X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Dalia 90 a Tobie juz podal przyblizony termin kiedy transfer?
    Oj niee, powiedział, że ruszymy najszybciej w lipcu. Chcemy badać zarodki (o ile będą), więc transfer jeszcze później.

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Oj niee, powiedział, że ruszymy najszybciej w lipcu. Chcemy badać zarodki (o ile będą), więc transfer jeszcze później.
    A tez Tobie proponowal transfer a wynik otrzymany po transferze?

Pelna nadziei
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Ż zapewne miał ciężki dzień. Oni z dr K od 7 rano do 22 wieczorem pracują. Oprócz weekendów do 15stej. I tak parę lat a młodzi już nie są, siły nie te. Wiem, płacimy krocie. Powinni więcej specjalistów zatrudnić.

Nowa38 lubi tę wiadomość

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    A tez Tobie proponowal transfer a wynik otrzymany po transferze?
    Nic takiego nie proponował. Powiedział, że jeśli mamy fundusze żeby badać,to jak najbardziej, bo unika się wtedy niepotrzebnych transferów.

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️

Wysłany: 27 maja 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Nic takiego nie proponował. Powiedział, że jeśli mamy fundusze żeby badać,to jak najbardziej, bo unika się wtedy niepotrzebnych transferów.
    Mhmm no w sumie jest to madrzejsze...

Pelna nadziei
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie przyszedł po punkcji i zaczął gadać o kolejnej stymulacji już ż góry zakładając, że nic z tego nie będzie mimo, że mieliśmy finalnie 2 dobrej klasy blastocysty. To dopiero demotywuje. Choć ciąży z tego faktycznie nie było.

klz9jw4z5xllyqdn.png

Wysłany: 27 maja 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A u mnie przyszedł po punkcji i zaczął gadać o kolejnej stymulacji już ż góry zakładając, że nic z tego nie będzie mimo, że mieliśmy finalnie 2 dobrej klasy blastocysty. To dopiero demotywuje. Choć ciąży z tego faktycznie nie było.
    No to fatycznie podejscie swietne czylo co z gory zalozyl ze transfer robi bo robi dla sztuki zeby nie bylo i tyle? Kurcze narawde niektorych takich zachowan nie rozumiem

Pelna nadziei

Wysłany: 27 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a znacie koszt samego transferu?

Pelna nadziei
  • smonia Nowa

Wysłany: 27 maja 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odsprzedam "po kosztach" LUTINUS całe opskowanie oraz PUROGEN 600 j.m. przechowywany cały czas w lodówce.

Odsprzedam "po kosztach" LUTINUS całe opakowanie dw.08.2010 oraz PUROGEN 600 j.m. przechowywany cały czas w lodówce dw.04.2019.
  • smonia Nowa

Wysłany: 27 maja 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawiam data ważności Lutinus dopochwowy 08.2020,purogen 2 opakowania.Może literówka z wrażenia przy pierwszym wpisie ;)

Odsprzedam "po kosztach" LUTINUS całe opakowanie dw.08.2010 oraz PUROGEN 600 j.m. przechowywany cały czas w lodówce dw.04.2019.
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za moich czasów transfer kosztował 1800zł. Nie wiem czy nie podrożał

klz9jw4z5xllyqdn.png

Wysłany: 27 maja 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Za moich czasów transfer kosztował 1800zł. Nie wiem czy nie podrożał
    Dzieki:)

Pelna nadziei
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że prolutex i lutinus bierze się do 12. tygodnia to już wiem. A jak długo bierze się to cholerne clexane? Boli to jak diabli i siniaki się robią. Po co w ogóle to clexane? Ja dostałam receptę na 10 ampułko-skrzykawek.

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Że prolutex i lutinus bierze się do 12. tygodnia to już wiem. A jak długo bierze się to cholerne clexane? Boli to jak diabli i siniaki się robią. Po co w ogóle to clexane? Ja dostałam receptę na 10 ampułko-skrzykawek.
    Jeśli masz Pai homo to do końca

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Jeśli masz Pai homo to do końca
    Nie miałam w ogóle takich badań ;/

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:

Ja faktycznie brałam prolutex do ok 12tc, natomiast teraz dostałam duphaston 3x1 :/ choć chyba wolę te tabletki 3x1 niż zastrzyki... Clexane biorę cały czas i jak dopytuje do kiedy będę je brała - słyszę, że najprawdopodobniej do końca... Niestety...
    Nie mam Pai homo a mimo wszystko będę brała do końca ciąży...
    I uwierz mi za każdym razem boli przy wpuszczaniu tak samo - choć nie mam po nich nigdy siniaków. Czasem po prolutex mi się zrobił - ale rzadko ;-)
    Musimy być wytrwałe - to wszystko dla naszych Kruszynek :)

Nowa38 lubi tę wiadomość

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka90 wrote:
    Ja faktycznie brałam prolutex do ok 12tc, natomiast teraz dostałam duphaston 3x1 :/ choć chyba wolę te tabletki 3x1 niż zastrzyki... Clexane biorę cały czas i jak dopytuje do kiedy będę je brała - słyszę, że najprawdopodobniej do końca... Niestety...
    Nie mam Pai homo a mimo wszystko będę brała do końca ciąży...
    I uwierz mi za każdym razem boli przy wpuszczaniu tak samo - choć nie mam po nich nigdy siniaków. Czasem po prolutex mi się zrobił - ale rzadko ;-)
    Musimy być wytrwałe - to wszystko dla naszych Kruszynek :)

Miśka, ja wiem wiem, że musimy być wytrwałe i przy każdym zastrzyku ze łzami w oczach mówię sobie, że przeżyję to i dam radę byle tylko się udało. Zastanawia mnie tylko gdzie Wy po 12 tyg. znajdujecie miejsce na brzuchu żeby dawać i prolutex i clexane. Ja mam wrażenie, że po tygodniu mam cały brzuch pokuty i dajemy w to samo miejsce dlatego tak boli.

• anakonda Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smonia wrote:
    Poprawiam data ważności Lutinus dopochwowy 08.2020,purogen 2 opakowania.Może literówka z wrażenia przy pierwszym wpisie ;)
    Przyjmij zaproszenie ? Kolezanka potrzebuje puregon

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Miśka, ja wiem wiem, że musimy być wytrwałe i przy każdym zastrzyku ze łzami w oczach mówię sobie, że przeżyję to i dam radę byle tylko się udało. Zastanawia mnie tylko gdzie Wy po 12 tyg. znajdujecie miejsce na brzuchu żeby dawać i prolutex i clexane. Ja mam wrażenie, że po tygodniu mam cały brzuch pokuty i dajemy w to samo miejsce dlatego tak boli.

Mi też się zdarzyło zaciskać zęby, łzy w oczach no ale nie ma innego wyjścia...
    No więc mi na brzuchu jakieś dwa- trzy tyg przed prenatalnymi pojawiły się dwa dość mocne krwiaki na brzuchu po prolutexie...za dużo już tam było wkłuć...Dr mówił, że do usg nie powinno być siniaków/krwiaków na brzuchu...no więc od tamtej pory kłujemy się na zmianę w ramię i w udo ;-) Narzeczony nawet nie myśli mi już dawać w brzuch...;-) a mi samej, gdy sobie robię wygodniej jest w udo (zewnętrzna część).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 09:02

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Nie miałam w ogóle takich badań ;/
    No to troszkę problem w sumie teraz nie wiadomo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 09:09

‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post