X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaHD jak się Ola chowa? Kiedy wracasz po rodzeństwo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 21:49

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta, z clexane raczej słabo w aptekach. Refundowane nie jest tylko w ciazy. Ja kupowałam i mialam refundacje za każdym razem.

Moly, Susełek, ale macie fajnie. Fala porodów się nam szykuje ;)

Alberta lubi tę wiadomość

l22nej28tcppkg68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja ostatnio jak byłam na szkoleniu, w sali gorąco wiec pod ławka zdjęłam buty żeby było chłodniej Nogi mi tak spuchły ze gdy nie to ze buty szmaciaki to bym na boso wracała do domu :). Termin mam na 13 września.
    Obkupilam się w sukienki żeby było przewiewnej ale w tym roku cały czas piękna pogoda i ciepło. Ja tez się strasznie pocę w ciazy, zdecydowanie więcej niż normalnie. Eryk rośnie jak na drożdżach i fika w brzuchu. I brzuszek już pokaźnej wielkości.

Szybko to zleciało. Czujesz się podekscytowana ? Ja jak tylko myśle ze Eryk za 3 miesiące będzie już z nami to aż przebieram nogami. Po cichu liczę ze urodzę w tym 36-37 tc i Eryk będzie z nami już w sierpniu.:)

Ja ostatnio wracając od lekarza zdjęłam espadryle w samochodzie i do domu maszerowałam boso, bo nie było szansy wcisnąć buta na moje baloniki. Dla mnie to jest coś nowego, bo z natury mam bardzo chude, żylaste stopy, a teraz jakby je ktoś nadmuchał, no i kostki też czasami już niewidoczne ;)
    Uczucia mam mieszane, raz jestem podekscytowana i chciałabym już rodzić i tulić Lili, za chwilę ogarnia mnie panika przed tym co nas czeka. Przede wszystkim bardzo boję się porodu (zdecydowałam się rodzić sn jeśli nie będzie przeciwwskazań). Też bym wolała urodzić w 37 tygodniu niż czekać do 5 lipca ;)
    Wg mnie masz teraz najfajniejszy okres ciąży, bo czujesz ruchy Eryka i możesz się już zachwycać pokaźnym brzuszkiem, ale nie jest on jeszcze tak duży, że przeszkadza Ci w paru rzeczach ;) Rzuciło mi się w oczy, że niewiele przytyłaś więc może nie czeka Cię wielorybie samopoczucie ;)
    A jak u Was z przygotowaniami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Czy Clexane jest już dostępne w aptekach bo był problem? Oraz czy jest refundowane tylko w ciąży?

U mnie w mieście jest dostępny. Niestety nawet w ciąży nie zawsze jest refundowany, ja u obecnego lekarza kupuję na 100%, a rodzinny ze zniżką przepisać nie chciał. Można też pokombinować, bo wiem, że Clexane z refundację mogą przepisywać też ortopedzi.

Edit: Bardzo ciężko namówić teraz jakiegokolwiek lekarza na wypisanie recepty z refundacją jeśli nie ma udokumentowanej Twojej historii choroby. Podobno zaczęli to bardziej kontrolować i żaden nie chce mieć kłopotów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 22:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:
    Moly, Susełek, ale macie fajnie. Fala porodów się nam szykuje ;)

Niedługo zwalniam brzuch, więc możesz go przejąć ;)

Jasiaaa lubi tę wiadomość

• Alberta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli uprzedzają, że nie będzie wizyt, pobrań i transferów pomiędzy 20-25 czerwca? Dr B mnie nie powiadomił a z Anglii przylatuję specjalnie.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Czyli uprzedzają, że nie będzie wizyt, pobrań i transferów pomiędzy 20-25 czerwca? Dr B mnie nie powiadomił a z Anglii przylatuję specjalnie.
    Jesli bylo cos zaplanowane to moze zrobia mi mowil ze niw damy rady pobrania zrobic bo pod koniec czerwca wlasnie jest przerwa.

Pelna nadziei
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Niedługo zwalniam brzuch, więc możesz go przejąć ;)
    Moly, sporo na forum jest staraczek, więc któraś z nas go przejmie. Na 100%. :)

Moly lubi tę wiadomość

l22nej28tcppkg68.png
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    A mnie sam zapisywał do siebie na wizytę 25.06 hm trzeba smska do niego przesłać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 06:55

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Dzięki Ruda:)
    Ogólnie coraz bardziej jestem zawiedziona i załamana...
    Mogę zacząć brać go teraz? Jestem 3dpt
    Powinnaś brać co najmniej od transferu 150 na wieczór .
    A tu właśnie wychodzi brak profesjonalizmu Żaka

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Powinnaś brać co najmniej od transferu 150 na wieczór .
    A tu właśnie wychodzi brak profesjonalizmu Żaka
    Super :(((( zaczęłam brać wczoraj ale nie wiedziałam ile i wzięłam 75. Ehhhh...płakać mi się chce:(((

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Super :(((( zaczęłam brać wczoraj ale nie wiedziałam ile i wzięłam 75. Ehhhh...płakać mi się chce:(((

Nowa38 ja biorę od transferu acard75 ( nie umiem Tobie pomóc od czego to zależy :( ) ,ale nie brałam clexany 0,4... dopiero dr po pozytywnej becie mi dołączył więc spokojnie. Jak chcesz to napisz do Z jakie leki powinnaś brać. będzie dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 09:01

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może ja napiszę co biorę
    - prolutex 2 x dziennie
    - lutinus 3 x dziennie
    - estrofem 2 x dziennie
    - divigel 2 x dziennie po 2 żele
    - clexane 0,4 jeden raz dziennie
    - od wczoraj ten nieszczęsny acard75

Miałyście coś innego, coś jeszcze?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Alberta, że pytasz. Olcia jest cudowna ale daje mi mocno popalić więc jak na razie nie chce drugiego dziecka. Może za 5 lat zapomnę jak to było a jak nie to mam nadzieję, że moje dzieci dadzą komuś szczęście.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    To może ja napiszę co biorę
    - prolutex 2 x dziennie
    - lutinus 3 x dziennie
    - estrofem 2 x dziennie
    - divigel 2 x dziennie po 2 żele
    - clexane 0,4 jeden raz dziennie
    - od wczoraj ten nieszczęsny acard75

Miałyście coś innego, coś jeszcze?

- lutinus 3 x dziennie
    - estrofem 2 x dziennie
    - divigel 2 x dziennie po 2 żele <- to brałam dwa razy jak hodowałam endo ale na mnie nie działało i Ż zmienił taktykę
    - Puregon 100j raz dziennie - przy kolejnych stymulacjach
    -> po ovitrelle Ż zmieniał mi to wszystko (w obu taktykach) na prolutex i po transferze (marcowym,kwietniowym) miałam już tylko prolutex 2xdziennie i acard
    Jak widzisz Nowa38 dr działa różnie, może ma w tym jakiś cel więc nie denerwuj się na zapas, bo to nie pomaga. Musisz mu zaufać w 100%, bo jeśli masz wątpliwości co do jego działań to zapewne chodzisz poddenerwowana. Teraz na prawdę potrzebujesz luzu przy książce i lemoniadzie :)

Nowa38 lubi tę wiadomość

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa wiem że trudno ci w to uwierzyć, ale jak się będzie miało udać to się uda czy ty ten acard będziesz brała czy nie :) aczkolwiek otwarcie muszę przyznać że mówi Ci to staraczka która po transferach miała pierdyliard leków/witamin/supli łącznie z relanium :) ale i tak uważam że powodzenie twojego transferu nie zależy od leków i trzymam kciuki a to jest właśnie powód dla którego nie chciałabym się leczyć u Ż i dla którego wybrałam dr K, bo obstawianie mnie lekami na wszystko dawało mi złudne poczucie zrobienia wszystkiego co się da żeby pomóc się zagnieździć temu zarodkowi i tu bardziej psychika chyba działa :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek, no właśnie, wyjęłaś mi to z ust. Ja sobie żyłam na luzie, że biorę leki i będzie OK, a tu nagle acard i ja go nie biorę i panika:( Co ma być to będzie:)czekamy do piątku ;)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ma się udać to się uda i żaden ananas tutaj nie pomoże. Aczkolwiek jesli jest szansa że może pomóc to bym żarła tego ananasa rzygała i żarła dalej. Tak samo z lekami, Ż nie chciał mi dać encortonu. Nawet się nabijał ze mnie, że stuknieta Ale się uparłam i wypisał receptę. Czy to mi pomogło czy ananas czy acard tego nie dowiem się nigdy.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała,encorton miałaś od transferu? Czy od kiedy się go bierze?

I dziewczyny ile czasu u Was trwała stymulacja? Ile zastrzykow puregonu miałyście?

l22nej28tcppkg68.png
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:
    Mała,encorton miałaś od transferu? Czy od kiedy się go bierze?

I dziewczyny ile czasu u Was trwała stymulacja? Ile zastrzykow puregonu miałyście?
    Mi od 3 dc do transferu minęło 18 dni a za drugim razem 19 dni. Pięć ostatnich dni to ovitrelle i prolutex, czyli na samym puregonie byłam 13 i 14 dni.
    z tym, że ja miałam crio transfer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 10:39

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ