MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysusełek wrote:Ja dietę wysokobiałkowa stosowałam już przed punkcją. Od dr k dostałam tabelkę ( kartka a4) z produktami wysokobiałkowymi. Daje dobre efekty przy hodowli jajek
. W sumie w jakimś stopniu stosuje się do niej do dnia dzisiejszego. Dla roślinożercy na liście rzeczywiście nie ma zbyt dużo produktów. Ale sa rożnej maści orzechy, pestki dyni i słonecznika. Można dodawać do sałatek. Ponadto Fasola, groch, kasze jaglana, gryczana, soczewica, soja. Ja osobiście rozsmakowalam się w orzechach.
Ńie stosowałam nutridrinkow i białek dla sportowców. Po punkcji ładnie wszystko wróciło do normy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMada cieszę się ze w szpitalu ok i bardzo Cię nie męczą. Ja już napewno będę rodzic na polnej.
Berbeć ja poprostu zapytałam dr K jak jeszcze mogę wspomóc procedurę. Sama z forum dowiedziałam się o dietach i zapytałam na wizycie. Dr K zaproponowała dietę bezglutenowa, wysokobiałkowa. Ale to nie było tak ze coś mi kazała, tylko że uważa ze kobiety na tych dietach maja większe szanse powodżenia, bo wtedy kobieta lepiej się stymuluje do in vitro. Wybór należy do Ciebie. Ja diety zaczęłam może 2-3 mce przed punkcją.
Chociaz z ta dieta bezglutenowa to pozńiej okazało się ze ja ograniczyłam gluten a nie go wyeliminowalam bo ciagle coś tam się zdarzało zjeść z glutenem np. Sos sojowy, który uwielbiam. -
nick nieaktualny
-
U nas dzisiaj 4 odpadły i zostało 5 zarodków. Byle do jutra...
Dziewczyny, które badały zarodki, powiedzcie kiedy dzwonią z Medartu pytać o liczbę do badań?9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDalia90 wrote:U nas dzisiaj 4 odpadły i zostało 5 zarodków. Byle do jutra...
Dziewczyny, które badały zarodki, powiedzcie kiedy dzwonią z Medartu pytać o liczbę do badań?.
-
Berbeć wrote:Nowa ile aie czeka za wynikami, ile kosztuja, too badania z krwi ogólnodostępne?
Berbeć lubi tę wiadomość
-
Dalia90 wrote:U nas dzisiaj 4 odpadły i zostało 5 zarodków. Byle do jutra...
Dziewczyny, które badały zarodki, powiedzcie kiedy dzwonią z Medartu pytać o liczbę do badań?Dalia90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo znowu mam kolejny dylemat. Tym bardziej, ze.u.mnie.w miescie to.raczej nie zrobie a do Medartu.dopiero 22 jade. K napisala ze nie trzeba robiv ale.mozna i bądź tu mądrym człowieku.. Nie wspomnę o.tym, że ja zadnej.diety nie stosuje. Rzucilam papierosy bo popalalam.i nie pije alkoholu w ogole, ale zeby bezglutenowo i pewnie bezcukrowo to byloby mi.ciężko...
-
Berbeć wrote:To znowu mam kolejny dylemat. Tym bardziej, ze.u.mnie.w miescie to.raczej nie zrobie a do Medartu.dopiero 22 jade. K napisala ze nie trzeba robiv ale.mozna i bądź tu mądrym człowieku.. Nie wspomnę o.tym, że ja zadnej.diety nie stosuje. Rzucilam papierosy bo popalalam.i nie pije alkoholu w ogole, ale zeby bezglutenowo i pewnie bezcukrowo to byloby mi.ciężko...
Mi dr B powiedział, że nie potrzebnie robiłam ale skoro już są to niech sobie będą ;)Też nie stosuję żadnej diety, nie palę od 5-6 lat, słodycze uwielbiam a i alkoholem nie pogardzę
A właśnie skoro temat alkoholu;) Czy można pić piwo bezalkoholowe w czasie stymulacji przed punkcją? Bo, że do transferu wino czerwone wytrawne to wiem.Berbeć lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny.
U nas dzisiaj pobrano materiał do badań genetycznych z dwóch zarodków. Reszta (3) zostaje w hodowli do jutra. Czy blastocysty (o ile będą) z 6 dnia hodowli mają takie same szanse jak z 5 doby?9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny