X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możecie mi powiedzieć jak to jest jak progesteron jest za duży w 3 dc? Co dalej?
    Tzn wzielam 3 dawki gonapeptylu. Dzisiaj robilam badania. Mam progesteron. 1.5 prawie. Dzisiaj miałam zacząć puregon.

Jak to się u Was odbywało w takim przypadku?

l22nej28tcppkg68.png
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasinumber wrote:
    Ja miałam HSG w MedArt i to było badanie drożności jajowodów oraz macicy. W tym badaniu właśnie wyszła mi m.in. polipowatość macicy której na zwykłym USG nie było widać. Płaciłam 700 zł.
    Dziekuje dziewczyny za odp. To forum maprawde jest mega pomocne

Pelna nadziei
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Mam nadzieje ze nie bolalo?
    A gdzies jakis cennik jest czy trzeba pytac na recepcji? To punkcja jaki koszt? Licze ze w 15 tys. Sie zamkne ..
    Niestety Medart nie ma cennika, o wszystko trzeba pytać, w sumie leki przed stymulacja z refundacja to nie taki duży koszt, mnie wyszły 400zl, gorzej jest po gdzie prolutex 150zl za 7ampulek a po crio trzeba brać 14 na tydzień

Wysłany: 24 maja 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Niestety Medart nie ma cennika, o wszystko trzeba pytać, w sumie leki przed stymulacja z refundacja to nie taki duży koszt, mnie wyszły 400zl, gorzej jest po gdzie prolutex 150zl za 7ampulek a po crio trzeba brać 14 na tydzień
    No to faktycznie ale nie za bardzo mamy wyjscie:(

Pelna nadziei
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Mam nadzieje ze nie bolalo?
    A gdzies jakis cennik jest czy trzeba pytac na recepcji? To punkcja jaki koszt? Licze ze w 15 tys. Sie zamkne ..

U mnie na dzień dzisiejszy, po punkcji i przed transferem jest dokładnie 22 793, 00 zł. Ale robiliśmy genetykę za 8,5 tys. Nie licząc kosztów dojazdu. I tak jak pisze juhaska nie liczę jeszcze prolutexu i lutinusu oraz pewnie jeszcze całego stada innych leków po transferze do 12 tygodnia minimum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 07:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :)
    Jesteśmy z Kubą po kolejnej wizycie, Mały ma 1414g ;) Rośnie jak na drożdżach :) Wczoraj mogłam sobie pooglądać plecki bo się do nas odwrócił :P Odziwo ułożył się na wizytę główką w dół co się bardzo zdziwiłam ale to jeszcze może się zmienić ;) Narazie zostajemy u dr B, łożysko poszło ciut wyżej ale zobaczymy co dr Sz o nim się wypowie i wtedy zadecyduje dr co dalej ;) Nadal może być cesarka. Teraz czekamy na kolejne badania do dr Sz ;)
    I zaczynamy trzeci trymestr! :):)

Serdecznie wszystkich pozdrawiamy!

Mysza trzymamy kciuki! :)

Imbirek91, susełek, Mysza1986, Jasiaaa, Alberta, LadyInna lubią tę wiadomość

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Pod warunkiem, że stymulacja idzie jak powinna. Ja byłam stymulowana 5 cykli nim miałam pierwszy transfer po punkcji. Endo rosło do 7mm i się zatrzymywało. Refundowanych jest podajże 6 opakowań puregonu. Kolejne musiałam kupować bez refundacji 600j po 700zł.
    wydawałam 2 tyś w miesiącu (luty, marzec, kwiecień)
    Także ja przy pierwszej procedurze inv wydałam w sumie 25 tyś.
    I od początku lipca startuje z drugą procedurą.

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️

Wysłany: 24 maja 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda2017 wrote:
    Pod warunkiem, że stymulacja idzie jak powinna. Ja byłam stymulowana 5 cykli nim miałam pierwszy transfer po punkcji. Endo rosło do 7mm i się zatrzymywało. Refundowanych jest podajże 6 opakowań puregonu. Kolejne musiałam kupować bez refundacji 600j po 700zł.
    wydawałam 2 tyś w miesiącu (luty, marzec, kwiecień)
    Także ja przy pierwszej procedurze inv wydałam w sumie 25 tyś.
    I od początku lipca startuje z drugą procedurą.
    O kurcze jestem zalamana troche kosztami myslalam ze to znacznie mniej kasy.n ale moze chociaz druga procedura bedzie tansza bo juz punkcji nie ma?

Pelna nadziei

Wysłany: 24 maja 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    U mnie na dzień dzisiejszy, po punkcji i przed transferem jest dokładnie 22 793, 00 zł. Ale robiliśmy genetykę za 8,5 tys. Nie licząc kosztów dojazdu. I tak jak pisze juhaska nie liczę jeszcze prolutexu i lutinusu oraz pewnie jeszcze całego stada innych leków po transferze do 12 tygodnia minimum.
    No to teraz jestem w szoku myslalam ze troche taniej. Dr Z mowil ze mozna zbadac tylko ten zarodek ktory sie transferuje. A ile badalas jesli 8.5? Te koszty i leki sa naprawde ogromne...

Pelna nadziei
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    O kurcze jestem zalamana troche kosztami myslalam ze to znacznie mniej kasy.n ale moze chociaz druga procedura bedzie tansza bo juz punkcji nie ma?

No u mnie taniej nie będzie, bo miałam pobranych 13 komórek, 7 się zapłodniło, do 5 doby zostały 3, zrobiliśmy genetykę i tylko jeden jest zdrowy. Więc mamy jedną jedyną szansę ;/
    Jeżeli coś pójdzie nie tak musimy wszystko zaczynać od początku, a ja już chyba nie mam na to siły, a na pewno nie mam kasy takiej na dzień dzisiejszy...

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    No to teraz jestem w szoku myslalam ze troche taniej. Dr Z mowil ze mozna zbadac tylko ten zarodek ktory sie transferuje. A ile badalas jesli 8.5? Te koszty i leki sa naprawde ogromne...

Ja badałam 3 zarodki, bo tyle przetrwało do 5 doby. Możesz zbadać tyle ile chcesz. Cena genetyki 2-3 to 8,5 tys, a jest jeszcze "przedział" 12 tys tylko nie wiem ile w tym "przedziale" jest badanych

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Będzie. Zaczynam wszystko od nowa. Teraz jestem na antykach do końca czerwca. Potem stymulacja gonapeptyl i purogen- punkcja w połowie lipca, mam nadzieję że zarodki i od nowa "zabawa" z moim endo...ehhh
    Ż twierdzi, że jesteśmy mądrzejsi o tamte cykle i ma już jakąś koncepcję, pójdziemy jeszcze inaczej niż wcześniej. Także nie wiem co będę brała.
    Pełna nadziei, nie ma co się załamywać, ja Cie nie straszę a pokazuje że może być różnie.
    Ż pytał mnie czy mam kasę na leki, miałam więc mi je przepisywał. Jakbym powiedziała, że nie mam, to może kombinowałby na cyklu naturalnym. W każdym bądz razie nie bać się i mówić. Jeśli będziesz bardzo zestresowana to też nie pomoże.

Nowa38, Pelna nadziei, Mysza1986 lubią tę wiadomość

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️

Wysłany: 24 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda2017 wrote:
    Będzie. Zaczynam wszystko od nowa. Teraz jestem na antykach do końca czerwca. Potem stymulacja gonapeptyl i purogen- punkcja w połowie lipca, mam nadzieję że zarodki i od nowa "zabawa" z moim endo...ehhh
    Ż twierdzi, że jesteśmy mądrzejsi o tamte cykle i ma już jakąś koncepcję, pójdziemy jeszcze inaczej niż wcześniej. Także nie wiem co będę brała.
    Pełna nadziei, nie ma co się załamywać, ja Cie nie straszę a pokazuje że może być różnie.
    Ż pytał mnie czy mam kasę na leki, miałam więc mi je przepisywał. Jakbym powiedziała, że nie mam, to może kombinowałby na cyklu naturalnym. W każdym bądz razie nie bać się i mówić. Jeśli będziesz bardzo zestresowana to też nie pomoże.
    Rozumiem. Wiem ale jak sie nie stresowac staram sie nie myslec ze za 1/razem sie uda ale zawsze jest ta nadzieja.

Dalia90 lubi tę wiadomość

Pelna nadziei

Wysłany: 24 maja 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Ja badałam 3 zarodki, bo tyle przetrwało do 5 doby. Możesz zbadać tyle ile chcesz. Cena genetyki 2-3 to 8,5 tys, a jest jeszcze "przedział" 12 tys tylko nie wiem ile w tym "przedziale" jest badanych
    Aha... czyli nie ze ja zbadam jeden i zaplace 2 tys. Tylko 8.5 :( ja chcialam wszystko w jednym cyklu wiec zaproponiwal ze zatranaferujemy wczesniej go zbadamy i wtedy beda wyniki i musalam ze wyjdzie to taniej... kurcze musze sie z tym oswoic cenami

Pelna nadziei
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Aha... czyli nie ze ja zbadam jeden i zaplace 2 tys. Tylko 8.5 :( ja chcialam wszystko w jednym cyklu wiec zaproponiwal ze zatranaferujemy wczesniej go zbadamy i wtedy beda wyniki i musalam ze wyjdzie to taniej... kurcze musze sie z tym oswoic cenami
    Nie jestem pewna czy badanie jednego nie kosztuje 5 tys. Może ktoś wie dokładniej i napisze:) Wiem, że były przedziały 5 tys, 8,5 tys, 12 tys.

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jak jest genetyka to transferu nie ma zaraz po punkcji czyli dochodzi mrożenie 1,5 tys.

Wysłany: 24 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Aha i jak jest genetyka to transferu nie ma zaraz po punkcji czyli dochodzi mrożenie 1,5 tys.
    No wlasnie my bysmy chcieli od razu i Z stwierdzil ze mozna zbadac transfer i wyniki pobtransferzebi jak bedzie cos nie tak odstawiamy leki a my przyjmujemy to z pokora

Pelna nadziei
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaki jest sens poznać wyniki genetyki po transferze? Chyba, że ja coś nie tak zrozumiałam.

Wysłany: 24 maja 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Ale jaki jest sens poznać wyniki genetyki po transferze? Chyba, że ja coś nie tak zrozumiałam.
    No ze jesli byloby cos nie tak to wtedy odpuszczamy leki i nie chcemy czekac kolejnego miesiaca i stresu tylko taki sens zaden inny

Pelna nadziei

Wysłany: 24 maja 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    No ze jesli byloby cos nie tak to wtedy odpuszczamy leki i nie chcemy czekac kolejnego miesiaca i stresu tylko taki sens zaden inny
    To znaczy nie przyjmuje info ze zarodek moglby byc chory dlatego moze zdecyduje sie na transfer inpotem wynik zeby sie upewnic i spac spokojnie

Pelna nadziei
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ