Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny! Mam do Was pytanie odnosnie bolu piersi na poczatku ciazy. Ja, jestem czwarty tydzien po tranferze, do tej pory bolaly mnie piersi dzis z rana jak by mniej, robilam dzis test i sa dwie grube kreski. Nie mam zadnych plamien, od czasu do czasu czuje dol brzucha. Czy tez tak mialyscie na poczatku ciazy ze bol piersi ustapil? Czy mam sie niepokoic?E
-
Evveline olej piersi piersi kłamią
Mnie bolały bardzo mocno a poroniłam więc to naprawdę nie jest wyznacznik
Ciesz się swoim stanem bo stres tu tylko zaszkodzi Będzie dobrze
Hannanna jakie wieści z kliniki ?
Siv jak tam ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 13:32
-
Hej Pelaska
Ja juz po punkcji,i nie bylo tak zle:) dostalam paracet 1500mg i Vival 5mg oraz morfine do zylnie i znieczulenie do pochwowe w obydwie strony,ta PIELEGNIARKA KTORA MNIE PRZYGOTOWYWALA do zabiegu byla bardzo mila,Powiedzial nam ze jesli bym potrzebowala wiecej morfiny to zebym powiedziala to dostane wiecej, caly czas sie pytali czy wszystko ok, i jesli bym chciala przerwe to zebym powiedziala..
Oczywiscie czulam ten zabiek ,ale jest to uczucie jak przy okresie bol (skurcze) ale tylko jak sie przekuwal ,a jak pobieral to nie bolalo ... takie moje odczucia
Siv -
Baczka...ja klexane dostalam w Polsce, ale zostal zaakceptowany przez ginekologa w Oslo, sam mowil ze to by mi dal nawet jakbym nie miala..
W Porsgrunn mowilam o tym , ze biore klexane bedac w ciazy i lekarz sie zastanawial, czy nie dac mi go do stymulacji tez, ale stwierdzil pozniej, ze albyl-e narazie wystarczy i jak zobacze tylko 2 kreski na tescie to mam wlaczyc klexane, co zawsze robie:) -
Nie...w Polsce mialam przepisana aspiryne cardio 100 mg na rozrzedzenie krwi, ale w ostatniej ciazy podplamialam i gin stwierdzil ze klexane plus dawka aspiryny 100 moga wywolywac krwawienia i plamienia wiec dal mi zmniejszona dawke aspiryny, tyle, ze to tutak nazywa sie albyl-e 75 mg- to biore niezaleznie, czy jestem w ciazy, czy nie...mam to na cale zycie