X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny.
    Ogolnie to mi nie przypadl do gustu od poczatku ale tlumaczylam ze on ma mi pomoc a nie byc sympatyczny. I tym sie kierowalam. Teraz jestem w innej sytuacji i kurcze drugi raz nie czuje z nim "chemii". Wiem ze to poczatki ciazy itd ale oczekiwalam czegos innego za 250 zl a nie 5 minut wizyty. Raz raz i do widzenia. To jest moja pierwsza ciaza nie wiem czy cos jest prawidlowe czy nie. Chcialabym uzyskac informacje czego moge sie spodziewac itp a tu zero informacji. Ze zdjecia usg dowiedzialam sie ze pecherzyk ma 0.8 cm zero takiej komunikacji. Moze czepiam sie ale jednak nie bedzie to moj lekarz prowadzacy.

• anakonda Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Dziekuje dziewczyny.
    Ogolnie to mi nie przypadl do gustu od poczatku ale tlumaczylam ze on ma mi pomoc a nie byc sympatyczny. I tym sie kierowalam. Teraz jestem w innej sytuacji i kurcze drugi raz nie czuje z nim "chemii". Wiem ze to poczatki ciazy itd ale oczekiwalam czegos innego za 250 zl a nie 5 minut wizyty. Raz raz i do widzenia. To jest moja pierwsza ciaza nie wiem czy cos jest prawidlowe czy nie. Chcialabym uzyskac informacje czego moge sie spodziewac itp a tu zero informacji. Ze zdjecia usg dowiedzialam sie ze pecherzyk ma 0.8 cm zero takiej komunikacji. Moze czepiam sie ale jednak nie bedzie to moj lekarz prowadzacy.
    Ale ty masz prawo oczekiwać od lekarza odpowiedzi tym bardziej że taka sytuacja jest dla Ciebie nowa nigdy w ciąży nie byłaś więc jej się dopiero uczysz wszystko jest nowe . Z tego co pamiętam MalaHd poleciała jakiegoś gina z poza kliniki u którego prowadziła ciążę może akurat przypasuje. Swoją drogą tutaj dziewczyny zachwalała także dr Kru. Rób tak jak Ci serce podpowiada. Taka wizyta trwa 30 min za 250 zł tak mi P Iza powiedziała ostatnio jak byłam na ocenie a że dr kombinowala gdzie i której ma nie wcisnąć na punkcje i obdzwaniala cały personel to już nie jej sprawa .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Dziwczyny ktore braly relanium pilysciebwino ?
    Oczywiście :) wino i relanium.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    A prosze napisz w 13 tygodniu badanie jest przezpochwowe tak? I wtedy te siniaki tez sa przeszkoda czyvtylko przez brzuch?

Ja już miałam przez brzuch. Tylko jak będziesz szla do dr Sz na badania to nie smaruj go żadnymi kremami ;)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Dziwczyny ktore braly relanium pilysciebwino ?

Pewnie, lepiej się śpi ;)

klz9krhmyflvohw4.png
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu przyszłościowo pytam - dr Ż zapisuje relanium przed/po transferze? Ja z tych bardzo nerwowych, którym te nerwy niszczą zdrowie :/

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Ja już miałam przez brzuch. Tylko jak będziesz szla do dr Sz na badania to nie smaruj go żadnymi kremami ;)[/QUOTE
    Dzieki za rade:)
    A on jest taki sympatyczny czy roznie z nim jest bo tak czytajac to chyba mowi prosto z mostu.

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Caly czas boli nawet bylam dzis u dr B ale troche mnie wkurzyl...
    Pecherzyk ciazowy jest w macicy i nic wiecej nie moze powiedziec bo nic wiecej nie widac...
    Wkurzyl mnie tym ze gdy zapytalam jak bede krwawic to co mam robic a on na to ze nic bo i tak juz mi nic nie pomoze nawet szpital. Mowilam ze chyba mam jakies plamienie to nawet nie sprawdzil czy mam to plamienie. Tylko usg 5 min wizyty i tyle. Jestem mega rozczarowana jego zachowaniem. Plus na koniec tekst wszystko moze soe zdarzyc. Mam isc za tydzien do niego ale chyba zmieniam lekarza bo mnie ostro wkurzyl...

Po części ma racje, że nic nie jest w stanie ani on IP zrobić. Ja zaczęłam krwawić w 6 tc poszłam do Ż to powiedział, że biorę tyle leków które podtrzymują ciąże i nic więcej nie da się zrobić. Na usg nic nie było widać, a kilka dni później trafiłam do szpitala z silnym krwawieniem i już było widać krwiaka. Na drugi dzień pojechałam na wizytę i dostałam bure za jeżdżenie po szpitalach :)
    Krwiaka wyleżałam do 10 tc. A nie wspomnę, że w szpitalu mi powiedziała babka „no 50% szans, że ciąża się utrzyma, o jak bije serduszko maluszka” ...

A my dziś jesteśmy po wizycie mała 1410 g i ułożona miednicowo. Jestem w szoku ile ciężarówek jest w poczekalni !

klz9krhmyflvohw4.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek kornelkornel ale czad to leje w kielicha :)

Imbirek91, Imbirek91 lubią tę wiadomość

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Mada29 wrote:
    Ja już miałam przez brzuch. Tylko jak będziesz szla do dr Sz na badania to nie smaruj go żadnymi kremami ;)[/QUOTE
    Dzieki za rade:)
    A on jest taki sympatyczny czy roznie z nim jest bo tak czytajac to chyba mowi prosto z mostu.

Wiesz co jak dla mnie jest taki poważny, wszystko opowiada co bada i najlepiej nie wchodzić mu w słowa. Tylko słuchać, bo raz mi zwrócił uwagę że nie mam się nic pytać bo Mały w ruchu mu ucieka i nie może zbadać tego co chce ;) pytania na końcu lub na początku,ja tak robilam. potem już na następnych wizytach byłam grzeczna :D mąż czasami przysypial od tego jego gadania ;) bo jakby mówił do siebie.

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    A ja znowu przyszłościowo pytam - dr Ż zapisuje relanium przed/po transferze? Ja z tych bardzo nerwowych, którym te nerwy niszczą zdrowie :/
    Mi dr K teraz raz przypisała nie że wzgledu na nerwy a skurcze po transferze bo ja po każdym transferze jadąc do domu miałam bardzo silne skurcze trwały z 2 minuty .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 19:37

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Mi dr K teraz raz przypisała nie że wzgledu na nerwy a skurcze po transferze bo ja po każdym transferze jadąc do domu miałam bardzo silne skurcze trwały z 2 minuty .
    Rozumiem :).
    Ale wiem też, że inne dziewczyny brały, żeby się nie denerwować niepotrzebnie. Boję się, że przez te moje nerwy wszystko szlag trafi :/.
    Póki co biorę hydroksyzynę od rodzinnego, ale nie wiem czy po transferze też można (?)

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Rozumiem :).
    Ale wiem też, że inne dziewczyny brały, żeby się nie denerwować niepotrzebnie. Boję się, że przez te moje nerwy wszystko szlag trafi :/.
    Póki co biorę hydroksyzynę od rodzinnego, ale nie wiem czy po transferze też można (?)
    to powiedz dr ze odczuwasz skurcze . Nie wiem czy dr ż wypisuje tak od razu relanium . Może dr pacjentki się wypowiedzą .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Pawła Jachowskiego. Przyjmuje na marcelinskiej, pracuje też w św. rodzinie. Ja do niego poszłam po tym jak w 9tc Ż zrobił mi minutowe usg i wypad. U niego siedziałam dobre 40 minut, odpowiadał na wszystkie pytania, nawet te głupie, odpisywał na smsy. Do tego jest bardzo miły, przystojny i uśmiechnięty ;)

Ktoś tu mówił, że Ż lubi zarodki, płodów już nie. Może B ma tak samo? Ja Ż nigdy nie lubiłam. Nie słuchałam go, robiłam po swojemu. Bralam leki których brać nie miałam, tak być nie powinno.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Polecam Pawła Jachowskiego. Przyjmuje na marcelinskiej, pracuje też w św. rodzinie. Ja do niego poszłam po tym jak w 9tc Ż zrobił mi minutowe usg i wypad. U niego siedziałam dobre 40 minut, odpowiadał na wszystkie pytania, nawet te głupie, odpisywał na smsy. Do tego jest bardzo miły, przystojny i uśmiechnięty ;)

Ktoś tu mówił, że Ż lubi zarodki, płodów już nie. Może B ma tak samo? Ja Ż nigdy nie lubiłam. Nie słuchałam go, robiłam po swojemu. Bralam leki których brać nie miałam, tak być nie powinno.
    Slyszalam gdzies to nazwisko ;-)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda myślami dziś z wami :* Daj znać

anakonda lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem tu zaglądam, ale nie jestem na bieżąco niestety. Natomiast doczytałam, że u Anakondy się teraz będzie działo!!! Trzymam kciuki!!!!!!!

W skrócie napiszę co u nas. Zuzia rośnie i robi się coraz bardziej kumata i zwinna :-) Jest drobna, aktualnie ma 9 msc i waży około 7.7 kg :-) Od czerwca wstaje, raczkuje, siada i siedzi :-) Także czekamy tylko, aż zacznie chodzić. Ogólnie bardzo pogodne dziecko mi się trafiło :) Szkoda tylko, że w nocy się budzi, ale co zrobić.

Gdzieś tu jeszcze czytałam, że o CC coś pisałyście. Do tej pory jak myślę o tym, że miałam CC to płakać mi się chce. Nie mogę się z tym pogodzić. A jeśli bym zaszła w następną ciążę to będę ją prowadzić u tego lekarza MałejHD (był na obchodzie jak leżałam w szpitalu, faktycznie miły i przystojny), albo u ordynatora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 09:34

anakonda lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Czasem tu zaglądam, ale nie jestem na bieżąco niestety. Natomiast doczytałam, że u Anakondy się teraz będzie działo!!! Trzymam kciuki!!!!!!!

W skrócie napiszę co u nas. Zuzia rośnie i robi się coraz bardziej kumata i zwinna :-) Jest drobna, aktualnie ma 9 msc i waży około 7.7 kg :-) Od czerwca wstaje, raczkuje, siada i siedzi :-) Także czekamy tylko, aż zacznie chodzić. Ogólnie bardzo pogodne dziecko mi się trafiło :) Szkoda tylko, że w nocy się budzi, ale co zrobić.

Gdzieś tu jeszcze czytałam, że o CC coś pisałyście. Do tej pory jak myślę o tym, że miałam CC to płakać mi się chce. Nie mogę się z tym pogodzić. A jeśli bym zaszła w następną ciążę to będę ją prowadzić u tego lekarza MałejHD (był na obchodzie jak leżałam w szpitalu, faktycznie miły i przystojny), albo u ordynatora.
    A kto jest ordynatorem

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam Kujawa. przeniosłem się do niego na końcówce ciąży żeby mieć "wtyki" w szpitalu :P i poprosiłam go żeby zrobił mi cc.

Antonna fajnie, że się odezwałaś :) cieszę się, że u was wszystko dobrze. Moja Olka też kurdupel 6,9 kg i też ma milion pobudek w nocy :/ karmisz jeszcze piersią? Miałam nadzieję, że jak zacznie jesc stale pokarmy to to minie Ale dupa. Potrafi o 19 wypić butlę z kaszka, zatkac się po korek a o 23 już się budzi na cycka. I to nie pociumkac tylko łyka jak pelikan więc nie ogarniam :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:

Dalia mi dr powiedziała, że wziąć się w garść trzeba i odstawić leki przed punkcja, co prawda nie mówię tutaj o takich doraźnych, ale wydaje mi się, że na jedno wychodzi. Ale jak będziesz coś wiedzieć daj znać.

Dalia90 lubi tę wiadomość

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ