X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Pozwolę sobie od siebie dodać, że nie ma czego zazdrościć... To poważna operacja z mnóstwem potencjalnych powikłań. Do tej pory nie mogę przeżyć, że tak trudno mi było się ruszać i nie mogłam zająć się córką tak, jak kobiety po sn...

Wiem wiem Gabrysiu ale poprostu chciałabym mieć to za sobą. U Ciebie też Mała się nie spieszyla nie? Czekalas spokojnie? Wiem że po sn szybciej się dochodzi niż po cc ale czekam na te oznaki a tu cisza. Wyjdzie kiedy będzie chciał ale ja już chcę by był ze mna :)

Mała8 lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Dziewczyny ile teraz kosztuje ivf i jeśli macie badanie genetyczne to za mrożenie też płacicie jeśli jest np jeden zdrowy zarodek ?
    U nas teraz 6000 zł, 400zl anestezjolog, 1500 zl mrozenie nawet jak jest jeden zdrowy, 1800 zl criotransfer. Nie wliczam badań i leków. Ja tym razem dostalam cennik w teczce, wszystko było rozpisan:)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    U nas teraz 6000 zł, 400zl anestezjolog, 1500 zl mrozenie nawet jak jest jeden zdrowy, 1800 zl criotransfer. Nie wliczam badań i leków. Ja tym razem dostalam cennik w teczce, wszystko było rozpisan:)
    No właśnie mi dr wyjela to bo narazie nie potrzeba . To chyba mam jakiś upust bo teraz będę płacić 1800 transfer a jak będzie ciąża to mam dopłacić 5200 . Nie wlicza 400 do anestezjologa bo to już mam zapłacone .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczyna sie maly niepokoj nawet na ta cesarke jestem wykonczona po tej jelitowce. Masakra jakas.

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaSz wrote:
    Kochane dziewczyny,

od dwóch lat staramy się z mężem o dziecko.

Przeszłam dwie ciąże pozamaciczne i jedno poronienie. Jeden jajowód mam wycięty. Lekarze sugerują in vitro.

Chcielibyśmy wybrać się do MedArt w Poznaniu.

Dajcie znać ile kosztuje w tej klinice in vitro. Niestety na stronie nie ma cennika.

Pozdrawiam.

Hej. Ogólnie kupę kasy :)
    Wizyty 250 zł, badania mnóóóóóóóóóstwo, ja na badania to już majątek wydałam, teraz przed samytm ivf to jakies 3800 (choc niektore to sama chcialam zrobic), plus witaminy, suplementy, dojazdy.
    Procedura ivf to 7000 + 400 (znieczulenie do punkcji) + 1500 mrożenie zarodków + min, 5000 badanie genetyczne (ale tego nie musisz), do tego kilka razy usg (150 zł podczas stymulacji), leki do ivf nie wiem jak teraz ja placiłam 270 zł, ale była refundacja, bez refundacji ponoć 5000, i leki podczas stymulacji , czy przed transferem to też jakies kolejne parę stówek. nie wiem bo jeszcze tam nie doszłąm.
    Takze jakby to zliczyć to bez 20 tys to nawet nie ma co zaczynać. Pocieszające jest to, że rozkłada się to na miesiące, b wszystko od razu sie nie dzieje.

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada, ja byłam u dr Kru dzień po terminie porodu i skierował mnie do szpitala, gdzie tego wieczoru było cc. Skurczy zero, ale tętno skakało bardzo wysoko i było bardzo mało wód. Ale objawów żadnych nie doświadczyłam

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada trzymaj sie dzielnie, juz coraz bliżej i wreszcie przytulisz maleństwo☺
    Ja dzis zrobilam kolejne bhcg. W 9dpt było 164, dzis 12dpt i jest 1030

Mada29, Dalia90, Nowa38 lubią tę wiadomość

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Jeśli chodzi o Priama to nie wiem jak się sprawuje gondola, gondolę mieliśmy zwykłą wannę i sprawowała się świetnie. Na Priama przesiedliśmy się dopiero na spacerówkę jak Paweł miał 7 mcy. Jest wielka miłość, a właściwie była bo w tej chwili jest już na sprzedaż, a my jeździmy parasolką (znaczy, umówmy się, Pawciu biegnie a ja za nim z tym wózeczkiem). I generalnie w spacerówce zachwycił mnie brak tego bujania w tę i we wtę, z resztą, nie ma o czym opowiadać bo ten wózek jest po prostu idealny. Osobiście z bólem serca się z nim żeganam...
    Tak więc poczekaj ze sprzedażą do spacerówki, być może się przekonasz :-)

Poczekam, poczekam :) Może mi się taki delikatny cudak trafił, który nie toleruje żadnych drgań, albo jej się po prostu nudzi :D W każdym razie wózka jeszcze nie skreślam i ze spacerami walczymy ;)

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Dziewczyny ktore byly lub sa w ciazy czy na poczatku ciazy bolal Was brzuch i krzyz? Bo mnie od 2 dni boli krzyz oczywiscie naczytalam sie i juz sie martwie... Chyba jutro napisze do dr B czy to normalne...
    I jak tam- dalej boli czy przesZło? Pisalas do lekarza?

202312226851.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia Ale nie wszyscy tak przechodzą. Ja smigalam od razu, po 3 dniach szłam piechotą do biedry, po tygodniu na spacer, po 2 jeździłam na rowerze stacjonarnym a po 3 już biegałam. Myślę, że szybciej doszłam do siebie po cc niż nie jedna po porodzie naturalnym a chociaż usiąść na dupę idzie :P

anakonda lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już od jakiegoś czasu mnie to zastanawia, niestety nie zostało mi dane samej tego doświadczyć jeszcze, ale dlaczego tyle z Was pisze, że dr Sz drze się jak widzi siniaki po zastrzykach? Skoro każą robić zastrzyki to wiadomo, że będą ślady więc o co chodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Już od jakiegoś czasu mnie to zastanawia, niestety nie zostało mi dane samej tego doświadczyć jeszcze, ale dlaczego tyle z Was pisze, że dr Sz drze się jak widzi siniaki po zastrzykach? Skoro każą robić zastrzyki to wiadomo, że będą ślady więc o co chodzi?

Jak się idzie do dr Sz to on Maluszka sprawdza od a do z, bo to są te badania prenatalne i przez te siniaki czasami może czegoś nie zobaczyć. Każe wtedy zmienić miejsce robienia, wszędzie ale nie w brzuch. Clexane można robić jeszcze w udo po zewnetrznej stronie(mnie bolalo)'lub w ramiona. Mi mąż już robił od marca w ramiona by na polowkowe badania do dr Sz brzuszek był czysty bo na tych pierwszych badaniach w 13 tygodniu też mi zwrócił uwagę.
    Nowa wszystko przed Tobą, ja na początku sierpnia odstawilam clexane i za nią nie tęsknię ;)

• Tacia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    I jak tam- dalej boli czy przesZło? Pisalas do lekarza?
    Caly czas boli nawet bylam dzis u dr B ale troche mnie wkurzyl...
    Pecherzyk ciazowy jest w macicy i nic wiecej nie moze powiedziec bo nic wiecej nie widac...
    Wkurzyl mnie tym ze gdy zapytalam jak bede krwawic to co mam robic a on na to ze nic bo i tak juz mi nic nie pomoze nawet szpital. Mowilam ze chyba mam jakies plamienie to nawet nie sprawdzil czy mam to plamienie. Tylko usg 5 min wizyty i tyle. Jestem mega rozczarowana jego zachowaniem. Plus na koniec tekst wszystko moze soe zdarzyc. Mam isc za tydzien do niego ale chyba zmieniam lekarza bo mnie ostro wkurzyl...

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Jak się idzie do dr Sz to on Maluszka sprawdza od a do z, bo to są te badania prenatalne i przez te siniaki czasami może czegoś nie zobaczyć. Każe wtedy zmienić miejsce robienia, wszędzie ale nie w brzuch. Clexane można robić jeszcze w udo po zewnetrznej stronie(mnie bolalo)'lub w ramiona. Mi mąż już robił od marca w ramiona by na polowkowe badania do dr Sz brzuszek był czysty bo na tych pierwszych badaniach w 13 tygodniu też mi zwrócił uwagę.
    Nowa wszystko przed Tobą, ja na początku sierpnia odstawilam clexane i za nią nie tęsknię ;)
    Mada, już brałam clexane i wiem, że to żadna przyjemność ;) zastanawiało mnie tylko jak czytałam, że doktor krzyczy na siniaki ale teraz już wiem o co chodzi :) Trzymam kciuki za Ciebie aby poszło szybko i sprawnie :)

Mada29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Pecherzyk ciazowy jest w macicy i nic wiecej nie moze powiedziec bo nic wiecej nie widac...
    Wkurzyl mnie tym ze gdy zapytalam jak bede krwawic to co mam robic a on na to ze nic bo i tak juz mi nic nie pomoze nawet szpital. Mowilam ze chyba mam jakies plamienie to nawet nie sprawdzil czy mam to plamienie. Tylko usg 5 min wizyty i tyle. Jestem mega rozczarowana jego zachowaniem. Plus na koniec tekst wszystko moze soe zdarzyc. Mam isc za tydzien do niego ale chyba zmieniam lekarza bo mnie ostro wkurzyl...

Tacia ale poczatki ciąży takie są. Czasami niektóre nie wiedzą że sa w ciąży i maja zamiast okresu plamienia.ciąże lekarze uznają jak jest serduszko i wtedy mogą próbować ratować. U mnie w 7 tygodniu wyszlo plamienie okazało się że mam krwiaka który w 9 tygodniu pękł i do kliniki przyjechałam zakrwawiona. Dr B mi wtedy lekami obstawil że jak widać dzisiaj czekam na poród. Nie życzę Tobie tego byś musiała przechodzić. Cierpliwości bo pecherdyk jest i czekaj na serduszko. Trzymam kciuki!

Tacia lubi tę wiadomość

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Tacia mi też mówił to samo, prawda taka jest, że na tym etapie ciąży nie da się absolutnie nic zrobić i on jako że praktykował w Stanach to i takie podejście ma jak tam, słuszne zresztą. Niemniej jeśli nie czujesz się zaoopiekowana to zmień lekarza, bo nie ma co się męczyć z kimś kto ci nie pasuje :)

Tacia lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Tacia jeśli nie masz zaufania do lekarza zmieniaj bez zastanawiania się. Zaufanie do lekarza to podstawa . Ja ostatnio zauważyłam że dr K Ż i młody B wola osoby starając się. Ale lekarz nie powinien straszyć kobiet tylko z cierpliwością wytłumaczyć że to jest taki etap gdzie tak naprawdę wiele nie da się zrobić. Co nie znaczy że gdy serduszka nie ma to nie ma sensu o ciążę walczyć! Dla lekarza pęcherzyki ciążowy to już ciąża tak jak i dla nas . Postaraj się uspokoić i polegiwac jak najwięcej. Jeśli coś Cię niepokoi jedź na IP i tyle . Czasami plamienie a nawet krwawienia nic złego nie znaczą ale potrafią nieźle wystraszyc. Życzę Ci spokoju i oby fasolka rosła zdrowo i nie straszył mamy .
    Ps mi dr od samego początku nie podpasowal dlatego unikam go jak ognia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 17:27

Tacia lubi tę wiadomość

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwczyny ktore braly relanium pilysciebwino ?

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    A prosze napisz w 13 tygodniu badanie jest przezpochwowe tak? I wtedy te siniaki tez sa przeszkoda czyvtylko przez brzuch?

Pelna nadziei
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Tacia ja mialam jedna wizyte u dr B w zastepstwie za dr Z i powiem Ci szczerze ze wyszlam od niego ja jak inmoj.maz z taka sama opinia co Ty. Od tego czasu nie zamierzam u niego sie pojawiac. Ja chyba bym zaryzykowala jeszcze jedna wizyte u niego i wtedy zobaczyla.

Dziewczyny, a takie mam inne pytania czy podczas wizyty ciazowej lekarx tez sprawdzal badz sprawdza Wam jajniki czy nie ma jakichs torbielibitd.?

Tacia lubi tę wiadomość

Pelna nadziei
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ