X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornel dr Kru jest super, powinnaś być zadowolona :)

kornelkornel lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Alberta, Ż powiedział, że mam do Kru iść stąd moje pytanie :)
    Dziś widziałam na stronie Medartu, że jest nowa lekarka wiecie coś o tym ?

Ja tez poszłam do dr Kru jak dr Z wyjechał.
    I już zostałam:)
    Super lekarz, będę go wszystkim polecać.

kornelkornel lubi tę wiadomość

• Alberta Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może panie z recepcji wymusiły cennik bo teraz odeślą do strony. Cen wizyt 250 i 150 jednak tam nie ma.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • antonna Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow jest cennik :o az musialam sprawdzic :-D

Ja tez polecam dr Kru :-)

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski za odpowiedzi :) Jestem spokojniejsza :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jesli ma byc cc to np. Mimo ze jestem pacjentka dr Z to ciecie wykona ktos z medartu czy na kogo trafię to tak bedzie? Ps. A czy ktoras z Was miala po Cc potem problem z pokarmem?

Pelna nadziei
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Alberta za odpowiedź:) Zastanawiałam się co by było jakby zarodek nie przetrwał tego rozmnażania ale skoro dzień wcześniej to byłby czas żeby rozmrozić kolejny. To moje pierwsze crio i mam jakieś dziwne myśli :/

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Dziewczyny a jesli ma byc cc to np. Mimo ze jestem pacjentka dr Z to ciecie wykona ktos z medartu czy na kogo trafię to tak bedzie? Ps. A czy ktoras z Was miala po Cc potem problem z pokarmem?

Mi Ż powiedział, że jeśli będzie to planowana cesarka (mała była swego czasu ułożona miednicowo) to wykona ją Kru.

klz9krhmyflvohw4.png

Wysłany: 20 września 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Mi Ż powiedział, że jeśli będzie to planowana cesarka (mała była swego czasu ułożona miednicowo) to wykona ją Kru.
    Mhmm no to milo ze ktos stad:)

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, a Ty już myślisz o porodzie ? :)
    Ja codziennie zmieniam zdanie, a to chciałabym cc z drugiej strony przeżyłam fartem wypadek to ja nie dam rady urodzić naturalnie :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nic nie będzie z tej Inseminacji. Podczas stosunku odczuwam ból jajników pewnie torbiele:-(.myślicie ze mogę się mylić??

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tak z ciekawości - teraz już lekarze nie polecają tak świętej na poród, tylko ta zła i niedobra polna?
    Edit.
    Własnie dzwoniłam do kliniki bo receptę potrzebuje i p. Sylwia odebrała OD RAZU! WOW! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 18:54

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Chyba nic nie będzie z tej Inseminacji. Podczas stosunku odczuwam ból jajników pewnie torbiele:-(.myślicie ze mogę się mylić??
    Kochana ja tez odczuwalam bol jajnikow bol cyckow jak na okres wrecz zero objawow ciazy i w ciaze zaszlam. Ale odpuscilam sb psychicznie bo nie ukrywam ze nastawialam sie na in vitro bo inseminacja nie mialaprawa sie udac. Zreszta mialam zaplanowane wakacje, w dniu urodzin mialam skakac z 220m komina wrecz zapieralam sie nogami ze nic z tego nie wyjdzie a tu CUD ;-)

Lenka9419 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Kochana ja tez odczuwalam bol jajnikow bol cyckow jak na okres wrecz zero objawow ciazy i w ciaze zaszlam. Ale odpuscilam sb psychicznie bo nie ukrywam ze nastawialam sie na in vitro bo inseminacja nie mialaprawa sie udac. Zreszta mialam zaplanowane wakacje, w dniu urodzin mialam skakac z 220m komina wrecz zapieralam sie nogami ze nic z tego nie wyjdzie a tu CUD ;-)
    Dzieki. Dodalas mi otuchy. Dla spokoju ducha napisałam do swojego lekarza czy przy duphastonie istnieje ryzyko torbieli

• Tacia Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze spokojem ;-) po to tutaj jestesmy ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Ze spokojem ;-) po to tutaj jestesmy ;-)
    Hehe :D powoli zaczynam świrowac a testuje dopiero 1 października. Chociaż zastanawiam się czy z 3 dni szybciej nie zrobić testu

Wysłany: 20 września 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Kochana, a Ty już myślisz o porodzie ? :)
    Ja codziennie zmieniam zdanie, a to chciałabym cc z drugiej strony przeżyłam fartem wypadek to ja nie dam rady urodzić naturalnie :)
    Dzis akurat bylam u dr i tak podjal ten temat stad tak zapytalam hehe:) no do proodu daleko wiem:) ja bardziej z przyczyn zdrowotnych i zalecen lekarza niz ode mnie bo chcialabym moze naturalnie ale jesli lekarz powie ze cc no to nie bede sie sprzeczac. Ty juz mozesz odliczac dni:)

Pelna nadziei
  • Tacia Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Hehe :D powoli zaczynam świrowac a testuje dopiero 1 października. Chociaż zastanawiam się czy z 3 dni szybciej nie zrobić testu
    Ja robilam dzien wczesniej od planowanej daty

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei ja po cc mialam problem z karmieniem w pierwszej dobie brak pokarmu. A co do cc to ja mialam wyznaczony termin przez dr Kru na polnej a robil mi inny lekarz

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

Wiwi92
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybirth wrote:
    Dzięki Alberta za odpowiedź:) Zastanawiałam się co by było jakby zarodek nie przetrwał tego rozmnażania ale skoro dzień wcześniej to byłby czas żeby rozmrozić kolejny. To moje pierwsze crio i mam jakieś dziwne myśli :/
    U nas w klinice rozmrazaja w ten sam dzień. Ale tak jak napisałaś wtedy jeśli coś pójdzie nie tak mi dr powiedziała że wtedy rozmrazaja następny i czekamy aż będzie gotowy do podania . To że zarodek się nierozmrozi czy nie podejmie się dalszego rozwoju jest bardzo rzadkie więc nie snuj czarnych scenariuszy . :)

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ