NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Durkapa wrote:Dr L nie prowadzi wizyt startowych , ale jeśli on jest Twoim lekarzem prowadzącym to lekarz, który będzie miał z TobA wizyte startowa będzie się konsultował w Twojej sprawie z L . Ja mialam u dr Obuchowskiej i tak bylo. Na wizycie wstepnej u Lewandowskiego dostałam 3 nazwiska od dr L i w 2-3dc mialam się umówić na startową u jednego z dostępnych lekarzy (mowil ze to sa jego asystenci )
Obawiam się że w niedzielę sie nie dodzwonisz. Mają zamkniętą klinike
Nie wiem czemu tak jest ale mi powiedział że będzie mnie prowadził od wizyty startowej osobiście, dodam, że i przygotowywał mnie do crio. Widocznie wydaje mu się interesującym przypadkiem bo nie mam na to innego wytłumaczenie. -
nick nieaktualnyTomasia wrote:Nie wiem czemu tak jest ale mi powiedział że będzie mnie prowadził od wizyty startowej osobiście, dodam, że i przygotowywał mnie do crio. Widocznie wydaje mu się interesującym przypadkiem bo nie mam na to innego wytłumaczenie.
-
Hej kochana a czy któraś z was miała pobierany wymaz na posiewy na wizycie startowej? Ilde na histeroskopie po której będzie antybiotyk a mam cykl po histero już podchodzić do procedury wiec wątpię że zdążę zrobić wymaz przed startowa pod koniec cykluStarania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... 22.04.25 czekamy na ciebie synek -
nick nieaktualnytuonela wrote:Hej kochana a czy któraś z was miała pobierany wymaz na posiewy na wizycie startowej? Ilde na histeroskopie po której będzie antybiotyk a mam cykl po histero już podchodzić do procedury wiec wątpię że zdążę zrobić wymaz przed startowa pod koniec cyklu
-
Durkapa wrote:Mysle ze jak powiesz lekarzowi o tym to nie będzie problemu i zrobi posiewy. Dr L zawsze mnie pytal czy mam aktualne, jak nie to przy okazji wizyty pobierał wymazy. O dziwo w novum robią to taniej niż u mnie w diagnostyce 😳😳😳
Dokladnie tak. Ja tez zawsze robilam w novum bo bardzo szybko i taniej🤷♀️😀
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️
20.03 prenatalne -
nick nieaktualnytuonela wrote:Hej kochana a czy któraś z was miała pobierany wymaz na posiewy na wizycie startowej? Ilde na histeroskopie po której będzie antybiotyk a mam cykl po histero już podchodzić do procedury wiec wątpię że zdążę zrobić wymaz przed startowa pod koniec cyklu
Na spokojnie Ci zrobią na wizycie 😊 -
nick nieaktualnyTomasia wrote:No i czy macie wiedzę na temat w jakie dni dr L nie pracuje?
Otóż może powiem o co chodzi.
Miałam się zgłosić w 2-3 dc na startową ale @ przyszła szybciej niż było planowane i 2 dc wypada jutro tj poniedziałek, a że jestem z Mazur to ciężko będzie zadzwonić rano i dowiedzieć się że mam przyjechać np na 14
Wiesz co, teoretycznie nie pracuje w soboty i poniedziałki. Ale to teoretycznie, bo w moim przypadku w sobotę mi robił transfer a w dwa poniedziałki miałam u niego wizyty.
Raczej w tym samym dniu i tak Cię nie zapiszą, dzwoń od 8 i pewnie zapiszą Cię na wtorek. Ja byłam na startowek 3dc -
Ja mam jutro z nim konsultacje telefoniczna o 19.00 wiec mysle, ze pojawi się w klinice, bo musi obejrzeć moje zdjęcia z USG, chyba ze mu przesyłają e mailem 🤔🤔🤔
Wiadomość do tomasi dopiero dzis zauważyłam, że odpowiedziałam nie tam gdzie trzeba 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 07:35
-
As 2018 czytasz nas czasem? Mialas miec histeroskopie, juz jestes po? Kiedy po mrozaki wracasz? Pozdrawiam cieplo w ten mrozny dzien 😊☃️Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
nick nieaktualny
-
Hej! Słuchajcie czy miałyście taką może sytuację, że badania nasienia różniły się pomiędzy labolatoriami?
Mój mąż właśnie wrócił z badań nasienia z Bociana i słuchajcie mamy 0% prawidłowych plemników. Jestem w szoku, bo od 3 miesięcy łyka fertilman, zdrowo się odzywia, na pewno lepiej niż wcześniej i w ogóle a tu 0% prawidłowych plemników! Kurde wcześniej było nawet 4% a teraz 0%. No nie mogę się z tym pogodzić i zastanawiam się czy to ma znaczenie w jakim labie robił badanie
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
amica wrote:Hej! Słuchajcie czy miałyście taką może sytuację, że badania nasienia różniły się pomiędzy labolatoriami?
Mój mąż właśnie wrócił z badań nasienia z Bociana i słuchajcie mamy 0% prawidłowych plemników. Jestem w szoku, bo od 3 miesięcy łyka fertilman, zdrowo się odzywia, na pewno lepiej niż wcześniej i w ogóle a tu 0% prawidłowych plemników! Kurde wcześniej było nawet 4% a teraz 0%. No nie mogę się z tym pogodzić i zastanawiam się czy to ma znaczenie w jakim labie robił badanie
Amica, ja kiedyś juz opisywałam sytuację u mojego męża. Badanie robione w Bocianie wskazywało najpierw na 0% dobrych plemników, potem na 2%. Po kilku miesiącach mąż miał analizę nie automatyczną nasienia i wyszło też 2%.
Potem trafiliśmy do Novum. Lewandowski zażyczył sobie badanie nasienia u nich i nagle parametry skoczyły pięknie! Wszystko w normie! W Novum mieliśmy robione to badanie 3x i zawsze było super (morfologia 6-8%).
Z Novum trafilismy do Invimedu (na potrzeby KD). I znowu morfologia wynosiła 1% 😔. Mimo supli.
Wg mnie labo w Novum wylicza parametry na korzyść pacjenta niestety...zróbcie ręczną analizę nasienia, to badanie jest najbardziej wiarygodne.Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
43 lata
PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
On: wyniki nasienia w miarę ok
5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!
-
Kla_Mum a kojarzysz w której klinice robią te ręczna analizę nasienia?
Druga sprawa, że akurat badania nasienia my robiliśmy zazwyczaj poza klinika, w Bocianie i w Salve Medica no ale łudzę się po prostu że to może błąd labolatorium. Tyle kasy wydane na tego fertilmana i wszystko psu w d****
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 21:24
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
amica wrote:Kla_Mum a kojarzysz w której klinice robią te ręczna analizę nasienia?
Druga sprawa, że akurat badania nasienia my robiliśmy zazwyczaj poza klinika, w Bocianie i w Salve Medica no ale łudzę się po prostu że to może błąd labolatorium. Tyle kasy wydane na tego fertilmana i wszystko psu w d****
Ja mialam tak samo. W Bociania komputerowe badadanie i 0% dobrych plemników. W novum po 3 miesiaca suplementacji 8%. Tylko wydawało mi się że w novum robią ręcznie a nie komputerowiec to badanie. W Bociania na 100% komputer bada tylko próbę w ilości 100 plemników.Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
Allo 28,5%, Ana - ujemne
Starania od lipiec`18
AMH 4,63 ng/ml
Euthyrox 75mg
Nasienie:
styczeń'19- morfologia 0%
marzec'19 - morfologia 8%
CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 4 ❄️)
1 transfer 27.07.19 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
2 transfer 26.10.19 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
3 transfer 18.06.20- 8dpt beta 0,2
Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
4 transfer 21.11.20- pusty pecherzyk (9t*)
5 transfer 07.04.21 - 10t*
To nie walka to wojna, a ja już się poddaje... -
Sofia2019 wrote:As 2018 czytasz nas czasem? Mialas miec histeroskopie, juz jestes po? Kiedy po mrozaki wracasz? Pozdrawiam cieplo w ten mrozny dzien 😊☃️
Sofia2019 lubi tę wiadomość
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Arcola wrote:Ja mialam tak samo. W Bociania komputerowe badadanie i 0% dobrych plemników. W novum po 3 miesiaca suplementacji 8%. Tylko wydawało mi się że w novum robią ręcznie a nie komputerowiec to badanie. W Bociania na 100% komputer bada tylko próbę w ilości 100 plemników.
A z drugiej strony jest to możliwe żeby komputer trafił tak że w tej próbie faktycznie 100% miało wadę główki? Bo ogólnie w ml jest aż 73 miliony, w całym ejakulacie 278mln tyle że 64% jest nieruchomych."Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
amica wrote:Kla_Mum a kojarzysz w której klinice robią te ręczna analizę nasienia?
My poszliśmy do dra Piotra Dzigowskiego (przyjmuje w Invimedzie, ale też ma prywatną praktykę na Bemowie). I tam była robiona ręczna analiza nasienia.
No jeżeli poza kliniką, to akurat w Waszym przypadku może faktycznie jest to błąd labo 🙏. Bo ja niestety w wyniki nasienia w Novum przestałam wierzyć.Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
43 lata
PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
On: wyniki nasienia w miarę ok
5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!
-
nick nieaktualnyKla_Mum wrote:My poszliśmy do dra Piotra Dzigowskiego (przyjmuje w Invimedzie, ale też ma prywatną praktykę na Bemowie). I tam była robiona ręczna analiza nasienia.
No jeżeli poza kliniką, to akurat w Waszym przypadku może faktycznie jest to błąd labo 🙏. Bo ja niestety w wyniki nasienia w Novum przestałam wierzyć.
Ja nie pamiętam teraz ile podskoczyło, no nie mam przed sobą wyników ale my będąc w invimed mieliśmy 0% i właśnie dr Dzigowski zalecił Profertil - chyba 160 zł za opakowanie. Mąż bral w miesiące i po tym czasie przeszlismy do Novum i tam zrobił badanie i lekarz mówi, że to przecież ponad przeciętny wynik... Więc nie wiem czy to zależne od labo. Tak czy siak my polecamy ten Profertil -
nick nieaktualnyamica wrote:Hej! Słuchajcie czy miałyście taką może sytuację, że badania nasienia różniły się pomiędzy labolatoriami?
W lipcu mój mąż mial wyniki nasienia ponad przeciętna ( robione w 2 różnych miejscach )a w novum podczas punkcji w listopadzie doktor powoedzial ze ruchliwość tylko 5 % , fakt do in vitro wystarczająca ale zdziwiło nas to, ze wszystko było ekstra a nagle taki spadek