X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda2017 wrote:
    jeszcze jedno, jakbyście chcieli mrozić nasienie, to tak czy siak, trzeba je najpierw zbadać i zapłacić 250 zł, jeśli się nadaje to dodatkowo 1000zł mrożenie.
    stymulacja, punkcja i transfer może być w tym samym cyklu jeśli endo ładnie urośnie i nie badacie zarodków.
    Jakbyście mieli mieć transfer w kolejnym cyklu to musisz zapłacić za mrożenie zarodków.
    Mhmm no to nie wiem czy bez badania sie zdecydujemy... no to jednak troche trzeba wydac wiec nic tylko zbierac kase

Pelna nadziei
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    No to będziecie pierwsze: BHCG 14,4 mIU/ml 6dpt blastki bez AH

Trzymam mocno kciuki! Będzie dobrze!

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Dalia90 jak tam u Ciebie na jakim etapie jestes ?
    Ja byłam wczoraj na ocenie, miałam pobrane próbki na posiew. Dostałam receptę na antyki i czekamy. W przyszłym miesiącu, po @ mój senny koszmar - HSG :D. Z. mówił, że też raczej w lipcu będziemy podchodzić, więc może się spotkamy. Oby tylko jeszcze jakieś plemniki były, teraz są tylko pojedyncze. Oczywiście o mrożeniu nie ma mowy.

Mysza, też trzymam kciuki za przyrosty :)

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Ja byłam wczoraj na ocenie, miałam pobrane próbki na posiew. Dostałam receptę na antyki i czekamy. W przyszłym miesiącu, po @ mój senny koszmar - HSG :D. Z. mówił, że też raczej w lipcu będziemy podchodzić, więc może się spotkamy. Oby tylko jeszcze jakieś plemniki były, teraz są tylko pojedyncze. Oczywiście o mrożeniu nie ma mowy.

A antyki kiedy masz zaczac juz brac? No wlasnie ale to Hsg przy IVF jest potrzebne? Dziewczyny posaly ze do ivf nie jest. A teraz rozumiem bylas w srodku cyklu i nastepna wizyta w czerwcu czy w lipcu przed rozpoczeciem wszytskiego?

Pelna nadziei
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Mysza pozytywna beta daje dużą nadzieję. Do sprawdzenia za dwa dni. Jakie bierzesz leki?
    Cysta funkcjonalna zazwyczaj zmniejsza się dwa, trzy cykle. Moja 53mm miała w marcu.
    Juhaska prześlę Ci link

Kochane jesteście:* biorę prolutex 1x dziennie, luteina dowcipnie 3x, encoeton 10mg, estrofem 3x1tab, clexane 0,6 i acard + vitaminy metylowane i vitD. To byl FET z accofilem i intralipidem. Plamienie to byly 2 kropki wielkosci oczka od igły wiec uważam ze przesadzam. Co ma byc to bedzie :)

Alberta, Dalia90 lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:

Dalia90, hsg to nic strasznego więc tym się nie stresuj. Już tu komuś pisałam, że wygląda jak zwykłe badanie ginekologiczne, raz tylko poczułam takie nieprzyjemne rozpieranie ale bólem tego nazwać nie mogę. Będzie dobrze zobaczysz, ja też szłam zielona ze strachu, a niepotrzebnie :)

Dalia90 lubi tę wiadomość

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Dalia90, hsg to nic strasznego więc tym się nie stresuj. Już tu komuś pisałam, że wygląda jak zwykłe badanie ginekologiczne, raz tylko poczułam takie nieprzyjemne rozpieranie ale bólem tego nazwać nie mogę. Będzie dobrze zobaczysz, ja też szłam zielona ze strachu, a niepotrzebnie :)
    Nowa38, dzięki za pocieszenie, oby i u mnie tak było :D. Ty miałaś hsg w Medarcie?

Pelna nadziei, antyki od 2-3 dnia cyklu zaczynam. Po @ to hsg ;)

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:
    Pom-pon, mam listę. Zapomniałam, że miałam napisać. Poniżej obowiązkowa lista.
    Kobieta:
    -grupa krwi,
    -morfologia - wynik ważny 6 tygodni,
    -INR, APTT - wynik ważny 6 tygodni,
    -HIV - wynik ważny 6 miesięcy,
    -Hbs-antygen Hbs (Wzw typuB) - wynik ważny 6 miesięcy,
    - HCV-p/c przeciw HCV (WZW typu C) - wynik ważny 6 miesięcy,
    - test kiłowy-przesiewowy (WR) - wynik ważny 6 miesięcy,
    -Toxoplazma gondi p/c IgG i IgM - wynik ważny 6 miesięcy, jeżeli IgG i IgM ujemne, wyniki ważne na czas nieokreślony, jeżeli IgM ujemny i IgG dodatni)
    - wirus cytomegalii p/c IgG i IgM,
    - rubella (różyczka) p/c IgG,
    - pakiet MCU-MLX.

Mężczyzna:
    - grupa krwi,
    - HIV,
    - Hbs-antygen Hbs (Wzw typuB) - wynik ważny 6 miesięcy,
    - Hbc-antygen Hbc total (Wzw typuB) - wynik ważny 6 miesięcy,
    - HCV-p/c przeciw HCV (WZW typu C) - wynik ważny 6 miesięcy.

3dc jeszcze:
    - progesteron,
    - estradiol,
    - prolaktyna.

AMH badałaś?

Dziękuję Ci. Kariotypy nie są obowiązkowe czy miałaś już wcześniej zrobione?

Tak, miałam amh ale w lutym 2017. Wynik 17,5... :/

Jasiaaa lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • hapulus Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    A antyki kiedy masz zaczac juz brac? No wlasnie ale to Hsg przy IVF jest potrzebne? Dziewczyny posaly ze do ivf nie jest. A teraz rozumiem bylas w srodku cyklu i nastepna wizyta w czerwcu czy w lipcu przed rozpoczeciem wszytskiego?
    o hsg myślę że lekarz prowadzący decyduje nie jest konieczne ale ułatwia im diagnozowanie.
    posiewy jak pobiera nie jest istotny dzień cyklu.
    Dalia pewnie byłaś przy okazji ustalić konkretny plan działania majac wyniki hormonow co?
    Mysza1986mocne kciukasy też!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 19:23

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Nowa38, dzięki za pocieszenie, oby i u mnie tak było :D. Ty miałaś hsg w Medarcie?

Pelna nadziei, antyki od 2-3 dnia cyklu zaczynam. Po @ to hsg ;)

Tak, w Medarcie. Ż i B robili.

• Alberta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po HSG u dr Ż i B, pięć minut bez bólu oprócz uszczypnięcia wziernikiem przez Ż, "przepraszam" nie należy się spodziewać.
    Dr B ma urlop od 31.05 do 11.06 na znany lekarz.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula83 wrote:
    Cześć dziewczyny, dzisiaj byłam na wizycie u dr K. Mam dzisiaj zacząć brać puregon - przygotowujemy się do inseminacji. Musiałam na cito zrobić badania Estradiol, FSH i progesteron. Od tego ma zależeć czy zaczniemy czy nie. Nie mogę się dodzwonić do dr K. ani do MedArtu - nadal próbuję.

Jak myślicie jest dobrze?

Estradiol: 33,1 pq/ml
    FSH : 19,99 mlU/ml
    Progesteron 0,078 ng/ml
    Fsh wysokie, to pasuje z niskim amh, jajniki wygasają

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Alberta wrote:
    Mysza pozytywna beta daje dużą nadzieję. Do sprawdzenia za dwa dni. Jakie bierzesz leki?
    Cysta funkcjonalna zazwyczaj zmniejsza się dwa, trzy cykle. Moja 53mm miała w marcu.
    Juhaska prześlę Ci link

Kochane jesteście:* biorę prolutex 1x dziennie, luteina dowcipnie 3x, encoeton 10mg, estrofem 3x1tab, clexane 0,6 i acard + vitaminy metylowane i vitD. To byl FET z accofilem i intralipidem. Plamienie to byly 2 kropki wielkosci oczka od igły wiec uważam ze przesadzam. Co ma byc to bedzie :)
    Ile razy miałaś podany accofil i intralipid.
    No i gratuluje

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ile ja jeszcze nie wiem...
    Co to jest " FET z accofilem i intralipidem."

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Dziękuję Ci. Kariotypy nie są obowiązkowe czy miałaś już wcześniej zrobione?

Tak, miałam amh ale w lutym 2017. Wynik 17,5... :/

Kariotypy nie są obowiązkowe i na ten moment ich nie robiliśmy.
    Amh kosmos.
    U mnie 1.88 a mam 27 lat...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 22:41

l22nej28tcppkg68.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:
    Kriotypy nie są obowiązkowe i na ten moment ich nie robiliśmy.
    Amh kosmos.
    U mnie 1.88 a mam 27 lat...

Ja w tym roku 29.
    Uwierz, wolałabym się zamienić :(
    Przez wysokie amh bardzo ciężko się stymuluję, mam nadzieję, że dawki do IVF dadzą radę i wyprodukuję jakieś wartościowe komórki.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon, no sama nie wiem co lepsze. Ja bede miała gigantyczne dawki do stymulacji i pani dr ma nadzieję ze uda sie wyprodukować 10 komórek.

Dobrze pamiętam, że teraz czekasz na okres i zaczynasz stymulację do IUI?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 23:30

l22nej28tcppkg68.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Alberta wrote:
    Juhaska prześlę Ci link

No i dlaczego Medart nie chce słyszeć o immunologii? Teraz musi być dobrze a intalipid masz do powtórki? Robisz w klinice czy domu ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    No i dlaczego Medart nie chce słyszeć o immunologii? Teraz musi być dobrze a intalipid masz do powtórki? Robisz w klinice czy domu ?
    Ano nie chce, dlatego mnie znów czeka bieganie prywatnie

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa- lepiej żebyś nie musiała się tego wszystkiego dowiadywać...

FET= (Frozen Embryo Transfer) czyli nic innego jak transfer mrożonego zarodka.

Intralipid w dniu transferu i na 2 tygodnie przed- kroplówką ok 3h. Do powtórzenia 4 tyg po zapłodnieniu w przypadku pozytywnej Bhcg. (Mam znajomą pielęgniarkę robię w domu bo bym zbankrutowała). Na kilka m-cy wczesniej też stosowałam do starań "naturalnych".
    Accofil- 5 dni przed transferem wlew domaciczny przez cewnik (oba zalecone przez doc. Paśnika).

Zobaczymy czy to faktycznie pomoże tym razem :)

bv5tg9v.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ