MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda2017 wrote:jeszcze jedno, jakbyście chcieli mrozić nasienie, to tak czy siak, trzeba je najpierw zbadać i zapłacić 250 zł, jeśli się nadaje to dodatkowo 1000zł mrożenie.
stymulacja, punkcja i transfer może być w tym samym cyklu jeśli endo ładnie urośnie i nie badacie zarodków.
Jakbyście mieli mieć transfer w kolejnym cyklu to musisz zapłacić za mrożenie zarodków.Pelna nadziei -
Pelna nadziei wrote:Dalia90 jak tam u Ciebie na jakim etapie jestes ?
. Z. mówił, że też raczej w lipcu będziemy podchodzić, więc może się spotkamy. Oby tylko jeszcze jakieś plemniki były, teraz są tylko pojedyncze. Oczywiście o mrożeniu nie ma mowy.
Mysza, też trzymam kciuki za przyrosty9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Dalia90 wrote:Ja byłam wczoraj na ocenie, miałam pobrane próbki na posiew. Dostałam receptę na antyki i czekamy. W przyszłym miesiącu, po @ mój senny koszmar - HSG
. Z. mówił, że też raczej w lipcu będziemy podchodzić, więc może się spotkamy. Oby tylko jeszcze jakieś plemniki były, teraz są tylko pojedyncze. Oczywiście o mrożeniu nie ma mowy.
Mysza, też trzymam kciuki za przyrostyPelna nadziei -
Alberta wrote:Mysza pozytywna beta daje dużą nadzieję. Do sprawdzenia za dwa dni. Jakie bierzesz leki?
Cysta funkcjonalna zazwyczaj zmniejsza się dwa, trzy cykle. Moja 53mm miała w marcu.
Juhaska prześlę Ci link
Kochane jesteście:* biorę prolutex 1x dziennie, luteina dowcipnie 3x, encoeton 10mg, estrofem 3x1tab, clexane 0,6 i acard + vitaminy metylowane i vitD. To byl FET z accofilem i intralipidem. Plamienie to byly 2 kropki wielkosci oczka od igły wiec uważam ze przesadzam. Co ma byc to bedzieAlberta, Dalia90 lubią tę wiadomość
-
Dalia90 wrote:Ja byłam wczoraj na ocenie, miałam pobrane próbki na posiew. Dostałam receptę na antyki i czekamy. W przyszłym miesiącu, po @ mój senny koszmar - HSG
Mysza, też trzymam kciuki za przyrosty
Dalia90, hsg to nic strasznego więc tym się nie stresuj. Już tu komuś pisałam, że wygląda jak zwykłe badanie ginekologiczne, raz tylko poczułam takie nieprzyjemne rozpieranie ale bólem tego nazwać nie mogę. Będzie dobrze zobaczysz, ja też szłam zielona ze strachu, a niepotrzebnieDalia90 lubi tę wiadomość
-
Nowa38 wrote:Dalia90, hsg to nic strasznego więc tym się nie stresuj. Już tu komuś pisałam, że wygląda jak zwykłe badanie ginekologiczne, raz tylko poczułam takie nieprzyjemne rozpieranie ale bólem tego nazwać nie mogę. Będzie dobrze zobaczysz, ja też szłam zielona ze strachu, a niepotrzebnie
. Ty miałaś hsg w Medarcie?
Pelna nadziei, antyki od 2-3 dnia cyklu zaczynam. Po @ to hsg9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Jasiaaa wrote:Pom-pon, mam listę. Zapomniałam, że miałam napisać. Poniżej obowiązkowa lista.
Kobieta:
-grupa krwi,
-morfologia - wynik ważny 6 tygodni,
-INR, APTT - wynik ważny 6 tygodni,
-HIV - wynik ważny 6 miesięcy,
-Hbs-antygen Hbs (Wzw typuB) - wynik ważny 6 miesięcy,
- HCV-p/c przeciw HCV (WZW typu C) - wynik ważny 6 miesięcy,
- test kiłowy-przesiewowy (WR) - wynik ważny 6 miesięcy,
-Toxoplazma gondi p/c IgG i IgM - wynik ważny 6 miesięcy, jeżeli IgG i IgM ujemne, wyniki ważne na czas nieokreślony, jeżeli IgM ujemny i IgG dodatni)
- wirus cytomegalii p/c IgG i IgM,
- rubella (różyczka) p/c IgG,
- pakiet MCU-MLX.
Mężczyzna:
- grupa krwi,
- HIV,
- Hbs-antygen Hbs (Wzw typuB) - wynik ważny 6 miesięcy,
- Hbc-antygen Hbc total (Wzw typuB) - wynik ważny 6 miesięcy,
- HCV-p/c przeciw HCV (WZW typu C) - wynik ważny 6 miesięcy.
3dc jeszcze:
- progesteron,
- estradiol,
- prolaktyna.
AMH badałaś?
Dziękuję Ci. Kariotypy nie są obowiązkowe czy miałaś już wcześniej zrobione?
Tak, miałam amh ale w lutym 2017. Wynik 17,5...Jasiaaa lubi tę wiadomość
-
Pelna nadziei wrote:A antyki kiedy masz zaczac juz brac? No wlasnie ale to Hsg przy IVF jest potrzebne? Dziewczyny posaly ze do ivf nie jest. A teraz rozumiem bylas w srodku cyklu i nastepna wizyta w czerwcu czy w lipcu przed rozpoczeciem wszytskiego?
posiewy jak pobiera nie jest istotny dzień cyklu.
Dalia pewnie byłaś przy okazji ustalić konkretny plan działania majac wyniki hormonow co?
Mysza1986mocne kciukasy też!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 19:23
-
Ja też po HSG u dr Ż i B, pięć minut bez bólu oprócz uszczypnięcia wziernikiem przez Ż, "przepraszam" nie należy się spodziewać.
Dr B ma urlop od 31.05 do 11.06 na znany lekarz.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Paula83 wrote:Cześć dziewczyny, dzisiaj byłam na wizycie u dr K. Mam dzisiaj zacząć brać puregon - przygotowujemy się do inseminacji. Musiałam na cito zrobić badania Estradiol, FSH i progesteron. Od tego ma zależeć czy zaczniemy czy nie. Nie mogę się dodzwonić do dr K. ani do MedArtu - nadal próbuję.
Jak myślicie jest dobrze?
Estradiol: 33,1 pq/ml
FSH : 19,99 mlU/ml
Progesteron 0,078 ng/ml -
Mysza1986 wrote:Alberta wrote:Mysza pozytywna beta daje dużą nadzieję. Do sprawdzenia za dwa dni. Jakie bierzesz leki?
Cysta funkcjonalna zazwyczaj zmniejsza się dwa, trzy cykle. Moja 53mm miała w marcu.
Juhaska prześlę Ci link
Kochane jesteście:* biorę prolutex 1x dziennie, luteina dowcipnie 3x, encoeton 10mg, estrofem 3x1tab, clexane 0,6 i acard + vitaminy metylowane i vitD. To byl FET z accofilem i intralipidem. Plamienie to byly 2 kropki wielkosci oczka od igły wiec uważam ze przesadzam. Co ma byc to bedzie
No i gratuluje -
Pom-pon wrote:Dziękuję Ci. Kariotypy nie są obowiązkowe czy miałaś już wcześniej zrobione?
Tak, miałam amh ale w lutym 2017. Wynik 17,5...
Kariotypy nie są obowiązkowe i na ten moment ich nie robiliśmy.
Amh kosmos.
U mnie 1.88 a mam 27 lat...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 22:41
-
Jasiaaa wrote:Kriotypy nie są obowiązkowe i na ten moment ich nie robiliśmy.
Amh kosmos.
U mnie 1.88 a mam 27 lat...
Ja w tym roku 29.
Uwierz, wolałabym się zamienić
Przez wysokie amh bardzo ciężko się stymuluję, mam nadzieję, że dawki do IVF dadzą radę i wyprodukuję jakieś wartościowe komórki. -
Pom-pon, no sama nie wiem co lepsze. Ja bede miała gigantyczne dawki do stymulacji i pani dr ma nadzieję ze uda sie wyprodukować 10 komórek.
Dobrze pamiętam, że teraz czekasz na okres i zaczynasz stymulację do IUI?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 23:30
-
Mysza1986 wrote:Alberta wrote:Mysza pozytywna beta daje dużą nadzieję. Do sprawdzenia za dwa dni. Jakie bierzesz leki?
Juhaska prześlę Ci link
Kochane jesteście:* biorę prolutex 1x dziennie, luteina dowcipnie 3x, encoeton 10mg, estrofem 3x1tab, clexane 0,6 i acard + vitaminy metylowane i vitD. To byl FET z accofilem i intralipidem. Plamienie to byly 2 kropki wielkosci oczka od igły wiec uważam ze przesadzam. Co ma byc to bedzieStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Nowa- lepiej żebyś nie musiała się tego wszystkiego dowiadywać...
FET= (Frozen Embryo Transfer) czyli nic innego jak transfer mrożonego zarodka.
Intralipid w dniu transferu i na 2 tygodnie przed- kroplówką ok 3h. Do powtórzenia 4 tyg po zapłodnieniu w przypadku pozytywnej Bhcg. (Mam znajomą pielęgniarkę robię w domu bo bym zbankrutowała). Na kilka m-cy wczesniej też stosowałam do starań "naturalnych".
Accofil- 5 dni przed transferem wlew domaciczny przez cewnik (oba zalecone przez doc. Paśnika).
Zobaczymy czy to faktycznie pomoże tym razem