X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja dietę wysokobiałkowa stosowałam już przed punkcją. Od dr k dostałam tabelkę ( kartka a4) z produktami wysokobiałkowymi. Daje dobre efekty przy hodowli jajek :). W sumie w jakimś stopniu stosuje się do niej do dnia dzisiejszego. Dla roślinożercy na liście rzeczywiście nie ma zbyt dużo produktów. Ale sa rożnej maści orzechy, pestki dyni i słonecznika. Można dodawać do sałatek. Ponadto Fasola, groch, kasze jaglana, gryczana, soczewica, soja. Ja osobiście rozsmakowalam się w orzechach.
    Ńie stosowałam nutridrinkow i białek dla sportowców. Po punkcji ładnie wszystko wróciło do normy.
    Kiedy dostalas te zalecenia żywieniowe? Ja.niebawem bede miała stymulacje, jsk usg 3d bedzie ok, a jeszcze nie dostaiam.nic, nic mi nie mowila. Ile ta dietę trzeba stosować?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DziewcZyny a robilyscie kariotyp?? Bo w innych klinikach ponoc jako jedno z.pierwszych badan a ja.nic takiego nie mialam

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada cieszę się ze w szpitalu ok i bardzo Cię nie męczą. Ja już napewno będę rodzic na polnej.

Berbeć ja poprostu zapytałam dr K jak jeszcze mogę wspomóc procedurę. Sama z forum dowiedziałam się o dietach i zapytałam na wizycie. Dr K zaproponowała dietę bezglutenowa, wysokobiałkowa. Ale to nie było tak ze coś mi kazała, tylko że uważa ze kobiety na tych dietach maja większe szanse powodżenia, bo wtedy kobieta lepiej się stymuluje do in vitro. Wybór należy do Ciebie. Ja diety zaczęłam może 2-3 mce przed punkcją.
    Chociaz z ta dieta bezglutenowa to pozńiej okazało się ze ja ograniczyłam gluten a nie go wyeliminowalam bo ciagle coś tam się zdarzało zjeść z glutenem np. Sos sojowy, który uwielbiam.

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    DziewcZyny a robilyscie kariotyp?? Bo w innych klinikach ponoc jako jedno z.pierwszych badan a ja.nic takiego nie mialam
    Ja robiłam kariotypy, ale na własną rękę, nie dostałam takiego zalecenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ile aie czeka za wynikami, ile kosztuja, too badania z krwi ogólnodostępne?

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj 4 odpadły i zostało 5 zarodków. Byle do jutra...
    Dziewczyny, które badały zarodki, powiedzcie kiedy dzwonią z Medartu pytać o liczbę do badań?

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Ja robiłam kariotypy, ale na własną rękę, nie dostałam takiego zalecenia.
    Nowa a robiłaś przed pierwszą próba IVF czy po jakichś "przejściach" juz? ten kariotyp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Dziewczyny, które badały zarodki, powiedzcie kiedy dzwonią z Medartu pytać o liczbę do badań?
    Ja dostałam SMS 5 doby od dr K. Miałam wypisane ile mamy zarodków i jakich np. 2 zarodki 4aa, 1 zarodek 3ab itd. I pytanie ile badamy i jeśli nie wszystkie to które konkretnie. Tez odpisałam SMS. Wszystko wcześniej miałam omówione z dr na poprzednich wizytach wiec nie miałam więcej pytań. Po odpisaniu SMS był szybko telefon z recepcji o wpłatę pieniążków za badańia + mail na jakie konto :).

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Nowa ile aie czeka za wynikami, ile kosztuja, too badania z krwi ogólnodostępne?
    Płaciłam jak się nie mylę 1038 zł, to był pakiet kariotypy+trombofilia. Na wyniki czeka się 3=4 tygodnie. Kariotypy to badanie z krwi, trombofilia wymaz z policzka. Zrobiliśmy po pierwszym nieudanym transferze.

Berbeć lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Do mnie Ż pisał ile zarodków jest w 5 dobie i ile badamy.

Dalia90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znowu mam kolejny dylemat. Tym bardziej, ze.u.mnie.w miescie to.raczej nie zrobie a do Medartu.dopiero 22 jade. K napisala ze nie trzeba robiv ale.mozna i bądź tu mądrym człowieku.. Nie wspomnę o.tym, że ja zadnej.diety nie stosuje. Rzucilam papierosy bo popalalam.i nie pije alkoholu w ogole, ale zeby bezglutenowo i pewnie bezcukrowo to byloby mi.ciężko...

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    To znowu mam kolejny dylemat. Tym bardziej, ze.u.mnie.w miescie to.raczej nie zrobie a do Medartu.dopiero 22 jade. K napisala ze nie trzeba robiv ale.mozna i bądź tu mądrym człowieku.. Nie wspomnę o.tym, że ja zadnej.diety nie stosuje. Rzucilam papierosy bo popalalam.i nie pije alkoholu w ogole, ale zeby bezglutenowo i pewnie bezcukrowo to byloby mi.ciężko...
    Jeżeli piszesz o kariotypie to ja w medarcie tych badań nie robiłam. Testdna.pl napisz do nich a oni znajda Ci najbliższe laboratorium gdzie możesz ten test zrobić:) Mi dr B powiedział, że nie potrzebnie robiłam ale skoro już są to niech sobie będą ;)Też nie stosuję żadnej diety, nie palę od 5-6 lat, słodycze uwielbiam a i alkoholem nie pogardzę ;)
    A właśnie skoro temat alkoholu;) Czy można pić piwo bezalkoholowe w czasie stymulacji przed punkcją? Bo, że do transferu wino czerwone wytrawne to wiem.

Berbeć lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu niepotrzebne? robiłaś badanie zarodków?
    No ja nie pale od miesiąca :P. Mój mąż od dzisiaj :D

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    A czemu niepotrzebne? robiłaś badanie zarodków?
    No ja nie pale od miesiąca :P. Mój mąż od dzisiaj :D
    tak, badaliśmy zarodki

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    tak, badaliśmy zarodki
    A na jakim jesteście etapie?

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    A na jakim jesteście etapie?
    Stymulacja do drugiej punkcji. Po pierwszej 15 pobranych komórek, 7 zarodków, w piątej dobie 3 zarodki, które badaliśmy, 1 zdrowy i nieudany transfer.

Berbeć lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Stymulacja do drugiej punkcji. Po pierwszej 15 pobranych komórek, 7 zarodków, w piątej dobie 3 zarodki, które badaliśmy, 1 zdrowy i nieudany transfer.

To powodzenia! :)
    ps. tez będziecie badać zarodki?

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    To powodzenia! :)
    ps. tez będziecie badać zarodki?
    Dzięki:) a może nie dzięki lepiej ;) Tak, będziemy badać zarodki.

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    U nas dzisiaj pobrano materiał do badań genetycznych z dwóch zarodków. Reszta (3) zostaje w hodowli do jutra. Czy blastocysty (o ile będą) z 6 dnia hodowli mają takie same szanse jak z 5 doby?

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b wrote:
    Moly gratulacje ! Widzę że Lili ma już 3 tyg a pamiętam jak zaczynałaś starania :)

anna_b dziękujemy! Dlugo Cię nie było :) Jak Wasza córeczka? Nie pamiętam czy zdradzałaś jej imię na forum :)

‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ