X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Moly, Magda cieszę się ze nasze dzieciaczki pięknie rosną. Ja już byłam na 2 spotkaniach w szk9le rodzenia. Zadzwoniłam, po 20 tyg co i jak i powiedzieli mi ze można już zacząć chodzić wiec czemu nie. W tej szkole rodzenia przypisali mi położna, która ma 48h po moim wyjściu ze szpitala na wizytę. Jest mega sympatyczna i prowadzi z nami zajęcia w szkole. Wiec ja już wcześniej trochę poznam. Jeśli chodzi o szpital to Kru raczej zachęca na Św rodzine a położna Raszei i bądź tu mądry.
    Widzę ze wy dziewczyny spokojne. Ale ja lubię wszystko planować wcześniej i już bym chciała mieć wszystko kupione, załatwione i szpital wybrany. :)

Susełek Eryczek widzę, że też ładnie zasuwa na suwaczku ;)
    Też bym chciała żeby na wizyty przyszła położna ze szkoły rodzenia, na następnych zajęciach mam w planach się zapytać czy można to jakoś załatwić.
    Naprawdę zazdroszczę takim zorganizowanym osobom jak Ty i bardzo bym chciała nabyć taką umiejętność :D Ja niestety jakbym się nie starała to jednak zawsze wszystko na ostatnią chwilę, bo"mam jeszcze czas" i na własne życzenie funduję sobie nerwówkę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za opinię, ja chyba jestem bardziej za dr Kru. W końcu mialam do niego trafić ale przez moje awarię zostałam u dr B. Zobaczymy w środę czy to moje łożysko się podnosi i decyzję dr. Zasugerował mi Polną i gdyby dr Kru mnie skierował to przeżyję ten szpital. Chociaż wcześniej też myślałam o sw. Rodzinie lub Raszei.
    A co do położnej Moly to myślałam, że skoro chodzicie do szkoły rodzenia to macie już wybraną położną jak Suselek :)
    Suselek rosną dzieciaczki, Twój jak mój u dr Sz był duży na polowce więc może też bedzie duży ;). A Ty już ile przytylas? Jeśli mogę spytać. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 11:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    A co do położnej Moly to myślałam, że skoro chodzicie do szkoły rodzenia to macie już wybraną położną jak Suselek :)
    )

No właśnie u nas jest to trochę skomplikowane, bo ja chodzę do przyszpitanej szkoły rodzenia w moim mieście, a na poród wybieram się do innego miasta więc szpital też inny. Muszę się wypytać czy da się to załatwić na następnych zajęciach :)

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położną się wybiera poprzez wypełnienie odpowiedniej deklaracji. Zmienić położną można bezpłatnie 2 lub 3 razy w ciągu roku kalendarzowego. Wymaganie przez przychodnię zapisania się do położnej z tej samej przychodni co pediatra dziecka to nadużycie - nie mogą do tego zmuszać. Ja żeby wziąć udział w bezpłatnej szkole rodzenia, musiałam wypełnić deklarację na tą położną, która szkołę prowadzi (ma za szkołę rodzenia płacone "od łebka"). I już u tej położnej zostałam (ma prywatną praktykę, nie pracuje w żadnej przychodni ani szpitalu). Tak więc nie dajcie się, jak ktoś Was próbuje do czegoś przymusić - to pacjent ma prawo wyboru lekarza, pielęgniarki, położnej

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za opinię, ja chyba jestem bardziej za dr Kru. W końcu mialam do niego trafić ale przez moje awarię zostałam u dr B. Zobaczymy w środę czy to moje łożysko się podnosi i decyzję dr. Zasugerował mi Polną i gdyby dr Kru mnie skierował to przeżyję ten szpital. Chociaż wcześniej też myślałam o sw. Rodzinie lub Raszei.
    Suselek rosną dzieciaczki, Twój jak mój u dr Sz był duży na polowce więc może też bedzie duży ;). A Ty już ile przytylas? Jeśli mogę spytać. ;)
    Ostatnio miałam 4 na plusie. Ale nie wazę się codziennie.

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę Was znowu o pomoc. Mam moze glupie pytanie. Będę wstrzykiwać sobie gonapeptyl. Tylko połowę ampułki. Strzykawka jest jednorazowego użytku. Wyglada jak clexane.
    I zaczelam się zastanawiać. Nie lubię po nauce z puregonem marnować lekow.
    Resztę wyrzucam? Ktoras z Was wstrzykiwala sobie polowe ampulki, a reszte pobierala do innej strzykawki?

l22nej28tcppkg68.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonapeptyl akurat wyrzucałam ale może inne dziewczyny robiły inaczej :)

Jasiaaa lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek, dzięki za odpowiedź;)

l22nej28tcppkg68.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też wyrzucałam. To 3 zł kosztowało ;P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wyrzucałam

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) przepraszam że wcinam się w wątek ale chyba tylko tutaj sa dziewczyny z MedART :) mam mieć badania genetyczne u dr Szymańskiego. Czy wykonuje wtedy 3D czy zwykłe USG? Orientujecie się jaki jest dodatkowy koszt tego badania w klinice? :) Nie zapytałam się, a chciałabym sie przygotować bo nie raz cenowo można zejść z nóg ;P Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 21:45

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak przesadziłam :D
    Jak zobaczyłam ceny na paragonie bez refundacji to załączyło mi się myślenie. Jakby nie ta refundacja to bym zapłaciła 4.5 tys...

l22nej28tcppkg68.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Campari czyżby "najlepsze czasy " łóżkowe przyszły? Super niech się dzieje :)
    Anakonda, powiem tak, bez ciśnienia, po prostu chcielibyśmy drugie. Ale też łatwo nie jest, mojego męża często nie ma albo też ja wracam tygodniami o 22:00 i ostatnią rzeczą o jakiej myślę jest majstrowanie malucha. I mimo, że odpuściłam wszystko, jakieś diety, suplementy to wierzę w cud. Chciałabym po prostu żeby Pawełek nie był sam w życiu. A jak się nie uda to będzie pies, kot, żółw i chomik i też będzie komplet ;-) teraz to na zasadzie ,,jak <<Bóg>>da” ;-)

Imbirek91, Alberta lubią tę wiadomość

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Hej :) przepraszam że wcinam się w wątek ale chyba tylko tutaj sa dziewczyny z MedART :) mam mieć badania genetyczne u dr Szymańskiego. Czy wykonuje wtedy 3D czy zwykłe USG? Orientujecie się jaki jest dodatkowy koszt tego badania w klinice? :) Nie zapytałam się, a chciałabym sie przygotować bo nie raz cenowo można zejść z nóg ;P Z góry dziękuję za odpowiedź :)

U dr Sz badania prenatalne kosztują 350zł, chyba że masz bliźniaki to 500zł. Szczegółowo bada Malucha i dostajesz kartę informacyjna z badania jak i płytkę. Może też zlecić test pappa. Koszt w alabie 184zł.

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez smigam na szkole rodzenia juz mialam 3 zajecia bo u nas mozna przyjsc po 21 tygodniu. Fajna sprawa duzo mozna sie dowiedziec. Polozna mam przydzielona z szkoly ta sama co prowadzi zajecia wiec mozna poznac sie blizej. Bardzo fajna sympatyczna babka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 11:05

Wiwi92
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Wiesz co jak dobrze pamiętam to płaciłam ponad 500 zł z wizytą w tym dniu bo to badanie genetyczne kosztuję koło 300zł...
    Jestem ciekawa czy dr u Ciebie tak samo zadziała?
    Z nie zlecił żadnych badań , nie badał mnie , dał receptę na antyki. Mam je brać około miesiąca, przed 20 mam być na wizycie i dr zdecyduje czy zaczynamy stymulację od lipca.
    Zastanawiam się czy samej nie zrobić badanń w testDNA

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek niedawno była akcja z zagubioną betą a tu już połowa. Czy Twoje pai jest hetero czy homo? Bo mam pai homo to gorsze i czy to wymaga większej dawki heparyny wiesz może?
    Miło się czyta o Waszych maluchach. Tym starającym polecam testdna.pl pakiet na trombofilię 330zł. Jest w tym mthfr i wtedy trzeba łykać metylowane formy kwasu foliowego oraz B6 i 12.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Susełek niedawno była akcja z zagubioną betą a tu już połowa. Czy Twoje pai jest hetero czy homo? Bo mam pai homo to gorsze i czy to wymaga większej dawki heparyny wiesz może?
    Miło się czyta o Waszych maluchach. Tym starającym polecam testdna.pl pakiet na trombofilię 330zł. Jest w tym mthfr i wtedy trzeba łykać metylowane formy kwasu foliowego oraz B6 i 12.
    To prawda teraz leci co raz szybciej i mały kopie coraz mocniej :).
    Mthfr obydwa mam hetero a pai homo. Dawkę w ciąży mi zmniejszyli z 60 do 40, bo aptt wyszło mi na poczatku ciazy ponad 40. Także szlam już w niedokrzepliwosc. Ale co miesiąc badam na każda wizytę żeby nie było niespodzianki. Przepływy tez narazie ok. Zastanawiam się tylko czy te początkowe problemy z przyrostem bety nie były przez pai. Z testudna dostałam darmowa konsultacje genetyczna gratis, i genetyk powiedział ze pai powoduje problemy z implamentacja zarodka ale mały dał radę. :)
    A co u Ciebie? Jakie plany?

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mam nadzieję, ze mnie nadal tu przyjmiecie mimo tego że jestem córą marnotrawną MedArtu i uciekłam do innej kliniki :)

Jestem po transferze 2 blastek- musiałam transferować 2 bo były zamrożone razem. Invimed każe czekać 10 dni an BHCG ale to przecież przesada :) przypomnijcie mi jak to było - np. jak miałam FET blastki w czwartek to betę mogę zrobić w nastepny czwartek (7dpt)? chyba tak to wyglądało, prawda?

PS któraś z Was wie ile koszyuje "sama rysa" nie przy okazji punkcji?

Alberta- jak u Ciebie? nie czytam na bieżąco forum więc daj znaka. Chyba ze starej gwardii zaostałysmy tylko my i Anakonda prawda? Czy kogoś niezaciążonego pominęłam ?

Miło patrzeć że tak wiele z Was już cieszy się pociechami lub brzuchami :)

bv5tg9v.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Cześć Dziewczyny, mam nadzieję, ze mnie nadal tu przyjmiecie mimo tego że jestem córą marnotrawną MedArtu i uciekłam do innej kliniki :)

Jestem po transferze 2 blastek- musiałam transferować 2 bo były zamrożone razem. Invimed każe czekać 10 dni an BHCG ale to przecież przesada :) przypomnijcie mi jak to było - np. jak miałam FET blastki w czwartek to betę mogę zrobić w nastepny czwartek (7dpt)? chyba tak to wyglądało, prawda?

PS któraś z Was wie ile koszyuje "sama rysa" nie przy okazji punkcji?

Alberta- jak u Ciebie? nie czytam na bieżąco forum więc daj znaka. Chyba ze starej gwardii zaostałysmy tylko my i Anakonda prawda? Czy kogoś niezaciążonego pominęłam ?

Miło patrzeć że tak wiele z Was już cieszy się pociechami lub brzuchami :)
    Śmiało w czwartek możesz lecieć na betę. Chyba tylko w trójkę zostalysmy jako staraczki ;) Ja pomału się wyrkuszam więc będziecie z Alberta we dwie i będę wam kibicować żebyście zostały mamami. Ale teraz trzymam kciuki by ten transferu zaowocował nie tylko pozytywną beta a dzidzia przy waszym boku .

Mysza1986 lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ