X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Niepłodność immunologiczna
Odpowiedz

Niepłodność immunologiczna

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:
    Hop hop! Jest tu kto?

Immunologia - kiedy trzeba ją zbadać?

U nas nie ma przyczyny, która uniemożliwiałaby ciążę. Wszystkie badania w normie. 2 inseminacje, 1 icsi - zakończone niepowodzeniem. Beta mniej niż 0.1. Oznacza to, że nic się nie zadziało. Z 11 pobranych komórek tylko 4 były dojrzałe i wszystkie 4 się zapłodniły.Wygląda na to, że tu też problemu nie ma. Nie wiem co dalej z zarodkami, bo w 3 dobie zostały zamrożone.

Czy myślicie, że badanie immunologii ma w naszym przypadku sens? Kompletnie się na tym nie znam. Zapisałam się na wizytę u immunologa dopiero za 1.5miesiąca. Może powinnam coś zbadać na własną rękę przed wizytą? Tylko co?
    Hej, a badałaś przeciwciała przeciw plemnikowe, komórkowe, tarczycowe, homocysteinę, itp? Ewentualnie możesz spróbować HGS albo histeroskopelię jak nie robiłaś. Może problem jest po stronie macicy i jajowodów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 07:51

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Marta504 Nowa

Wysłany: 16 października 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam do zrobienia jeszcze dużo badań. Jedno z pierwszych które mi przyszło to cross match wynik 31,4 %dodatni. Co to oznacza

• Karola1385 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, potrzebuję pomocy.
    Czy ktoś może mi pomóc zinterpretować moje wyniki immuno?

Komórki NK z krwi CD3-16+(ICD-9:--) 540kom/uL
    Norma 90- 630

Ocena cytokin i współczynnika Th1/ Th 2

Interferon gamma 3027 pg/ml
    norma 293-1044.6

TNF alfa 2978 pg/ml
    norma 322-1376.6

Interkulina 10 - 4158pg/ml
    norma 695.6- 3048.4

Inetrkulina 4 - 66 pg/ml
    norma 20-120

Inerkulina 5 - 104pg/ml
    norma 20- 59.8

Interkulina 2 - 538pg/ml
    norma 20-62.5

Wskaźnik INF/IL4 - 45.9
    norma 36.7- 175

Wskaźnik TNF/IL 4 - 45.1
    norma 19.7 - 149.5

Wskaźnik IFN/ IL10 - 0.7
    norma 1.2 - 3.0

Wskaźnik TNF/II10 -0.7
    norma 0.7 -2.8

‹‹ 4 5 6 7 8
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ