X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Norwegia- in vitro
Odpowiedz

Norwegia- in vitro

Oceń ten wątek:
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi pielęgniarka o zastrzykach nie mówiła..tylko o tabletkach i morfinie w żyłe...co by nie było...zniose wszystko żeby mieć dziecko!!;)

• Siv Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Alda
    no wlasnie 5 lat temu urodzilam synka wiec ten zastrzyk nie wspominam dobrze, Pelaska ja nie jestem wytrzymala na bol wiec nie wazne jak to boli mnie boli bardzo:/..

Siv
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baczka, Szmivers...jak robią w Porsgrunn? Dają te zastrzyki? Opowiedzcie jak wygląda punkcja w tamtym szpitalu.

• Siv Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelaska ja z tego co pamietam na tym spotkaniu to wlasnie ta pielegniarka mowila ze bedzie znieczulenie do kręgosłupa no i te tabletki,

Siv
  • alda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelaska ja też zniosę wszystko ;-) ale nie żyjemy w średniowieczu żeby robić to na "żywca" mogli to trochę lepiej zorganizować ;-)

Ja nie dostałam zastrzyku w kręgosłup tylko w miejsce intymne nie wiem dokładnie w co wbijali igle ;-) ale to nie był kręgosłup ;-)

Siv jak poród masz już za sobą to punkcja to będzie pikuś ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 15:01

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabletki to : Paracet ;-) super lek przeciwbólowy ;-) dobry na wszystko ;-)
    Diclofenac - przeciwbólowy
    Dormicum - pół tabletki - uspokajająca ;-) już mogliby dać całą ;-)

e5skzzc.png

[**]

• Siv Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda porod porodem ja mialam cesarke :),wiec jak wiecie w Norwegi nie daja pelnej narkozy tylko od pasa w dol ,nawet ten zastrzyk tak nie bolal tylko nie do konca zadzialal wiec kiedy zaczeli mnie ciac to bolalo,,,ale to nie ten temat

Ostatni zastrzyk mam wzias dzisiaj o 21,30 , a jutro juz znic. a we czwartek punkcja,ciesze sie ze to juz :)ale z drugiej strony boje sie :/

Siv
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce z tego, co wiem, usypiaja do punkcji...jak sie dowiedzialam, ze tu w Norwegii tylko daja jakies tabletki, to sie przerazilam....ale staram sie o tym nie myslec...do czego mozna porownac bol przy punkcji?

Siv...trzymam za Ciebie kciuki, daj znac jak bylo...

• alda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem do czego można porównać ten ból .......... Ale z morfiną ponoć aż tak nie boli....... ;-)

Mi już punkcji bez morfiny nie zrobią o nieeeeeeeee........

Najlepiej o tym nie myśleć i się dodatkowo nie nakręcać ;-)

e5skzzc.png

[**]

• pelaska Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja....i tak bede panikowac jak juz bede blisko :P

• Siv Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja panikuje,

Pelaska napisze ci jak bylo, jak bede po:) przepisal ci lekarz jakies witaminy?

Siv
  • pelaska Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie...mowil o kwasie foliowym...ale ja i tak mam dluga liste lekow od lekarzy z Polski ;)

Sama boje sie tej punkcji...no ale coz, musimy przez to przejsc i juz...nie ma wyjscia ;)

• alda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelaska rozmawiałaś z fastlege na temat Klexane? Będzie Ci dawał recepty bez problemu ? Czy będziesz załatwiać w Polsce ;-)?
    Bo tutaj wiadomo jak to wygląda ...........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:24

e5skzzc.png

[**]

• pelaska Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj ginekolog mi wszystko przepisuje..lacznie z lutinusem, encortonem, albyl-e i wszystko czego potrzebuje...sam mowil, ze taki zestaw by mi dal, nawet jakbym nie miala go z Polski....tutaj Klexane jest o wiele tanszy niz w Polsce..

U fastlege nawet nie bylam bedac w ostatniej ciazy, nawet gin mowil, ze nie ma potrzeby tam isc...:)

Balam sie pokazujac mu wszystkie leki jakie biore, lacznie z duphastonem, ale wszystkie zaakceptowal i byl zadowolony, ze wlasnie takie biore...tylko jest tutaj problem z duphastonem, bo nie ma nawet zamiennika tutaj tego, wiec jedynie to bede musiala zalatwic sobie z Polski.

• alda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super że do niego trafiłaś :-) Przynajmniej nie trzeba się martwić i kombinować ;-)

A jakie badanie wykazało Ci nadkrzepliwość ? Masz wrodzoną czy nabytą ?

e5skzzc.png

[**]

• pelaska Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po drugiej utracie ciazy bylam w szpitalu w Polsce i zajal sie mna bardzo fajny i znany profesor...zrobil mi wszystkie badania, nawet takie, ktore robi sie raz w zyciu...przeswietlil mnie od stop do glow...i wtedy dowiedzialam sie ze choruje na Hashimoto z niedoczynnoscia, co prawdopodobnie bylo przyczyna poronienia i to, ze mam za gesta krew ( podwyzszony poziom homocysteiny)- obydwie choroby mam raczej wrodzone. Moja mama rowniez choruje na Hashi i tez ma problemy z krwia.

• alda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to już Wam się musi udać :-)

e5skzzc.png

[**]

• pelaska Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiesz ( a moze i wiesz, bo pewnie tez tak masz :) ), jak bardzo marze o wielkim brzuchu na lato ;) ale boje sie za bardzo nastawiac....juz ostatnio mialo sie udac...beta pieknie przyrastala, lekarz widzial *cos* w macicy, a za dwa dni operacja...

• pelaska Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzieki Alda za wiare i wsparcie :)

• alda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem , wiem :-) wielki brzuch :-) i kopniaki "malucha" to musi być coś pięknego :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 20:28

e5skzzc.png

[**]

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ