X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Metformina

Oceń ten wątek:
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytam i sie podzielimy informacjami :). Ja tez zawsze taka przejęta jestem że zapominam połowy pytań zadać :P. Mam 5 maja o 19:30 dopiero wizyte z genetycznym, ale nie wiem czy nie pójde wcześniej. Problem polega na tym, że po pobraniu tego wycinka wczoraj troszke plamiłam, a dzisiaj spływa ze mnie taki mocno zółty / lekko brązowy śluz. Nie wiem czy to dalej efekt tej biopsji czy jakas infekcja - jak będzie się utrzymywała do jutra to chyba jutro napisze do lekarza czy moge przyjechac. Onkolog mówił, że plamienie do 2 dni, dzisiaj jest 3, aczkolwiek dopiero od wczoraj coś spływa, po samym zabiegu nic.
    Zobaczę więc jutro co z tym fantem robić. Równie dobrze może to być też ten nieszczęsny polip :/. I jak żyć :( :).

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To raczej chyba taki śluz po zabiegu,a masz jakieś objawy infekcji inne?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam. Lekarz tez nic nie mowil o infekcji, a w kolposkopii widac podobno kazdy rodzaj zapalenia. Tylko ze jak np kiedys mialam infekcje bakteryjne to tez nie dawaly objawow. No zobacze jak to jutro bedzie wygladalo.

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam ostatnio te e coli też bezobjaeowo:/ dopiero w posiewie wyszło.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w moczu tez mialas?

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moczu czysto,w posiewie pochwy wyszlo. Bralam antybiotyk w globulkach dopochwowo,teraz na tą grzybice biorę,Invag profilaktycznie wezmę po tej natamycynie i 23maja znowu posiew. Boję się tych wszystkich infekcji,bo to może grozić odejsciem wód plodowych:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wody plodowe jak wody plodowe, ale moze tez grozic wewnatrzmacicznym zakazeniem plodu, dlatego takich infekcji nie mozna lekcewazyc. Szczegolnie te e coli sa niebezpieczne dla malucha, ale tu raczej mowimy o pierwszych tygodniach ciazy i przewleklej infekcji. Jak czytalam o tym e coli to sie troche przerazilam, ale wiadomo jak to w internecie – chyba troche przesadzaja na tych pseudo ciazowych portalach. Czystosc pochwy to nie jest chyba obowiazkowe badanie w 1 i 2 trymestrze?
    Kasiu, a usg mialas dowcipne czy juz przezbrzuszne?

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie posiew nie jest obowiazkowy,moja gin jednak czuwa i w maju będę powtarzać. Najgorsza jest waginoza bakteryjna podobno. E coli często wychodzi w posiewacg,bo to bakteria kalowa.
    Usg mialam już przez brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 11:34

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tak to ja musze kolczyk z pepka wyciagnac :P. Odebralam dzis wyniki moczu, troche slabe. Zwiekszyla sie ilosc krwinek czerwonych, ale to ze wzgledu na moja chorobe nerek. Bakterii nie ma, leukocytow tez, ale jestbsporo nablonkow plaskich. Albo to swiadczy o infekcji drog moczowych, ale brak bakterii i leukocytow to chyba wyklucza (jeszcze czekam na wynik posiewu), albo pochodza z pochwy, zanieczyszczona probka. No nic, na przyszla srode umowilam nefrologa zeby na to spojrzal, zanim do gina pojde. Czekam jeszcze na tsh, ft3 i ft4.

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moczu to ja się nie znam:/
    Mnie dziś naszła ogromna chęć na seks,ale infekcja wyklucza cokolwiek,zresztą chyba bym się bała skurczy:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez sie boje skurczy :(, nie serduszkujemy prawie nic. Poza tym mam tego polipa a on na bank by krwawil po wspolzyciu.
    W labie chyba zapomnieli o tsh, ale mam ft3 i ft4. Ft3 w normie dla ciezarnych, ft4 lekko powyzej wiec jest dobrze :).

Asia_88 lubi tę wiadomość

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze :-) a jak Twoje objawy Kasiu? Masz teraz jeszcze jakieś?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam brzuszek juz a sluz znow jest normalny Choc wydaje mi sie, ze od dwoch tygodni mam mdlosci ktorych wczesniej nie mialam, najczesciej po luteinie. Wiec juz nie wiem czy to luteina czy jak... Brodawki i piersi mnie bola bardziej tak mysle. A u Ciebie jak?

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi nie bolą,brodawki jedynie większe i takie wypustki mam wokół,brzuszek też zaokraglony,mdłości średnie,może ciut mniejsze,globulki chyba dzialaja,bo śluz już jest przezroczysty. I okropne zmęczenie:/
    Boję się tych prenatalnych:/
    A masz wynik tsh? Idziesz do endo?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sluz jest jasno zolty. Podobno taki jeszcze moze byc. Z reszta wydaje mi sie, ze po tej kolposkopii jeszcze jakies resztki moga splywac. Dzisiaj juz zauwazylam, ze dlugie siedzenie i lezenie w jednej pozycji mi nie sprzyja, rozbolal mnie brzuch, taki tepy bol, az sie wystraszylam, no i plecy rozbolaly. Jak wstalam i sie przeszlam to momentalnie minelo.
    Mam tsh, wynik 0.248, normalnie bylby poza norma, ale dla kobiet w ciazy jest od 0.01 wiec jest ok :). Endo mam na 19 maja, ale chyba poprosze o dodatkowa wizyte wczesniej zeby kolejne skierowanie otrzymac. Nie ma jednak presji :). Musze jeszcze morfologie zrobic na wizyte 5 maja.
    Ja sie tak nie boje tych prenatalnych, bardziej sie boje wyniku histopatu tego pobranego wycinka z polipa. Ma przyjsc w czwartek, wtedy tez wypadaja genetyczne. Chcialabym miec to za soba. Mysle Kasiu, ze bedzie dobrze na genetycznych u nas :)

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o ile masz zwiekszona dawkę eurhyroxu od początku ciąży?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 12.5, z 37.5 na 50. Tylko w zasadzie dawke te mialam zwiekszona kilka dni po owulacji, jak jeszcze nie doszlo do implantacji. Jak juz dowiedzialam sie o ciazy, nie mialam zwieszkonej dawki i ciagle jestem na tej samej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 12:09

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie reaguje Ci tarczyca :-)
    Ja dawkę mam już zwiekszona o 50%, zobaczymy co wyjdzie tym razem w piątek.
    Ja dzisiaj czuję się jakoś nieciazowo,mam nadzieję że wszystko ok.

A robiłaś ostatnio badanie glukozy na czczo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 13:10

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczyca zawsze spada w 1 trymestrze bo hcg ja stymuluje. Najwazniejsze dla mnie i tak ft4, a te ciagle ciut za wysokie w porownaniu do normy. Drugi trymestr moze byc inny, wtedy zmniejsza sie poziom hcg wiec i tarczyca idzie lekko w gore. Zobaczymy.
    Glukozy nie robilam, nie widze sensu poki biore metformine. Zrobie jak odstawie, nawet jak lekarz nie zleci, gdzies ok 14 tc. A Ty planujesz robic?

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie,chyba końcem maja po odstawieniu mety.
    Mi tsh ostatnio wzrosło a ft4 spadło,dawka podniesiona,zobaczymy czy wystarczajaco.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ