WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Metformina

Oceń ten wątek:
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy badasz tsh?
    Kasiu nic dziwnego ze czujesz sie nieciazowo, konczy sie 1 trymestr i objawy powoli ustepuja :)

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę rano w piatek,a na 11.prenatalne.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Ci ze masz tak wczesnie rano, ja dopiero o 19:30. Mam nadzieje ze do tej godziny dostane tel albo maila z wynikiem tego wycinka to juz to bedzie za mna - albo bedzie poczatkiem, kto wie.

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastepna wizytę u mojej gin też mam o 19.30:/ lepiej rano,bo tak to cały dzień stresu.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za duzo sie stresujesz :). A przy metforminie spadlas moze z wagi?

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej w miesiąc 3kg,teraz w ciąży mam 1,5kg na minusie:/ ogólnie nie mam nadwagi 68kg/170cm. A Ty ile wazysz? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 22:00

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, to ja przy 173 cm waze 53 kg... Jestem chuda i wszyscy mi mowia, ze ostatnie miesiace schudlam. Przed braniem metforminy wazylam 57 kg wiec i tak bylam szczupla. Ostatnio sie wazylam u kolezanki i waga byla juz 54 kg. A jem bardzo duzo teraz, mam nadzieje ze uda sie przytyc, pewnie dopiero jak odstawie mete.

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to Ty patyczek jesteś :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz tak :). Kostuszka jak mawia moj chlopak. Tyle to ja wazylam ostatni raz w liceum. Wiesz, martwie sie, czy ta waga nie jest spowodowana innymi ukrytymi problemami zdrowotnymi, ale raczej mysle, ze to metka. Lekarz tez sugerowal, ze narazie ciezko wyrokowac o prawidlowej wadze poki lek biore. Najlepsze jest tylko to, ze ja tylko przez pierwsze 2 tyg stosowania mety, w grudniu, prawie nic nie jadlam, pozniej sie unormowalo. W szczesliwym cyklu przestalam jesc czerwone mieso i zdrowo sie odzywialam, wiec moze te dwie rzeczy jakos sie nalozyly na siebie. Mam nadzieje. Mam tez nadzieje ze szybko uda sie wage dobic do tych 57 kg :).

zem3i09kl173cczw.png
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to czytalam, ze u niektorych kobiet przyjmowanie hormonow tarczycy powoduje zjechanie z wagi, ale to chyba jak sa juz ewidentnie problemy z nadwaga i kliniczna niedoczynnosc. U mnie bylo brak objawow i subkliniczna niedoczynnosc wiec pewnie euthyrox nie ma nic do rzeczy.
    Kasiu, a jak stan Twojej skory, wlosow? Widzisz w ogole jakas roznice miedzy 1 a 2 ciaza :)?

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy jeszcze w styczniu mocno mi wypadaly,teraz jakby ciut mniej. Myślę że jak zaczne brać żelazo to i wypadac przestaną. Ze skórą nigdy nie mialam problemow,typu pryszcze itp.mąż mówi że wygladam inaczej i młodziej :-) natomiast doskwiera mi glownie sucha skora na nogach:/ a u Ciebie jak?
    Zamowilam sobie też witaminy Feminovit Dha :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi tez sucha skroa doskwiera, tzn tak mi sie wydaje ze jest bardziej sucha niz byla przed ciaza. Wlosy mi wypadaja tak normalnie, w ciazy tez, ale nie zauwazylam jakiejs roznicy na plus. Cera tez ok. W ogole nie widze zadnej roznicy w wygladzie teraz w ciazy :). Jedynie co moge powiedziec, to ze mi wlosy na nogach rosna jak oszalale! Juz na drugi dzien po goleniu widac malenkie wloski, a na trzeci musze juz golic bo sie busz robi hehe :). Wlosy na glowie tez szybko rosna, ale zawsze mi szybko rosly, tak ze co dwa miesiace juz musialam przycinac. A farbujesz wlosy?

Ja ide w srode na morfologie i zobacze jak wyniki, szczegolnie tej niedokrwistosci. Lekarz pewnie zaleci mi jakies suplementy, szczegolnie wlasnie te dha.

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy farbowac pójdę w lipcu,,mam dość naturalne ombre :-)

Mnie znowu dopadaja czarne myśli jeśli chodzi o wady płodu i metformine w ciąży:/ cały czas mi po głowie chodzi,że coś złego narobie tymi tabletkami:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echhh.... jestes niereformowalna :). A co masz zlego zrobic? Tysiace kobiet na swiecie je biora w ciazy i nic im nie jest. Ja bym sie juz bardziej obawiala brania progesteronu w ciazy bo akurat jego dzialanie a raczej powodowanie wad plodu jest poparte badaniami. Wprawdzie u niewielkiego procenta kobiet, ale jednak.

Mysle, ze jak maja byc wady plodu, to z zupelnie innej przyczyny, niezaleznej od nas i powstalej juz przy zaplodnieniu czy podziale zaplodnionego jaja, nie z powodu tego leku.

Asia_88 lubi tę wiadomość

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,wiem Kasiu ciężko mi przemówić,boję się chyba tych prenatalnych i stąd podswiadomie pojawia mi się strach i czytam znowu ten głupi internet:/ mam nadzieję,że w piątek będę mogła choć trochę odetchnąć.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiesz, statystyki dla nas sa laskawe jesli chodzi o prenatalne, kobiety po 35 roku zycia maja wiekszy strach. Ja jestem o dziwo spokojna. Bedzie co ma byc. Jak wyjda jakies wady, to wtedy pomysle co dalej. Nic juz teraz nie zmienie. Tez mam czasem mysli, ze np sa jakies wady, a organizm nie usunal zarodka / plodu bo biore luteine i sie ciaza utrzymala. Ale obie wiemy, ze jak cos jest nie tak na prenatalnych to zazwyczaj na wczesniejszych usg sa symptomy ze cos sie dieje. A slyszalas juz bicie serca malucha?

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie słyszałam:/ gin nie chciala tak wcześnie włączać,widzialam tylko na monitorze kropeczke jak bije. A Ty slyszalas?
    Ja przy ostarnim poronieniu też bralam duphaston a i tak poronilam. Myślę,że ten lek zapobiega poronieniu tylko przy faktycznie niskim poziomie progesteronu.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez tak słyszałam o progesteronie ze jak cos nie tak z ciaza to nawet leki nie pomogą. Nie, ja nie słyszałam bicia serduszka, moj ginekolog jwst tego samego zdania co Twoja lekarka :). Wychodzi z założenia ze nie ma znaczenia jak serduszko bije przed USG genetycznym, bo jak ciaza sie rozwija i płód rośnie to i tak wszelkie anomalie i decyzje dopiero na genetycznym. Ja tez widziałam pulsująca kropkę i to mi wystarcza :). Tak sobie czasem mysle, moja poprzednia klinika gdzie chodziłam jak zaczynałam strania to miała USG 3 D, wizyta u gina w ciazy poprzedzona wizyta u położnej etc, a tutaj mam tylko gabinet lekarza i brak możliwości wykonania u niego 3d. Ale z drugiej strony chyba ważniejsze jest to ze sie lekarzowi ufa niż jakiś odjazdowy sprzęt i wizyty w iście amerykańskim stylu.

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genetyczne są w 3d. Mi to wystarczy.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w sensie ty bedziesz miala w 3d genetyczne?

zem3i09kl173cczw.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: