Metformina
-
WIADOMOŚĆ
-
Dopytam i sie podzielimy informacjami . Ja tez zawsze taka przejęta jestem że zapominam połowy pytań zadać . Mam 5 maja o 19:30 dopiero wizyte z genetycznym, ale nie wiem czy nie pójde wcześniej. Problem polega na tym, że po pobraniu tego wycinka wczoraj troszke plamiłam, a dzisiaj spływa ze mnie taki mocno zółty / lekko brązowy śluz. Nie wiem czy to dalej efekt tej biopsji czy jakas infekcja - jak będzie się utrzymywała do jutra to chyba jutro napisze do lekarza czy moge przyjechac. Onkolog mówił, że plamienie do 2 dni, dzisiaj jest 3, aczkolwiek dopiero od wczoraj coś spływa, po samym zabiegu nic.
Zobaczę więc jutro co z tym fantem robić. Równie dobrze może to być też ten nieszczęsny polip . I jak żyć . -
W moczu czysto,w posiewie pochwy wyszlo. Bralam antybiotyk w globulkach dopochwowo,teraz na tą grzybice biorę,Invag profilaktycznie wezmę po tej natamycynie i 23maja znowu posiew. Boję się tych wszystkich infekcji,bo to może grozić odejsciem wód plodowych:/
-
wody plodowe jak wody plodowe, ale moze tez grozic wewnatrzmacicznym zakazeniem plodu, dlatego takich infekcji nie mozna lekcewazyc. Szczegolnie te e coli sa niebezpieczne dla malucha, ale tu raczej mowimy o pierwszych tygodniach ciazy i przewleklej infekcji. Jak czytalam o tym e coli to sie troche przerazilam, ale wiadomo jak to w internecie – chyba troche przesadzaja na tych pseudo ciazowych portalach. Czystosc pochwy to nie jest chyba obowiazkowe badanie w 1 i 2 trymestrze?
Kasiu, a usg mialas dowcipne czy juz przezbrzuszne?
-
Właśnie posiew nie jest obowiazkowy,moja gin jednak czuwa i w maju będę powtarzać. Najgorsza jest waginoza bakteryjna podobno. E coli często wychodzi w posiewacg,bo to bakteria kalowa.
Usg mialam już przez brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 11:34
-
A jak tak to ja musze kolczyk z pepka wyciagnac . Odebralam dzis wyniki moczu, troche slabe. Zwiekszyla sie ilosc krwinek czerwonych, ale to ze wzgledu na moja chorobe nerek. Bakterii nie ma, leukocytow tez, ale jestbsporo nablonkow plaskich. Albo to swiadczy o infekcji drog moczowych, ale brak bakterii i leukocytow to chyba wyklucza (jeszcze czekam na wynik posiewu), albo pochodza z pochwy, zanieczyszczona probka. No nic, na przyszla srode umowilam nefrologa zeby na to spojrzal, zanim do gina pojde. Czekam jeszcze na tsh, ft3 i ft4.
-
No ja tez sie boje skurczy , nie serduszkujemy prawie nic. Poza tym mam tego polipa a on na bank by krwawil po wspolzyciu.
W labie chyba zapomnieli o tsh, ale mam ft3 i ft4. Ft3 w normie dla ciezarnych, ft4 lekko powyzej wiec jest dobrze .Asia_88 lubi tę wiadomość
-
mam brzuszek juz a sluz znow jest normalny Choc wydaje mi sie, ze od dwoch tygodni mam mdlosci ktorych wczesniej nie mialam, najczesciej po luteinie. Wiec juz nie wiem czy to luteina czy jak... Brodawki i piersi mnie bola bardziej tak mysle. A u Ciebie jak?
-
Mnie piersi nie bolą,brodawki jedynie większe i takie wypustki mam wokół,brzuszek też zaokraglony,mdłości średnie,może ciut mniejsze,globulki chyba dzialaja,bo śluz już jest przezroczysty. I okropne zmęczenie:/
Boję się tych prenatalnych:/
A masz wynik tsh? Idziesz do endo? -
Moj sluz jest jasno zolty. Podobno taki jeszcze moze byc. Z reszta wydaje mi sie, ze po tej kolposkopii jeszcze jakies resztki moga splywac. Dzisiaj juz zauwazylam, ze dlugie siedzenie i lezenie w jednej pozycji mi nie sprzyja, rozbolal mnie brzuch, taki tepy bol, az sie wystraszylam, no i plecy rozbolaly. Jak wstalam i sie przeszlam to momentalnie minelo.
Mam tsh, wynik 0.248, normalnie bylby poza norma, ale dla kobiet w ciazy jest od 0.01 wiec jest ok . Endo mam na 19 maja, ale chyba poprosze o dodatkowa wizyte wczesniej zeby kolejne skierowanie otrzymac. Nie ma jednak presji . Musze jeszcze morfologie zrobic na wizyte 5 maja.
Ja sie tak nie boje tych prenatalnych, bardziej sie boje wyniku histopatu tego pobranego wycinka z polipa. Ma przyjsc w czwartek, wtedy tez wypadaja genetyczne. Chcialabym miec to za soba. Mysle Kasiu, ze bedzie dobrze na genetycznych u nas -
O 12.5, z 37.5 na 50. Tylko w zasadzie dawke te mialam zwiekszona kilka dni po owulacji, jak jeszcze nie doszlo do implantacji. Jak juz dowiedzialam sie o ciazy, nie mialam zwieszkonej dawki i ciagle jestem na tej samej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 12:09
-
To fajnie reaguje Ci tarczyca
Ja dawkę mam już zwiekszona o 50%, zobaczymy co wyjdzie tym razem w piątek.
Ja dzisiaj czuję się jakoś nieciazowo,mam nadzieję że wszystko ok.
A robiłaś ostatnio badanie glukozy na czczo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 13:10
-
Tarczyca zawsze spada w 1 trymestrze bo hcg ja stymuluje. Najwazniejsze dla mnie i tak ft4, a te ciagle ciut za wysokie w porownaniu do normy. Drugi trymestr moze byc inny, wtedy zmniejsza sie poziom hcg wiec i tarczyca idzie lekko w gore. Zobaczymy.
Glukozy nie robilam, nie widze sensu poki biore metformine. Zrobie jak odstawie, nawet jak lekarz nie zleci, gdzies ok 14 tc. A Ty planujesz robic?