MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa bralam 2 prolutexy, + dupka i lutinus. Przy pozytywnej becie miałam spr progesteron. Wyszedł tak wysoki, ze dr K od razu zabrała mi jeden prolutex. Po jakimś tygodniu przy badaniu przyrostów bety znowu zbadałam progesteron i znów progesteron wysoki i w ten sposób w miarę szybko skończyłam przygodę z prolutexem.
Ciekawa jestem czy dr Z i B tez zalecają jego badanie ?
Ale lutinus brałam najdłużej do 21tc. A dupka około 18 tyg. I jak zakończyłam branie dupka to mdłości jak ręka odjął. -
Mysza trzymam kciuki. Nie myśl o rysie na zapas. 400zł anestezjolog plus 250zł rysa w Medarcie pisała kiedyś tu jedna z Was. 1600 to z histeroskopią pewnie. Są lekarze którzy robią rysę bez znieczulenia.
U mnie cysta jajnika nadal, jestem na antykach bez przerwy. Choć mam mutację PAI homo oraz V(R2) hetero to antyki pewnie nie wskazane. Mniejsze zło by kolejna cysta nie urosła. Znalazłam info, że przy endometriozie wskazany jest letrozol 2-6 dnia stymulacji i dr B się zgodził.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
MalaHD wrote:min. 8mm Nie wiem jak z górną granicą bo mi było ciężko dojść do tych 8
Nowa38 lubi tę wiadomość
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
Jasiaaa wrote:Jednak przesadziłam
Jak zobaczyłam ceny na paragonie bez refundacji to załączyło mi się myślenie. Jakby nie ta refundacja to bym zapłaciła 4.5 tys...
Jasiaaa,
czy masz już pełną listę badań przed ivf? Mogłabyś wrzucić? -
nick nieaktualnysusełek wrote:Ja bralam 2 prolutexy, + dupka i lutinus. Przy pozytywnej becie miałam spr progesteron. Wyszedł tak wysoki, ze dr K od razu zabrała mi jeden prolutex. Po jakimś tygodniu przy badaniu przyrostów bety znowu zbadałam progesteron i znów progesteron wysoki i w ten sposób w miarę szybko skończyłam przygodę z prolutexem.
Ciekawa jestem czy dr Z i B tez zalecają jego badanie ?
Dr B zaleca, miałam taki sam zestaw tylko Luteinę zamiast Lutinusa. Niestety u mnie przygoda z podwójnym prolutexem trwała znacznie dłużej
-
Imbirek91 wrote:Mysza beta to ci nawet i po 6 dniach wyjdzie, ale dla pewności zrób tego 7 dnia
chociaż ja kilka razy betowałam 6, bo najczęściej mi wychodziło w niedzielę testowanie a nie chciało nam się z domu ruszać to jechaliśmy w sobotę
i zawsze, nawet przy biochemicznych ta beta wychodziła pytanie tylko z jaką wartością - ale nie namawiam cię na 6 dzień, idź w 7
i koniecznie dawaj znać!
eee... jakieś plamienie chyba na papierze dostrzegam, (dziś jest 6dpt) chyba pójdę i będę miała z głowy przykrą wiadomość... -
Mysza1986 wrote:eee... jakieś plamienie chyba na papierze dostrzegam, (dziś jest 6dpt) chyba pójdę i będę miała z głowy przykrą wiadomość...
Edit jeśli transfer miałaś w czwartek to dziś jest 5 dptStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
anakonda wrote:Mysza chyba dawno nie dostałaś opieprzu co ? Dobrze wiemy że to nic nie znaczy albo implantacji albo @ także ja trzymam kciuki i czekam na wiadomość.
Edit jeśli transfer miałaś w czwartek to dziś jest 5 dpt
Dobry opieprz nie jest zły! FET miałam we środę tydzien temu. To plamienie to raczej jakaś mikroskopijna kropka na papierze ale wiadomo że przy naszych/ moich przejściach to patrzenie jest spaczone ;p -
Alberta wrote:Mysza trzymam kciuki. Nie myśl o rysie na zapas. 400zł anestezjolog plus 250zł rysa w Medarcie pisała kiedyś tu jedna z Was. 1600 to z histeroskopią pewnie. Są lekarze którzy robią rysę bez znieczulenia.
U mnie cysta jajnika nadal, jestem na antykach bez przerwy. Choć mam mutację PAI homo oraz V(R2) hetero to antyki pewnie nie wskazane. Mniejsze zło by kolejna cysta nie urosła. Znalazłam info, że przy endometriozie wskazany jest letrozol 2-6 dnia stymulacji i dr B się zgodził.
Muszę poczytać o tym letrozolu skoro mówisz, że to przy endometriozie dobre -
Alberta wrote:Mysza trzymam kciuki. Nie myśl o rysie na zapas. 400zł anestezjolog plus 250zł rysa w Medarcie pisała kiedyś tu jedna z Was. 1600 to z histeroskopią pewnie. Są lekarze którzy robią rysę bez znieczulenia.
U mnie cysta jajnika nadal, jestem na antykach bez przerwy. Choć mam mutację PAI homo oraz V(R2) hetero to antyki pewnie nie wskazane. Mniejsze zło by kolejna cysta nie urosła. Znalazłam info, że przy endometriozie wskazany jest letrozol 2-6 dnia stymulacji i dr B się zgodził.
Alberta no to co za upierdliwa ta Twoja cysta
Ja lubię miec plan B w zapasie bo wtedy czuję się spokojniejsza... że jest jeszcze coś co moge zrobić. Niby nie mam jakiś szalonych probelmów endomendy a jednak już 3 lata stukaja i II procedura ongoing.
Upuściałam krew ale to tej porze to pewnie wynik dopiero jutro rano w alabie on-line
jakby coś miało być to będzie jak będzie okrągluśkie zero to i tak za 2 dni powtórzę.