MTHFR - mutacje
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda - mbc wrote:Klara, ja jestem z Wrocławia. Podrzucisz mi te nazwiska, może mi się przydadzą
hematolog - dr Stanisław Potoczek - Wrocław (specjalizuje się w mthfr, trombofilii i innych; bez problemu wypisał zalecenia dla gina do stosowania; bardzo empatyczny człowiek);
endokrynolog-diabetolog - dr Ewa Dobrowolska - Lubin (ogarnia o co chodzi z mutacjami, zleca dodatkowe badania, szuka źródła problemu i rozwiązań; bardzo konkretny lekarz).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 11:56
Magda - mbc lubi tę wiadomość
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
rebe wrote:Rany, dlaczego zastrzyk clexane tak bardzo boli?!
Puregon wstrzykuje bez problemu, również igła wchodzi jak w masło. Przy clexane sama igła boli a wstrzykiwanie to koszmar..
Dziewczyny przy takich dolegliwościach prosiły o zamiennik - neoparin.
Spytaj lekarza, może będzie mniej dokuczliwy.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
AgaaZ wrote:Hej dziewczyny. Odebrałam wyniki hmocysteina z 10,23 spadła na 6,02 , natomiast poziom kwasu foliowego to 35,72 czemyu taki wysoki .....
Jak to jest z tym kwasem foliowym ile powinnam mieć prawidłowo?
Homocysteina super
Przypomnij proszę jakie miałaś wyniki poprzednim razem i jak wówczas suplementowałaś, a jak teraz?IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyrebe wrote:Rany, dlaczego zastrzyk clexane tak bardzo boli?!
Puregon wstrzykuje bez problemu, również igła wchodzi jak w masło. Przy clexane sama igła boli a wstrzykiwanie to koszmar..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 11:27
-
Składniki
Kapsułka różowa: Tlenek magnezu - Magnez; Dwuwinian choliny - Cholina; Diglicynian żelaza - Żelazo; Żelatyna wieprzowa; substancja przeciwzbrylająca - Sole magnezowe kwasów tłuszczowych; cholekalcyferol - Witamina D; Chlorowodorek pirydoksyny - Witamina B6; barwnik - Candurin silver fine, Czerwień allura; Kwas foliowy; L-metylofolian wapnia, Kwas pteroilomonoglutaminowy; Jodek potasu - Jod; Metylokobalamina - Witamina B12.
Kapsułka przezroczysta: Oczyszczony olej rybi zawierający 50% DHA i 10% EPA; Żelatyna wieprzowa; substancja utrzymująca wilgoć - Glicerol.
Składniki 3 kapsułki RWS*
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) 600 mg -
Kwas eikozapentaenowy (EPA) 120 mg -
Witamina D 50 ug 1000,00%
Witamina B6 2,6 mg 186,00%
Cholina 125 mg -
Kwas foliowy 800 ug 400,00%
Witamina B12 4 ug 160,00%
Żelazo 27 mg 193,00%
Jod 220 ug 147,00%
Magnez 200 mg 53,00% -
AgaaZ wrote:Genetyczka się zna chyba prawda? ona zleciła przy wcześniejszych badaniach wiec brałam homocysteina spadła, mam nadzieje ze uda nam się....
Dała zielone światło na starani...
Ja ufam swoim lekarzom
Skoro masz zielone światło - działaj za miesiąc/dwa porównaj wyniki, będziesz widziała jak organizm reaguje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 13:39
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny byłam wczoraj u kolejnego lekarza, który powiedzial
;'' ze na te mutacje to się juz nie patrzy''.. no pisze jak byk ze to są główne przyczuny poronień!! zapytał czy się staralismy powiedziałam ze tak, wiec mnie nie zbadał..wiadomo... po czym powiedział ze możemy podawac zastrzyki ale on to idzie na urlop i zebym przyszła po miesiączce a co wtedy jak by sie udało nie no jstem załamana, bezradna nie trafiłam znowu na kompetentnego lekarza tylko kase ciągną odemnie... jestem załamana, musiałam tutaj napisać bo niechce już o tym rozmawiać z rodzina bo kazdy sie tylko mądrzyc umie (teciowa: a mogłas powiedziec ta, siak i n najmądrzejsza jest) nie bede juz nikomu mówiła ze chodzę po lekarzach...