Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Czuję się w miarę dobrze, mam nudności chociaż oficjalnie zaczął mi się już drugi trymestr. Poza tym nadal chciałabym spać całą dobę ale do pracy trzeba iść!
W zeszłym tygodniu miałam usg i badanie krwi na Downa i inne choroby, wszystko wygląda ok, no i zobaczyłam maluszka trochę większego niż ostatnio
Trzymam kciuki żeby Wam wszystkim się udałoalda, pelaska lubią tę wiadomość
-
Szmivers super że wszystko dobrze fastlege wysłał ( wysłała) Cię na to badanie ( gdzie miałaś badanie ) czy byłaś prywatnie ? ( jesteśmy w podobnym wieku )
W którym dokładnie tygodniu miałaś to badanieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 17:50
-
Alda, ginekolog (ten sam u którego byłam na potwierdzeniu ciąży) powiedział że z względu na wiek, mam możliwość zrobienia darmowych badań: albo amniopunkcji, albo "duo test" (badanie krwi + usg). Poszłam na to drugie i dostałam od niego skierowanie do Rikshospitalet. W 11-tym tygodniu miałam badanie krwi i pogadankę o chromosomach z pielęgniarką,a tydzień pózniej wróciłam na usg (wyniki krwi już były gotowe). Jakbym dostała nieciekawe wyniki, to mogłabym zrobić jeszcze amniopunkcję do 18 tygodnia ciąży.
-
Evveline, wiesz, ja miałam objawy ciąży (mdłości, bolące piersi, wrażliwy węch, ucisk w brzuchu, zmęczenie) już od drugiego tygodnia po transferze. Teraz trochę się uspokoiło tak że czasem zapominam że jestem w ciąży Myślę że to bardzo indywidualna kwestia, nie powinnaś się martwić brakiem objaw, raczej cieszyć
-
hei Alda
po transferze czuje sie bardzo dobrze troche kluje mnie podbrzuszu ,lekarka powiedziala nam ze z 5ciu jeden jest w stadium blastocysty (i ze te dostane) a z tymi 4 musze zaczekac do jutra bo rosna troche wolniej ,wiec maja zadzwonic jutro rano ,i powiedza nam jak one wygladaja.
alda lubi tę wiadomość
Siv