X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Bo ta miłość rozpierdala mnie od środka, bo inaczej nigdy nie wiedzialabym, że można kochać aż tak bardzo. I warto nieprzespac kilkuset nocy i cisnąć gromami z nieba naście lat żeby to poczuć.
    Łza mi się w oku pojawiła... Ale ja już w ciąży się miękka dupka zrobiłam, a po porodzie to już w ogóle ;) Załóż bloga, serio!

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Mała lubię za twój styl pisania, ty weź bloga załóż jak już młoda zejdzie ci z rąk i będziesz mogła zająć je czymś innym :D to byłby w końcu blog z prawdziwego zdarzenia a nie macierzyństwo pokazywane jako sama słodycz, lukier...no i przecież wszystkie dzieci od porodu przesypiają noce, zasypiaja jak odłożysz do łóżeczka i generalnie dostosowuja się do życia rodziców :D jakżesz mnie wkurzają takie opowieści i fikcyjny obraz rzeczywistości!
    :/

To Ja muszę się pochwalić ze moja 3 miesięczna córeczka przesypia od 20 do 6 :) czasami zdarzy mi się ją obudzić i nakarmić koło 24.

Imbirek91 lubi tę wiadomość

• Campari Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Mała lubię za twój styl pisania, ty weź bloga załóż jak już młoda zejdzie ci z rąk i będziesz mogła zająć je czymś innym :D to byłby w końcu blog z prawdziwego zdarzenia a nie macierzyństwo pokazywane jako sama słodycz, lukier...no i przecież wszystkie dzieci od porodu przesypiają noce, zasypiaja jak odłożysz do łóżeczka i generalnie dostosowuja się do życia rodziców :D jakżesz mnie wkurzają takie opowieści i fikcyjny obraz rzeczywistości!
    :/
    Poczytaj MumMe :-)

Imbirek91 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    No to chyba zależy, ile czasu minęło od ostatniego razu. My badanie nasienia robilismy w marcu i powiedziala, ze jest wazne 6ms w zwiazku z tym musimny zrobic jeszcze raz. 3d nie wiem z jakiego powodu, ale nie mialam nigdy wczesniej.
    A ty teraz jesteś na gonapeptylu czy idziesz krótki protokołem bo raz piszesz tak raz tak .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    A ty teraz jesteś na gonapeptylu czy idziesz krótki protokołem bo raz piszesz tak raz tak .

Ja miałam gonapeptyl w 3dc i po 2 dniach już puregon. Tyle, że moje jajniki nie pracują więc u mnie nie było co wyciszać

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:

Jak raz tak raz.tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Jak raz tak raz.tak?

Biorę anty od lat.
    Teraz , za parę dni, zaczynam gonapeptyl i puregon. Usg po 9 dniach, więc z tego co zdążyłam się zorientować to jest krótki.
    Jeśli coś nie tak piszę lub jest niezrozumiałe to sorry, ale ja miesiąc temu to jeszcze nie wiedziałam co to in vitro jest tak na dobrą sprawę. Ja się nie znam na tych lekach.dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 20:55

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Nie to absolutnie nie chodzi o brak snu. To jest najmniejszy problem, już przywyklam. Moja panna jest charakterna, potrafi się drzeć całymi dniami uj wie o co (chujowe skarpetki np) albo chce skakać mi na rękach. Jakim cudem bym miała skakać z dwójką? boli mnie kręgosłup i ręce od noszenia. Boli mnie mózg od tych krzykow. Mam ochotę wiele razy pierdolnac tą łyżką i wyjechać w Bieszczady jak znów nie chce jeść a siedzę jak debil am am. I co zrobisz? nic nie zrobisz. Nadal robię am am i skacze hopsa hippa marzac cicho o Bieszczadach ;)
    Mała jesteś boska!☺

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak się bierze gonapeptyl to jest długi protokół? Oswieccie mnie. Mi doktorka nic nie tłumaczyła. Tylko.o badaniu zarodków rozmawiałyśmy. Rozpisala.mi.leki i to wszystko. A ja bylam.w takim szoku, ze juz zaczynamy, ze tez o.nic za bardzo nie pytalam.

• anakonda Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Biorę anty od lat.
    Teraz , za parę dni, zaczynam gonapeptyl i puregon. Usg po 9 dniach, więc z tego co zdążyłam się zorientować to jest krótki.
    Jeśli coś nie tak piszę lub jest niezrozumiałe to sorry, ale ja miesiąc temu to jeszcze nie wiedziałam co to in vitro jest tak na dobrą sprawę. Ja się nie znam na tych lekach.dziewczyny.
    A to nie masz krótki myślałam że już teraz bierzesz gonapeptyl cały czas . Widocznie ja coś pomyliłam bo wydawał o mi się że już bierzesz gonapeptyl.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię czytać Małą! :) To byłby prawdziwy parenting a nie te idealne obrazy macierzyństwa jak co u niektorych. Czekamy na bloga Mała:D

Ainaa wracasz do kliniki? A tak sobie próbujecie naturalnie zajść w ciążę? Ja już odliczam dni :) Cieszę się że wracamy tylko te koszty mnie przerażają. Ja wiem że to tylko "transfer" A to i tak tyle kosztuje plus wizyty i badania..

Dziewczyny A jak wygląda sprawa oddania zarodkow do adopcji? Ma któraś doświadczenie w ich oddaniu?

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, u nas naturalnie chyba raczej nie ma szans, choc ja gdzieś tam w głębi wierze, ze może kiedyś sie tak uda. Mąż totalnie nie chce ivf, nie dziwie się mu, bo to byłoby piąte. Ja bym jeszcze raz podeszła. Tylko znając siebie, gdyby była porażka, chciałabym kolejny raz, a koszty są ogromne. Wiem jedno, jeśli jeszcze kiedykolwiek podejdziemy do ivf to tylko na cyklu naturalnym, osobiście uważam ze nasze ivf na cyklach stymulowanych były z góry zdane na niepowodzenie, mój organizm chyba nie toleruje stymulacji. Ale fakt... zaczęłam bardowie intensywnie myśleć o drugim dziecku, dlatego postanowiłam się tu nieco uaktywnić, aby zaczerpnąć języka choćby o kosztach, które mnie z lekka przeraziły.

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy kolejny rozdział ;)
    Nasz Synek jest od dziś z Nami.
    Ma 4300g i 62cm długości. Duży chłopak się Nam trafił i ma też dużo włosków :) jestem po cc.
    Szczęśliwa, że go w końcu ujrzałam :) :)

Berbeć, Nowa38, kornelkornel, Dalia90, LadyInna, Alberta, ladybirth, Jasiaaa, Imbirek91, Moly, anakonda, Mała8, MalaHD, Bella93, Ainaa, gabrysia111, susełek, Kaya85, Paula83, Tacia, Lady_E, Miśka90 lubią tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada, ogromne gratulacje :)))))

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Ma 4300g i 62cm długości. Duży chłopak się Nam trafił i ma też dużo włosków :) jestem po cc.

Super kochana, dorodny chłopak Wam się trafił :) ! Życzę Wam dużo zdrówka!
    Jak dojdziesz do siebie napisz proszę jak było. Buziaczki dla Was :-*

klz9krhmyflvohw4.png
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada, dużo zdrówka dla Was! :) Gratulacje! :*

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:

Gratulacje :)
    Tak myślałam ze już po. Za cicho było :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przeczuwałam, że coś się dzieje ;)
    Mada ogromne gratulacje! Dużo zdrowia dla Ciebie i Kubusia. Jak dojdziesz do siebie to czekamy na relację :)

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Gratulacje kochana☺ dużo zdrówka dla was. Odpoczywajcie teraz i cieszcie się sobą☺

202312226851.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada gratulacje! Kawał chłopa :D 4300 to Olka miała na 2 miesiące :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ