał mi napisać wynik i nie odpisał ale wtedy byłam pod opieką dr B.
Może teraz wybył na majówkę ??
Może i tak. Albo nie przypadłam mu do gustu
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Dalia, nie wybyl majowke, widzialam sie z nim wczoraj, a jutro mam punkcje i to dr Z bedzie ja robil. Interweniuj przez panie z rejestracji!
Pom-pon, chyba siedzialysmy obok siebie wczoraj:) bylas ok. godz.9 w klinice?
Siadajac widzialam ekran telefonu na ktorym bylo nasze forum:) wysoka, bardzo ladna brunetka to Ty? -
Czesc dziewczyny, jestem tu nowa i chcialabym zapytac Was o kilka rzeczy. Dopiero rozpoczynamy z mezem walke u dr Zaka. Na badaniach okazalo sie ze u mnie jest ok tylko tabsy na obnizenie prolaktyby ale u meza jest slabe nasienie. Prosze powiedzcie czy ktoras z Was miala taki przypadek? Czy da sie poprawic je jakims tabletkani czy od razu in vitro gdyz dr Z mowil ze nawet inseminacja przy tak malej ruchliwosci nie ma sensu.Pelna nadziei
-
Pelna nadziei wrote:Czesc dziewczyny, jestem tu nowa i chcialabym zapytac Was o kilka rzeczy. Dopiero rozpoczynamy z mezem walke u dr Zaka. Na badaniach okazalo sie ze u mnie jest ok tylko tabsy na obnizenie prolaktyby ale u meza jest slabe nasienie. Prosze powiedzcie czy ktoras z Was miala taki przypadek? Czy da sie poprawic je jakims tabletkani czy od razu in vitro gdyz dr Z mowil ze nawet inseminacja przy tak malej ruchliwosci nie ma sensu.9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️