Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • Siv Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelaska bedzie dobrze uda wam sie:)

Alda ten ostatni zastrzyk OVITRELLE ,tez go sie robi jak reszte zastrzykow w brzuch??
    ,nie pamietam co lekarz mowil:/

Siv
  • alda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siv tak w brzuch :-)

e5skzzc.png

[**]

• pelaska Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Siv:)

• pelaska Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siv jakie zastrzyki brałas?

• Siv Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pelaska to bralam
    zastrzyki Gonal-f 900
    krople do nosa synarele
    witaminy folsyre

Siv
  • Siv Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelaska jakie ty zastrzyki bierzesz?? czytalam troche te forum i kazdy bierze troche inna dawke zastrzykow hmmm

Siv
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie biorę ale już chłodzą się w lodówce...mam Synarele, menopur 600 i ovitrelle...

• Siv Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz czym te zastrzyki sie roznia,?? ze ja mialam Gonal-f 900 a ty masz menopur 600

Siv
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia...może wynik AMH ma znaczenie...i ogólny stan zdrowia...

A czemu Wy musicie mieć invitro? Jeśli to zbyt wrazliwe dla Ciebie, nie odpowiadaj..

• Siv Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelaska 5 lat temu zaszlam w ciaze nie planowana byo duze zaskoczenie,i nigdy bym nie pomyslala ze bedziemy miec problemy zajscie w druga ciaze ,okazalo sie ze moj maz ma slabe
    żołnierzyki :/ ale lekarz powiedzial ze czasem tak jest

Siv
  • Siv Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec widzisz Pelaska rzeczy mozliwe staja sie nie mozliwe i odwrotnie ja wierze ze Ty tez sie doczekasz malego bobasa ,i bedziesz miec wielki brzuszek i bole w krzyzach

Siv
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bole w krzyżu to ja mam bez przerwy...mam zniszczony kręgosłup;) nie wiem czy czytałaś całe forum...ja straciłam 4 ciaze..wszystkie naturalnie poczęte..jestem pozbawiona jednego jajowodu a drugi jest pociety...więc jest zbyt duże zagrożenie kolejnej ciazy pozamacicznej..stąd u nas invitro

• Siv Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ma dobre przeczucie ze tym razem wam sie uda zobaczysz ze tak bedzie sciskam cie mocno

Siv
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Siv:* ja też trzymam za Was i wszystkie dziewczyny kciuki...ściskam mocno:)

• alda Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannanna jak po punkcji :-) ?

e5skzzc.png

[**]

• pelaska Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siv powodzenia jutro...trzymam kciuki:)

• Szmivers Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Witaj Siv :)

Dla mnie punkcja w Porsgrunn była bolesna. Dostałam tabletki przeciwbólowe chyba pół godziny przed, a potem dwa zastrzyki znieczulające w środku, jeden z każdej strony pochwy. Założyli mi weflon ale nie dostałam żadnych innych leków, i czułam wszystko co lekarka tam robiła :/ Potem miałam skurcze, poty, i nudności. Więc jeśli masz niską tolerację na ból, powiedz im wcześniej i poproś o dożylne leki!

• Hannanna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Hannanna jak po punkcji :-) ?
    Hej!
    Po punkcji w sumie nie najgorzej :) Spodziewałam się czegoś gorszego. Punkcję miałam o 8.30, o 7.30 wzięłam jakieś proszki przeciwbólowe a na miejscu dostałam jeszcze zastrzyk znieczulający. O 9.15 byłam już po wszystkim,łącznie z rozmową z lekarzami :) Pobrano 12 pęcherzyków, jutro do południa mają zadzwonić co dalej. Jak ok to piątek/sobota transfer. Oprócz paru kropel krwi i dyskomfortu w dole brzucha - nic więcej mi nie dolega :)

• Siv Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelaska wielkie dzieki

Szmivers dzieki za ta wiadomosc ja mam bardzo niska tolerancje bolu przy pobierani krwi slabne i wymiatuje a u dentysty mdleje,wiec jesli piszesz ze to bolalo ,,to jeszcze wiekszego mam stresa chcialbym zeby juz bylo po :)

a dawno mialas ta punkcje??

Siv
  • Hannanna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dalszym ciągu muszę pić dużo wody i dostałam kolejne zastrzyki, które zaczynam brać od jutra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 09:34

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ