X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada no to rzeczywiscie ta pogoda wplywa cos na te pociechy nasze u nas narazie spokojnie. Zobaczymy w wtorek bo ide znow na ktg. Oby wszystko bylo dobrze. No jak juz jestes to czemu nie ale ja tam mysle ze ma czas jeszcze chwile. Tak jak pisze Moly wybierze swoj czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 10:42

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Na obchodzie i po rannym ktg powiedzieli, że zostaje na obserwacji do niedzieli.Pewnie Kuba jeszcze się nie ruszy i sobie posiedzi, a w czwartek znów wizyta i ktg w klinice. Choć dr B mówił, że w moim przypadku to już wszystko możliwie. To sobie czekamy ;)

Moly lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prośba...która z Was leczy się u dr K i podchodzi/podchodziła do IVF? Chciałabym porozmawiać na priv

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między innymi ja, berbeć :)

Berbeć lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Między innymi ja, berbeć :)

pRÓBOWALAM wysłać wiadomośc i niestety bezskutecznie...nie ogarniam chyba tego forum

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly gratulacje ! Widzę że Lili ma już 3 tyg a pamiętam jak zaczynałaś starania :)

• Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno mnie tu nie bylo ale czytam sobie o Waszych staraniach itd.
    Niestety nie wiem gdzie moge zapytac a wiem ze jest tutaj juz kilka mam. Mam nietypowe pytanie czy mialyscie moze problem z hemoroidami juz na samym poczatlu ciazy?

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna nadziei, Ż kazał mi stosować POSTERISAN.

klz9krhmyflvohw4.png
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Pełna nadziei, Ż kazał mi stosować POSTERISAN.
    Dzieki:) tak sobie myslalam tylko ze jak juz teraz taki problem to co przy porodzie ale to w sumie dluga droga wiec nie ma co myslec.

Pelna nadziei
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie po trzeciej dobie cała dziewiątka dzielnie walczy! :)

kornelkornel, Imbirek91, MalaHD, Pom-pon, anakonda, Nowa38, Mada29, susełek lubią tę wiadomość

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć, żeby wysłać wiadomość musisz najpierw wysłać zaproszenie do przyjaciółek do konkretnej osoby :) Ja też jestem od dr K.

Imbirek, moja to już ponad 9 kilo szczęścia :-D Na razie tylko pełza w tył i w bok, ale kombinuje na czworaka jak tu pójść do przodu. O siadaniu ani myśli ;) 2 zęby ma od 2 miesięcy, a 2 kolejne teraz się wybijają :)

Chciałabym szybko po kolejne dziecię wrócić, ale obawiam się, że to będzie równoznaczne z zakończeniem karmienia piersią, co jest dla mnie trudne. Jakoś jesienią wybiorę się do Pani dr to obgadać. I tak, zostały nam 2 zarodki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 21:05

Berbeć lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dialia i pozostałe dziewczyny kciuki!

Dalia90 lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Dialia i pozostałe dziewczyny kciuki!
    Dzięki, kciuki na pewno się przydadzą ;).
    Kochane moje powiedzcie mi coś. Położna wspomniała, że po punkcji można stosować dietę białkową. Ok,ale jak długo? ;) Moim problemem jest to, że nieszczególnie przepadam za jajkami, serami, kurczakiem, jogurtami itd., jestem raczej roślinożerna :P. Na nutridrinki i białko dla sportowców patrzeć nie mogę, bo mnie odrzuca. A jeszcze w przyszłym tygodniu jedziemy na wakacje, a bądźmy szczere- ciężko wtedy o lekkostrawną,wysokobiałkową dietę :D. Doradźcie, plis..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 21:26

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada ty nadal stosujesz clexane ?

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    Mada ty nadal stosujesz clexane ?

Do czwartku stosowalam ale w szpitalu jak jestem to już mi ją odstawili.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Do czwartku stosowalam ale w szpitalu jak jestem to już mi ją odstawili.
    A jakie wrażenia z polnej ? Masz dobra opiekę ? Jak jedzenie ? Pewnie jest gorąco ? Tak się zastanawialiśmy odnośnie szpitali a i tak dużo z nas laduje na polnej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Dzięki, kciuki na pewno się przydadzą ;).
    Kochane moje powiedzcie mi coś. Położna wspomniała, że po punkcji można stosować dietę białkową. Ok,ale jak długo? ;) Moim problemem jest to, że nieszczególnie przepadam za jajkami, serami, kurczakiem, jogurtami itd., jestem raczej roślinożerna :P. Na nutridrinki i białko dla sportowców patrzeć nie mogę, bo mnie odrzuca. A jeszcze w przyszłym tygodniu jedziemy na wakacje, a bądźmy szczere- ciężko wtedy o lekkostrawną,wysokobiałkową dietę :D. Doradźcie, plis..
    Ja dietę wysokobiałkowa stosowałam już przed punkcją. Od dr k dostałam tabelkę ( kartka a4) z produktami wysokobiałkowymi. Daje dobre efekty przy hodowli jajek :). W sumie w jakimś stopniu stosuje się do niej do dnia dzisiejszego. Dla roślinożercy na liście rzeczywiście nie ma zbyt dużo produktów. Ale sa rożnej maści orzechy, pestki dyni i słonecznika. Można dodawać do sałatek. Ponadto Fasola, groch, kasze jaglana, gryczana, soczewica, soja. Ja osobiście rozsmakowalam się w orzechach.
    Ńie stosowałam nutridrinkow i białek dla sportowców. Po punkcji ładnie wszystko wróciło do normy.

Dalia90 lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straczki mają proteiny. Ale jeśli nie grozi Ci hiperka to bym się tym białkiem nie przejmowała.

Na Polnej z tego co pamiętam to było dobre jezdenie ;)

susełek lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja dietę wysokobiałkowa stosowałam już przed punkcją. Od dr k dostałam tabelkę ( kartka a4) z produktami wysokobiałkowymi. Daje dobre efekty przy hodowli jajek :). W sumie w jakimś stopniu stosuje się do niej do dnia dzisiejszego. Dla roślinożercy na liście rzeczywiście nie ma zbyt dużo produktów. Ale sa rożnej maści orzechy, pestki dyni i słonecznika. Można dodawać do sałatek. Ponadto Fasola, groch, kasze jaglana, gryczana, soczewica, soja. Ja osobiście rozsmakowalam się w orzechach.
    Ńie stosowałam nutridrinkow i białek dla sportowców. Po punkcji ładnie wszystko wróciło do normy.
    U mnie póki co też jakoś idzie, nie odczuwam większych skutków ubocznych ;). Ja też stosowałam przed punkcją, chyba faktycznie coś w tym jest ;). Tylko kurczę,co jeść na wakacjach, żeby było dużo białka? Chodzić z własnym prowiantem? :D Roślin strączkowych niestety nie mogę,mam zalecenie od endokrynologa i jakoś się tego kilka lat trzymam, chociaż lubię :).

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    A jakie wrażenia z polnej ? Masz dobra opiekę ? Jak jedzenie ? Pewnie jest gorąco ? Tak się zastanawialiśmy odnośnie szpitali a i tak dużo z nas laduje na polnej.

Suselek nie jest źle . Opieka ok, cieszę się że mnie nie odeslali. Skoro w klinice i w szpitalu w ten czwartek tętno Małemu zaczęło skakać to się wystraszyli i mi wczoraj mówili że mnie zostawili dlatego że jestem na końcówce ciąży, chcą mnie obserwować. Tabsy mi przynoszą, tylko swoje witaminy muszę mieć i podlaczaja do ktg. Pewnie mnie wypuszcza,bo u Małego ok tętno a skurcze raz sa a raz ich nie ma. skoro ten szpital już odwiedzilam to chyba na poród tu wrócę. Widzę że znów się szykują wysokie temperatury w przyszłym tygodniu to tętno i moje ciśnienie będzie skakać. Wizytę mam na czwartek w klinice więc nie wiem czy znow nie wystrasze dr ;) jest ciepło w szpitalu ale w nocy dobrze się śpi bo robi się przeciag, wszędzie okna pootwierane. Trochę się napatrzylam jak dziewczyny cierpią zanim trafią na porodowke bo to trzeba czekać aż się zwolni tam miejsce albo mają te skurcze bolowe od krzyża. Chodza jak na ścięcie. Co do jedzenia to dobre, da się przeżyć bo jak mnie przyjęli o 23 na oddział to nie miałam nic na przegryche, czekalam az mąż po pracy mi przywiezie i jadłam to co mi dali, jakoś mega głodna nie chodziłam. Wiadomo też nie wszystko się lubi ;)

susełek lubi tę wiadomość

‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ