MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, możecie mi powiedzieć jak to jest jak progesteron jest za duży w 3 dc? Co dalej?
Tzn wzielam 3 dawki gonapeptylu. Dzisiaj robilam badania. Mam progesteron. 1.5 prawie. Dzisiaj miałam zacząć puregon.
Jak to się u Was odbywało w takim przypadku? -
Kasinumber wrote:Ja miałam HSG w MedArt i to było badanie drożności jajowodów oraz macicy. W tym badaniu właśnie wyszła mi m.in. polipowatość macicy której na zwykłym USG nie było widać. Płaciłam 700 zł.Pelna nadziei
-
Pelna nadziei wrote:Mam nadzieje ze nie bolalo?
A gdzies jakis cennik jest czy trzeba pytac na recepcji? To punkcja jaki koszt? Licze ze w 15 tys. Sie zamkne .. -
juhaska wrote:Niestety Medart nie ma cennika, o wszystko trzeba pytać, w sumie leki przed stymulacja z refundacja to nie taki duży koszt, mnie wyszły 400zl, gorzej jest po gdzie prolutex 150zl za 7ampulek a po crio trzeba brać 14 na tydzieńPelna nadziei
-
Pelna nadziei wrote:Mam nadzieje ze nie bolalo?
A gdzies jakis cennik jest czy trzeba pytac na recepcji? To punkcja jaki koszt? Licze ze w 15 tys. Sie zamkne ..
U mnie na dzień dzisiejszy, po punkcji i przed transferem jest dokładnie 22 793, 00 zł. Ale robiliśmy genetykę za 8,5 tys. Nie licząc kosztów dojazdu. I tak jak pisze juhaska nie liczę jeszcze prolutexu i lutinusu oraz pewnie jeszcze całego stada innych leków po transferze do 12 tygodnia minimum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 07:54
-
nick nieaktualnyCześć!
Jesteśmy z Kubą po kolejnej wizycie, Mały ma 1414gRośnie jak na drożdżach
Wczoraj mogłam sobie pooglądać plecki bo się do nas odwrócił
Odziwo ułożył się na wizytę główką w dół co się bardzo zdziwiłam ale to jeszcze może się zmienić
Narazie zostajemy u dr B, łożysko poszło ciut wyżej ale zobaczymy co dr Sz o nim się wypowie i wtedy zadecyduje dr co dalej
Nadal może być cesarka. Teraz czekamy na kolejne badania do dr Sz
I zaczynamy trzeci trymestr!
Serdecznie wszystkich pozdrawiamy!
Mysza trzymamy kciuki!Imbirek91, susełek, Mysza1986, Jasiaaa, Alberta, LadyInna lubią tę wiadomość
-
juhaska wrote:Niestety Medart nie ma cennika, o wszystko trzeba pytać, w sumie leki przed stymulacja z refundacja to nie taki duży koszt, mnie wyszły 400zl, gorzej jest po gdzie prolutex 150zl za 7ampulek a po crio trzeba brać 14 na tydzień
wydawałam 2 tyś w miesiącu (luty, marzec, kwiecień)
Także ja przy pierwszej procedurze inv wydałam w sumie 25 tyś.
I od początku lipca startuje z drugą procedurą.Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
Ruda2017 wrote:Pod warunkiem, że stymulacja idzie jak powinna. Ja byłam stymulowana 5 cykli nim miałam pierwszy transfer po punkcji. Endo rosło do 7mm i się zatrzymywało. Refundowanych jest podajże 6 opakowań puregonu. Kolejne musiałam kupować bez refundacji 600j po 700zł.
wydawałam 2 tyś w miesiącu (luty, marzec, kwiecień)
Także ja przy pierwszej procedurze inv wydałam w sumie 25 tyś.
I od początku lipca startuje z drugą procedurą.Pelna nadziei -
Nowa38 wrote:U mnie na dzień dzisiejszy, po punkcji i przed transferem jest dokładnie 22 793, 00 zł. Ale robiliśmy genetykę za 8,5 tys. Nie licząc kosztów dojazdu. I tak jak pisze juhaska nie liczę jeszcze prolutexu i lutinusu oraz pewnie jeszcze całego stada innych leków po transferze do 12 tygodnia minimum.Pelna nadziei
-
Pelna nadziei wrote:O kurcze jestem zalamana troche kosztami myslalam ze to znacznie mniej kasy.n ale moze chociaz druga procedura bedzie tansza bo juz punkcji nie ma?
No u mnie taniej nie będzie, bo miałam pobranych 13 komórek, 7 się zapłodniło, do 5 doby zostały 3, zrobiliśmy genetykę i tylko jeden jest zdrowy. Więc mamy jedną jedyną szansę ;/
Jeżeli coś pójdzie nie tak musimy wszystko zaczynać od początku, a ja już chyba nie mam na to siły, a na pewno nie mam kasy takiej na dzień dzisiejszy... -
Pelna nadziei wrote:No to teraz jestem w szoku myslalam ze troche taniej. Dr Z mowil ze mozna zbadac tylko ten zarodek ktory sie transferuje. A ile badalas jesli 8.5? Te koszty i leki sa naprawde ogromne...
Ja badałam 3 zarodki, bo tyle przetrwało do 5 doby. Możesz zbadać tyle ile chcesz. Cena genetyki 2-3 to 8,5 tys, a jest jeszcze "przedział" 12 tys tylko nie wiem ile w tym "przedziale" jest badanych -
Pelna nadziei wrote:O kurcze jestem zalamana troche kosztami myslalam ze to znacznie mniej kasy.n ale moze chociaz druga procedura bedzie tansza bo juz punkcji nie ma?
Ż twierdzi, że jesteśmy mądrzejsi o tamte cykle i ma już jakąś koncepcję, pójdziemy jeszcze inaczej niż wcześniej. Także nie wiem co będę brała.
Pełna nadziei, nie ma co się załamywać, ja Cie nie straszę a pokazuje że może być różnie.
Ż pytał mnie czy mam kasę na leki, miałam więc mi je przepisywał. Jakbym powiedziała, że nie mam, to może kombinowałby na cyklu naturalnym. W każdym bądz razie nie bać się i mówić. Jeśli będziesz bardzo zestresowana to też nie pomoże.Nowa38, Pelna nadziei, Mysza1986 lubią tę wiadomość
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
Ruda2017 wrote:Będzie. Zaczynam wszystko od nowa. Teraz jestem na antykach do końca czerwca. Potem stymulacja gonapeptyl i purogen- punkcja w połowie lipca, mam nadzieję że zarodki i od nowa "zabawa" z moim endo...ehhh
Ż twierdzi, że jesteśmy mądrzejsi o tamte cykle i ma już jakąś koncepcję, pójdziemy jeszcze inaczej niż wcześniej. Także nie wiem co będę brała.
Pełna nadziei, nie ma co się załamywać, ja Cie nie straszę a pokazuje że może być różnie.
Ż pytał mnie czy mam kasę na leki, miałam więc mi je przepisywał. Jakbym powiedziała, że nie mam, to może kombinowałby na cyklu naturalnym. W każdym bądz razie nie bać się i mówić. Jeśli będziesz bardzo zestresowana to też nie pomoże.Dalia90 lubi tę wiadomość
Pelna nadziei -
Nowa38 wrote:Ja badałam 3 zarodki, bo tyle przetrwało do 5 doby. Możesz zbadać tyle ile chcesz. Cena genetyki 2-3 to 8,5 tys, a jest jeszcze "przedział" 12 tys tylko nie wiem ile w tym "przedziale" jest badanych
ja chcialam wszystko w jednym cyklu wiec zaproponiwal ze zatranaferujemy wczesniej go zbadamy i wtedy beda wyniki i musalam ze wyjdzie to taniej... kurcze musze sie z tym oswoic cenami
Pelna nadziei -
Pelna nadziei wrote:Aha... czyli nie ze ja zbadam jeden i zaplace 2 tys. Tylko 8.5
ja chcialam wszystko w jednym cyklu wiec zaproponiwal ze zatranaferujemy wczesniej go zbadamy i wtedy beda wyniki i musalam ze wyjdzie to taniej... kurcze musze sie z tym oswoic cenami
-
Nowa38 wrote:Aha i jak jest genetyka to transferu nie ma zaraz po punkcji czyli dochodzi mrożenie 1,5 tys.Pelna nadziei
-
Nowa38 wrote:Ale jaki jest sens poznać wyniki genetyki po transferze? Chyba, że ja coś nie tak zrozumiałam.Pelna nadziei
-
Pelna nadziei wrote:No ze jesli byloby cos nie tak to wtedy odpuszczamy leki i nie chcemy czekac kolejnego miesiaca i stresu tylko taki sens zaden innyPelna nadziei