X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda2017 wrote:
    Blondynka to Pani Maria, pani Iza ma ciemne włosy. A te młode dwie to nie wiem, bo nawet nie potrzebuje wiedzieć ;)
    Jeśli płaciłaś za pierwszy transfer i masz paragony to je weź i wypytaj tych pań (one są kumate) dlaczego.
    Nie pamiętam u kogo jesteś, ale jeśli u Ż to nie pomyl kolejności, bo on jak się na nie zdenerwuje to wpada na recepcje jak burza.
    To chyba nie mialam okazji poznac p. IZY bo oprocz blondynki czyli juz wiem p. MARII kojrze tylko takie mlode.

Pelna nadziei
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja mam pytanie z innej beczki...kto jest właścicielem kliniki?

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Mysza pięknie! Jeden brązowy glut też miałam :)

Glut był jednak incydentalny (mam nadzieję już ich więcej nie uświadczać, bo zejde na zawał)
    Beta rośnie: 359 (12dpt)więc jest nadzieja..

Będę się odzywac co jakiś czas.

PS przy braniu acardu i clexane siniaki po ukłuciach są normalne (choćby w ulotce clexane jest to napisane) ja mam nawet po wkłuciach robionych przez pielegniarki.
    ATPP i INR w normie.

Ruda2017, Jasiaaa, Mada29, Nowa38, kornelkornel, Alberta, Imbirek91, Moly, susełek, MalaHD, gabrysia111, Kaya85, Miśka90, lipcowka86, e_mil_ka lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Glut był jednak incydentalny (mam nadzieję już ich więcej nie uświadczać, bo zejde na zawał)
    Beta rośnie: 359 (12dpt)więc jest nadzieja..

Będę się odzywac co jakiś czas.

PS przy braniu acardu i clexane siniaki po ukłuciach są normalne (choćby w ulotce clexane jest to napisane) ja mam nawet po wkłuciach robionych przez pielegniarki.
    ATPP i INR w normie.
    Super:)))
    To acard też bierzesz? Ja nie dostałam...ehhhh

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Super:)))
    To acard też bierzesz? Ja nie dostałam...ehhhh
    Mi acard Ż kazał brać jeszcze przed transferem. Jak już widział, że endo urosło i będzie crio to kazał od razu brać.

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ruda:)
    Ogólnie coraz bardziej jestem zawiedziona i załamana...
    Mogę zacząć brać go teraz? Jestem 3dpt

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Dzięki Ruda:)
    Ogólnie coraz bardziej jestem zawiedziona i załamana...
    Mogę zacząć brać go teraz? Jestem 3dpt

Najlepiej jak mu napiszesz smsa czy masz brać mi kazał brać grubo po pozytywnej becie więc nie wiem od czego to zależy.

Nowa38 lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właścicielami są dr Ż i K, może ktoś jeszcze bo to ogromny kredyt był.
    Jeszcze raz polecam testdna.pl pakiet na trombofilię, pięć genów. Mi wyszło PAI homo i być może brak heparyny zawinił w marcu 2017 dr Ż nie zapisał Clexane.
    A propo zamienniki Neoparin i Fragmin kosztują 3zł, ale cała trójka ufa Clexane bardziej.
    Mysza super, pisz Kochana co u Ciebie.
    Zaakceptuj proszę moje zaproszenie.

Nowa38 lubi tę wiadomość

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 uszy do góry, powodzenie implantacji zależy od zarodka/ów oraz organizmu. Rozrzedzacze krwi tylko wspomagają. Wiem, napisałam, że u mnie mogło zawinić brak Clexane ale to gdybanie. Bardziej endometrioza pewnie.
    Nie trać wiary. Acard możesz włączyć, jest bez recepty.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero

Wysłany: 28 maja 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Hsg mozna wykonac przed okresem? Bo z z racji ze niedlugo klinika ma tydzieb przerwy wypadnie mi wlaaniw przed okresem

Pelna nadziei
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Jeszcze raz polecam testdna.pl pakiet na trombofilię, pięć genów. Mi wyszło PAI homo i być może brak heparyny zawinił w marcu 2017 dr Ż nie zapisał Clexane.
    A propo zamienniki Neoparin i Fragmin kosztują 3zł, ale cała trójka ufa Clexane bardziej.
    Mysza super, pisz Kochana co u Ciebie.
    Zaakceptuj proszę moje zaproszenie.
    Alberta, ten pakiet za 330 zł? Trombofilia wrodzona Pakiet Standard?

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Dziewczyny a Hsg mozna wykonac przed okresem? Bo z z racji ze niedlugo klinika ma tydzieb przerwy wypadnie mi wlaaniw przed okresem
    Skąd wiesz, że mają tydzień przerwy?

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr Ż mówił, że od 20 do 25 czerwca klinika jest zamknięta bo coś tam wymieniają na piętrze- jakieś oprogramowanie czy maszyny. Już nie wiem, bo to z moim mężem rozmawiali o szczegółach.

Nowa38 lubi tę wiadomość

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:

Z tego co wiem to jeszcze dr B senior :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Z tego co wiem to jeszcze dr B senior :)
    Moly jak się czujecie ? Wyprawka gotowa? Ostatnio położna w szkole rodzenia mówiła ze dużo dzieci rodzi się w 36-37 tc.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza cudowne wiadomości! Będę zaglądać bo bardzo Ci kibicuje :)

Ja brałam clexane całą ciążę. Najmniej bolało mnie w pośladek. Chyba, że trafiłam na naczynko no to wiadomo.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Moly jak się czujecie ? Wyprawka gotowa? Ostatnio położna w szkole rodzenia mówiła ze dużo dzieci rodzi się w 36-37 tc.

dziękuję, że pytasz :) Nie będę marudziła, bo jak na miesiąc przed porodem to trzymam się całkiem dobrze, funkcjonuję w miarę normalnie. Wiadomo stopy puchną, brzuch już naprawdę duży więc jest co dźwigać i te upały mnie dobijają, bo pocę się już nie napiszę brzydko jak :D Nie zazdroszczę Wam dziewczyny III trymestru w lato jeśli będzie taka pogoda ;)
    Do końca tygodnia mam zamiar zamknąć temat wyprawki (zostały mi do kupienia pojedyncze rzeczy) i spakuję torbę do szpitala. 7.06 mam już chyba ostatnią wizytę przed porodem więc zobaczymy jak tam się sprawy mają, ale wydaje mi się, że Mała jednak posiedzi do końca ;)

Za każdym razem jak widzę Twój suwaczek to nie mogę uwierzyć, że Eryczek już taki duży. Pamiętam jaki był z niego śpioch na początku ;) Na kiedy masz termin porodu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak byłam na szkoleniu, w sali gorąco wiec pod ławka zdjęłam buty żeby było chłodniej Nogi mi tak spuchły ze gdy nie to ze buty szmaciaki to bym na boso wracała do domu :). Termin mam na 13 września.
    Obkupilam się w sukienki żeby było przewiewnej ale w tym roku cały czas piękna pogoda i ciepło. Ja tez się strasznie pocę w ciazy, zdecydowanie więcej niż normalnie. Eryk rośnie jak na drożdżach i fika w brzuchu. I brzuszek już pokaźnej wielkości.

Szybko to zleciało. Czujesz się podekscytowana ? Ja jak tylko myśle ze Eryk za 3 miesiące będzie już z nami to aż przebieram nogami. Po cichu liczę ze urodzę w tym 36-37 tc i Eryk będzie z nami już w sierpniu.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 21:31

Wysłany: 28 maja 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Skąd wiesz, że mają tydzień przerwy?
    Mowil mi dr Z i w recepcji rowniez

Pelna nadziei
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 330zł pakiet trombofilia wrodzona. Dzwoni się, kurier przywozi i zabiera kopertę w tej cenie. Ja dodatkowo 50zł płaciłam bo udałam się do punktu na Słowackiego i tam patyczkiem miziała mi w ustach pielęgniarka.
    Kurka akurat pobranie mi wypadnie pomiędzy 20-25 czerwca. Dzięki za info Ruda.
    Czy Clexane jest już dostępne w aptekach bo był problem? Oraz czy jest refundowane tylko w ciąży?

Ruda2017 lubi tę wiadomość

‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ