X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez całą ciążę robiłam w brzuch wszystkie zastrzyki i podziwiam każdą która robi w inne miejsce! Ja miałam przed tym taki opór psychiczny że łoho! Chwilami w ciąży miałam 4 dziennie (2 clexane i 2 prolutexy) i chyba po prostu o tym nie myślałam tylko robiłam i tyle, jak mus to mus :)

Mała8 lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, trzeba i tyle. Ale teraz zaczyna mi sie pojawiac coraz więcej siniakow, chyba brzuch juz bardziej podrazniony.Ja clecane mialam tylko kilka razy, teraz na szczęście tylko 2prolutexy. Imbirek Ty to sie musialas nameczyc biedna..

202312226851.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj 5 doba i muszę podjąć decyzję czy badamy zarodki czy od razu mrozimy. No ale dzisiaj święto jest. Klinika będzie czynna? Można pisać do dr B?

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj 5 doba i muszę podjąć decyzję czy badamy zarodki czy od razu mrozimy. No ale dzisiaj święto jest. Klinika będzie czynna? Można pisać do dr B?
    Ja bym pisała. My mieliśmy podchodzic do transferu (przy pierwszym założeniu lekarza) drugiego dnia świąt Wielkanocnych. Ale przedłużylo sie do sierpnia. Wiec jak widac, święta nie są dla nich przeszkodą☺
    A decydujecie się na badanie zarodków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 09:32

202312226851.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Ja bym pisała. My mieliśmy podchodzic do transferu (przy pierwszym założeniu lekarza) drugiego dnia świąt Wielkanocnych. Ale przedłużylo sie do sierpnia. Wiec jak widac, święta nie są dla nich przeszkodą☺
    A decydujecie się na badanie zarodków?
    Wszystko zależy od tego ile zarodków będziemy mieli. Na początku mieliśmy badać, później jak się naczytaliśmy to stwierdziliśmy, że nie badamy. Po dłuuugich dyskusjach badanie uzależniliśmy od liczby zarodków. Nie wiem czy to słuszna decyzja ale cóż...

Mała8 lubi tę wiadomość

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Wszystko zależy od tego ile zarodków będziemy mieli. Na początku mieliśmy badać, później jak się naczytaliśmy to stwierdziliśmy, że nie badamy. Po dłuuugich dyskusjach badanie uzależniliśmy od liczby zarodków. Nie wiem czy to słuszna decyzja ale cóż...
    Ważne, że to Wasza decyzja i nikomu innemu to oceniac. My sie zdecydowalismy przy obu podejsciach na genetyke. I w sumie uzyskaliśmy tylko jeden zarodek prawidlowy genetycznie

Nowa38 lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Ważne, że to Wasza decyzja i nikomu innemu to oceniac. My sie zdecydowalismy przy obu podejsciach na genetyke. I w sumie uzyskaliśmy tylko jeden zarodek prawidlowy genetycznie
    Mała8, jeden zarodek prawidłowy na ile zarodków? My w pierwszym podejsciu mieliśmy 3 zarodki i tylko jeden był zdrowy.

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszym podejściu mieliśmy 3 i wszystkie nieprawidłowe, w drugim tez 3 i jeden dobry.

202312226851.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowaliśmy się teraz na badanie dwóch z czterech, które przetrwały do 5 doby.

Mała8, Dalia90 lubią tę wiadomość

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Zdecydowaliśmy się teraz na badanie dwóch z czterech, które przetrwały do 5 doby.
    To trzymam kciuki☺

Nowa38 lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Powodzenia! :)

Nowa38 lubi tę wiadomość

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:) Trzymajcie kciuki proszę:)

Dalia90 lubi tę wiadomość

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Dzięki dziewczyny:) Trzymajcie kciuki proszę:)
    Trzymamy, trzymamy! :) Kiedy będą wyniki, dr coś wspomniał?

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Trzymamy, trzymamy! :) Kiedy będą wyniki, dr coś wspomniał?
    Pod koniec przyszłego tygodnia.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w ciąży zastrzyki w biodro/pośladek. Tam wydaje mi się najmniej bolało. Prolutex robiłam w brzuch Ale w 13tc odstawiłam

Mała8 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Dziewczyny gdzie robiłyście/robicie zastrzyki z prolutexu? Tylko w brzuch? Czy jakies konkretne miejsca, ktore mniej bolą? Mi coraz gorzej robi się te zastrzyki

My robiliśmy w brzuch do czasu pierwszej zjebki od Sz :) Teraz tylko ramiona.

Mała8 lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    My robiliśmy w brzuch do czasu pierwszej zjebki od Sz :) Teraz tylko ramiona.
    Ja robię sobie w brzuch i w nogi ( uda zewnętrzna cześć). Za to w ramiona chyba się nie da samemu ? Nie zamierzam już próbować :) Jak się czujesz ? Już tylko jedna wizyta została Ci u Sz? Kiedy idziesz do niego ?

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełku, miło że pytasz :) Czuję się dobrze, w zeszłym tygodniu miałam jelitówkę i umierałam cały tydzień. Mała zaczęła mi coraz bardziej uciskać na pęcherz co nie jest za przyjemne, myślałam że mam jakieś zapalenie, ale moje picie 2,5 L dziennie żurawiny skutkuje i jak na razie nie miałam żadnej przygodny od strony układu moczowego :) Jutro mam wizytę u Ż, a na początku września idę do Sz. Mamy straszny dylemat co zrobić z tym moim zespołem żyły głównej dolnej mój urolog mówił, że to jest wskazanie do cc ciekawe co doktorek powie...
    Teraz czas jakoś szybko mi leci nie obejrzę się i będzie moja kolej zwalniania brzucha :)

A Ty jak tam ? Przygotowana na powitanie Eryczka ? :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ńie wesoło z ta jelitówką. Jeśli chodzi o pęcherz to wszystko jeszcźe przed tobą. Ja potrafię latać do łazienki co 15 minut. Zwłaszcza jak stoję to mam taki nacisk na pęcherz i czasami wystarczy usiąść i już jest ok. Ale spacery sa już prawdziwym wyzwaniem. Jaki pijesz sok żurawinowy? Taki zwykły ze sklepu czy z zielarskiego ? Bo mi trochę poszły wyniki morfologii na końcówce i wlasńie mam go pic. Jeszcze nie zdążyłam nic kupić. Bo wizyta była we wtorek wieczorem.
    Mój maly ma 2740 g. Wszystkie przepływy ok mimo odstawienia aspiryny cardio. Szyjka się skraca. Ciuszki poprasowane. Wszystko pokupione ( oprócz wanienki/wiaderka wciąż nie możemy się zdecydować). Torba spakowana na 90% Także czekamy, jeszcze wizyta 28 sierpnia.

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, że wszystko dobrze u Was jeszcze chwila i będzie już po :) Na kiedy masz wyznaczoną cesarkę ?
    Co do żurawiny, to patrzę żeby był zrobiony w 100% z owoców najczęściej w Piotrze i Pawle kupuje. Jest to drogi interes, bo 2,3 butelki idą tygodniowo, a jedna kosztuje ok. 20 zł :/
    Nam tylko brakuje wózka, ale jutro jedziemy po wizycie na ostateczne przymiarki :) Myślimy nad Cybexem Balios S albo Eezy S Twist. Najchętniej to bym wzięła dwa :) Teraz takie bajeranckie gadżety są dla maluchów można siedzieć w internecie godzinami.

susełek lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ