Norwegia- in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Baczka u mnie ok - byle do piątku od piątku zastrzyki
Pelaska jak Ci się spóźni to dłużej będziesz brała spray a mówiłaś im w klinice że masz długie cykle ?
Mar2śka witaj
Zoja do kwietnia już "niedaleko"
Evveline jak się czujesz ? Brzuszek rośnie ? Napisz co u Was ?
Szmivers zaglądasz tu jeszcze ? Co u Was ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 17:01
-
Alda z tego co wyczytałam to już w piątek zaczynasz zastrzyki. Możesz przypomnieć jakie masz zastrzyki i ile jednostek ?? Czytałam całe forum a i tak wszystkie informacje mi się mieszają i połowy nie pamiętam Czy jeszcze któraś z Was w najbliższym czasie startuje z zastrzykami??
-
Ja jak patrzę na swój plan to strasznie mi się dziwny wydaje. Nie trafiłam nigdzie na informację żeby ktoś miał progynovę przed zastrzykami. Nawet nie wiem co to za protokół jest To trzymam kciuki za lepsze wyniki tym razem. Ja póki co to się modlę żeby chociaż 3 komórki mieć. Jak lekarz wspomniał, że istnieje możliwość usunięcia jajnika przy laparoskopii to mi ręce opadły bo mam tylko ten jeden
-
Nic na ten temat nie mówili. Tabletki zaczęłam w środę a w piątek dostałam okres, nie wiem czy tak powinno być w sumie, nie zapytałam. Ale i pielęgniarka i doktor wiedzieli w którym dniu cyklu jestem akurat na spotkaniu był mój 23 dc i że cykle mam ok 25-26 dniowe. Początkowo była mowa o sprayu ale pielęgniarka zasugerowała , że jestem w takim dniu cyklu że możemy zacząć wcześniej i mam brać te tabletki 2 tygodnie a potem od razu zastrzyki. 10 lat temu miałam operację usuwania torbieli z lewego jajnika, była tak duża, że po usunięciu jej mało co zostało z niego. Śmieszne jest to, że tyle lat się nic nie działo, czasami brałam tabletki anty czasami nie. Po ślubie od razu były starania o dzidzie i nagle sypnęło się wszystko. Torbiel i 2 wodniaki jajowodów. Teraz się zastanawiam po co ja do tego ślubu czekałam
-
Evveline wrote:Jest to test na gronkowiec zlocisty robia go z krwi. Jesli wyjdzie pozytywny to trzeba isc na kilka dni do szpitala zeby dostac jakies leki na to, tak przynajmniej moj fastlege mowi. Ja raz sie przyznalam, ze bylam w Polsce u lekarza i musialam ten test zrobic od teraz nie wspominam o wizytam w Polsce
Powodzenia mar2ska
Im chyba naprawdę się wydaje że w Polsce to jest średniowiecze :0 Sami uczą się medycyny w Polsce na okrojonym programie, bo rady by nie dali na takim standardowym. Trochę to dziwna procedura. Chciałam zabrać ze sobą wszystkie wyniki. Nie zgłaszałam do fastlege że mam niedoczynność, więc nie przesłał tej informacji do szpitala. Jeszcze wtedy nie wiedziałam I jak sądzicie dziewczyny, co ja mam powiedzieć na pierwszej wizycie? Doradzcie mi proszę. -
Madzia, nie wszytko stracone ja tam testom nie ufam. Dopoki nie masz wynikow krwi i nie masz zadnych plamien to trzeba byc dobrej mysli!
Alda- u mnie dobrze, brzuszek mi sie zaczyna zaokraglac, czuje sie bardzo dobrze czasami zapominam ze jestem w ciazy. W piatek mam usg w ahusie, mam nadzieje ze wszytko jest dobrze
Jak dlugo bedziesz brac zastrzyki? dwa tygodnie?E -
Zoja36 wrote:Im chyba naprawdę się wydaje że w Polsce to jest średniowiecze :0 Sami uczą się medycyny w Polsce na okrojonym programie, bo rady by nie dali na takim standardowym. Trochę to dziwna procedura. Chciałam zabrać ze sobą wszystkie wyniki. Nie zgłaszałam do fastlege że mam niedoczynność, więc nie przesłał tej informacji do szpitala. Jeszcze wtedy nie wiedziałam I jak sądzicie dziewczyny, co ja mam powiedzieć na pierwszej wizycie? Doradzcie mi proszę.
Musisz powiedzieć o hashimoto z niedoczynnscia...ja też to mam. Niestety razem z tą chorobą występują inne wspoltowarzyszace, u mnie jest to homocysteinemia- za gęsta krew. Potrzebna jest szczegółowa diagnostyka. Przy wysokich wynikach TSH ciężko będzie zajść i utrzymać ciążę...nie wiem jakie masz, ale mi moja endokrynolog daje zielone światło przy TSH max 1. W ciazy zwiększa się dawkę leku...więc musisz o tym powiedzieć. Tarczyca w ciazy jest ważna, bo dopóki dziecko nie będzie miało swojej, Twoja pracuje dla Ciebie i dziecka i musisz być pod stałą kontrola.
A jakie masz wyniki tarczycowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 10:55