X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Ja mam Menopur 150 i też od piątego dnia Cetrotide 0,25. Szpital Porsgrunn, krótki protokół.
    W poniedziałek mam kontrolne usg. :-)

Pati a zadowolona jestes z kliniki w porsgrunn?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Pati a zadowolona jestes z kliniki w porsgrunn?
    Wiesz co ja dopiero zaczynam. Pierwsza wizyta była ok, Wyszłam zadowolona. Tylko ten kontakt trochę dziwny. Mnie nie przyjeli w Oslo to innego wyjścia nie miałam:-)

kaktus85 lubi tę wiadomość

k1iygdz.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    U mnie negatywna beta, trzymam kciuki za was dzieczyny !
    K. tylko się nie poddawaj. Masz po kogo wracać i jeszcze kolejną próbę przed sobą. Ściskam Cię mocno.

U mnie beta pozytywna, ale jak to lekarz napisał "niezbyt wysoka" i mam powtórzyć. Dokładnie ile nie wiem. W poniedziałek mam kolejną wizytę i umówiłam się też do ginekologa na 7 czerwca.

WNadzieji lubi tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    K. tylko się nie poddawaj. Masz po kogo wracać i jeszcze kolejną próbę przed sobą. Ściskam Cię mocno.

U mnie beta pozytywna, ale jak to lekarz napisał "niezbyt wysoka" i mam powtórzyć. Dokładnie ile nie wiem. W poniedziałek mam kolejną wizytę i umówiłam się też do ginekologa na 7 czerwca.
    Szkoda, że nie napisał ile dokładnie bo to takie pojęcie względne. W którym dniu po transferze robiłaś bete?

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Szkoda, że nie napisał ile dokładnie bo to takie pojęcie względne. W którym dniu po transferze robiłaś bete?
    W 17 dniu od punkcji. W poniedziałek do niego pójdę to się dowiem i zrobię jeszcze raz. Szkoda gadać na tego lekarza. Jestem nim zdegustowana :/

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ta beta wcale nie musiała być jakaś z kosmosu. Ciekawe na ile się zna na ciąży :/ Mój lekarz niby spoko ale zabardzo tematów ciążowych chyba nie ogarnia . Jak chciałam Lutinus to powiedział żebym się z gin kontaktowała bo on nie wie ile ja mam brać itd

Zoja36, Hannanna lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja poszłam do fastlege na pierwsze badanie krwi i moczu to zapytał: to co chcesz sprawdzic? I się patrzy na mnie. Padłam :D A skąd ja mam wiedziec? Oczywiście dr google pomógł. Co za żałość. Śmiać się czy płakać.

Zoja36, mar2śka lubią tę wiadomość

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    W 17 dniu od punkcji. W poniedziałek do niego pójdę to się dowiem i zrobię jeszcze raz. Szkoda gadać na tego lekarza. Jestem nim zdegustowana :/
    Mam wynik 339

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Mam wynik 339
    Ciężko jest powiedzieć coś na podstawie jednego wyniku bo nie znamy bety wyjściowej. W Polsce sprawdza sie przyrosty po 48h i jak są podwojone minimum to jest ok. Czyli u Ciebie było 14 dpt? Miałaś 3dniowca podanego? Wg testu który robiłaś beta rośnie. Tak naprawdę najważniejsze jest usg.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Ciężko jest powiedzieć coś na podstawie jednego wyniku bo nie znamy bety wyjściowej. W Polsce sprawdza sie przyrosty po 48h i jak są podwojone minimum to jest ok. Czyli u Ciebie było 14 dpt? Miałaś 3dniowca podanego? Wg testu który robiłaś beta rośnie. Tak naprawdę najważniejsze jest usg.
    15 dot. Miałam 2 dniowy zarodek.
    Usg za dwa tygodnie. A w poniedziałek powtórzę betę

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wpisz w google hcg tabell moze tam znajdziesz opis swojego wyniku
    Trzymam kciuki :)

Zoja36 lubi tę wiadomość

• K. Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja trzymam kciuki, pewnie beta pieknie przyrasta, czarodziejko jak sie czujesz ?

Dziewczyny a jak wyglada transfer eskimoska na cylu naturalnym ?

Zoja36 lubi tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Zoja36 wpisz w google hcg tabell moze tam znajdziesz opis swojego wyniku
    Trzymam kciuki :)
    Dzięki, oczywiście już to sprawdziłam. Mieszczę się w widelkach, ale rozpiętość jest duża.
    Grunt to spokój i dobre myślenie. Czasami z tym ciężko. Staram się, ale Internet przeglądam co rusz ;)
    Mar2śka jednak było to 14dpt ;)
    A tak zapytam, czemu po transferze A nie po punkcji? Według mej logiki powinno liczyć od dnia zapłodnienia, bo przecież raz transferuja 2 dniowy, innym razem 5 dniowy, a to chyba też ma znaczenie.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie przyzwyczajenie z Polski, tam się tylko tak liczy. Różnica taka, że badając betę przy 3 dniowcu wyjdzie 7dpt a przy blastce 5dpt. Jeśli będziesz chciała porównać to na polskich forach zawsze dziewczyny używają terminu dpt przy zaznaczeniu czy miały 2dniowca, 3 dniowca itd.

Zoja36 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    Zoja trzymam kciuki, pewnie beta pieknie przyrasta, czarodziejko jak sie czujesz ?

Dziewczyny a jak wyglada transfer eskimoska na cylu naturalnym ?

K. Trzymam kciuki za Twoje mrozaczki!

Jak się czuje... do d..., bekam, mam strasznie wzdęty brzuch, zatwardzenie... podobno typowa reakcja na progesteron.
    Dziś z racji tego że jestem nauczycielem i mogłam dłużej pospać, zafundowałam sobie miks kefirowo/kawowy na „lżejszy” pobyt w toalecie. Trochę pomogło ;) Moja małżowina przylatuje dzisiaj a nie jutro, także robię jutro z rana test.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka wrote:
    K. Trzymam kciuki za Twoje mrozaczki!

Jak się czuje... do d..., bekam, mam strasznie wzdęty brzuch, zatwardzenie... podobno typowa reakcja na progesteron.
    Dziś z racji tego że jestem nauczycielem i mogłam dłużej pospać, zafundowałam sobie miks kefirowo/kawowy na „lżejszy” pobyt w toalecie. Trochę pomogło ;) Moja małżowina przylatuje dzisiaj a nie jutro, także robię jutro z rana test.
    To prawda, progesteron ma takie "działanie" ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie, jestem w ciąży :) !!!! 2 bardzo wyraźne krechy na teście :)
    Po pracy lecę na betę!

Alutka 32, majola lubią tę wiadomość

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cichu gratuluję!! ;)

Czarodziejka lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda jak Twoje wakacje? Czy już wróciłaś? Pochwal się nam troszkę jak było :)

Hannanna a jak Ty się masz, dawno nie pisałaś co u Ciebie i jak się czujesz.

A tak ogólnie dziewczyny ostatnio rozmawiałam z przyjaciółką, dopiero co urodziła bobasa. Ona prowadziła ciążę w Norwegii i mówiła, że bez problemu można zrobić tutaj usg w 12 tyg takie jak w Polsce przy badaniach prenatalnych. Wystarczy powiedzieć lekarzowi, że chce się badania zrobić i on kieruje dalej :) Może komuś się przyda. Ja zdecydowałam się na badania w Polsce bo tak jak wspominałam chce też te specjalistyczne z krwi.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka wrote:
    Moje drogie, jestem w ciąży :) !!!! 2 bardzo wyraźne krechy na teście :)
    Po pracy lecę na betę!
    Gratuluje :):)

Czarodziejka lubi tę wiadomość

Alutka
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ