MTHFR - mutacje
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaaZ ja za bardzo nie orientuje sie co do lekrzy w Kielcach. Dlatego zapytalam. W 2016 roku bylam na wizycie w Gamecie u dr Ziolkowskiego. Robil mi HSG. Sprawil na mnie dobre wrazenie ale po HSG nie kontynyuowalam u niego leczenia wiec nie mam pojecia jakie ma podejscie do MTHFR.
Ja miesziam w UK a lecze sie w Lodzi obecnie bo wyszly u mnie problemy immunologiczne.
Edit: wlasnie doczytalam ze dr Świercz pracuje w Gamecie z dr ZiolkowskimWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 13:57
-
HSG robiła mi w2mc temu młody Ziółkowski on przyjmuje w nowo otwartej klinice niepłodności na Czarnowie a My z mężem chodzimy tam....
Kiedy byliśmy na wizytach w tej klinice rocbił na mnie dobre wrażenie a na HSG juz niestety nnie.. Ewa1984 jeśli miałabyś jakieś informację od znajomych o lekarzach którzy się specjalizuję w MTHFR daj znać proszę, będe wdzięczna:) -
Magda - mbc wrote:nie, nie robiłam. Wszystko co robiłam/robię wypisałam
Tak mam zapisane, od endokrynologa i powiem szczerze, że jeszcze nie zgłębiłam tematu.
Zazwyczaj zaczyna się od ANA1 objął wyjdą dodatnie to dalej się drazy temat ANA2/3.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Magda - mbc wrote:Nie, jeszcze do mnie nie dzwonili. Nie wiem, czy nie poczekają już na amh, inhibinę i właśnie ana, a mają na to 14 dni roboczych. Jak już dostanę resztę, to się do Was chętnie zgłoszę
Plus dziś przyjeżdża kurier odebrać pakiet MTHFR etc. i tutaj też 14 dni.
Ale przynajmniej nie nastawiam się już teraz, że może w tym cyklu się uda.
Badania niby nie są złe, ale zawsze wkrada się w coś co można poprawić więc liczę się z tym, że póki nie poprawię to dalej będzie klapa.
Brakuje mi jeszcze w Twoim pakiecie żelaza i ferrytyny.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Hej. ehhh byłam wczoraj u lekarza i cóż...pan doktor ppowiedział mi cytuję '' To jest loteria....może się udać z tą mutacją ale nie musi...'' dałam mu wszystkie wyniki a on z takim tekstem...."" nie ma na co czekać proszę próbować: dwa poronenia się zdażają''
nie zainteresował się homocysteiną, kazał brać acard i od pozytywnego testu przyjść po zastrzyki..... wiem nie będzie mnie głaskał i się użalał nade mną ale czegoś innego się spodziewałam....Acard biorę od dawna niewiwem co robić czekam na wyniki z homocysteiny ....co robić szukać innego lakarza?
Jestem załamana..... -
AgaaZ wrote:Hej. ehhh byłam wczoraj u lekarza i cóż...pan doktor ppowiedział mi cytuję '' To jest loteria....może się udać z tą mutacją ale nie musi...'' dałam mu wszystkie wyniki a on z takim tekstem...."" nie ma na co czekać proszę próbować: dwa poronenia się zdażają''
nie zainteresował się homocysteiną, kazał brać acard i od pozytywnego testu przyjść po zastrzyki..... wiem nie będzie mnie głaskał i się użalał nade mną ale czegoś innego się spodziewałam....Acard biorę od dawna niewiwem co robić czekam na wyniki z homocysteiny ....co robić szukać innego lakarza?
Jestem załamana.....
Ja bym zmieniła lekarza. Zresztą, zrobiłam to, gdy nie było chemii między nami.
Owszem, poronienia zdarzaja się, jednakże po to robisz badania i jesteś pod opieką lekarza, by im zapobiegać i doczekać się zdrowej ciąży. Co ja będę pisać, sama o tym wiesz.
Moja rada: bierz suplementy i leki, które musisz, by utrzymać wyniki w normie i szukaj pomocy u specjalisty. Pewnie Ciebie to nie ratuje, ale mogę polecić endokrynologa i hematologa z dolnośląskiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 11:45
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę