Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Zoja36 wrote:Byłam dzisiaj u lekarza. Dostałam zwolnienie do 7 czerwca do dnia usg.
Przepisał mi też tabletki na mdłości o nazwie Postafen. One są bez recepty.
Mar2śka i Hannanna Wy też je dostałyście?
Mar2śka ginekolog umówiła Cię na kolejne usg? I jak Twoja torbiel?
Jak się czujecie?
Czarodziejka jutro wynik bety? -
pati1980 wrote:Ja juz po usg, wszystko niby ok. 3 jajeczka ok 9mm i po jednym 13,14,16,17. I kolejne 7 ok 10mm i kolejne 11,16. Tylko nic mi nie pisza ze szpitala i nie wiem co dalej robic czy brać zastrzyki czy nie. Ah ciągle coś
-
mar2śka wrote:A który to Twój dzień stymulacji?
Zoja36, mar2śka, Alutka 32 lubią tę wiadomość
-
mar2śka wrote:Zoja jakbyś chciała z Polski jakieś leki to mogę Ci kupić. Warto mieć nospę i espumisan. Całkowicie bezpieczne w ciąży a potrafią życie uratować
Nospe mam, paracetamol też. Espumisan nie ale załatwię. A Ty jakbyś chciała i miała czas to możemy umówić się na jakiś spacer. Z tego co pamiętam masz psa. A ja mam dwa. Napiszę na priv Ci mój numer telefonu -
Zoja36 wrote:Dziękuję Mar2śka za rady,
Nospe mam, paracetamol też. Espumisan nie ale załatwię. A Ty jakbyś chciała i miała czas to możemy umówić się na jakiś spacer. Z tego co pamiętam masz psa. A ja mam dwa. Napiszę na priv Ci mój numer telefonu -
pati1980 wrote:Dzisiaj będzie 7 dzień stymulacji. Dzwonili że szpitala dzisiaj i jutro ostatnie zastrzyki, jutro wieczorem Ovitrelle. Pobranie w czwartek rano. Trzymajcie kciuki
-
mar2śka wrote:Paracetamolu nie bierz, przynajmniej nie na początku. Ja się staram żadnych leków nie brać, w ostateczności po 12 tygodniu. Nie było łatwo bo mnie czasami migrena męczyła i to tak konkretnie. W ciąży często jakieś problemy jelitowe są, mi bardzo pomagał jak brzuch wariował. I nospa oczywiście!! Ja do 10 tyg miałam bóle takie jakby miesiączkowe i nospa bardzo pomagała + chwila leżenia. Pewnie możemy się wybrać . A jakie masz psiaki??
Mam chłopaka 11 lat West highlanda i 4,5 miesięczna dziewczynkę Cairn terrier. Jest wesoło hihihi -
Zoja36 wrote:Trzymam kciuki &&. Ubierz sobie coś luźnego w czwartek i weź jakiś słodki napój, gdyby było Ci słabo. Mi było bardzo słabo po i nie mogłam dojść do siebie, bo właśnie zabrakło mi takiego napoju. Dowiedziałam się już po, Hannanna polecała. Powodzenia.
Zoja36 lubi tę wiadomość
-
pati1980 wrote:Ja juz po usg, wszystko niby ok. 3 jajeczka ok 9mm i po jednym 13,14,16,17. I kolejne 7 ok 10mm i kolejne 11,16. Tylko nic mi nie pisza ze szpitala i nie wiem co dalej robic czy brać zastrzyki czy nie. Ah ciągle coś
Dziewczynki orientujecie się jak to jest z tymi lekami przed punkcja.
Chodzi mi o 4*500 mg paracetamolu, obawiam się ze mój słaby żołądek nie da rady.Nie chcę się męczyć dodatkowo z dolegliwościami żołądkowymi. Czy można poprosić o coś dożylnie, ewentualnie czopki myślicie ze to dobry pomysł ? -
Zoja36 wrote:Byłam dzisiaj u lekarza. Dostałam zwolnienie do 7 czerwca do dnia usg.
Przepisał mi też tabletki na mdłości o nazwie Postafen. One są bez recepty.
Mar2śka i Hannanna Wy też je dostałyście?
Mar2śka ginekolog umówiła Cię na kolejne usg? I jak Twoja torbiel?
Jak się czujecie?
Czarodziejka jutro wynik bety?
Odebrałam dziś wyniki bety. W 11 dpt było 380
pati1980, Zoja36, WNadzieji lubią tę wiadomość
-
pati1980 wrote:Dziękuję Zoja. Czytałam kiedyś że polecacie się ubrać luźno. Tak ciepło to może luzna sukienkę ubiore
-
mar2śka wrote:Paracetamolu nie bierz, przynajmniej nie na początku. Ja się staram żadnych leków nie brać, w ostateczności po 12 tygodniu. Nie było łatwo bo mnie czasami migrena męczyła i to tak konkretnie. W ciąży często jakieś problemy jelitowe są, mi bardzo pomagał jak brzuch wariował. I nospa oczywiście!! Ja do 10 tyg miałam bóle takie jakby miesiączkowe i nospa bardzo pomagała + chwila leżenia. Pewnie możemy się wybrać . A jakie masz psiaki??
-
Aggga08 wrote:O? Dziwne, bo ją gdzie nie czytam to zachwalaja. Na grupie onskebarn na fejsie tez
Ja też w wielu miejscach widziałam pozytywne opinie. Gdzieś nawet pisali że w Danii każdej kobiecie po zabiegu lekarze zalecają ten preparat.To jest homeopatyczne podobno wiec szkody nie zrobi.Jeśli nie pomoże to nie zaszkodzi. Zachwalają dziewczyny którym udało się zajść w ciążę z preparatem a te którym nie udało się będą mówiły że nie pomaga.Jak ze wszystkim klinikami, suplemantami itd...... -
Zoja36 wrote:Mnie boli gardło, chyba mnie wczoraj przewialo. I właśnie paracetamol mi zalecił lekarz, byle nie Ibuprom. Póki co nie biorę, ale ja właśnie słyszałam że paracetamol można w ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 18:16
Zoja36 lubi tę wiadomość