MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysusełek wrote:Ja ostatnio jak byłam na szkoleniu, w sali gorąco wiec pod ławka zdjęłam buty żeby było chłodniej Nogi mi tak spuchły ze gdy nie to ze buty szmaciaki to bym na boso wracała do domu
. Termin mam na 13 września.
Obkupilam się w sukienki żeby było przewiewnej ale w tym roku cały czas piękna pogoda i ciepło. Ja tez się strasznie pocę w ciazy, zdecydowanie więcej niż normalnie. Eryk rośnie jak na drożdżach i fika w brzuchu. I brzuszek już pokaźnej wielkości.
Szybko to zleciało. Czujesz się podekscytowana ? Ja jak tylko myśle ze Eryk za 3 miesiące będzie już z nami to aż przebieram nogami. Po cichu liczę ze urodzę w tym 36-37 tc i Eryk będzie z nami już w sierpniu.
Ja ostatnio wracając od lekarza zdjęłam espadryle w samochodzie i do domu maszerowałam boso, bo nie było szansy wcisnąć buta na moje baloniki. Dla mnie to jest coś nowego, bo z natury mam bardzo chude, żylaste stopy, a teraz jakby je ktoś nadmuchał, no i kostki też czasami już niewidoczne
Uczucia mam mieszane, raz jestem podekscytowana i chciałabym już rodzić i tulić Lili, za chwilę ogarnia mnie panika przed tym co nas czeka. Przede wszystkim bardzo boję się porodu (zdecydowałam się rodzić sn jeśli nie będzie przeciwwskazań). Też bym wolała urodzić w 37 tygodniu niż czekać do 5 lipca
Wg mnie masz teraz najfajniejszy okres ciąży, bo czujesz ruchy Eryka i możesz się już zachwycać pokaźnym brzuszkiem, ale nie jest on jeszcze tak duży, że przeszkadza Ci w paru rzeczachRzuciło mi się w oczy, że niewiele przytyłaś więc może nie czeka Cię wielorybie samopoczucie
A jak u Was z przygotowaniami? -
nick nieaktualnyAlberta wrote:Czy Clexane jest już dostępne w aptekach bo był problem? Oraz czy jest refundowane tylko w ciąży?
U mnie w mieście jest dostępny. Niestety nawet w ciąży nie zawsze jest refundowany, ja u obecnego lekarza kupuję na 100%, a rodzinny ze zniżką przepisać nie chciał. Można też pokombinować, bo wiem, że Clexane z refundację mogą przepisywać też ortopedzi.
Edit: Bardzo ciężko namówić teraz jakiegokolwiek lekarza na wypisanie recepty z refundacją jeśli nie ma udokumentowanej Twojej historii choroby. Podobno zaczęli to bardziej kontrolować i żaden nie chce mieć kłopotów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 22:49
Alberta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czyli uprzedzają, że nie będzie wizyt, pobrań i transferów pomiędzy 20-25 czerwca? Dr B mnie nie powiadomił a z Anglii przylatuję specjalnie.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Alberta wrote:Czyli uprzedzają, że nie będzie wizyt, pobrań i transferów pomiędzy 20-25 czerwca? Dr B mnie nie powiadomił a z Anglii przylatuję specjalnie.Pelna nadziei
-
Alberta wrote:Czyli uprzedzają, że nie będzie wizyt, pobrań i transferów pomiędzy 20-25 czerwca? Dr B mnie nie powiadomił a z Anglii przylatuję specjalnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 06:55
-
nick nieaktualnyNowa38 wrote:Super
((( zaczęłam brać wczoraj ale nie wiedziałam ile i wzięłam 75. Ehhhh...płakać mi się chce:(((
Nowa38 ja biorę od transferu acard75 ( nie umiem Tobie pomóc od czego to zależy) ,ale nie brałam clexany 0,4... dopiero dr po pozytywnej becie mi dołączył więc spokojnie. Jak chcesz to napisz do Z jakie leki powinnaś brać. będzie dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 09:01
-
Nowa38 wrote:To może ja napiszę co biorę
- prolutex 2 x dziennie
- lutinus 3 x dziennie
- estrofem 2 x dziennie
- divigel 2 x dziennie po 2 żele
- clexane 0,4 jeden raz dziennie
- od wczoraj ten nieszczęsny acard75
Miałyście coś innego, coś jeszcze?
- lutinus 3 x dziennie
- estrofem 2 x dziennie
- divigel 2 x dziennie po 2 żele <- to brałam dwa razy jak hodowałam endo ale na mnie nie działało i Ż zmienił taktykę
- Puregon 100j raz dziennie - przy kolejnych stymulacjach
-> po ovitrelle Ż zmieniał mi to wszystko (w obu taktykach) na prolutex i po transferze (marcowym,kwietniowym) miałam już tylko prolutex 2xdziennie i acard
Jak widzisz Nowa38 dr działa różnie, może ma w tym jakiś cel więc nie denerwuj się na zapas, bo to nie pomaga. Musisz mu zaufać w 100%, bo jeśli masz wątpliwości co do jego działań to zapewne chodzisz poddenerwowana. Teraz na prawdę potrzebujesz luzu przy książce i lemoniadzieNowa38 lubi tę wiadomość
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
Nowa wiem że trudno ci w to uwierzyć, ale jak się będzie miało udać to się uda czy ty ten acard będziesz brała czy nie
aczkolwiek otwarcie muszę przyznać że mówi Ci to staraczka która po transferach miała pierdyliard leków/witamin/supli łącznie z relanium
ale i tak uważam że powodzenie twojego transferu nie zależy od leków i trzymam kciuki a to jest właśnie powód dla którego nie chciałabym się leczyć u Ż i dla którego wybrałam dr K, bo obstawianie mnie lekami na wszystko dawało mi złudne poczucie zrobienia wszystkiego co się da żeby pomóc się zagnieździć temu zarodkowi i tu bardziej psychika chyba działa
M&K2017
M 😍 2020 -
Jak ma się udać to się uda i żaden ananas tutaj nie pomoże. Aczkolwiek jesli jest szansa że może pomóc to bym żarła tego ananasa rzygała i żarła dalej. Tak samo z lekami, Ż nie chciał mi dać encortonu. Nawet się nabijał ze mnie, że stuknieta Ale się uparłam i wypisał receptę. Czy to mi pomogło czy ananas czy acard tego nie dowiem się nigdy.
-
Jasiaaa wrote:Mała,encorton miałaś od transferu? Czy od kiedy się go bierze?
I dziewczyny ile czasu u Was trwała stymulacja? Ile zastrzykow puregonu miałyście?
z tym, że ja miałam crio transfer.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 10:39
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️